X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę też na trochę śniegu w weekend żeby wyjść na sanki z dzieciakami, dla córki będą to pierwsze sanki w życiu, bo w zeszłym roku była za mała.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 czekamy na córeczkę 🩷

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa robię takie z jogi ćwiczenia na mobilność bioder, rozciągnie nóg, krążenia miednicą itd. Do tego rozmasowuje spiętego pośladka, bo ostatnio mi dokucza i promieniuje do nogi. Także piłeczka twarda, roller i sprawiam sobie ból 😆 ale puszcza troszkę, bo z dnia na dzień jest lepiej 😁

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    U mnie śniegu brak, dopiero lekki mróz w nocy, w dzień cieplej i sucho.
    Zazdroszczę dobrego samopoczucia 🥹 Ja w stresie w sumie ciągle z powodu pracy, nadchodzącej sprawy w sądzie, przepychanek z ZUSem, braku kasy... Do tego najstarsza przyniosła dziś ze szkoły hardcorową jelitówkę (pomijając, że kaszle tygodnia), więc znów dygam, że zarazi małego, czy mnie 🥴
    Z tego wszystkiego pochlaniam słodycze, jak nigdy, a waga rooośnie... 😫🫣
    Czuję się wielka, ociężała, ciągle jestem zmęczona, na nic nie mam ochoty. A tak chciałabym móc cieszyć się tą ciążą, tak po prostu... 🥹

Współczuję. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie tej sprawy. A ZUS czego się czepia? mnie też stresuje myśl o zus'ie, nie wiem czy pracodawca zgłosił moje l4, nie wiem kiedy wypłacą kasę, jak to teraz będzie wyglądało eh...

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Tosik712 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję przebojów z ZUSem. W ogóle masakra, że narażają kobiety w ciąży na dodatkowy stres i jeszcze brak pieniędzy, gdzie nie oszukujmy się, ale mając dom, dzieci, samochód o kredycie nie wspominając wiele rodzin żyje od wypłaty do wypłaty. Teraz tym bardziej pieniądze na wagę złota prywatne wizyty, badania 🤦
    Leżę na plecach, a w brzuchu już takie rozpychanie czuję, że szok. Żałuję, że już nie pamiętam jak to było we wcześniejszych ciążach. W ogóle dzieci tak szybko rosną, że człowiek zapomina już jak były takie maleńkie.
    Zaczęłam podczytywać na forum Listopadowe mamy....I serio przeraża mnie wizja porodu. W ogóle Kitana łączę się w bólu, bo ostatnio ja czuję się wielka, ociężała, nieatrakcyjna, brzuch wieczorem wydaje mi się taki wielki, że ja nie wiem co to będzie pod koniec ciąży. Już o siusianiu co 5 minut nie mówiąc, po całym dniu odczuwam parcie na krocze i jeszcze po wczorajszym prysznicu czuję, że zaczęły mi delikatnie wychodzić hemoroidy 🤦🏻
    Żyć nie umierać normalnie. Nie mówiąc, że zaczęłam łykać żelazo i już się boję o zaparcia 😱

A teraz serca mam dwa
    My little bejb ❤️
    21.08 - 0,29cm z bijącym ❤️
    09.10 - 7,68 cm little 👦🏻🩵

preg.png

Synek 👦🏻2015
    Córeczka 👧🏻 2016
    Synek 👱🏻‍♂️ 2018
‹‹ 237 238 239 240 241
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ