Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pisałam wcześniej że boli mnie głowa i nic się nie zmienilo. Wstrzymała się w ciągu dnia od leków ale zastanawiam się czy przed spaniem nie wziąć paracetamolu
Niby piszą że bezpieczne ale to nadal pierwszy trymestr -
Paflina wrote:Dziewczyny pisałam wcześniej że boli mnie głowa i nic się nie zmienilo. Wstrzymała się w ciągu dnia od leków ale zastanawiam się czy przed spaniem nie wziąć paracetamolu
Niby piszą że bezpieczne ale to nadal pierwszy trymestr
I żeby brać i się nie zastanawiać, bo jest bezpieczny.
Jak zaczęłam mu kręcić to zapytał mnie czy nad nospa też się tak rozczulałam😂
Kurcze... Tak sie boje jutra.... To pierwsze porządne usg od samego początku ciąży.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja też mam jutro USG to już nie zależy od nas, zrobiłyśmy co moglysmy aby dbać o ciążę 🫂 wszystko będzie dobrze
Dzięki za info o paracetamolu ❤️ biere i się nie zastanawiam -
Paflina, miałam ten sam dylemat, ale wzięłam paracetamol, jak bolała mnie głowa i poczułam się lepiej. Paracetamol wg specjalistycznej strony:
"Paracetamol można bezpiecznie stosować przez cały okres ciąży. To najbezpieczniejszy i najlepiej przebadany lek przeciwbólowy, rekomendowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników. Paracetamol przenika do łożyska, jednak stosowany doraźnie i w dawce dobowej 1-4 g cechuje się wysokim profilem bezpieczeństwa."
👧 07.2022 -
Patutka wrote:Ostatnio rozmawiałam z pediatrą, powiedział że paracetamol jest jeszcze lepszy niż apap.
I żeby brać i się nie zastanawiać, bo jest bezpieczny.
Jak zaczęłam mu kręcić to zapytał mnie czy nad nospa też się tak rozczulałam😂
Kurcze... Tak sie boje jutra.... To pierwsze porządne usg od samego początku ciąży.
Patutko, trzymam kciukiPatutka lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Paflina wrote:Ja też mam jutro USG to już nie zależy od nas, zrobiłyśmy co moglysmy aby dbać o ciążę 🫂 wszystko będzie dobrze
Dzięki za info o paracetamolu ❤️ biere i się nie zastanawiam
O której masz usg?
Ja w poprzednich ciążach aż tak nie bałam się tego momentu.... 🥺
Bierz, bo też nie ma się co męczyć
Daisy___ wrote:Patutko, trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 22:08
2016 🩷
2020 🩵
Jak coś to Apap ma praktycznie identyczny skład jak paracetamol. Główny składnik to paracetamol, a substancji pomocniczych są na prawdę niewielkie ilości (orientuję się dokładnie ile, bo w pracy zajmuję się wyliczaniem kosztów leków). Więc myślę, że oba produkty są tak samo bezpieczne Mnie ostatnio ratował Apap od tragicznego bólu głowy..
-
Hej,ja dziś przespałam pierwsza noc,oczywiście z przerwami na siku.Wypilam wczoraj pierwsza kawę od 1,5 miesiąca i mi smakowała.Wczoraj miałam kontrolę u lekarza zastępczego,bo mój na urlopie,a ja mam wizyty co 1,5-2 tyg i mój maluch ma już 4,5 cm 😃co prawda lekarka nie chciała decydować o moim leżącym trybie życia i powiedziała że ma się wstrzymać do wizyty 4 października.Ale powiem Wam,że plamienie w końcu ustało...czuje się lepiej i mam w końcu kartę ciąży!
Tika, bajkowadama, (:Ania:), Emimalina, anka013, Stela, Paflina, Adeline, Sisska, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Marta1988 wrote:Hej,ja dziś przespałam pierwsza noc,oczywiście z przerwami na siku.Wypilam wczoraj pierwsza kawę od 1,5 miesiąca i mi smakowała.Wczoraj miałam kontrolę u lekarza zastępczego,bo mój na urlopie,a ja mam wizyty co 1,5-2 tyg i mój maluch ma już 4,5 cm 😃co prawda lekarka nie chciała decydować o moim leżącym trybie życia i powiedziała że ma się wstrzymać do wizyty 4 października.Ale powiem Wam,że plamienie w końcu ustało...czuje się lepiej i mam w końcu kartę ciąży!
Super, do przodu😊 -
Cześć dziewczyny! Cieszę się z pozytywnych wieści i czekamy na dzisiejsze, miłego dnia ja już czekam na jutrzejszy dzień, żeby oficjalnie powitac 2 trymestr ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2024, 08:11
(:Ania:), Monika33, Daisy___, Marta1988, Tika, Emimalina, Adeline lubią tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
Cześć, ja już zaraz wychodzę, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, bo mój syn dzisiaj ma swoje czwarte święto 🤩
Myślicie że lekarz pozwolili wejść z córką?
Możesz niestety nie mógł wziąć wolnego, a mała bardzo chcę zobaczyć 🫣Naay95, (:Ania:), A_Agnieszka lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny, co do tego Acardu to ja nie biorę z powodu Covidu. Zarówno tą jak poprzednią ciążę mam obstawioną lekami (Neoparin, Acard, Luteina) dlatego, że długo się staraliśmy, były problemy i w ten sposób lekarz chciał zwiększyć prawdopodobieństwo donoszenia ciąży.
Jak mu powiedziałam o tych rewelacjach lekarki na temat Covidu i łożyska to właśnie tym Acardem mnie uspokoił.
Tak jak pisałam dziewczyny, ja nie chciałam Was straszyć, ja sama też się nie boję tego. Ale na wszelki wypadek dzielę się tym co się sama dowiedziałam, może to komuś pomoże. Zawsze możecie podpytać Waszych lekarzy.Monika33 lubi tę wiadomość
-
Patutka wrote:Cześć, ja już zaraz wychodzę, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, bo mój syn dzisiaj ma swoje czwarte święto 🤩
Myślicie że lekarz pozwolili wejść z córką?
Możesz niestety nie mógł wziąć wolnego, a mała bardzo chcę zobaczyć 🫣
Myślę, że nie będzie żadnego problemu, jak byłam na prenatalnych to jedna z nielicznych byłam sama 😅 ale takie uroki konczenia budowy...Patutka lubi tę wiadomość
Natalia
🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰
Obecnie:
👩❤️💋👨- 29 lat
01.03.2024- starania
⏸️- 07.06.2024
💔- 21.06.2024
⏸️- 24.07.2024
🧑⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
🧑⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
🧑⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
🧬- USG- 5+, pappa 4+
II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
🧑⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
-
krakowianka:
Dziewczyny, co do tego Acardu to ja nie biorę z powodu Covidu. Zarówno tą jak poprzednią ciążę mam obstawioną lekami (Neoparin, Acard, Luteina) dlatego, że długo się staraliśmy, były problemy i w ten sposób lekarz chciał zwiększyć prawdopodobieństwo donoszenia ciąży.
Jak mu powiedziałam o tych rewelacjach lekarki na temat Covidu i łożyska to właśnie tym Acardem mnie uspokoił.
Tak jak pisałam dziewczyny, ja nie chciałam Was straszyć, ja sama też się nie boję tego. Ale na wszelki wypadek dzielę się tym co się sama dowiedziałam, może to komuś pomoże. Zawsze możecie podpytać Waszych lekarzy.
Dziękuję za podpowiedź, spokojnie 😉i tak się stresuję sama tym że to covid ☹️o tym Acardzie słyszałam właśnie ale jak widac faktycznie lekarze go stosują. Muszę podpytać za tydzień na wizycie u mojego ginekologa 🥰 -
Naay95 wrote:Myślę, że nie będzie żadnego problemu, jak byłam na prenatalnych to jedna z nielicznych byłam sama 😅 ale takie uroki konczenia budowy...
Cała moja ciąża z synem to 2020 rok a więc covid. Wizyty u ginekologa były przez teleporady, więc co dopiero mówić żeby z mężem pójść gdzieś.
Mąż pracuje na akord, więc też trochę mi szkoda. Wolę żeby był na połówkowym, bo to już piękniejszy obraz.
A z młodą muszę pędzić do ortodonty, więc do przychodni muszę pójść z nią 😏2016 🩷
2020 🩵
Monika33 wrote:krakowianka:
Tak jak pisałam dziewczyny, ja nie chciałam Was straszyć, ja sama też się nie boję tego. Ale na wszelki wypadek dzielę się tym co się sama dowiedziałam, może to komuś pomoże. Zawsze możecie podpytać Waszych lekarzy.
Dziękuję za podpowiedź, spokojnie 😉i tak się stresuję sama tym że to covid ☹️o tym Acardzie słyszałam właśnie ale jak widac faktycznie lekarze go stosują. Muszę podpytać za tydzień na wizycie u mojego ginekologa 🥰
Nie wiem, czy Cię to uspokoi, ale w 10 tygodniu przeszłam covid. Głównie brałam paracetamol, bo gorączka się zdarzała. A tak tylko naturalnie się leczyłam. W prawie 13 tygodniu byłam na USG genetycznym i wszystko było w porządku. Lekarz też mi powiedział, że zna mnóstwo pacjentek, które przeszły przez to paskudztwo na początku ciąży i najważniejsze, to nie pozwolić temperaturze rosnąć, a nad resztą nie panikować tylko się kurować. Więc głowa do góry ❤️ -
Ja już po. Człowiek ma 4,19cm. Ten sprzęt mojego lekarza to jakaś porażka xD ale dobrze było zobaczyć serce i nogi jak u żaby. W poniedziałek będę miała prenatalne w Polsce to tam mi zrobi dokładniej. Płeć jeszcze nieznana
https://zapodaj.net/plik-7J9ZS3j6jU
https://zapodaj.net/plik-MRQlse5m9W(:Ania:), bajkowadama, Emimalina, Adeline, A_Agnieszka, Stela, Sisska, Koko90 lubią tę wiadomość
-
Paflina wrote:Ja już po. Człowiek ma 4,19cm. Ten sprzęt mojego lekarza to jakaś porażka xD ale dobrze było zobaczyć serce i nogi jak u żaby. W poniedziałek będę miała prenatalne w Polsce to tam mi zrobi dokładniej. Płeć jeszcze nieznana
https://zapodaj.net/plik-7J9ZS3j6jU
https://zapodaj.net/plik-MRQlse5m9W
Przy tej jakości to nie dziwmy się, że nie nakierował na płeć.... :p2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Ja miałam mieć 10.30 i dalej czekam.... Chyba mnie stres zje.... 🥺
Przy tej jakości to nie dziwmy się, że nie nakierował na płeć.... :p
Haha no I to jeszcze przez brzuch robił!
Ja miałam termin na 9:00 a weszłam o 9:45 więc łączę się w bólu 🫣Patutka lubi tę wiadomość