🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomarańczowa wrote:Ja byłam pewna, że czuję ruchy a od kilku dni nic ;/ już się zaczynam martwić, nie wiem czy nie przyspieszyć wizyty. Ale nie chce wyjść na wariatkę, bo wiem że jest wcześnie, jednak nie daje mi to spokoju:(
Mam to samo, już czułam takie muśnięcia delikatne, a teraz co wieczór przykładam dłoń i nic, ale np jak siedzę to czuję jakby coś się tam na dole rozpychało delikatnie, jakby macica się wybrzuszała, ale dzieje się to na spotkaniach w pracy więc nie ma jak się pomacać 🤣🤣 i oczywiście już bym chciała przyspieszyć wizytę, mam za dwa tygodnie i świruje czy wszystko ok 🙃 chcemy powiedzieć na weekendzie rodzinie i martwię się co jak powiemy, a zaraz będzie coś nie tak eh.... 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:28
-
https://zapodaj.net/plik-gI4pIKfAda
Tadzio mała żaba 🐸Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:31
mon08kow, Pomarańczowa, kasia97, HimalayanDream, krolik, Tosik712, Laura , sallvie, Lolcia37, Ola 🦋, Saffy, Siasi lubią tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:
https://zapodaj.net/plik-gI4pIKfAda
Tadzio mała żaba 🐸
Jakie piękne zdjęciemam nadzieję, że też takie na kolejnej wizycie dostane
Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
krolik wrote:Mam to samo, już czułam takie muśnięcia delikatne, a teraz co wieczór przykładam dłoń i nic, ale np jak siedzę to czuję jakby coś się tam na dole rozpychało delikatnie, jakby macica się wybrzuszała, ale dzieje się to na spotkaniach w pracy więc nie ma jak się pomacać 🤣🤣 i oczywiście już bym chciała przyspieszyć wizytę, mam za dwa tygodnie i świruje czy wszystko ok 🙃 chcemy powiedzieć na weekendzie rodzinie i martwię się co jak powiemy, a zaraz będzie coś nie tak eh.... 🙄
Dokładnie mam to samo. Dzisiaj to już totalnie nic nie czuje. Też mam wizytę za 2 tyg. Wiem, że jak zadzwonię to lekarki i powiem co mnie nie pokoi to powie, że na ruchy jest wcześnie i nie ma się czym martwic, ale jednak nie daje mi to spokoju:( też mamy tą imprezę w sobotę, więc pewnie już wszyscy się dowiedzą, bo po prostu widać, a boję się że może coś nie tak:(03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Dudka1997, mamy ten sam czas ciąży i nawet terminy badań się pokrywają 😂
Też mam poczucie, ze od kilku dni czuję ruchy. Ciężko mieć pewność, ale czuję to dosyć nisko po środku, trwają dosłownie sekundę więc nawet nie ma czasu przyłożyć rękę. Uczucie jakby ktoś mnie dotykał od środka 🤷♀️ mam nadzieję, że to TO
Ale też bardzo nieregularnie. Są dni kiedy jest więcej tego odczucia, a czasami jest mniej.Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Spokojnie dziewczyny, na pewno wszystko jest w porządku ☺️ nasze dzieciaczki muszą jeszcze nabrać trochę masy żebyśmy czuły ruchy codziennie
Kropka_93, mon08kow lubią tę wiadomość
-
My powiedzieliśmy rodzicom w ostatni weekend i też zaczynam świrować że pewnie teraz coś pójdzie nie tak… tym bardziej, że czuję ciągnięcie w podbrzuszu no ale zakładam że może się po prostu rozciągać macica. Dobrze że dzisiaj wizyta, mam nadzieję że wyjdę spokojniejsza. Ech te myśli przeróżne..:
-
Hej. A u mnie dzisiaj przyszedł list z wynikami PAPP-A.
Wolne beta hCG 160,1 IU/l Odpowiada 5,748 MoM
PAPP-A 7,040 IU/l Odpowiada 1,908 MoM
Trisomia 21 ryzyko podstawie 1:221 skorygowane zaś 1:377 .... 😮
Trisomia 18 1:572 skorygowane 1:11447
Trisomia 13 1:1786 skorygowane <1:20000
I preeklampsja przed 37 tc to 1:344
Sama nie wiem co myśleć.
W uwagach mam napisane , że wynik testu wskazuje, że ryzyko końcowe wystąpienia trisomii 21 jest pośrednie, czyli pomiędzy ryzykiem wysokim 1:301, a ryzykiem niskim 1:1000.
I ta beta chat Gpt podpowiedział mi, że u kobiet z cukrzycą insulinozależną właśnie tej wynik może być wysoki. -
Tosik712 wrote:Hej. A u mnie dzisiaj przyszedł list z wynikami PAPP-A.
Sama nie wiem co myśleć.
W uwagach mam napisane , że wynik testu wskazuje, że ryzyko końcowe wystąpienia trisomii 21 jest pośrednie, czyli pomiędzy ryzykiem wysokim 1:301, a ryzykiem niskim 1:1000.
I ta beta chat Gpt podpowiedział mi, że u kobiet z cukrzycą insulinozależną właśnie tej wynik może być wysoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:24
-
Ola 🦋 wrote:Dudka1997, mamy ten sam czas ciąży i nawet terminy badań się pokrywają 😂
Też mam poczucie, ze od kilku dni czuję ruchy. Ciężko mieć pewność, ale czuję to dosyć nisko po środku, trwają dosłownie sekundę więc nawet nie ma czasu przyłożyć rękę. Uczucie jakby ktoś mnie dotykał od środka 🤷♀️ mam nadzieję, że to TO
Ale też bardzo nieregularnie. Są dni kiedy jest więcej tego odczucia, a czasami jest mniej.Ola 🦋 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży nie mówiliśmy nikomu. A jak dowiedzieliśmy się na prenatalnych, że nasz zarodek nie żyje to i tak powiedzieliśmy wszystkim najbliższym. Wsparcie było dla nas nieocenione.
Dlatego teraz wszyscy nasi bliscy ludzie wiedzą o ciąży od pozytywnego testu. I głęboko wierzę, że przesyłają nam dobrą energięDudka1997, mon08kow, Mysterka lubią tę wiadomość
-
Tosik712 wrote:Hej. A u mnie dzisiaj przyszedł list z wynikami PAPP-A.
Sama nie wiem co myśleć.
I ta beta chat Gpt podpowiedział mi, że u kobiet z cukrzycą insulinozależną właśnie tej wynik może być wysoki.
Jest wysoka beta, co pewnie wplynelo na ryzyko. W takiej sytuacji lekarze zalecają najczęściej test NIPT. Też czytałam że cukrzyca może mieć wpływ na biochemię, jednak nie jest to mocno zależne, stąd zaleca się rozszerzyć diagnostykę. Może warto zadzwonić do lekarza co on na to?Pawix20 lubi tę wiadomość
03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
08.10.2025 8 cm chłopczyka 🐻💙 -
Kitana wrote:U mnie mdłości od dawna brak na szczęście, choć hiperwęch pozostał.
Btw, dostałam dziś poleconym wypowiedzenie umowy o pracę... Tak, będąc w ciąży, o czym pracodawca wie, tak, będąc zatrudniona na czas nieokreślony... Wiem, że bezprawnie itd, ale od dziś też już wiem, że moja dziesięcioletnia historia z tą firmą już teraz musi skończyć się w sądzie, bo inaczej nie wyegzekwuję swoich praw, nie odzyskam pieniędzy, które są mi już dłużni i które dłużni mi będą... To wszystko długa i gówniana historia.
Czuję się na razie, jakbym dostała szpadlem w potylicę, jestem w uj przerażona, nie mogę zebrać myśli i co chwilę ryczę. Staram się oddychać głęboko, żeby jakoś się uspokoić, bo nie chcę, żeby maluch odczuwał to wszystko razem ze mną 😓
Naprawdę kosmiczne zazdro dla wszystkich z Was, które mają normalnych, a już tym bardziej uczciwych i ludzkich pracodawców. Mi nie było dotąd dane 😫
@Idawoll, wpiszesz mi proszę połówkowe na 11 grudnia? Gdzieś to umknęło.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Hej, ja po prenatalnych, pewnie jako jedna z ostatnich tutaj. Krew miałam pobieraną dwa dni temu, więc dostałam już pełne wyniki.
Ryzyka trisomii wyszły na szczęście bardzo niskie:) Obraz USG w normie, wszystko na miejscu, ale łożysko jest nisko, więc mam uważać, nie dźwigać i tak dalej, bo może dochodzić do krwawień. Plus ryzyko preeklampsji przed 34 tyg. - 1:141, ale to już będę z lekarzem prowadzącym omawiać, bo ten nie był zbyt rozmowny. Przez całe badanie nie powiedział ani słowa.
Powiem Wam, że nie należało ono do najprzyjemniejszych. Tę sondę czułam na brzuchu naprawdę bardzo mocno, też tak miałyście? Mój pęcherz nie był zadowolony, młody (albo młoda) chyba też nie, bo nie bardzo chciał współpracować. Nawet żadnego zdjęcia w całości nie mam, ale w sumie najważniejsze, że nic niepokojącego, poza tym łożyskiem, lekarz nie zobaczył.
Następną wizytę u prowadzącego ciążę mam 10.11, a połówkowe 18.12.Pawix20 lubi tę wiadomość
-
Saffy wrote:Hej, ja po prenatalnych, pewnie jako jedna z ostatnich tutaj. Krew miałam pobieraną dwa dni temu, więc dostałam już pełne wyniki.
Ryzyka trisomii wyszły na szczęście bardzo niskie:) Obraz USG w normie, wszystko na miejscu, ale łożysko jest nisko, więc mam uważać, nie dźwigać i tak dalej, bo może dochodzić do krwawień. Plus ryzyko preeklampsji przed 34 tyg. - 1:141, ale to już będę z lekarzem prowadzącym omawiać, bo ten nie był zbyt rozmowny. Przez całe badanie nie powiedział ani słowa.
Powiem Wam, że nie należało ono do najprzyjemniejszych. Tę sondę czułam na brzuchu naprawdę bardzo mocno, też tak miałyście? Mój pęcherz nie był zadowolony, młody (albo młoda) chyba też nie, bo nie bardzo chciał współpracować. Nawet żadnego zdjęcia w całości nie mam, ale w sumie najważniejsze, że nic niepokojącego, poza tym łożyskiem, lekarz nie zobaczył.
Następną wizytę u prowadzącego ciążę mam 10.11, a połówkowe 18.12.
Z pierwszym dzieckiem po badaniu prenatalnym miałam takie samo odczucie, badanie było nieprzyjemne bolesne bo również mocno naciskał ale ja myślałam że tak ma być, teraz przy trzeciej ciąży tak nie było ale i miejsce
i lekarz inny 🙂
Najważniejsze że z dzieckiem jest dobrze i ryzyka niskie 👍27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🤍 04.2026 ? -
Cześć cioteczki.
Nie wiem czy nie jestem ostatnia, bo poród przesunął mi się na 5.05, ale jeśli nie macie nic przeciwko to zostanę tu z Wami na kwietniowych Mamach.
Miałam dziś USG prenatalne i wszystko wygląda super.
Bobo ma 5.6cm, NT= 1.19mm , mamy nosek, zdrowe serduszko, przepływy super, bobas ma żołądek, pęcherz, raczki i piękną główkę. Ogolnie jest śliczny 🥹
No i Pani doktor nie była w 100% pewna, ale mówiła że czekamy raczej na… dziewczynkę! To spełnienie mojego marzenia. Zdrowy cud i jeszcze wymarzona córka.
Czekamy jeszcze na Pappe i zrobiłam też SANCO dla swojego spokoju. Długo czekałyście na wyniki w diagnostyce?? Robiłam w zeszły piątek.
I co do pięknych USG 3D wasi lekarze takie robią? Czy to jakaś ekstra usługa i trzeba robić specjalne USG?🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i ❤️
🦋 1.10 Żeluś Haribo 2.22cm i ❤️ 172
🦋 17.10 (11t2d) SANCO ⏳
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I - 5.6cm Skarbu. Piękna i zdrowa dziewczynka (?)
-
Saffy wrote:Hej, ja po prenatalnych, pewnie jako jedna z ostatnich tutaj. Krew miałam pobieraną dwa dni temu, więc dostałam już pełne wyniki.
Następną wizytę u prowadzącego ciążę mam 10.11, a połówkowe 18.12.
Ja czułam tylko naciski i to, że ta głowica była gorąca, ale w sumie to było moje pierwsze usg przez powłoki brzuszne i nie mam porównania. -