🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam sobie wasze wpisy o chustach i notuję, bo też chciałam spróbować. 😁 A że znam się na tym jak świnia na balecie, to każda wzmianka jest na wagę złota.
Ja dzisiaj byłam na tej wizycie na NFZ, co do wyników morfologii, lekarz wspomniał że jeszcze są na granicy ale mają już nie spadać, więc mam zadbać o to dietą, a jeśli za 3 tygodnie będzie pogorszenie to wtedy wejdą tabletki.
Dostałam skierowanie też poza moczem i morfologia na krzywa cukrowa, więc przed świętami dowiem się, czy mogę sobie dogadzać serniczkami. 🙊
Kolejna wizyta NFZ 18.12. jakoś po niej a przed świętami jeszcze planuję wizytę we Wrocławiu, bo tak kazał mi się drugi prowadzacy umówić.
Aha, istnieje realna szansa, że w sobotę wrócimy do domu z używanym łóżeczkiem. Także swoją dużą wyprawkę zacznę od zupełnie innej strony niż wy. 😂
Tosik712, Lianaa, Pawix20, Siasi, krolik, Kitana, Idawoll lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Ile zapłaciłaś ? Bo wyskoczyła mi cena 82,41zł. Jest na niej napis wersja demo. Miałam taką na konsultacjach używałam. Fajnie pracowała. Żakardowe są mega, wzory, kolory, ale przy noworodku i niemowlaka u tych wagowo mniejszych trzeba patrzeć na gramaturę, bo im więcej g na m² tkaniny tym grubszy materiał i ciężej będzie się motać. Z Roara właśnie miałam nową chustę i jak przyszła to dosłownie sztywna jak dywan. Co się namęczyłam żeby ją złamać. Ale super są jodełki i sploty serduszkowe. Są już same w sobie mięciutkie.lady_89 wrote:No i kupiłam chustę z drugiej ręki mam nadzieję że mała będzie chciała w niej chodzić. https://pl.lennylamb.com/web_page/18325
Dopiero jak zrobiłam kurs doradcy zaczęłam wiązać plecak. Wcześniej bałam się, a i nie było u nas w mieście doradcy, który by pokazał jak to robić. Uwielbiałam plecak DH z koszulką, który super odciążał. W ogóle miałam kurtkę do noszenia, polar, masę chust. Prowadziłam warsztaty z chustonoszenie. Uwielbiałam to. Kiedyś mówiłam, że chciałabym kolejne dziecko, ale tylko po to żeby móc znów karmić piersią i nosić w chuście 😅
A i co do chust kołkowych. Nawet ja miałam nie raz problem żeby kółka nie znalazły się przy buźce dziecka. Do tego lewe ramię zawsze cierpiało przeciążone. Aczkolwiek tyle co na wyjście z psem na spacer czy też zaprowadzić starszaka do szkoły da radę. Ale mając już wprawę wiązanie kieszonki to chwila moment komfort noszenia bezcenny. W kolejowej zanim się dociągnie dobrze materiał też chwilę zajmie.... Jedyny plus chusty kolejowej, to to, że miotając na ulicy nie będziemy połami chusty zamiatać chodnika.... i to by było tyle z plusów. -
Zapłaciłam 150zł i sprzedała mi ją doradczyni chustonoszenia którą zna moja siostra i ona co jakiś czas sprzedaje te co ma i kupuje nowe. Ma jeszcze kilka na sprzedaż 5,2 ale też ma trochę krótszych.Tosik712 wrote:Ile zapłaciłaś ? Bo wyskoczyła mi cena 82,41zł. Jest na niej napis wersja demo. Miałam taką na konsultacjach używałam. Fajnie pracowała. Żakardowe są mega, wzory, kolory, ale przy noworodku i niemowlaka u tych wagowo mniejszych trzeba patrzeć na gramaturę, bo im więcej g na m² tkaniny tym grubszy materiał i ciężej będzie się motać. Z Roara właśnie miałam nową chustę i jak przyszła to dosłownie sztywna jak dywan. Co się namęczyłam żeby ją złamać. Ale super są jodełki i sploty serduszkowe. Są już same w sobie mięciutkie.
Dopiero jak zrobiłam kurs doradcy zaczęłam wiązać plecak. Wcześniej bałam się, a i nie było u nas w mieście doradcy, który by pokazał jak to robić. Uwielbiałam plecak DH z koszulką, który super odciążał. W ogóle miałam kurtkę do noszenia, polar, masę chust. Prowadziłam warsztaty z chustonoszenie. Uwielbiałam to. Kiedyś mówiłam, że chciałabym kolejne dziecko, ale tylko po to żeby móc znów karmić piersią i nosić w chuście 😅
A i co do chust kołkowych. Nawet ja miałam nie raz problem żeby kółka nie znalazły się przy buźce dziecka. Do tego lewe ramię zawsze cierpiało przeciążone. Aczkolwiek tyle co na wyjście z psem na spacer czy też zaprowadzić starszaka do szkoły da radę. Ale mając już wprawę wiązanie kieszonki to chwila moment komfort noszenia bezcenny. W kolejowej zanim się dociągnie dobrze materiał też chwilę zajmie.... Jedyny plus chusty kolejowej, to to, że miotając na ulicy nie będziemy połami chusty zamiatać chodnika.... i to by było tyle z plusów.
https://pl.lennylamb.com/web_page/6225 ta mi się podobała ale wiem że odróżnianie krawędzi na początek motania się przydaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 19:13
Tosik712 lubi tę wiadomość
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
siesiepy wrote:Czytam sobie wasze wpisy o chustach i notuję, bo też chciałam spróbować. 😁 A że znam się na tym jak świnia na balecie, to każda wzmianka jest na wagę złota.
Ja dzisiaj byłam na tej wizycie na NFZ, co do wyników morfologii, lekarz wspomniał że jeszcze są na granicy ale mają już nie spadać, więc mam zadbać o to dietą, a jeśli za 3 tygodnie będzie pogorszenie to wtedy wejdą tabletki.
Dostałam skierowanie też poza moczem i morfologia na krzywa cukrowa, więc przed świętami dowiem się, czy mogę sobie dogadzać serniczkami. 🙊
Kolejna wizyta NFZ 18.12. jakoś po niej a przed świętami jeszcze planuję wizytę we Wrocławiu, bo tak kazał mi się drugi prowadzacy umówić.
Aha, istnieje realna szansa, że w sobotę wrócimy do domu z używanym łóżeczkiem. Także swoją dużą wyprawkę zacznę od zupełnie innej strony niż wy. 😂
Ja mam nadzieję że dopiero po świętach krzywa cukrowa 😅 nastawiam się na jedzenie właśnie serniczka, makowca, szarlotki 🥰
Nigdy nie miałam diety i szczerze boję się tego wyniku 😅27👩🧔28
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025
🩵 04.2026 -
siesiepy wrote:Czytam sobie wasze wpisy o chustach i notuję, bo też chciałam spróbować. 😁 A że znam się na tym jak świnia na balecie, to każda wzmianka jest na wagę złota.
Ale żeby tak przed świętami krzywa 🙈 trzymam kciuki żebyś wyszła prawidłowa i serniczek wjechał na pełnej 😁 mi wizyty wypadają w tygodniu przed świętami więc i tak najwcześniej krzywa w styczniu uff 😅 mam nadzieję, że i tym razem mnie oszczędzą cukry, ale w tej ciąży już mnie nic nie zaskoczy chyba 😆
Jak ja czytam o tych chustach to dla mnie czarna magia 🙈 za dużo informacji 😅 myślałam, że to prostsza sprawa, a jest tyle rodzajów 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 19:58
-
Hej kochane.
Daję znać, że moja ferrytyna przy suplementacji żelaza wzrosła z 32 na całe 38 😄 Hemoglobina była ostatnio 11.2 i dziś dokładnie to samo. Więc się trochę „cieszę” bo jest stabilnie, nie idzie w dół 🤞 Mocz super. Czekam na poniedziałkową wizytę u prowadzącego.
A przede mną super weekend, organizujemy Andrzejki dla kuzynów i znajomych. Będzie nas 14 osób i dużo zajęć przede mną, wracam do Was w poniedziałek . Życzę miłego i spokojnego weekendu 😘
lady_89, Kobea, Idawoll, Tosik712, mon08kow lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
🦋 18.11 (16tc) - USG akrobatka pięknie rośnie.
⏳ 10.12 USG połówkowe

-
Krzywą chyba po 24 tyg się robi? Jak tak to u mnie też dopiero po nowym roku.Pawix20 wrote:Ja mam nadzieję że dopiero po świętach krzywa cukrowa 😅 nastawiam się na jedzenie właśnie serniczka, makowca, szarlotki 🥰
Nigdy nie miałam diety i szczerze boję się tego wyniku 😅
Siasi my idziemy na andrzejkowe 30 urodziny więc też fajny weekend się zbliża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 20:11
Siasi lubi tę wiadomość
starania od 2013 roku
04.2021 💔poronienie samoistne
2025 pierwsze ivf
26.05.25 punkcja
29.07.25 pierwszy transfer
09.08.25 beta 169
12.08.25 beta 611
21.08.25 pierwsze USG i💖
08.09.25 CRL 1.95 cm
15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
07.10.25 Badania prenatalne
07.11.25 202g dziewczynki
01.12.25 Badania połówkowe

-
Te chusty to może i wydają się skomplikowane ale to proste jak budowa cepa, tylko dziecko musi jeszcze współpracować 😄
Mialam śpiworek tulik też taki mocno ograniczający odruch moro ale to była tragedia... Nie dało się go w to włożyć 🤣
Ogólnie to bardzo śmieszne są takie odgłosy wydawane przez bobasa w nocy, bardzo nas to zaskoczyło i nie chodzi o jakieś słodkie stękanie😄
Fajne weekendy się szykują, my też się wybieramy na city breaka🙂
U mnie hemoglobina ok 12, w pn idę jeszcze na ferrytyne i mocz a potem wtorek wizyta. -
Angellka wrote:Dziewczyny mam pytanie zwłaszcza do tych które już rodziły przez CC. Czy przy kolejnym porodzie też nastawiacie się na CC czy jednak będziecie próbować SN? ALbo czy któraś zdecydowała się na Vbac ? Z jakiegiego powodu było cięcie ? ALbo czy któraś zdecydowała się na Vbac ? Do dziewczyn które pierwszy raz rodzą czy któraś już wie że na pewno będzie CC ?
Ja przy pierwszym porodzie nastawiałam się na SN, niestety młody się nie odwrócił był miednicowo a nawet stópkowo. Na początku przezywałam to CC, później się już z tym oswoiłam. Teraz jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem o porodzie, ale raczej nastawiam się już na kolejne CC.
U mnie pierwsze CC - tydzień po terminie nadal brak akcji, po oxy deceleracje, więc nagłe cięcie. Drugi poród bardzo chciałam vbac, ale znów brak oznak porodu w terminie, mały 4 kg, a mój zaściankowy szpital nie indukuje porodów po CC, bo boją się powikłań, więc znów CC... Teraz już na wstępie usłyszałam, że będzie CC, ze względu na 2 wcześniejsze CC. Przeżywam to ciągle dość mocno, bo bardzo chciałabym choć spróbować SN, ale wiem, że możliwe byłoby to jedynie w W-wa, bo w łomżyńskim szpitalu od razu położą mnie na stół. A ze względu na brzdąca, który nadal nie może mi się odkleić od cyca, chyba będę jednak wolała być na miejscu, blisko i jak najszybciej w domu 🥺
Co do chust - z każdym brzdącem marzyło mi się chustonoszenie, ale jakoś się nie złożyło - chyba lęk wygrywał, że nie podołam motaniu 🫣 Teraz będę mieć niespełna dwulatka na stanie, więc mogłaby być to dla mnie dobra opcja. Mam nosidło od LennyLamb, no ale noworodka w nim nie ponoszę, więc znów dumam, ale póki co gubię się w informacjach, które tu czytam 😅🫣 -
Ja tez mam krzywa przed świętami. Kolejna sizyte mam 23.12 i na badania pewnie pojde 22.12 czyli przed samymi świętami.🙈 Oby nam wyszły dobre wyniki 🤭siesiepy wrote:Czytam sobie wasze wpisy o chustach i notuję, bo też chciałam spróbować. 😁 A że znam się na tym jak świnia na balecie, to każda wzmianka jest na wagę złota.
Aha, istnieje realna szansa, że w sobotę wrócimy do domu z używanym łóżeczkiem. Także swoją dużą wyprawkę zacznę od zupełnie innej strony niż wy. 😂 -
Właśnie poczułam pierwsze kopniaki, czuć je intensywnie pod dłonią, brzuszek się rusza aaaaaa niesamowite 🩷🩷🩷🩷
Migotka96, lady_89, krolik, sallvie, Tosik712, mon08kow, HimalayanDream, Idawoll lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
🌸 25.07 - 10 dpo ⏸️
🌸 26.07 - beta 46 🩷
🌸 28.07 - beta 173 🩷
🌸 31.07 - beta 882 🩷
🌸 07.08 - beta 13501 🩷
🌸13.08 - 3mm maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
🌸01.09 - 2,2cm malutkiego człowieczka 💕
🌸23.09 - prenatalne - 5,6 cm i 55 g naszego maluszka 🩷
🌸28.09 - będzie dziewczynka! 🩷
🌸30.10 - 200g córeczki 💕
🌸18.11 - połówkowe

-
Łącze się z wami z krzywa cukrowa przed świętami 🙈 ale pani dr mówiła ze lepiej przed niż po bo wtedy to dopiero mogą być wyniki szalone 😅😅
Dailydamn 🫶🏼 tak to uczucie jest piękne 🥰
Ja też coraz intensywniej czuje ruchy 🥹🩷 to już nie takie smyranie tylko lekkie kopniaczki które budzą mnie rano 🥹🥹 niesamowite to jest !💕
Co do wyprawki to czy tylko ja jeszcze za niczym się nie rozglądam 🤭🤭 muszę zrobić listę i wziąć się w garść bo boje się ze czas tak szybko zleci jak do tej pory i nie zdążę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 22:37
HimalayanDream lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 222g córeczki 🩷
24.11 badania połówkowe
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼

-
Ja również jestem w teamie krzywa przed świętami 😂
HimalayanDream lubi tę wiadomość
-
I ja dołączam do teamu krzywej przed świętami, mam się umówić do dwóch tygodni 🙈
Jakiś czas temu polecałyście książki do czytania, dorwałam na Vinted „Mamy dla Mamy” i chciałam podziękować za polecajkę - lekko się czyta 🙂
Ja z wyprawki póki co mam wózek (czekam na dostawę), ale zdecydowałam się na Bugaboo (te wózki chyba nie są popularne w Polsce). Teraz zwracam uwagę na to czym ludzie „jeżdżą” i tutaj widzę przede wszystkim Joolzy, i sama długo się wahałam między Bugaboo Fox 5 a Joolzem Day+ 5, ale ostatecznie padło na ten pierwszy.
Cieszę się że ten zakup już za mną, teraz z tych większych jeszcze fotelik (prawdopobnie Maxi-Cosi) i meble.
Co do ruchów to ja też już czuję bardzo regularnie dzidzię, mocno tam fika 🥰Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
07.11.2025 - połówkowe 👍
??.01.2026 - ⏳badania trzeciego trymestru

-

Po drodze: CB 💔, udrożnienie jajowodu ✅stymulacje letrozolem, potwierdzone monitoringiem ✅