X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamy 2025
Odpowiedz

Kwietniowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Dziewczyny, przechodzą Wam powoli objawy? Ja już czuję się na pewno lepiej niż 3-4 tygodnie temu ;)

magii
    👶 11.04.2025
    🩺 02.10.2024
    🧬 01.10.2024
    Hm, ja przechodzę prawie bezobjawowo, skończyłam 7 tydzień. Przy pierwszym synu objawy- ogromne mdłości zaczęły mi się dopiero po skończonym 8 tygodniku i trwały do 14. Więc reguły nie ma. To moja trzecia ciąża, póki co najłagodniejsze objawy 🤷

• A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:
    Dziewczyny, przechodzą Wam powoli objawy? Ja już czuję się na pewno lepiej niż 3-4 tygodnie temu ;)

Tak, zaczynam odnosić wrażenie, że objawy przechodzą powolutku. Oby to był dobry znak!

Magii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta 40 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Hm, ja przechodzę prawie bezobjawowo, skończyłam 7 tydzień. Przy pierwszym synu objawy- ogromne mdłości zaczęły mi się dopiero po skończonym 8 tygodniku i trwały do 14. Więc reguły nie ma. To moja trzecia ciąża, póki co najłagodniejsze objawy 🤷
    Mnie męczą już miesiąc a w tym tygodniu bardzo się nasiliły

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Mnie męczą już miesiąc a w tym tygodniu bardzo się nasiliły
    Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że niebawem będą malec. Doskonale wiem jak potrafią wymęczyć ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo istotne pytanie, a mianowicie czy któraś z Was szczepi się przeciw grypie? Ja już wykupioną mam szczepionkę i pomimo, że raczej jestem przekonana, że się zaszczepię, to chciałabym zasięgnąć większej wiedzy. A mianowicie w poprzedniej ciąży, którą straciłam zachorowałam na grypę i niestety ale wydarzył się najgorszy scenariusz z możliwych☹️ bardzo się się teraz boję. Wg zaleceń szczepić się można na każdym etapie ciąży. Ale dzisiaj, gdy dzwoniłam do lekarza, aby się umówić to Pani była delikatnie zaskoczona. Hm moja ginekolog jest jak najbardziej za, rekomendacje też są za. A jakie jest wasze zdanie?

• Peony22 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie planuje szczepić na grypę ani covid. A lekarz coś ostatnio wspominał żeby szczepić się po 1 trymestrze jeśli dobrze zrozumiałam

preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja doktor też mnie zachęcała, ale ja nie planuję się szczepić.

preg.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Mam bardzo istotne pytanie, a mianowicie czy któraś z Was szczepi się przeciw grypie? Ja już wykupioną mam szczepionkę i pomimo, że raczej jestem przekonana, że się zaszczepię, to chciałabym zasięgnąć większej wiedzy. A mianowicie w poprzedniej ciąży, którą straciłam zachorowałam na grypę i niestety ale wydarzył się najgorszy scenariusz z możliwych☹️ bardzo się się teraz boję. Wg zaleceń szczepić się można na każdym etapie ciąży. Ale dzisiaj, gdy dzwoniłam do lekarza, aby się umówić to Pani była delikatnie zaskoczona. Hm moja ginekolog jest jak najbardziej za, rekomendacje też są za. A jakie jest wasze zdanie?

Ja się szczepię, ale poczekam do skończenia pierwszego trymestru; wczoraj zamówiłam recepty na szczepionkę dla całej rodziny. Planuję też zaszczepić się na COVID, a w 3. trymestrze na krztusiec.

Stela lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

magii
    👶 11.04.2025
    🩺 02.10.2024
    🧬 01.10.2024

Tak od wczoraj jest już ciut lepiej

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Ja się szczepię, ale poczekam do skończenia pierwszego trymestru; wczoraj zamówiłam recepty na szczepionkę dla całej rodziny. Planuję też zaszczepić się na COVID, a w 3. trymestrze na krztusiec.
    Jak dostaniesz receptę od lekarza - ciężarne mają w pełni refundowana. W którym tygodniu aktualnie jesteś i w którym planujesz? Na krztusiec też planuję, ale póki co za odległy temat jeszcze dla mnie 😉

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:
    Jak dostaniesz receptę od lekarza - ciężarne mają w pełni refundowana. W którym tygodniu aktualnie jesteś i w którym planujesz? Na krztusiec też planuję, ale póki co za odległy temat jeszcze dla mnie 😉

Jestem w 9 tc, planuję w 13-14 tc, to wypada akurat na połowę października. Tak, wiem o refundacji, dzięki :D

Co do krztuśca - to faktycznie czeka nas dopiero koło lutego, ale warto trzymać rękę na pulsie, bo teraz są braki w szczepieniach na krztusiec i wracają do aptek dopiero w październiku, więc pewnie będę chciała kupić trochę wcześniej i trzymać w lodówce w przychodni, bo całe szczęście u nas można.

Stela lubi tę wiadomość

👧 07.2022
  • Paflina Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

magii
    👶 11.04.2025
    🩺 02.10.2024
    🧬 01.10.2024

Ja dzisiaj mam wrażenie że lepiej się czuję. Rano apetyt mi nie dopisywał ale jest lepiej niż wczoraj.

Za to mam ból w lędźwiach, szczególnie przy schylaniu i od wczoraj nam wrażenie obrzmiałych i bolących łydek. Nie są spuchnięte ale mam uczucie takiego jakby mrowienia, jakby coś tam się przemieszczalo. W nocy nie mogłam spać, musiałam włożyć poduszkę między kolana i wtedy zasnęłam.
    O dziwo rano nie przeszło. Chce jutro na spontanie iść do lekarza, wykorzystać to jako pretekst i może sprawdzę czy wszystko ok 😅

Macie coś takiego?

23.08- kropek 3,4mm, akcja serca widoczna
    05.09 - kropek 1,7cm 💕💕
    25.09 - człowieczek 4,19 cm 👶
    30.09 - zdrowa dziewczynka, 5,5 cm 🩷
    08.11 jednak chłopak ❤️

preg.png
  • anka013 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stela wrote:

Ja szczepie się tylko na krztusiec. Grupy to ja sama nie przechodziłam chyba wieki, nie wiem jak wygląda grypa 😅 a covid... Powiem tylko, że po szczepieniu na covid straciłam dziecko... Czy to był powód - nie wiem. Ale mimo wszelakich badań, nie znaleziono przyczyny. Nie mam zaufania 😅

Stela lubi tę wiadomość

preg.png
  • Adeline Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii wrote:

magii
    👶 11.04.2025
    🩺 02.10.2024
    🧬 01.10.2024
    Ja miałam wrażenie że w sobotę od po południa, niedzielę i w pon się lepiej czułam i aż mnie to zaniepokoiło, ale za to od wczoraj popo leżę z mega mdłościami, dziś w nocy 3x wymioty więc nie ma reguły chyba.. co mini to wróci.. sama nie wiem jak aż co lepsze bo przez to co przeszłam lękam się mniejszych objawów a z kolei te potrafią być takie uporczywe że wczoraj na wieczór łzy w oczach już miałam.. bo ciągle niedobrze. Dzis w miarę, po spacerze mnie zemdliło ale teraz jem i chyba jest ok.

Ból w lędźwiach miałam co jak czas, od soboty większy, dziś jakby mijaa hmm. Mąż się śmieje że to on nic nie robienia i lezenia 🙈 mam nadzieję że dziś uda mi się więcej w domu zrobić

Czy dopinacie się w swoje dotychczasowe spodnie czy są tak mega opięte ? 🙈

28.11.23r. - ⏸️
    14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
    11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
    ———————————————
    04.08.24r. ⏸️ 🌈
    13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
    22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
    05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
    1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
    03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
    30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
    27.11.24r - 375 g 🫶
    04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
    20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
    21.01.25- wizyta

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na urlopie w Grecji. Pływamy jachtem przez 2 tyg. i chyba nie czuję tu takich mdłości jak w domu. Co prawda oddałam zawartość żołądka x3 ale to z racji dużych fal 🙃 Wydaje mi się, że też już nie mam takich objawów jak chociażby 1,5 tyg. temu i zajebiscie mnie to cieszy 🤪
    W poniedziałek umówiłam lekarza żeby potwierdzić, że wszystko ok i we wtorek powiem swojemu szefowi o ciąży.

Co do szczepień to nigdy się nie szczepiłam na żadną grypę i oprócz covida nic nie miałam, ale było ok, więc i teraz nie planuje. O co chodzi z ksztuścem? Dlaczego chcecie się szczepić? Miałyście kiedyś? Co to robi?

Marcycha
    👶 14.04.2025
    🩺 23.08.2024
    🧬 07.10.2024

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2024, 13:22

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adeline wrote:
    Ja miałam wrażenie że w sobotę od po południa, niedzielę i w pon się lepiej czułam i aż mnie to zaniepokoiło, ale za to od wczoraj popo leżę z mega mdłościami, dziś w nocy 3x wymioty więc nie ma reguły chyba.. co mini to wróci.. sama nie wiem jak aż co lepsze bo przez to co przeszłam lękam się mniejszych objawów a z kolei te potrafią być takie uporczywe że wczoraj na wieczór łzy w oczach już miałam.. bo ciągle niedobrze. Dzis w miarę, po spacerze mnie zemdliło ale teraz jem i chyba jest ok.

Ból w lędźwiach miałam co jak czas, od soboty większy, dziś jakby mijaa hmm. Mąż się śmieje że to on nic nie robienia i lezenia 🙈 mam nadzieję że dziś uda mi się więcej w domu zrobić

Czy dopinacie się w swoje dotychczasowe spodnie czy są tak mega opięte ? 🙈
    Ja się zapne jakoś ale są opięte bardzo. Nie chodzę w żadnych generalnie teraz bo wolę mieć luz. Wybieram sukienki albo dresy

preg.png
  • Binia Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cały czas uczucie potwornego wzdęcia i takie napęcznienie na dole tam gdzie dzidzia.
    Brzuch to się pewnie prawdziwy pojawi pewnie najwcześniej za miesiąc, taki głupi okres przejściowy bo spodnie ciążowe wiszą na brzuchu 😂

Madlen90 lubi tę wiadomość

👧 11.2023

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja jeszcze na urlopie w Grecji. Pływamy jachtem przez 2 tyg. i chyba nie czuję tu takich mdłości jak w domu. Co prawda oddałam zawartość żołądka x3 ale to z racji dużych fal 🙃 Wydaje mi się, że też już nie mam takich objawów jak chociażby 1,5 tyg. temu i zajebiscie mnie to cieszy 🤪
    W poniedziałek umówiłam lekarza żeby potwierdzić, że wszystko ok i we wtorek powiem swojemu szefowi o ciąży.

Co do szczepień to nigdy się nie szczepiłam na żadną grypę i oprócz covida nic nie miałam, ale było ok, więc i teraz nie planuje. O co chodzi z ksztuścem? Dlaczego chcecie się szczepić? Miałyście kiedyś? Co to robi?

Marcycha
    👶 14.04.2025
    🩺 23.08.2024
    🧬 07.10.2024
    Szczepiąc się na krztusiec przeciwciała przechodzą przez łożysko do dziecka, dzięki temu noworodek jest udodoorniony na początek swojego życia. Co do grypy może się mylę, ale grupa jest bardziej niebezpieczna w ciąży niż krztusiec....nie mniej jednak aby nie wzbudzać kontrowersji;) dzięki za wypowiedzenie się w temacie, bo chciałam zasięgnąć więcej opinii przyszłych mam. Oczyścić każdy postępuje wg własnych przekonań;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2024, 13:48

• Modra Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie noszę spodni bo mi się strasznie opinają. Teraz sukienki. I 2 pary legginsów ciążowych już czekają. Ogólnie to nie przytulam ale brzuch wiecznie wzdęty. Tak samo miałam w pierwszej ciąży.
    A co do szczepień to bardzo zainteresowałas mnie tematem i muszę w poniedziałek podpytać mojego gina.

11.21 Córka ❤️
    12.23 🩶
    06.24 początek starań o rodzeństwo
    06.08.24 ⏸️
    Beta 12.08.24 - 314,8 😍 14.08 - 792,14 ,😍 16.08 - 2324,60, 😍 20.08 - 14058,4
    28.08.24 mamy ❤️
    preg.png
  • A_Agnieszka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też w legginsach. I nawet jak mi spadło na wadze, to jeansowe shorty były zbyt obcisłe. Już nawet nie próbuję w jesienne jeansy wchodzić, żeby się nie załamać. Witaj ero legginsów, dresów i sukienek! :D

PS. Macie jakieś polecajki ubrań ciążowych? Sklepy? Marki?

Ja zastanawiam się, co to będzie zimą - gdzie my na te brzuchy kurtki nakupujemy.... ;)

preg.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ