X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • lady_89 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Pańcia waży 240 g, szyjka długa 4,5 cm, łożysko na przedniej ścianie i się podnosi ładnie do góry. Mała tak dzisiaj wierzgała że ja nie wiem co to będzie jak to zacznę odczuwać 😅 no i przez to nie mamy też żadnego zdjęcia, 3d wyglądało fatalnie 🤪 mogę wrócić do aktywności fizycznej i odstawiam heparynę 🥳🥳🥳 cyclogest dalej zostaje 😒

U mnie na wadze dalej nic nie drgnęło ale czuję że jak ruszy z kopyta to się nie pozbieram 😅

W tym tygodniu zamówiłam pierwsze ubranka na Vinted. Z reszta poczekam raczej do wyprzedaży. Podpowiedzcie czy jest sens kupować rozmiar 50. Wiem, że z H&M ubranka wypadają na większe i raczej będę celowała w te jak coś.
    Z tego to większość radzi to lepiej po narodzinach kupić mniejsze niż kupić wcześniej, taki przykład moja siostra tylko jedno z czworo dzieci ubierała w 50 a reszta od razu w 56 i to tylko przez chwilkę. Tak samo lepiej kupować ciuszki w lumpach te początkowe albo od kogoś bo dzieci ich nie niszczą a szybko wyrastają.

Siasi, Malowybitna lubią tę wiadomość

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) spróbuję tez rumianek włączyć. To ewidentnie jakby coś nie grało w jelitach i chyba potrzebują wsparcia i uszczelnienia. Te sposoby typowe na zaparcia znam i też mi pomagały, tylko teraz znowu łączą się z taką silniejszą pracą jelit i bólem :/

Ja chyba nie będę kupować ubranek na 50. Chyba że coś się zadzieje, że dziecko urodzi się wcześniej albo będzie szacowane na mniejsze. Ostatnio 56 nam krótko posłużyło, bo mała miała 56 cm jak się urodziła. W razie czego dokupię na bieżąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 15:26

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    11.2025 dalej chłopczyk 💙🐻

preg.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jelita mi pomógł bardzo Debutir czyli po prostu wspomniany wyżej maślan sodu. Mi pani dr jeszcze poleciła picie xenny balance ale jeszcze nie próbowałam, muszę kupić na testy.

Dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu zrobiłam sobie pół godzinny leciutki trening taneczny. Mam nadzieję, że moje badania nadal będą wychodziły dobrze i będę mogła wprowadzić regularny ruch. Czuje się świetnie, przed ciążą dużo się ruszałam i ciało pamięta..

Pomarańczowa, Cami, mon08kow lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola
    🔜 08.12.25• II prenatalne
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o dentystę to byłam w 10tc na kontroli. Miałam do roboty jednego zęba. Pani doktor mówiła, że znieczulenie jest bezpieczne (według niej można podać max 4 ampułki ciężarnej, ja miałam niecałą jedną). Powiedziała, że dziecko bardziej ucierpi jak będzie mnie bolało no i oczywiście niezdrowy ząb jest gorszy niż samo znieczulenie.
    Oprócz tego zaleciła higienizacje i wizytę po ciąży, bo mam wszystko porobione.
    Bardzo dbam o zęby i jestem w miarę świeżo po aparacie, a wtedy wizyty miałam non stop, no i mogłabym kupić za to co w nie włożyłam pewnie całkiem dobre auto 🤪
    Myślę, że warto iść na wizytę, a jak będzie Ci niedobrze to dentysta na pewno przerwie.

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 18.11 (16tc) - USG akrobatka pięknie rośnie.
    ⏳ 10.12 USG połówkowe

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś incydent. Wybrałam się na zakupy do Pepco, Dealza i Sinseya, bo organizujemy Andrzejki dla znajomych i chciałam sobie wcześniej ogarnąć wystrój. Stałam w kolejce w sinseyu i oczywiście zamiast podejść bez kolejki (były znaczki, że tak obsługują ciężarne), to stałam w turbo kolejce. Było dużo straszych i było mi zwyczajnie głupio, bo brzuszka mi za bardzo nie widać.
    Do sedna. Zrobiło mi się słabo, na szczęście od razu usiadłam na podłodze i miałam wodę w torebce. Wyobraźcie sobie, że nikt nie zareagował, a ja siedziałam na środku kolejki.
    Po chwili wstałam, zdjęłam kurtkę i zjadłam cukierka. Już było ok, poszłam kupić kawę i coś na słono żeby na szybko zjeść. No i Entuzjazm zakupowy mi opadł.
    Wydaje mi się, że mam nagłe spadki cukru, miałam tak przed ciążą, ale nigdy nie diagnozowałam. Teraz się to nasiliło. Mam też anemię, nie jakaś duża, ale suplementuje żelazo.
    Macie jeszcze jakieś pomysły skąd się to bierze?
    Oczywiście mąż mnie opieprzył, bo jest przewrażliwiony, że po co chodzę ciągle i coś robię. Ja zwyczajnie nie chcę i nie lubię ciągle leżeć. Wyjścia z domu są dla mnie ważne i co drugi dzień staram się wychodzić. No i tak już zostanie 😜

⏸️ 04.2025

⏳ 10.12 USG połówkowe

preg.png
  • Ola 🦋 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Ja miałam dziś incydent. Wybrałam się na zakupy do Pepco, Dealza i Sinseya, bo organizujemy Andrzejki dla znajomych i chciałam sobie wcześniej ogarnąć wystrój. Stałam w kolejce w sinseyu i oczywiście zamiast podejść bez kolejki (były znaczki, że tak obsługują ciężarne), to stałam w turbo kolejce. Było dużo straszych i było mi zwyczajnie głupio, bo brzuszka mi za bardzo nie widać.
    Do sedna. Zrobiło mi się słabo, na szczęście od razu usiadłam na podłodze i miałam wodę w torebce. Wyobraźcie sobie, że nikt nie zareagował, a ja siedziałam na środku kolejki.
    Po chwili wstałam, zdjęłam kurtkę i zjadłam cukierka. Już było ok, poszłam kupić kawę i coś na słono żeby na szybko zjeść. No i Entuzjazm zakupowy mi opadł.
    Wydaje mi się, że mam nagłe spadki cukru, miałam tak przed ciążą, ale nigdy nie diagnozowałam. Teraz się to nasiliło. Mam też anemię, nie jakaś duża, ale suplementuje żelazo.
    Oczywiście mąż mnie opieprzył, bo jest przewrażliwiony, że po co chodzę ciągle i coś robię. Ja zwyczajnie nie chcę i nie lubię ciągle leżeć. Wyjścia z domu są dla mnie ważne i co drugi dzień staram się wychodzić. No i tak już zostanie 😜

Niestety, ale taka znieczulica jest często widziana :/
    Przykro mi, że miałaś to doświadczenie i to w tym bezbronnym stanie :(

Rozumiem potrzebę bycia w ruchu. Dlatego cały czas pracuje, oszalalabym w domu. Pewnie chodziłabym często na zakupy właśnie 😂 bo ile można czytać książki 🤷‍♀️

A robiłaś już krzywą cukrową? Czasami ginekolodzy zalecają wcześniej jak są objawy.

Siasi lubi tę wiadomość

👩29 & 👦🏼 31

04.2025 - strata w 8t4d 👼

24.09 - prenatalne - wszystko pięknie - czekamy na chłopaka 💙🥰
    25.09 - FeliaTest - wszystko dobrze
    19.11.2025 - badania połówkowe

TP: 03.04.2026

💊Pueria Duo, Acard 150

preg.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi - przykro mi, że spotkała Cię taka znieczulica 😞 dobrze, że przekąski pomogły.

Ja niestety mam również problemy ze słabością, unikam chodzenia po sklepach wielkopowierzchniowych i galeriach, bo nasika się to u mnie w miejscach gdzie nie mam tyle dostępu do powietrza.
    Do galerii dosłownie wpadam i wypadam, szybko się męczę. W 1 trymestrze byłam w galerii tylko w smyku odebrać paczkę, obejrzeć kurtki w reserved i dosłownie myślałam, że w tym smyku to mnie będą zeskrobywać z ziemi. Ostatkami sił skupiłam się na oddychaniu i odpychaniu myśli o omdleniu ale jak wyszłam na świeże powietrze to dopiero coś pomogło. Zima, kurtki, grzeją okropnie w sklepach, brak przewiewu….to dla mnie nieznośne środowisko bez ciąży a co dopiero w.
    Zakupy więc ogarnia mi mąż 😂 ja co najwyżej idę na mały spacer :)
    Jest mnóstwo możliwości spędzania aktywnie czasu, więc nie przejmuje się tym zbytnio 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 17:58

Siasi lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS

18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
    •Utrogestan - plamienie w 7HBD
    •Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
    19.08.25 •BETA 720,69
    21.08.25 •BETA 1488
    10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
    24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
    13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
    14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
    🔜 03.12.25• kontrola
    🔜 08.12.25• II prenatalne
  • Uda się Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    Te parametry mają się mieścić w normie, nie muszą być na środku. Wystarczy lekko przesunąć pomiar i już jest coś inaczej :) najlepiej, że im dziecko większe tym nie raz bardziej odbiegają te wartosci od siebie typu główka starsza niż nóżka. Ma być w normie i skoro lekarz nic nie mówił, to jest ok :)

Dziewczyny czy któraś boryka się z dolegliwościami żołądkowo/jelitowymi? Już nie wiem jak to określić. Biorę probiotyk, jem zdrowo, ale mam takie wzdęcia:( nocami mnie tak boli brzuch. Do tego zaparcia. A mimo to okropne bóle jelit jak na biegunkę. Zgłaszałam ginekolog to mówi, że pewnie nasiliły się nadwrażliwości skoro miałam przed ciążą już problemy. Diabetolog się bardziej przejęła, ale zaleciła jedynie siemię lniane co rano osłonowo. I była w szoku, że nadal wymiotuje. Już nie wiem czy iść Do rodzinnego i po prosic o jakieś skierowanie :( i gdzie to szukać. Czy to może jakieś zrosty po cc ;/

Hej
    Ja teraz już mniej mam problem z zaparciami ale w 1 trym był DRAMAT nawet leciały czopki glicerynowe.
    Pisałam siemię, błonnik vitalny, jadłam kiszonki, piłam mleko i jogurty, jadłam śliwki i dupa blada. Gin poleciła mi syrop mamilax i dopiero to pomogło. Teraz sporadycznie sobie łyknę.

Wzdęcia i gazy też mam ale biorę espumisan bo można i pomaga

Mam nadzieję że znajdziesz jakiś sposób na niesforne jelita bo one potrafią nie tylko złościć ale dać spory ból :(

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe
    20.11.2025 wizyta

preg.png
  • Uda się Ekspertka

Wysłany: 20 listopada, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srusik wrote:
    Dziewczyny! Widziałam wzmiankę o dentyście - chodzicie teraz czy nie? Wymioty się skończyły, ale czasami jak płuczę buzię po myciu zębów to mam odruch wymiotny. I przez to boję się wpadki u dentysty i ciągle odkładam wizytę. Już nie wiem co z tym zrobić, wyobrażam sobie jak przy wierceniu mi się zbiera ślina i wszystko przy gardle, nie wiem czy bym potrafiła kontrolować odruch wymiotny.
    Co radzicie?

Byłam przed ciążą wszystko wyleczyć a teraz w ciąży raz bo skruszył mi się ząb to sprawdziła stan i ok.
    Ale uprzedzali mnie że w ciąży dziąsła krwawią

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe
    20.11.2025 wizyta

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola i Liana polubiłam za podzielenie się historiami. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama. Chociaż dobrze żeby się to nam nie przytrafiało. Tego Wam życzę bo to nic miłego ❤️
    Ja już nie pracuje więc szukam sobie zajęć, no i chcę też się fajnie przygotować na andrzejkowych gości. To już pewnie jedna z ostatnich imprez jakie zorganizuję w najbliższym czasie (święta wyjazdowe jupiiii).

Powiem Wam, że znieczulicy nie rozumiem. Tzn z jednej strony dobrze, że nie było cyrku w sklepie. Na szczęście wiem, że jak mam mroczki przed oczami to muszę szybko usiąść. Nie ważne czy na środku sklepu, raz zdarzyło mi się na środku basenu, a kolejny raz zdążyłam wylecieć na taras krzyknąć do męża i się położyć. Wiem też, że od razu muszę zjeść coś słodkiego, najlepiej napić się coli.

Z drugiej strony ja zawsze reaguje. Dwukrotnie zatrzymywałam się jadąc autem, jak zimą leżał ktoś na przystanku. Raz był to bezdomny, drugim razem starszemu panu zrobiło się słabo. Kiedyś ratowałyśmy z mamą panią na lotnisku, ale byłam wtedy dość młoda i mama rzuciła się na pomoc. Tak mnie wychowano, ale zauważam że coraz więcej ludzi ma znieczulicę 🥺 Jak widzę wojny na parkingach w galeriach przed świętami to wątpię w ludzi.

Zgłoszę na pewno lekarzowi i może skieruje mnie szybciej na krzywą!

⏸️ 04.2025

⏳ 10.12 USG połówkowe

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Bardzo mi przykro że cię to spotkało. Nie rozumiem zupełnie jak można nie zareagować na tak niecodzienne zachowanie jak siadanie na podłodze podczas stania w kolejce. Raczej nie jest to rutynowa czynność i ewidentnie widać że coś jest nie tak. 😬 Ale w sumie nie dziwi mnie to. Szokuje, ale nie dziwi. Moja przyjaciółka w MPK zemdlała i upadła jak długa na podłogę (wczesna ciąża, ale nie było widać zbytnio + miała kurtkę). Nikt się nią nie zainteresował, a skoro stała w trakcie jazdy, to było dużo ludzi w środku. Obudziła się na podłodze autobusu, sama się pozbierała, wysiadła i zadzwoniła po partnera.

Siasi lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi przykre :( to wygląda jak hipoglikemia, jak Twoje cukry na czczo? Miałam tak w ciąży że starszą, musiałam zawsze coś mieć do jedzenia, nie raz prawie zasłabłam na zakupach i łapała mnie deliarka 😅, bo cukru leciały. Zdarzyło mi się tez zemdleć po zabiegul łyżeczkowanie jak mi cukier poleciał, a było to przed śniadaniem. Glukozę na krzywej w ciąży że starszą zwróciłam 🙈 w ciąży z drugą dałam radę, ale zjazd miałam straszny później i musiałam szybko zjeść, bo cukier tak poleciał 🙈 moja rada, dieta mocno białkowo-tluszczowa! Zdecydowanie dużo białka na śniadanie w postaci jajek. Jak zaczynasz śniadania? Ja już się tego totalnie pozbyłam i w tej ciąży nie mam takich problemów, wtedy jadłam śniadania węglowodanowe, od jajek mnie odrzuciło. Przed ciążą starałam się jeść niskoweglowodanowo i zdecydowanie dłużej jestem w stanie wtedy wytrzymać bez jedzenia bez spadków cukru. Przed ciążami też mi sie zdarzało mieć epizody, że przed porą posiłku nagle mi się dłonie trzęsły i szybko musiałam coś zjeść. To były moje błędy żywieniowe, choc myślałam, że jem bardzo zdrowo.

A co do łażenia po sklepach, to w ciąży że starszą na tyłku sobie usiąść nie mogłam, wszędzie mnie było pełno 😂 z drugą córką i teraz to już inna bajka więcej w domu do roboty i mimo że jestem na l4 to się wcale nie nudzę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 20:28

Siasi lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, królik Dzięki za wsparcie! Ważne, że my jesteśmy świadome i nie tracimy człowieczeństwa, a takie zachowania są dla nas nie do zaakceptowania. Wierzę, że tak będziemy wychowywać nasze dzieci.

Krolik Ja w pierwszym trym prawie nie jadłam mięsa- miałam totalny wstręt. Teraz już lepiej, coraz więcej jem. Za to od początku dużo jajek, awokado. Tak staram się zaczynać dzień.
    No ale często muszę w siebie wmuszać, moje porcje nie są duże. Dzięki za trop, poproszę o szybsze badanie krzywej. Mam wizytę z początkiem grudnia. Lepiej wiedzieć co to i się przebadać. Poza tym wszystko da się ogarnąć trzeba tylko wiedzieć z czym problem (córa jest warta wszystkiego ☺️)
    Edit. Cukier na czczo był prawidłowy. Zawsze jaki mierze mam e granicy 4.5 (ale nie wiem w jakiej jednostce). Gdzie norma jest do 5.5 i ostatnio gin mówił, że cukier w porządku. Krzywej nigdy nie robiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 20:56

⏸️ 04.2025

⏳ 10.12 USG połówkowe

preg.png
  • Zuza93 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ❤️ czy któraś z Was miała ryzyko preeklampsji, zalecony acard, ale ze względu na astmę nie moglibyście brać? Czy lekarz zalecił coś innego?

• Tosik712 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi współczuję znieczulicy. Ja sama reaguję, bo chciałabym żeby ktoś zareagował u mnie w podobnej sytuacji. Ewidentnie masz spadki cukru. Mi dodatkowo przy hipoglikemii pojawia się jakby odrętwienie języka takie dziwne uczucie drętwienia w ustach i jak piszesz najlepsza na hipo jest cola. Chociaż w ciąży przerzuciłam się na soki, bo te mają w 100ml nawet 11g cukru, a cola "tylko" 10g. Soczki w kartonikach są super poręczne 🙂 albo w aptece kup sobie Dextro. Dekstroza w pastylkach też jest super.
    Tydzień temu idąc po córkę do szkoły taką boczną uliczką zauważyłam pana siedzącego na chodniku, oparty był plecami o elewację domu. Od razu zapytałam czy wszystko w porządku i czy potrzebuje pomocy. Pan dziękował mi chyba z trzy razy za chęć pomocy i zainteresowanie. Pomocy nie potrzebował. Ale ile historii, że człowiek źle się czuł, miał hipo albo zawał i nikt nie pomógł.... Przykre.
    Byłam u rodzinnej. Dostałam Tardyferon fol. i skierowanie na badanie krwi, sód, potas, ponownie ferrytyna i morfologia.

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️
    21.08 - 0,29cm z bijącym ❤️
    09.10 - 7,68 cm little 👦🏻🩵

preg.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
‹‹ 235 236 237 238 239
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ