🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało mi się dziś lepiej to serduszko wyszukać po prawej stronie pod pępkiem nisko
i pokazywało 140 to chyba ok? Chociaż mam wrażenie że wolniej je słychać niż na usg u lekarza , ale wiadomo że nie ma co porównywać bo to sprzęt całkiem inny
chyba nie wyszukałam mojego bo to nie możliwe nie ? 😅człowiek się zaczyna filmować ciągle 😅🫣
krolik, Monixma, Uda się lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Jezu, dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia 🥹 bałam się to tu napisać, czując ogromne wyrzuty sumienia. Przecież powinnam tryskać energią…
W listopadzie mam terapię, jestem pod kontrolą lekarzy. Myślę, że nie jest jakoś krytycznie, po prostu ciężko. Ale mąż to mój przyjaciel jednocześnie i mogę powiedzieć mu o najgorszych lękach i myślach i nigdy mnie nie ocenia. Ja długo rozmyślałam, czy w ogóle być mamą bo ja leczę się na depresję i zaburzenia lękowe ale byłam tak ustabilizowana, że po konsultacji ze specjalistami nie widzieli przeciwwskazań a ja bardzo tego chciałam. Mam nadzieję, że dam radę, staram się każdego dnia.
Uda się lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Lianaa te wszystkie myśli, dołki, gorsze momenty są normalne, byle się nie przeciągały i nie pogłębiały. Tule i rozumiem. Tym bardziej jak z samopoczuciem słabe to nie pomaga. Tak jak dziewczyny piszą może jakiś spacer, zakupy czy rozmowa z przyjaciółką? Ja też sobie dokładam czasem niepotrzebnych zmartwień, kto jak kto, ale my kobiety chyba najbardziej potrafimy się niepotrzebnie zadręczać
i pisz jak najwięcej tutaj,takie wygadanie się też dobrze robi :*
-
krolik wrote:Lianaa te wszystkie myśli, dołki, gorsze momenty są normalne, byle się nie przeciągały i nie pogłębiały. Tule i rozumiem. Tym bardziej jak z samopoczuciem słabe to nie pomaga. Tak jak dziewczyny piszą może jakiś spacer, zakupy czy rozmowa z przyjaciółką? Ja też sobie dokładam czasem niepotrzebnych zmartwień, kto jak kto, ale my kobiety chyba najbardziej potrafimy się niepotrzebnie zadręczać
i pisz jak najwięcej tutaj,takie wygadanie się też dobrze robi :*
Dziękuję, aż mi łezka poleciała 🥹 cieszę się, że mogę być tu szczerą. Myślę, że te myśli się nie pogłębiają, powoli się rozpracowują i że jest to stan przejściowy. Gdzies w środku czuję ekscytację, po prostu teraz jestem zablokowana na emocje. Miałam też dużo nerwów przed 1 prenatalnym i widocznie musiało to wszystko znaleźć upust.
A u Ciebie jakie myśli krążą?
Niestety przyjęło się, że jeżeli kobieta chciała dziecko, to nie może czuć się źle, gorzej, mieć obaw, złych myśli. Warto się wspierać, ja na początku się zamknęłam w sobie i źle zrobiłam. Dopiero, jak zaczęłam o tym mówić to zaczęło puszczać 🌸📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Lianaa wrote:Dziękuję, aż mi łezka poleciała 🥹 cieszę się, że mogę być tu szczerą. Myślę, że te myśli się nie pogłębiają, powoli się rozpracowują i że jest to stan przejściowy. Gdzies w środku czuję ekscytację, po prostu teraz jestem zablokowana na emocje. Miałam też dużo nerwów przed 1 prenatalnym i widocznie musiało to wszystko znaleźć upust.
A u Ciebie jakie myśli krążą?
Niestety przyjęło się, że jeżeli kobieta chciała dziecko, to nie może czuć się źle, gorzej, mieć obaw, złych myśli. Warto się wspierać, ja na początku się zamknęłam w sobie i źle zrobiłam. Dopiero, jak zaczęłam o tym mówić to zaczęło puszczać 🌸
Standard taki czy sobie poradzimy, czy teraz będę dobrze znosić ciążę, a co jeśli coś pójdzie nie tak o i się kotłuje. Ja chyba tylko ciążę z drugą córką miałam mega spokojną jeśli chrozi o głowę 😅 ale dziś się postanowiłam ogarnąć, zrobiłam ćwiczenia plus chwilkę jogi, mam zamiar wyjść na spacer o ile deszcz mnie nie ubiegnie. I będzie dobrze!
Co do tego, że się przyjęło, że kobieta jak chciała dziecka to nie ma prawa narzekać to prawda, niektórzy tak uważają niestety. Pamiętam jak mojej mamie w ciąży że starszą córką trochę się pożaliłam, że się źle bardzo czuję itd. zwłaszcza, że to ciąża po stracie to mnie zjechała z góry na dół, że powinnam się cieszyć, bo się dzieciątko rozwija itd. Teraz moja bratowa rodziła, żaliła się jej że boi się bólu, jak to będzie itd. to moja mama jej nic nie mówiła, ale do mnie wypisywała, że jak ona może, że najważniejsze dziecko itd 🙈 także no to starsze pokolenie inaczej podchodzi do tego, dobrze, że czasy się zmieniają
i ważne, że są takie miejsca jak to że możemy się wygadać
Lianaa lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:Standard taki czy sobie poradzimy, czy teraz będę dobrze znosić ciążę, a co jeśli coś pójdzie nie tak o i się kotłuje. Ja chyba tylko ciążę z drugą córką miałam mega spokojną jeśli chrozi o głowę 😅 ale dziś się postanowiłam ogarnąć, zrobiłam ćwiczenia plus chwilkę jogi, mam zamiar wyjść na spacer o ile deszcz mnie nie ubiegnie. I będzie dobrze!
Co do tego, że się przyjęło, że kobieta jak chciała dziecka to nie ma prawa narzekać to prawda, niektórzy tak uważają niestety. Pamiętam jak mojej mamie w ciąży że starszą córką trochę się pożaliłam, że się źle bardzo czuję itd. zwłaszcza, że to ciąża po stracie to mnie zjechała z góry na dół, że powinnam się cieszyć, bo się dzieciątko rozwija itd. Teraz moja bratowa rodziła, żaliła się jej że boi się bólu, jak to będzie itd. to moja mama jej nic nie mówiła, ale do mnie wypisywała, że jak ona może, że najważniejsze dziecko itd 🙈 także no to starsze pokolenie inaczej podchodzi do tego, dobrze, że czasy się zmieniają
i ważne, że są takie miejsca jak to że możemy się wygadać 
Czyli jednak wiele z nas może czuć się przytłoczone myślami, jednak chyba mamy to do siebie, że o wielu rzeczach myślimy na przód, planujemy, przygotowujemy się. Rozumiem Twoje rozterki, ja powiedziałam o swoich siostrze i powiedziała „Boże, dobrze że malutki tego w brzuchu nie słyszy” także tego, mega wspierające to było 🤪 tak jakby mnie właśnie to nie dobijało i zżerało od środka. Więc widzę, że podobnie jak ty z mamą, więc wiem co czułaś. Dobrze, że mamy to miejsce, by móc się wyżalić, wygadać, cieszyć i smucić bez obaw…
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
Myślę, że totalnie normalne mieć różne dylematy.
Pamiętam, że ja w pierwszej ciąży miałam cały czas myśli o tym, że dziecko wszystko zmienia, a bardzo lubię nasze życie takim jakim jest.
Dopiero jak straciłam pierwszą ciążę to pojawiły się u mnie jakieś głębokie poczucie, że tego chcę i będzie to spełnienie mojego marzenia, żeby opiekować się tą istotką i pokazywać jej świat 🥰
Myślę też, że całkiem normalne jest przeżywać rozczarowanie płcią. Wyobrażamy sobie coś i pozostaje pewien smutek jak rzeczywistość jest inna. Trzeba sobie pozwolić na przeżywanie tego.
Iiiiii pomimo tego czuję lęk przed wszystkim, co nowe. Boję się jak to zmieni nasze małżeństwo. Jak wychować tego człowieka na kogoś dobrego, troskliwego. Jak nie zatracić się w tym macierzyństwie.
I powiem Wam, że jestem ciągle w lęku czy wszystko jest dobrze. Byłam w poniedziałek na USG i było elegancko, tętno 148, chłopak się ruszał aż miło było na niego popatrzeć. A od wtorku wkręcam sobie czy na pewno jest wszystko dobrze. Piersi mam już minimalnie tkliwe (pocieszam się że się nie zmniejszyły tylko przestały tak boleć), ale już dzisiaj szukałam dodatkowej wizyty, co jest bez sensu bo ona mi pomoże na jeden dzień.
Ehhh chyba już taki los rodzica… -
Idawoll wrote:O, dzięki. To wyjaśnia, czemu nie miałam określonego ryzyka preeklampsji.
Tylko teraz zastanawiam się, co z tym fantem zrobić.
Kurcze w sumie nie wiem , może podpytać lekarza prowadzącego jak do tego podejść
nie wiem czy takie badanie powtórzyć można później u lekarza z odpowiednim certyfikatem - może np na II trymestru bo w sumie te ryzyka jak dobrze rozumiem dotyczą raczej końcówki ciąży i odpowiedniego się zabezpieczenia i raczej się materializują w okolicach po 30 tc
Starania od 05.2019
●IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
●IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
●IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
●IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
Stan 3 - ❄️
●Naturalny cud- in progress
~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 39l.
🧔 37l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Jak byście opisały te pierwsze ruchy dziecka?
Czasami czuje coś niepodobnego do niczego innego przez kilka sekund, ale nie mam pojęcia czy to jest TO 🤣 -
Ja myślę że to jest normalne że mamy obawy, lęki, ja sama siebie czasem karcę za myśli że mogę byc rozczarowana płcią.... to straszne bardzo marze i córeczce, ale z drugiej strony zaraz sobie myślę że ważne aby zdrowe, drugi chłopak też super, tyle sie starałam tyle przeszłam bólu cierpienia, ta ciąża jest taka wyczekana i pełna obaw i strachu a ja myślę o rozczarowaniu... no czasami sama siebie nie rozumiem ale myślę że jest to normalne i naturalne takie myśli
Ola 🦋, Lianaa, Kropka_93 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23cb💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
🙏
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 

-
Ja to opiszę mało romantycznie, ale te pierwsze ruchy to jak turbo gazy - uczucie pękania, bulgotania. Trochę jak te pęcherzyki z reklamy espumisanu 😂Ola 🦋 wrote:Jak byście opisały te pierwsze ruchy dziecka?
Czasami czuje coś niepodobnego do niczego innego przez kilka sekund, ale nie mam pojęcia czy to jest TO 🤣
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨

2024
12. cb 💔 poronienie samoistne
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
30.10. 🩺
03.12. Połówkowe 🩺
_
_ -
Ja mam z prawej strony tylko czasem takie jak by hmmm bąbelki?lekkie rozpieranie ? nie wiem czy to to już nie pamiętam, myślę że to za szybko jeszcze na ruchy jakiekolwiek ale czasem takie odczucia dziwne mamOla 🦋 wrote:Jak byście opisały te pierwsze ruchy dziecka?
Czasami czuje coś niepodobnego do niczego innego przez kilka sekund, ale nie mam pojęcia czy to jest TO 🤣
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23cb💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
🙏
9.09- 1,92cm bobo 

-
Ola 🦋 wrote:Myślę, że totalnie normalne mieć różne dylematy.
Pamiętam, że ja w pierwszej ciąży miałam cały czas myśli o tym, że dziecko wszystko zmienia, a bardzo lubię nasze życie takim jakim jest.
Dopiero jak straciłam pierwszą ciążę to pojawiły się u mnie jakieś głębokie poczucie, że tego chcę i będzie to spełnienie mojego marzenia, żeby opiekować się tą istotką i pokazywać jej świat 🥰
Myślę też, że całkiem normalne jest przeżywać rozczarowanie płcią. Wyobrażamy sobie coś i pozostaje pewien smutek jak rzeczywistość jest inna. Trzeba sobie pozwolić na przeżywanie tego.
Iiiiii pomimo tego czuję lęk przed wszystkim, co nowe. Boję się jak to zmieni nasze małżeństwo. Jak wychować tego człowieka na kogoś dobrego, troskliwego. Jak nie zatracić się w tym macierzyństwie.
I powiem Wam, że jestem ciągle w lęku czy wszystko jest dobrze. Byłam w poniedziałek na USG i było elegancko, tętno 148, chłopak się ruszał aż miło było na niego popatrzeć. A od wtorku wkręcam sobie czy na pewno jest wszystko dobrze. Piersi mam już minimalnie tkliwe (pocieszam się że się nie zmniejszyły tylko przestały tak boleć), ale już dzisiaj szukałam dodatkowej wizyty, co jest bez sensu bo ona mi pomoże na jeden dzień.
Ehhh chyba już taki los rodzica…
Bardzo ładnie napisane, po prostu nie jesteśmy robotami, tylko ludźmi i mamy uczucia i różne myśli.
Ja w środku kocham swojego syneczka, zresztą ja od samego początku czułam, że to będzie syn i mówiłam to każdemu 🥹 więc dlatego mnie to tak dotknęło, te rozterki i wybieganie w przyszłość.
Myślę, że za dużo się przejmowałam i stresowałam i nadwyrężyłam układ nerwowy, który przez burzę hormonów już ma wpierdziel. Do tego właśnie dołożyć progesteron, który też daje popalić i podobno mega wpływa to na psychikę.
Też się zastanawiam, jak to wpłynie na małżeństwo, na moją pracę. Czy wrócę do pracy, kiedy wrócę.. nie mam „instytucji babcia” w pobliżu, więc będziemy mogli liczyć na początku tylko na siebie. Z drugiej strony, nasze małżeństwo tyle już przetrwało a mimo to się podnosiliśmy silniejsi - wierzę, że tak będzie i tym razem.
Trzymam za nas kciuki ❤️
Ccarolinaa - rozumiem Twoje uczucia, nie jesteś sama jak widać. Człowiek głupi nie jest, wie, że płeć to nie koncert życzeńi jak chciałyśmy mieć dziecko, chciałyśmy dziecko - nie konkretną płeć. To, że che się jego zdrowia jest nadrzędne i najważniejsze. Preferencje to coś również naturalnego, mamy wyobrażenia i marzenia. To nie czyni nas złymi ludźmi 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 13:06
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
Na pewno bulgotanie, takie przelewanie się w brzuchu i jeszcze odczuwam coś takiego jakby mnie ktoś chciał połaskotać od środka.Ola 🦋 wrote:Jak byście opisały te pierwsze ruchy dziecka?
Czasami czuje coś niepodobnego do niczego innego przez kilka sekund, ale nie mam pojęcia czy to jest TO 🤣 -
Moim zdaniem lęki w ciąży są naturalne o ile nie trwają całą ciążę, dziecko wiąże się z ogromną odpowiedzialnością, więc wiadomo , że ma się różne myśli, czy da się radę, jak to będzie po porodzie. Ja też mam obawy jak to będzie z trójką, czy zajęcie się jednym nie odbędzie się kosztem drugiego. Także głowa do góry😘Lianaa wrote:Mnie niestety dopadł psychiczny zjazd 😔
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Lianaa wrote:Jezu, dziekuje dziewczyny za słowa wsparcia 🥹 bałam się to tu napisać, czując ogromne wyrzuty sumienia. Przecież powinnam tryskać energią…
W listopadzie mam terapię, jestem pod kontrolą lekarzy. Myślę, że nie jest jakoś krytycznie, po prostu ciężko. Ale mąż to mój przyjaciel jednocześnie i mogę powiedzieć mu o najgorszych lękach i myślach i nigdy mnie nie ocenia. Ja długo rozmyślałam, czy w ogóle być mamą bo ja leczę się na depresję i zaburzenia lękowe ale byłam tak ustabilizowana, że po konsultacji ze specjalistami nie widzieli przeciwwskazań a ja bardzo tego chciałam. Mam nadzieję, że dam radę, staram się każdego dnia.
Pamiętam jak w pierwszej ciąży nastawialismy się na synka, o tym, kogo noszę pod sercem dowiedzieliśmy się dopiero w 27 tygodniu, byliśmy przekonani, że syn a tu córka, byłam załamana płakałam za moim synem, którego nigdy przecież nie było. Potem z dnia na dzień oswajałam się z myślą, że dziewczynka, jak się urodziła to przepadłam.
A Twoje obawy o więź z synem też są normalne ale nie martw się, z synkiem też można super więź mieć, mój mały częściej do mnie przyjdzie, przytuli i w ogóle niż dziewczynki, byli tacy co dogryzali, że cycus mamusi bo jest właśnie tak do mnie przywiązany.
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Udało mi się dziś lepiej to serduszko wyszukać po prawej stronie pod pępkiem nisko
i pokazywało 140 to chyba ok? Chociaż mam wrażenie że wolniej je słychać niż na usg u lekarza , ale wiadomo że nie ma co porównywać bo to sprzęt całkiem inny
chyba nie wyszukałam mojego bo to nie możliwe nie ? 😅człowiek się zaczyna filmować ciągle 😅🫣
Jest ok 😊 ja też dziś znalazłam 140 🙈 ja mam bardzo niskie więc to napewno nie moje 😅 z córą było wyższe no ale może teraz mniej ruchliwy bobas
Ccarolinaa, Uda się lubią tę wiadomość
27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🤍 04.2026 ? -
Sprawdzałam na zegarku to miałam 88 więc chyba nie mojePawix20 wrote:Jest ok 😊 ja też dziś znalazłam 140 🙈 ja mam bardzo niskie więc to napewno nie moje 😅 z córą było wyższe no ale może teraz mniej ruchliwy bobas
zresztą 140 na bank nie miałam
u lekarza było 156 ale wiadomo inny sprzęt i jednak dokładne nakierowanie na serduszko
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶11.2018
Starania o drugie👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
12.23cb💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
🙏
9.09- 1,92cm bobo 

-
Ccarolinaa wrote:Ja mam z prawej strony tylko czasem takie jak by hmmm bąbelki?lekkie rozpieranie ? nie wiem czy to to już nie pamiętam, myślę że to za szybko jeszcze na ruchy jakiekolwiek ale czasem takie odczucia dziwne mam

O to ja mam chyba podobnie. Na dole, ale bardziej po prawej stronie. Tak jakby mnie ktoś/cos dotknęło od środka 🤷♀️ nie wiem może trochę właśnie jak rozpieranie od środka, ale takie trwające dosłownie 3 sekundy
Mam nadzieje, że później będzie to bardziej jasne. 🤣
-
Hej jak nie jesteś pewna pomiaru czy to twoje tetno czy dziecka to możesz spróbować detektor przyłożyć do ucha (chyba ze używasz sluchawek) a druga reka puls na szyji i powinny być rozne. Mi sie udalo znalezc tetno dziecka juz w 9 tygodniu nawet byl po prawej, teraz sie przeniósł pod pępkiem bardziej 😄. Czasami znajduje jedno tetno a czasami taki stukot jak bieg koni, czyli z całego serduszka. Moj bobo ma około 155.Ccarolinaa wrote:Sprawdzałam na zegarku to miałam 88 więc chyba nie moje
zresztą 140 na bank nie miałam
u lekarza było 156 ale wiadomo inny sprzęt i jednak dokładne nakierowanie na serduszko 
U nas ma byc teraz chlopiec. Rok temu miałabym dziewczynke ale spotkalo nas nieszczęście. Corka byłaby moja wymarzona. Ale tak jak piszesz wtedy mysle sobie ze najważniejsze by bylo zdrowe.
Lianaa lubi tę wiadomość
🙋♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego, APS)
🙋♂️ 34 (obniżone parametry nasienia)
Starania od 2017
4 x IUI - nieudane
Maj 2023 - I IVF
04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 8t - poronienie
Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
04.10.2024 - transfer 4.1.1. 👍
05.03.2025 - 24tc 💔🩷👼
02.07 - histeroskopia z wycinkami cd56,cd138 - brak stanu zapalnego 👌
01.08.2025 - transfer 4.1.1. 👍✊️
(acard, neoparin, cyclogest, duphaston,encorton)
6dpt 14,8; 8dpt 76; 10dpt 264; 12dpt 621; 17dpt 4776; 24dpt 23915🫶
25 dpt 5,4mm człowieczka i ♥️🌈
8t2d - 1,94cm 🥹
12t3d - 8.10 prenatalne - 6,5 cm 💕