Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMagii wrote:Dziewczyny, przechodzą Wam powoli objawy? Ja już czuję się na pewno lepiej niż 3-4 tygodnie temu
magii
👶 11.04.2025
🩺 02.10.2024
🧬 01.10.2024 -
Stela wrote:Hm, ja przechodzę prawie bezobjawowo, skończyłam 7 tydzień. Przy pierwszym synu objawy- ogromne mdłości zaczęły mi się dopiero po skończonym 8 tygodniku i trwały do 14. Więc reguły nie ma. To moja trzecia ciąża, póki co najłagodniejsze objawy 🤷
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam bardzo istotne pytanie, a mianowicie czy któraś z Was szczepi się przeciw grypie? Ja już wykupioną mam szczepionkę i pomimo, że raczej jestem przekonana, że się zaszczepię, to chciałabym zasięgnąć większej wiedzy. A mianowicie w poprzedniej ciąży, którą straciłam zachorowałam na grypę i niestety ale wydarzył się najgorszy scenariusz z możliwych☹️ bardzo się się teraz boję. Wg zaleceń szczepić się można na każdym etapie ciąży. Ale dzisiaj, gdy dzwoniłam do lekarza, aby się umówić to Pani była delikatnie zaskoczona. Hm moja ginekolog jest jak najbardziej za, rekomendacje też są za. A jakie jest wasze zdanie?
-
Stela wrote:Mam bardzo istotne pytanie, a mianowicie czy któraś z Was szczepi się przeciw grypie? Ja już wykupioną mam szczepionkę i pomimo, że raczej jestem przekonana, że się zaszczepię, to chciałabym zasięgnąć większej wiedzy. A mianowicie w poprzedniej ciąży, którą straciłam zachorowałam na grypę i niestety ale wydarzył się najgorszy scenariusz z możliwych☹️ bardzo się się teraz boję. Wg zaleceń szczepić się można na każdym etapie ciąży. Ale dzisiaj, gdy dzwoniłam do lekarza, aby się umówić to Pani była delikatnie zaskoczona. Hm moja ginekolog jest jak najbardziej za, rekomendacje też są za. A jakie jest wasze zdanie?
Ja się szczepię, ale poczekam do skończenia pierwszego trymestru; wczoraj zamówiłam recepty na szczepionkę dla całej rodziny. Planuję też zaszczepić się na COVID, a w 3. trymestrze na krztusiec.Stela lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
nick nieaktualnyDaisy___ wrote:Ja się szczepię, ale poczekam do skończenia pierwszego trymestru; wczoraj zamówiłam recepty na szczepionkę dla całej rodziny. Planuję też zaszczepić się na COVID, a w 3. trymestrze na krztusiec.
-
Stela wrote:Jak dostaniesz receptę od lekarza - ciężarne mają w pełni refundowana. W którym tygodniu aktualnie jesteś i w którym planujesz? Na krztusiec też planuję, ale póki co za odległy temat jeszcze dla mnie 😉
Jestem w 9 tc, planuję w 13-14 tc, to wypada akurat na połowę października. Tak, wiem o refundacji, dzięki
Co do krztuśca - to faktycznie czeka nas dopiero koło lutego, ale warto trzymać rękę na pulsie, bo teraz są braki w szczepieniach na krztusiec i wracają do aptek dopiero w październiku, więc pewnie będę chciała kupić trochę wcześniej i trzymać w lodówce w przychodni, bo całe szczęście u nas można.Stela lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Magii wrote:Dziewczyny, przechodzą Wam powoli objawy? Ja już czuję się na pewno lepiej niż 3-4 tygodnie temu
magii
👶 11.04.2025
🩺 02.10.2024
🧬 01.10.2024
Ja dzisiaj mam wrażenie że lepiej się czuję. Rano apetyt mi nie dopisywał ale jest lepiej niż wczoraj.
Za to mam ból w lędźwiach, szczególnie przy schylaniu i od wczoraj nam wrażenie obrzmiałych i bolących łydek. Nie są spuchnięte ale mam uczucie takiego jakby mrowienia, jakby coś tam się przemieszczalo. W nocy nie mogłam spać, musiałam włożyć poduszkę między kolana i wtedy zasnęłam.
O dziwo rano nie przeszło. Chce jutro na spontanie iść do lekarza, wykorzystać to jako pretekst i może sprawdzę czy wszystko ok 😅
Macie coś takiego? -
Stela wrote:Mam bardzo istotne pytanie, a mianowicie czy któraś z Was szczepi się przeciw grypie? Ja już wykupioną mam szczepionkę i pomimo, że raczej jestem przekonana, że się zaszczepię, to chciałabym zasięgnąć większej wiedzy. A mianowicie w poprzedniej ciąży, którą straciłam zachorowałam na grypę i niestety ale wydarzył się najgorszy scenariusz z możliwych☹️ bardzo się się teraz boję. Wg zaleceń szczepić się można na każdym etapie ciąży. Ale dzisiaj, gdy dzwoniłam do lekarza, aby się umówić to Pani była delikatnie zaskoczona. Hm moja ginekolog jest jak najbardziej za, rekomendacje też są za. A jakie jest wasze zdanie?
Ja szczepie się tylko na krztusiec. Grupy to ja sama nie przechodziłam chyba wieki, nie wiem jak wygląda grypa 😅 a covid... Powiem tylko, że po szczepieniu na covid straciłam dziecko... Czy to był powód - nie wiem. Ale mimo wszelakich badań, nie znaleziono przyczyny. Nie mam zaufania 😅Stela lubi tę wiadomość
-
Magii wrote:Dziewczyny, przechodzą Wam powoli objawy? Ja już czuję się na pewno lepiej niż 3-4 tygodnie temu
magii
👶 11.04.2025
🩺 02.10.2024
🧬 01.10.2024
Ból w lędźwiach miałam co jak czas, od soboty większy, dziś jakby mijaa hmm. Mąż się śmieje że to on nic nie robienia i lezenia 🙈 mam nadzieję że dziś uda mi się więcej w domu zrobić
Czy dopinacie się w swoje dotychczasowe spodnie czy są tak mega opięte ? 🙈28.11.23r. - ⏸️
14.12.23r. 0.39 cm szczęścia z bijącym ❤️
11.01.24r. - 9tc/11 tc 💔
———————————————
04.08.24r. ⏸️ 🌈
13.08.24r. Pęcherzyk 0,9 cm z żółtkowym 1,7mm
22.08.24r. Mamy 0,56 cm okruszka z 🩷
05.09.24r. Nasze szczęście mierzy 1.81 cm 🧸
1.10.24r. Badania prenatalne, bardzo niskie ryzyka, 6,1 cm 🫶 z USG 12t4d
03.10.24r. Kolejna wizyta- p. Doktor podoba się nasza dzidzia 🥰
30.10.24r. Jestem synkiem 🩵 mierze 12 cm. 17+0 tc. Wszystko w normie 🫶
27.11.24r - 375 g 🫶
04.12.24r. Badanie połówkowe - jestem zdrowy i ważę 467 g. 🩵
20.12.24r. - 662g chłopaka 🩵
21.01.25- wizyta
-
Ja jeszcze na urlopie w Grecji. Pływamy jachtem przez 2 tyg. i chyba nie czuję tu takich mdłości jak w domu. Co prawda oddałam zawartość żołądka x3 ale to z racji dużych fal 🙃 Wydaje mi się, że też już nie mam takich objawów jak chociażby 1,5 tyg. temu i zajebiscie mnie to cieszy 🤪
W poniedziałek umówiłam lekarza żeby potwierdzić, że wszystko ok i we wtorek powiem swojemu szefowi o ciąży.
Co do szczepień to nigdy się nie szczepiłam na żadną grypę i oprócz covida nic nie miałam, ale było ok, więc i teraz nie planuje. O co chodzi z ksztuścem? Dlaczego chcecie się szczepić? Miałyście kiedyś? Co to robi?
Marcycha
👶 14.04.2025
🩺 23.08.2024
🧬 07.10.2024Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2024, 13:22
-
Adeline wrote:Ja miałam wrażenie że w sobotę od po południa, niedzielę i w pon się lepiej czułam i aż mnie to zaniepokoiło, ale za to od wczoraj popo leżę z mega mdłościami, dziś w nocy 3x wymioty więc nie ma reguły chyba.. co mini to wróci.. sama nie wiem jak aż co lepsze bo przez to co przeszłam lękam się mniejszych objawów a z kolei te potrafią być takie uporczywe że wczoraj na wieczór łzy w oczach już miałam.. bo ciągle niedobrze. Dzis w miarę, po spacerze mnie zemdliło ale teraz jem i chyba jest ok.
Ból w lędźwiach miałam co jak czas, od soboty większy, dziś jakby mijaa hmm. Mąż się śmieje że to on nic nie robienia i lezenia 🙈 mam nadzieję że dziś uda mi się więcej w domu zrobić
Czy dopinacie się w swoje dotychczasowe spodnie czy są tak mega opięte ? 🙈 -
ja mam cały czas uczucie potwornego wzdęcia i takie napęcznienie na dole tam gdzie dzidzia.
Brzuch to się pewnie prawdziwy pojawi pewnie najwcześniej za miesiąc, taki głupi okres przejściowy bo spodnie ciążowe wiszą na brzuchu 😂Madlen90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcycha wrote:Ja jeszcze na urlopie w Grecji. Pływamy jachtem przez 2 tyg. i chyba nie czuję tu takich mdłości jak w domu. Co prawda oddałam zawartość żołądka x3 ale to z racji dużych fal 🙃 Wydaje mi się, że też już nie mam takich objawów jak chociażby 1,5 tyg. temu i zajebiscie mnie to cieszy 🤪
W poniedziałek umówiłam lekarza żeby potwierdzić, że wszystko ok i we wtorek powiem swojemu szefowi o ciąży.
Co do szczepień to nigdy się nie szczepiłam na żadną grypę i oprócz covida nic nie miałam, ale było ok, więc i teraz nie planuje. O co chodzi z ksztuścem? Dlaczego chcecie się szczepić? Miałyście kiedyś? Co to robi?
Marcycha
👶 14.04.2025
🩺 23.08.2024
🧬 07.10.2024Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2024, 13:48
-
Ja już nie noszę spodni bo mi się strasznie opinają. Teraz sukienki. I 2 pary legginsów ciążowych już czekają. Ogólnie to nie przytulam ale brzuch wiecznie wzdęty. Tak samo miałam w pierwszej ciąży.
A co do szczepień to bardzo zainteresowałas mnie tematem i muszę w poniedziałek podpytać mojego gina. -
Ja już też w legginsach. I nawet jak mi spadło na wadze, to jeansowe shorty były zbyt obcisłe. Już nawet nie próbuję w jesienne jeansy wchodzić, żeby się nie załamać. Witaj ero legginsów, dresów i sukienek!
PS. Macie jakieś polecajki ubrań ciążowych? Sklepy? Marki?
Ja zastanawiam się, co to będzie zimą - gdzie my na te brzuchy kurtki nakupujemy....