🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Mandarynki i takie twarde slodko-kwasne jablka. 🔥Ccarolinaa wrote:Czy któraś też z was ma taką ochotę na owoce ? U mnie mandarynki to jakaś masakra …. Zartuje juz ze chyba mandarynkę urodzę 🫣😅jadła bym i jadła ..
Yoanne vinted to zycko, jak tam wpadłam w weekend to prawie na całą ciążę się obkupilam za jakieś niewielkie pieniądze. 😆
Melduję się po wizycie. Dziecior rośnie jak na drożdżach, 190g szacowanej wagi, z pomiarów 17+3. 🙈 Dzisiaj się dowiedziałam że ja mogę umówić połówkowe na to samo skierowanie, jakie miałam na pierwszych prenatalnych, a ja tak czekałam na nowe, które myślałam że dostanę na tej wizycie. No więc będę jutro się umawiać.
Lekarz gdyba nam synka. Nie wiemy co prawda czy na pewno nie wszystko to co mu dyndało między nogami to była pępowina (z dopplera wynikało, że chyba nie i chyba są tam jajeczka), ale pierwsze "chyba" mamy postawione. 👀
Z minusów: łożysko ani drgnelo, 1,45cm nachodzi na ujście szyjki, wciąż przodujące częściowo. Czekamy dalej, ale u mnie zero spiny.
Tosik712, Lianaa, Idawoll, Yoanne, Kitana, Uda się, Ccarolinaa, Lolcia37, kasia97, eM 🌺 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu: accofil, neoparin, acard, encorton, luteina → został neoparin 0,6

-
Owoce uwielbiam. Największą fazę mam na winogrona jasne ale te już takie dobrze dojrzałe wpadające w taki zielono -żółty kolor. Pomarańcze, grejpfruty i kiwi. A i jeszcze orzechy laskowe. Uwielbiam łupać i podjadać 😅 w ogóle przeraża mnie moja waga. Chociaż wcale dużo nie jem, to czuję się jak 🐳
W końcu wczoraj powiedziałam dzieciom o ciąży. Córka dzisiaj przyszła ze szkoły z propozycją imion dla brata, które wybrała z koleżanką z klasy 🙂 zaś najmłodszy powiedział, że braciszek będzie u niego w pokoju i łóżeczko będzie stało obok jego łóżka 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 22:58
Kitana, Uda się lubią tę wiadomość
-
Siesiepy - super, że dzidzia rośnie i przybiera 🥹❤️
Wow, to i tak, że lekarz widział coś więcej niż małego pyrtka do określenia płci 🤩
A z tym łożyskiem, może się to jeszcze zmienić?
Mi moje powędrowało z tylnej ściany troszkę w górę 🤔
Mój mąż od niedzieli robi wielkie przemeblowanie, chyba tylko kuchnia i łazienka stoi na swoim miejscu 😆 mieszkamy w niewielkim , dwupokojowym mieszkanku ale jakoś tak ustawnym, że jestem zdziwiona ile udało nam się uzyskać wolnej przestrzeni, jednocześnie zyskując miejsce do przechowywania. Czekamy na nową szafę i łóżko. Powoli, symbolicznie… przygotowujemy nasze gniazdko na zmiany 😅
Uda się, Tosik712 lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
U mnie też owoce i warzywa w pełni.
Jabłka, mandarynki, maliny i melon na tapecie w pełni 😂
I świeże ogórki, słuchajcie jem do wszystkiego.
Nadal mam tak że mięso może nie istnieć ale kaszę, surówki i nabiał to top w menu.
Polecę wam mega pyszną surówkę na żelazo
Czerwona kapusta- siekamy
Jabłko- ścieramy
Marchewka - ścieramy
Jak lubisz to cebula lub por
Natka pietruszki - duuuuzo
Zalewasz ( oliwa, sok z cytryny, pieprz, sól, tyci miodu)
Mega smaczna i bardzo zdrowa
Tosik712, Lianaa lubią tę wiadomość
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
29.10.2025 wizyta
19.11.2025 połówkowe

-
Krolik człowiek się na czyta przed snem i później głupoty się śnią 😅 śniło mi się, że urodziłam córeczkę (ma być synek) i zero wyprawki, nawet podkładów poporodowych nie miałam, a co najważniejsze laktatora. Na karmiłam córkę, zostawiłam w łóżeczku i wyszłam ze szpitala w poszukiwaniu apteki żeby kupić sobie podkłady 🤣
I dzisiaj rano pierwsze co zrobiłam po obudzeniu się to zainstalowałem apkę Gemini i będę tam wrzucać rzeczy żeby nie było niespodzianki w kwietniu, że czegoś brak.
Dziewczyny mamusie jaki laktator polecacie? Ja kp już z dobrych 6 lat temu i miałam jeszcze z pierwszej ciąży Canpol babies elektryczny. Teraz zastanawiam się w ogóle nad podwójnym 🤔 -
Uda się wrote:U mnie też owoce i warzywa w pełni.
Jabłka, mandarynki, maliny i melon na tapecie w pełni 😂
I świeże ogórki, słuchajcie jem do wszystkiego.
Nadal mam tak że mięso może nie istnieć ale kaszę, surówki i nabiał to top w menu.
Polecę wam mega pyszną surówkę na żelazo
Czerwona kapusta- siekamy
Jabłko- ścieramy
Marchewka - ścieramy
Jak lubisz to cebula lub por
Natka pietruszki - duuuuzo
Zalewasz ( oliwa, sok z cytryny, pieprz, sól, tyci miodu)
Mega smaczna i bardzo zdrowa
Fajny pomysł na surówkę, zrobię chętnie do obiadu 😃 szczególnie, że jak coś ma kwaskowy sos, to wchodzi jak złoto 😆
Ja też jem zielone owoce ogórki jak szalona 🤣 nie wiem o co chodzi, ale mąż mi kupuje ciągle rzodkiewki, ogórki zielone a no i cytrusy i kwaśne jabłka. To są moje smaki. Tak jak i Bułka ze zwykłym śmietankowym serkiwm. Koniecznie biała, pszenna, chamska buła.
Aaa no i mam ciągoty na niezdrowe chipsy i czekolady, ale chipsy mam paczkę na 3 dni😆 bo albo za słone, albo tylko na spróbowanie. Za to chałwa mi wchodzi 😍📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
💊Asertin💊Pueria Uno💊Omega3
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
01.09.25 • 1 wizyta 4,4 🐛mm z ❤️
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm🪲😍
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyko preeklampsji 1:24 😔 reszta - ryzyka niskie i..czekamy na Daniela 🩵
24.10.25 • Wizyta kontrolna 13+4. Dalsza diagnostyka w kierunku preeklampsji, prog. (Szyjka na granicy) -
Czy Wam też znowu wywalili reklamy na całą stronę korzystając z aplikacji?
Oni nas w końcu sami stąd wykurza, bo sobie znajdziemy inne miejsce, żeby ze sobą pisać... -
A widać u was już brzuszek? U mnie 3 ciąża to myślałam, że będzie coś szybciej widać, ale na razie mam tylko taką kulkę na dole brzuchami jak się położę na plecach. Jak stoję to prawie nic nie widać, może jakbym dobrze pojadla na obiad 😃 Przeglądałam sobie zdjęcia z poprzedniej ciąży to też dopiero mnie wzdęło w okolicach 30tc.
I chyba mam imię dla przyszłej dziewczynki, dla chłopca wciąż myślę. No ale jak już będzie po połówkowych to może się dowiem płci.
Musimy też kupić szafę , przy trójce dzieci to ja się nie pomieszcze jak już teraz jest kłopot. I trzeba nam łóżeczko , chociaż nie wiem, może starsza wyrośnie ze swojego na ten czas za pół roku. A tak to wszystko już mamy, dzieciaki w jedynym wózku będą odchowane, ubranek mam aż za dużo, może kupię kilka nowych bodów kopertowych bo tego nigdy za wiele i do lekarza przydadzą się nowe. -
Surówki, coś co mam zamiar robic regularnie na pewno skorzystam z przepisu!

Tak u mnie też reklamy na nowo wyskakują 🙄
U mnie brzuszek maleńki, od wczoraj coś więcej widać, dziś większy, ale jeszcze w toalecie nie byłam więc zakładam, że to zawartość z wczoraj po grochówce 🤪 -
Owoce w każdej ciąży uwielbiam, w poprzedniej jak byłam to był sezon na truskawki to jadłam na kilogramy, a ja tak normalnie to średnio za truskawkami przepadam. Moje dzieci to uwielbiają owoce, dzień bez owoców dla nich nie istnieje.
Rano byłam na wizycie. Maluszka rośnie , urosła od prenatalnych 2 cm. Narazie wszystko dobrze. Kolejna wizytę ma 25 listopada.
Nie odbierałam swojej pappy bo nie chciało mi się dwa razy jechać i dziś odebrałam, no i niestety jak w poprzedniej ciąży ryzyko wzrastania płodu, także od dziś zaczynam brać acard.
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:A widać u was już brzuszek? U mnie 3 ciąża to myślałam, że będzie coś szybciej widać, ale na razie mam tylko taką kulkę na dole brzuchami jak się położę na plecach. Jak stoję to prawie nic nie widać, może jakbym dobrze pojadla na obiad 😃 Przeglądałam sobie zdjęcia z poprzedniej ciąży to też dopiero mnie wzdęło w okolicach 30tc.
Niestety w tej ciąży strasznie szybko wywaliło, na początku myślałam, że cofnie się bo miałam już tak w poprzednich ciążach że wzdelo na początku a potem jakby cofnęło brzuch ale jednak nie tym razem.
Tu na zdjęciach różnica około 5 tygodni końcówka września i dzisiaj
https://zapodaj.net/plik-bsT9o2h6OU
-