🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitana wrote:Ta gównofirma miała w swojej karierze tyle kontroli z PIPu, że albo są już "na ty" z urzędasami, albo kupili ich lata temu, bo jedynymi konsekwencjami, jakie ich dosięgały, były sporadyczne śmieszne kary finansowe... Na razie nie wiem, co robić 😓 Wiem tylko, że muszę odwołać się do sądu pracy od tego wypowiedzenia, a przy okazji wywalczyć wypłatę wynagrodzenia chorobowego, a niezależnie od tego walczyć z ZUSem, żeby przyznał mi zasiłek chorobowy, bo od sierpnia jestem na L4 i nie widziałam od tego czasu ani grosza 😫 Nie wiem, jak to ugryźć. Sama nie dam rady, bo to Sp. z o.o. obstawione prawnikami (bez tego nie przeturlaliby się z tą firmą przez tyle lat). Jestem w kontakcie z 2 różnymi prawniczkami, ale szukam prawnika, który mógłby mnie reprezentować, przeprowadzić przez to wszystko. Problem w tym, że na tym łomżyńskim wypiździewie specjalistów jest jak na lekarstwo, więc są tak zawaleni zleceniami, że nie wiem, czy uda mi się kogoś znaleźć...
Mózg mi pęka już. Dzięki za wsparcie, dziewczyny ❤️ Padam spać
Współczuję 🥲 to jest jakieś masakryczne postępowanie. Jest taka grupa na Facebook: Mama w pracy, tam jest mnóstwo takich przypadków i historii, niestety. Jest taka Pani - Prosty Paragraf na instagramie. I ona się specjalizuje w takim prawie, udziela rad, konsultacji. Mysle, ze też mogłaby pomóc. Prawo jest po Twojej stronie, ale na pewno stres i nerwy temu towarzyszą03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Kitana bardzo Ci współczuję, ale wierzę, że jest sprawiedliwość na tym świecie i wszystko ostatecznie się ułoży. Dobry prawnik i do dzieła.
Kitana lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja po prenatalnych.
Melduję, że nasz bobsek, jak to lekarz powiedział - to okaz zdrowia 🥹❤️
Wszystkie parametry idealne.
Tylko się chowa 🙈 bierze przykład z brata, bo z B. mieliśmy to samo, tylko T, świecił tym co ma między nogami od samego początku 🙈 no ale najważniejsze, że lekarz nie widział nic nieppkojacego na USG 🙂 teraz tylko jeszcze wyniki pappa. Dodatkowo lekarz mi zalecił zbadać też taki parametr jak PLGF, badałyście?
Idawoll, możesz mi wykreślić wizytę z 28 października. Kolejna wizyta 12 listopada. A 16 grudnia połówkowe - kosmos, jak to leci 🤯Smerfelinka, Hermiona5, Idawoll, Saffy, Pomarańczowa, HimalayanDream, Dudka1997, Laura , Kitana, Lianaa, Dorkaa87, Uda się, sallvie, mon08kow, Tosik712, Mysterka lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020 👼07.2022👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
🤰21.10.25 - prenatalne ⏳
Tylko się chowa 🙈 bierze przykład z brata, bo z B. mieliśmy to samo, tylko T, świecił tym co ma między nogami od samego początku 🙈 no ale najważniejsze, że lekarz nie widział nic nieppkojacego na USG 🙂 teraz tylko jeszcze wyniki pappa. Dodatkowo lekarz mi zalecił zbadać też taki parametr jak PLGF, badałyście?
Idawoll, możesz mi wykreślić wizytę z 28 października. Kolejna wizyta 12 listopada. A 16 grudnia połówkowe - kosmos, jak to leci 🤯
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze na USG 🥰
Ja badałam PlGF, mój prowadzący też mi polecił
Kurde ja się jeszcze nie zapisałam na połówkowe, chyba muszę jutro tego dopilnować 😳😳starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
dawaj fasolko 🤞
-
eM 🌺 wrote:Hej dziewczyny, ja po prenatalnych.
Idawoll, możesz mi wykreślić wizytę z 28 października. Kolejna wizyta 12 listopada. A 16 grudnia połówkowe - kosmos, jak to leci 🤯
Ja również miałam zlecone dodatkowo badanie PLGF, płaciłam za to 300 zł u mnie wynik w normie27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🤍 04.2026 ? -
Kitana wrote:U mnie mdłości od dawna brak na szczęście, choć hiperwęch pozostał.
Btw, dostałam dziś poleconym wypowiedzenie umowy o pracę... Tak, będąc w ciąży, o czym pracodawca wie, tak, będąc zatrudniona na czas nieokreślony... Wiem, że bezprawnie itd, ale od dziś też już wiem, że moja dziesięcioletnia historia z tą firmą już teraz musi skończyć się w sądzie, bo inaczej nie wyegzekwuję swoich praw, nie odzyskam pieniędzy, które są mi już dłużni i które dłużni mi będą... To wszystko długa i gówniana historia.
Czuję się na razie, jakbym dostała szpadlem w potylicę, jestem w uj przerażona, nie mogę zebrać myśli i co chwilę ryczę. Staram się oddychać głęboko, żeby jakoś się uspokoić, bo nie chcę, żeby maluch odczuwał to wszystko razem ze mną 😓
Naprawdę kosmiczne zazdro dla wszystkich z Was, które mają normalnych, a już tym bardziej uczciwych i ludzkich pracodawców. Mi nie było dotąd dane 😫
@Idawoll, wpiszesz mi proszę połówkowe na 11 grudnia? Gdzieś to umknęło.
Brak mi słów na taki element kadrowy… karma wraca i życzę im bolesnej konfrontacji w sądzie.
Takich ludzie trzeba po prostu traktować z … wzajemnością …
Zeby ciężarnej takie emocje ..
A da się skontaktować i zapytać na spokojnie ocb czy brak gruntu pod dyskusję ?
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
24.07 prog. 20,23 ng/ml
02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
06.08.2025 1202 mIU/ml
13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
19.08.2025 mamy ❤️
20.08.2025 prog 14 ng/ml
dzidziuś 0,46 mm 🎊
23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
17.09.2025 4,19 cm ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀
-
Ten parametr służy chyba do określenia stanu przedrzucawkowego (tych dodatkowych ryzyk)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 19:05
03.2023 🩷
💙
Pomarańczowa wrote:Współczuję 🥲 to jest jakieś masakryczne postępowanie. Jest taka grupa na Facebook: Mama w pracy, tam jest mnóstwo takich przypadków i historii, niestety. Jest taka Pani - Prosty Paragraf na instagramie. I ona się specjalizuje w takim prawie, udziela rad, konsultacji. Mysle, ze też mogłaby pomóc. Prawo jest po Twojej stronie, ale na pewno stres i nerwy temu towarzyszą
Wiem, jestem na niej, a z panią Prosty Paragraf konsultowałam się już kilka razy, bardzo mi pomaga. Tylko że nie reprezentuje w sądzie.Pomarańczowa lubi tę wiadomość
-
Super, że wszystko wzorowo ❤️ -
Uda się wrote:Brak mi słów na taki element kadrowy… karma wraca i życzę im bolesnej konfrontacji w sądzie.
Takich ludzie trzeba po prostu traktować z … wzajemnością …
Zeby ciężarnej takie emocje ..
A da się skontaktować i zapytać na spokojnie ocb czy brak gruntu pod dyskusję ?
To naprawdę bardzo długi temat... Ale w skrócie, kontaktu kompletny brak. Nawet nie wiem, czy maile na które wysyłam wiadomości, w ogóle jeszcze istnieją. Kompletna ściana. Chociaż po tym kopniaku nie zamierzam się już z nimi w żadnej sprawie dogadywać. Próbowałam przez ostatnie długie miesiącr, a zostałam ostatecznie potraktowana, jak widać. Z tymi ludźmi się nie dyskutuje niestety 😓 Najlepsze, że prezesem, a zarazem jedyną osobą podejmującą ostatecznie decyzje jest kobieta! Już kij w to, że wyprówałam sobie flaki przez blisko 10 lat w tej firmie, pracując po 200 rbh/m-c, byleby tylko robota była zrobiona na cacy, nie prosząc o podwyżki, czy klepanie po plecach, nie korzystając prawie z urlopów, pracując w czasie każdej choroby itd... Ale to kobieta kobiecie! Nie mogę pojąć, czy ona jest aż tak wyrachowaną suką, czy po prostu tak tępą dzidą 🥴 -
Migotka96 wrote:Lianaa ograniczenie materiałów o ciąży jest dobre, ja czasem zapominam ze w niej jestem jak jestem w pracy itp. tym bardziej ze tam nikt za bardzo nie wie o tym oprócz mojej kierowniczki i zarządu 🤭 zdziwią się jak w ostatni dzień przyniosę pożegnalne słodkości 🥰
Szczerze ja już nie mogę się doczekać tego czasu na L4 jak będę mogła sobie wszystko na spokojnie ogarnąć, gruntowne porządki itp. Teraz mi brakuje na to czasu niestety, a tym bardziej jesień/ zima gdy wracam z pracy koło 17 i już ciemno 😓 wtedy to najchętniej poszłabym spać od razu 🙈
Dokładnie tego mi było trzeba, nie skupiać się tylko na tym, że jestem w ciąży ale poczuć się jako autonomiczna jednostka 😅
Też czekam na L4, jeszcze miesiąc z hakiem, byle tylko wszystko się ułożyło z bobo pomyślnie.
Ja właśnie pracuję do 17 i koło 18 jestem w domu, chwilę później już jest ciemno 🫠📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
Zanim kropek zagościł w brzuszku…
𝗢𝗡𝗔:
•Niewielkie zmiany zapalne tarczycy
•Refluks, Depresja
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Omega3+ADEK
Gdy kropek zagościł w brzuszku..
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard - wysokie ryzyko preeklampsji
•Pueria Duo, OMEGA3, Asertin
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13 tyg. -
Hej
chciałam dać tylko znać że u nas wszystko w porządku, dzidziuś zdrowy, rozwija się prawidłowo, dziś na wizycie wtulił się w łożysko i skulił tak że nic nie było widać. Nie znamy jeszcze płci, następna wizyta 13.11. Zaczęłam ostatnio czuć coś dziwnego w brzuchu, małe tornado, motylki, lekarz powiedział że to jak najbardziej mogą być pierwsze ruchy dziecka.
Świeżynka97, HimalayanDream, Kitana, Lianaa, Uda się, krolik, sallvie, Pomarańczowa, Hermiona5, Pawix20, Idawoll, Dudka1997, Yoanne, Mysterka lubią tę wiadomość
-
Kitana wrote:To naprawdę bardzo długi temat... Ale w skrócie, kontaktu kompletny brak. Nawet nie wiem, czy maile na które wysyłam wiadomości, w ogóle jeszcze istnieją. Kompletna ściana. Chociaż po tym kopniaku nie zamierzam się już z nimi w żadnej sprawie dogadywać. Próbowałam przez ostatnie długie miesiącr, a zostałam ostatecznie potraktowana, jak widać. Z tymi ludźmi się nie dyskutuje niestety 😓 Najlepsze, że prezesem, a zarazem jedyną osobą podejmującą ostatecznie decyzje jest kobieta! Już kij w to, że wyprówałam sobie flaki przez blisko 10 lat w tej firmie, pracując po 200 rbh/m-c, byleby tylko robota była zrobiona na cacy, nie prosząc o podwyżki, czy klepanie po plecach, nie korzystając prawie z urlopów, pracując w czasie każdej choroby itd... Ale to kobieta kobiecie! Nie mogę pojąć, czy ona jest aż tak wyrachowaną suką, czy po prostu tak tępą dzidą 🥴
Jej 🥺 brzmi to strasznie !! Bardzo mi przykro że to przeszłaś
Ale podziwiam Cię za cierpliwość !
Ja chyba bym już dawno pokazała środkowy palec 🫣kobiety dla innych kobiet bywają czasem najokrutniejsze. Zamiast się wspierać to są takie 🐍🐍
Trzymam mocno kciuki za korzystne rozwiązanie tej sprawy.
Mocno nas to poruszyło więc daj czasem znać jak idzie - a my afirmujemy pozytywy ☺️👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
24.07 prog. 20,23 ng/ml
02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
06.08.2025 1202 mIU/ml
13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
19.08.2025 mamy ❤️
20.08.2025 prog 14 ng/ml
dzidziuś 0,46 mm 🎊
23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
17.09.2025 4,19 cm ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀
-
Hejka, u nas wszystko dobrze, dzisiaj z okazji moich urodzin nasze pierwsze 100 dni razem 🩵
Michał coraz częściej daje o sobie znać, łaskocze od środka a ze 3 razy jak trzymałam rękę na brzuchu udało się wyczuć że brzusio się podnosi jakby ktoś palec od środka wypchał więc w ogóle uczucie mega 😍🥹Hermiona5, Idawoll, mon08kow, Dudka1997, Pomarańczowa, kasia97, krolik, Limone, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mi właśnie też się wydaje, że czuję już ruchy 😃 kolejny dzień dokładnie w tym samym miejscu - to nie może być przypadek 🤪
Kitana współczuję stresów, obyś szybko się z nimi uporała!Dudka1997, Pomarańczowa, krolik lubią tę wiadomość
-
Ja 2 dni temu miałam na wieczór takie dziwne uczucie! Leżałam na plecach i tak z mężem rozmawiałam, że niektóre dziewczyny czują już ruchy i tak patrzymy na brzuch, a nagle coś jakby lekko wybrzuszyło, ja to poczułam mocniej, aż się spłakałam z radości (?), jednak tak na spokojnie myślę że to chyba jakiś bulgot w jelitach był
haha, nie wiem... ale teraz będę obserwować
-
Hej dziewczyny ja już po wizycie 😊 u nas wszystko dobrze , Tadzio wazy już około 180g i prawidłowo się rozwija. Według usg jest parę dni do przodu, ale z córką też tak miałam całą ciaze że była ciągle o parę dni do przodu 😅😜
Moje następne wizyty jakie można wpisać:
19.11 połówkowe
17.12
14.01
4.02 usg 3 trymestr
18.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:57
Pomarańczowa, mon08kow, kasia97, krolik, Hermiona5, Tosik712, sallvie, Mysterka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam pewna, że czuję ruchy a od kilku dni nic ;/ już się zaczynam martwić, nie wiem czy nie przyspieszyć wizyty. Ale nie chce wyjść na wariatkę, bo wiem że jest wcześnie, jednak nie daje mi to spokoju:(03.2023 🩷
💙
Tortie wrote:Ja dzisiaj mam się kontaktować, czy są już wyniki Nifty. Boje się napisać smsa.
Na pewno wszystko będzie okBądź dobrej myśli