Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często chodzicie na wizyty? Jak często robicie USG maluszkom?

preg.png
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja mam 37 lat. Wiek wynika często też z długości starań o dziecko. Na wizyty z USG chodzę standardowo - co 4 tygodnie, pod koniec będzie co 3 i co 2 i raz w tygodniu ktg. No dodatkowo prenatalne I trymestru, połówkowe i III trymestru.

A_Agnieszka lubi tę wiadomość

preg.png
  • (:Ania:) Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nieciekawe zdarzenie w sobotę. Zjadłam 2 nektarynki i po tej drugiej zaczęło mi być bardzo niedobrze, bóle brzucha, bulgotanie. Poszłam do toalety i zaczęło mnie okroponie boleć, myślę, że to były jelita. Obudziło mnie wołanie partnera, usłyszał huk i przybiegł. Leżałam na podłodze między toaletą a drzwiami a drzwi otwierają się do wewnątrz. Straciłam przytomność i nawet nie czułam, że leżę z rozwalonym nosem w ścianie. Nos prawdopodobnie złamany, cała poobijana jestem, dziś mam wizytę u normalnego lekarza. Zobaczę co mi powie. To nie było pierwsze takie zdarzenie w moim życiu ale pierwsze, gdzie tak bardzo odleciałam na długo. Ech

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (:Ania:) wrote:
    Miałam nieciekawe zdarzenie w sobotę. Zjadłam 2 nektarynki i po tej drugiej zaczęło mi być bardzo niedobrze, bóle brzucha, bulgotanie. Poszłam do toalety i zaczęło mnie okroponie boleć, myślę, że to były jelita. Obudziło mnie wołanie partnera, usłyszał huk i przybiegł. Leżałam na podłodze między toaletą a drzwiami a drzwi otwierają się do wewnątrz. Straciłam przytomność i nawet nie czułam, że leżę z rozwalonym nosem w ścianie. Nos prawdopodobnie złamany, cała poobijana jestem, dziś mam wizytę u normalnego lekarza. Zobaczę co mi powie. To nie było pierwsze takie zdarzenie w moim życiu ale pierwsze, gdzie tak bardzo odleciałam na długo. Ech
    Ojej... Dbaj o siebie, odpoczywaj! To teraz najważniejsze!
    Ściskam mocno!

(:Ania:) lubi tę wiadomość

preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka013 wrote:
    Ja mam 37 lat. Wiek wynika często też z długości starań o dziecko. Na wizyty z USG chodzę standardowo - co 4 tygodnie, pod koniec będzie co 3 i co 2 i raz w tygodniu ktg. No dodatkowo prenatalne I trymestru, połówkowe i III trymestru.

Często te wizyty, prowadzisz ciążę prywatnie? 🙂

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗
    31+4 III USG prenatalne: 1625 g

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:
    Ja też mam co miesiąc i myślałam właśnie, że to zbyt rzadko, dlatego zadałam to pytanie.
    Jak jest u innych dziewczyn?

preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja też mam co miesiąc i myślałam właśnie, że to zbyt rzadko, dlatego zadałam to pytanie.
    Jak jest u innych dziewczyn?

Też się chętnie dowiem, ja jeszcze nie wybrałam miejsca w którym będę prowadzić ciążę, czy zostać w klinice in vitro, czy umówić się w luxmed (mam prowadzenie ciąży w pakiecie, ale nie wiem jak oni podchodzą do ciążę z IVF), czy na NFZ. Wiem ze niektóre dziewczyny prowadzą ciążę w kilku miejscach naraz, ale dla mnie to chyba za dużo zachodu. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2024, 13:03

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    genetyka ok👍

7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to bardzo nie ciekawie.Dobrze że nic gorszego się nie stało.Daj znać co to i uważaj na siebie

preg.png
  • Uszatka Koleżanka

Wysłany: 9 września 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę ciąże 100% prywatnie (sama opłacam wszystkie badania krwi, wzyty ect). Wizyty mam co 4 tygodnie i na każdej wizycie szczegółowe i dokładne USG, każda wizyta trwa ok 30-40min. Wizyta w zależności od tego czy zwykła, czy połówkowe to koszt ok 400-800zł

HolyFantasia, Martynka.98 lubią tę wiadomość

👧🏼 - 24.06.2022

Starania o drugiego bobaska od 04.2024

05.2024 - ciąża biochemiczna

23.07 - ß-HCG 24,9 mIU/ml , prog 32,0 ng/ml
    25.07 - ß-HCG 89,9 mIU/ml , prog 24,4 ng/ml
    29.07 - ß-HCG 621,6 mIU/ml , prog 32,4 ng/ml
    21.08 -> zarodek z bijącym serduszkiem
    11.09 -> wizyta
    30.09 -> USG prenatalne

Termin: 05.04.2025
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Prywatnie. Znalazłam wreszcie lekarza, któremu byłam w stanie zaufać i już się go trzymam. Wizyta to koszt 330 zł u mnie. Badania robię też prywatnie. Nie mam czasu na bieganie jeszcze na NFZ, bo na pokładzie wymagająca 14 miesięczna córka 😉 wizyty mam dokładne, lekarz dostępny pod telefonem nawet w wolnym dniu, godzina wizyt zawsze dopasowana najlepiej jak się da. 😉

HolyFantasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Magii Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:
    Ja chodzę co 4 tygodnie, prywatnie.
    Ale zapisałam się też w luxmedzie żeby tam lekarz mi zlecał badania.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_Agnieszka wrote:

Ja chodzę prywatnie wizyta co miesiąc chociaż teraz będzie nawet 6 tygodni ze względu że w trakcie mam prenatalne na NFZ. Wszystkie badania tez prywatnie, niby zapisałam się do lekarza na NFZ ale termin miał dopiero na 27.09.24 i nie wiem czy będzie mi sie chciało chodzić tu i tu, myślałam że uda się wcześniej to może by dał skierowanie na badania ale musze zrobić już w przyszłym tygodniu.

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja chodzę prywatnie wizyta co miesiąc chociaż teraz będzie nawet 6 tygodni ze względu że w trakcie mam prenatalne na NFZ. Na każdej wizycie usg. Wszystkie badania tez prywatnie, niby zapisałam się do lekarza na NFZ ale termin miał dopiero na 27.09.24 i nie wiem czy będzie mi sie chciało chodzić tu i tu, myślałam że uda się wcześniej to może by dał skierowanie na badania ale musze zrobić już w przyszłym tygodniu.

preg.png
  • Modra Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie co około 3tygodnie. Natomiast chodzę tez na NFZ żeby zlecał mi badania. I tu mam nadzieję że wizyty będą raz na miesiąc to jakoś ogarnę.
    Pierwszą ciążę płaciłam za wszystkie badania i teraz myślę że się poświęcę i będę chodzić też na NFZ bo jednak koszty badań są wysokie.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodziłam na badania co około 3 tyg, ale ja lubię podglądać częściej na wczesnym etapie, bo się stresuję; najpierw poszłam w 6 tc, przyspieszałam wizytę o 1 dzień przez plamienie, a potem chciałam pojawić się w 8-9 tyg i wstrzelić się w tak kolejne - za 3 tyg, żeby być przed prenatalnym - ostatnio taka wizyta mnie uspokoiła, bo moja gin zrobiła wstępne pomiary :D w 3 trymestrze chyba miałam zalecenie co 3 tygodnie, potem ostatni miesiąc co 2 tyg, o ile dobrze pamiętam...

preg.png
    👧 07.2022
  • Naay95 Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HolyFantasia wrote:

To klasycznie jak powinny wyglądać wizyty na NFZ, ja mam w ten sam sposób i z córką w 2017 też tak miałam :) teraz co 4 tygodnie, w drugim trymestrze co 3 tygodnie i w 3 trymestrze co 2 tygodnie. Pod koniec ktg co tydzień, później już codziennie. I oprócz tego 2 x prenatalne i połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2024, 14:46

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz prawie miesiąc czekania ale później kilka wizyt tydzień po tygodniu
    20.09, 25.09 i 7.10 ale ja i prywatnie i na nfz jeszcze dojedzie nfz połówkowe do tego zbioru.

a ktg pierwsze nie jest w terminie porodu?
    nigdy się nie doczekałam normalnego ktg bo urodziłam 36+1

👧 11.2023

preg.png
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naay95 wrote:
    To klasycznie jak powinny wyglądać wizyty na NFZ, ja mam w ten sam sposób i z córką w 2017 też tak miałam :) teraz co 4 tygodnie, w drugim trymestrze co 3 tygodnie i w 3 trymestrze co 2 tygodnie. Pod koniec ktg co tydzień, później już codziennie. I oprócz tego 2 x prenatalne i połówkowe.

Ok rozumiem, to w sumie dobra wiadomość, nie byłam świadoma że to tak wygląda, to moja pierwsza ciąża. Myślałam że jak na NFZ to jakoś rzadziej są te wizyty. 🙂

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    genetyka ok👍

7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 9 września 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodzę prywatnie i wizyty na ten moment co 4 tyg :) myślałam, że to za mało, ale teraz wiem, że akurat 🌸 teraz w między czasie jeszcze prenatalne, więc wyjdzie w tym miesiącu wizyty co 2 tydz
    Prenatalne robię na NFZ u innego lekarza :)

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 9 września 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też w ten weekend miałam silny ból brzucha ale nie odleciałam :o myślę że u mnie było to połączenie kawy na czczo i tabletek na mdłości 😂 miałam taki skręt jelita że się zgięłam w pół w kuchni, oblały mnie poty i zrobiło mi się niedobrze. Coś takiego już się zdarzało ale nie z takim natężeniem.

Mnie kusi zeby iść do lekarza w poniedziałek bo kiedyś zaklepałam sobie termin 'tak na wszelki'. Powinnam iść 25.09

Mam trochę stracha ale wydaje mi się że ten ból był od jelit a nie macicy. Jednak był tak silny że ciężko mi to ocenić.

Dziś obserwuje czy objawy ciąży nadal są obecne i wydaje mi się że tak 😅

Nie zaznam spokoju do końca ciąży

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ