🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobea wrote:Dopiero 3 kwietnia a tu już chyba połowa rozpakowana 😮
To prawda, jedna za drugą rodzi 😁
Chciałabym wywołać do odpowiedzi dziewczyny, które się dawno nie udzielały! Jak tam u Was sytuacja? Jak się czujecie? -
Również się przyłączam do gratulacji. Wszystkiego dobrego Idawoll i Świeżynka.

Tyle już dziewczyn urodziło, że powoli zaczynam nie ogarniać
Ja dziś samopoczucie dobre, mam pojedyncze skurcze przepowiadające. Mały mocno fika
Zdążyłam dziś już kolejne pranie zrobić, zupę butelkową
, jeszcze wyparzyłam części od laktatora... Parę okien też ogarnęłam.
Z jednej strony już chciałabym być po porodzie, ale z drugiej czuję jeszcze głód wiedzy nad obsługą malucha, chyba powtórzę materiał ze szkoły rodzenia online, bo mnie bierze lekka panika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 17:50
-
Jeju dziewczyny z tych emocji watkowych to i ja niedługo urodzę 😅 czytam z wypiekami na twarzy.
Swiezynka Jesteś bardzo dzielna i możesz być z siebie dumna. Doświadczenie dwóch porodów to jest siła 💪🏻 Ja przy poronieniu wymordowałam się kilkoma dawkami tabletek poronnych, 8 godzinami skurczy, a i taka kończyło się na łyżeczkowaniu. Dla mnie okropne doświadczenie, więc tym bardziej Cię podziwiam. Jesteś bardzo silna i pokazujesz, że nie warto bać się CC bo czasem to wybawienie. Zdrówka dla Was!
Idawoll Nasza Kierowniczko podróży na wątku. Twój poród brzmi jak marzenie. Nic tylko sobie tego życzyć. Ogromne buziaki i dużo zdrówka dla Ciebie i Michasia. Szacun dla męża!
Chyba przez te wszystkie porody włączył mi się tryb turbo i dziś byłam „nie do zatrzymania”. Zakupy zrobione, dom wysprzątany, kwiaty na taras posadzone i nawet auto po zimie odgruzowane. Nie zrobiłam tyle przez ostatnie pół roku chyba 😅
Dziewczyny z bobasami na pokładzie, dajcie znać co u Was 💝
mon08kow, Idawoll lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 9tc 👼
⏸️ 08.2025
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne- 5.6cm zdrowej córeczki
🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki
🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej córeczki
27.04 Planowe CC 🩷

-
Lianaa no coz, wyczailam dzisiaj popołudniu że zaczęły mi się sączyć wody. Zanim się upewniłam 3 razy i poszłam do pielęgniarek (bo to byly ilości kropelkowe z początku), to trochę minęło. Papierki lakmusowe nie wykazały wód, ale test stricte na wody płodowe już był pozytywny. Sączą się stopniowo coraz szybciej, ja już jestem po drugiej dawce antybiotyku i mam pewność że mnie nie wypuszczą stąd w dwupaku. 😆 Przestało to też do mnie docierać, że tak naprawdę to ja już w sumie rodzę powoli. Jak to?
Idawoll chłopa proszę pochwalić, ale nie za dużo, żeby sodówka mu do głowy nie uderzyła. 😁 Super czytać o tym jak się wykazał i sprawdził.
Migotka szyjka ponoć może skrócić się bardzo szybko jak jej potrzeba. 😅 Ale rozumiem zawód, odczuwałam ten sam na wizytach. Ile ma mm?
Siasi to tak działa. Jak się pierwsze dziewczyny u nas rozpakowały to też odpaliłam tryb działania. 🙈
Zjadlabym sorbet cytrynowy... 😅 Uparcie za mną chodzi.
Tosik712, Pomarańczowa, Ccarolinaa, Idawoll, Kitana, Lianaa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Siesiepy trzymam kciuki, rozkręca się powolutku poród 🤭🤭 czyli święta masz zapewnione w szpitalu 🙈 oby wykluł się z tego szybciutko kurczaczek 🐣
Moja szyjka jest na długość palca jeszcze, no i tak ginekolog właśnie mówiła ze jak zacznie się akcja skurczowa to szyjka powinna szybko się skrócić ale ja tam czuje ze Julci się nie spieszy 😅😅
siesiepy lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 30 lat
🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 4+4 pęcherzyk 2,8mm 🥹
20.08 6+4 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 8+5 CRL 2,1 cm 🥹
29.09 12+4 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
07.11 18+1 222g córeczki 🩷
24.11 20+4 badania połówkowe - 335g
03.02 30+5 III prenatalne - 1400g
26.02 34+0 2000g kruszynki
17.03 36+5 2600g
02.04 39+0 3000g
09.04 40+0 3200g
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
21.04.2026 41+5 urodził się nasz mały wielki cud ! 💕 3180g

-
Dołączę do ciebie we wtorek 🙈, powodzenia 💙siesiepy wrote:Lianaa no coz, wyczailam dzisiaj popołudniu że zaczęły mi się sączyć wody. Zanim się upewniłam 3 razy i poszłam do pielęgniarek (bo to byly ilości kropelkowe z początku), to trochę minęło. Papierki lakmusowe nie wykazały wód, ale test stricte na wody płodowe już był pozytywny. Sączą się stopniowo coraz szybciej, ja już jestem po drugiej dawce antybiotyku i mam pewność że mnie nie wypuszczą stąd w dwupaku. 😆 Przestało to też do mnie docierać, że tak naprawdę to ja już w sumie rodzę powoli. Jak to?
Idawoll chłopa proszę pochwalić, ale nie za dużo, żeby sodówka mu do głowy nie uderzyła. 😁 Super czytać o tym jak się wykazał i sprawdził.
Migotka szyjka ponoć może skrócić się bardzo szybko jak jej potrzeba. 😅 Ale rozumiem zawód, odczuwałam ten sam na wizytach. Ile ma mm?
Siasi to tak działa. Jak się pierwsze dziewczyny u nas rozpakowały to też odpaliłam tryb działania. 🙈
Zjadlabym sorbet cytrynowy... 😅 Uparcie za mną chodzi.
siesiepy lubi tę wiadomość
28👩🧔29
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -
Gratulacje 💙!!Idawoll wrote:Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki!
Michaś jest już z nami, przyszedł na świat o 8:18, ważąc 3320 gramów i długi na 53 cm.
10/10
Poród zaczął się od nieregularnych skurczy jakoś o 1-2 w nocy, które o 6.00 były już co 6 minut. Odwieźliśmy córkę pod opiekę cioci i ruszyliśmy do szpitala. Na IP weszłam z rozwarciem 6-7 cm, ale żaden skurcz się nie zapisał 🙆🏼♀️
Po ktg odeszły mi wody, zbadała mnie lekarka i już było grubo na tym etapie. Przewieziono mnie na salę porodową, gdzie było już pełne rozwarcie i o 7:55 zaczęły się skurcze parte. Był ogień! 🔥 ale mąż dzielnie mnie wspierał, położne cudowne. Michaś odkręcił się w międzyczasie z pępowiny, więc żadnych komplikacji. Mieliśmy 2 godziny nieprzerwanego kontaktu skóra do skóry, a młody od razu pięknie się przyssał do piersi.
I tak cudownie pachnie 😍
Personel fantastyczny- o wszystko, co chcieli zrobić, najpierw pytali. Informowali, co się dzieje, jaki etap, bardzo wspierali.
Jesteśmy już na sali poporodowej, maluszek zjadł i śpi. Ja odpoczywam, a męża wysłałam na jakieś jedzenie.
Mały jest cudowny 🤩

Idawoll lubi tę wiadomość
28👩🧔29
PCOS
🩷 06.2024
💔💔 01.06.2025 👼👼
⏸️ 08.2025 ❤️🩹
Jakub 💙04.2026 -
Dzieciok musi wyjść na to wychodzi. Dzisiaj rozpoczęłam już preindukcje prostaglandynami w tabletkach. Jak będzie trzeba to po przygotowaniu szyjki wleci oksy. Na razie rozwarcie bez zmian, 4/8pkt. Dzisiaj jestem podłączona do ktg niemal cały czas. 😅
Podejrzewam że w mojej sytuacji, jak nie wyjdzie indukcja, to będzie CC, więc chyba będzie wielkanocny zając. 👀 Tzn nie znam procedur, ale tak zakładam bo ile można mi wpychać antybiotyk co 4h w żyłę.
Pawix nie chcesz dołączyć ze swoim Jakubem na teraz? 😈
Lianaa, Pomarańczowa, Kitana, Idawoll lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
Siesiepy - ale jazda 😱 no to już rodzisz, nie ma co!
Takie stopniowe akcje to normalnie napięta atmosfera jak w jakimś sensacyjnym filmie. Ja tu zaglądam i tylko obstawiam, która następna napisze, że już po 😁
U mnie glukoza w miarę się stabilizuje po insulinie i diecie ale za to 3 dni na czczo ketony wywalone w kosmos. Już jem na noc węgli więcej, piję sporo ale chyba za mało kcal przyjmuję i się rozjeżdżają te wyniki.. -
Dziewczyny z maluszkami, jak radzicie sobie z karmieniem? U mnie jest pokarm, nie mam jeszcze nawalu, ale mały strasznie przysypia. Cała noc pilnowałam tych karmien, nie odbija jeszcze z wagi, tylko spada. Robi kupki czy siku. No ale jest taki śpiący przy tej piersi. Nie wiem jak to rozwiązać żeby jak najlepiej jadł i przybierał a też bardzo chce już wyjść do domu do małej
03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Pomarańczowa z córką tak miałam, że bardzo przysypiała. Rozbieraj ją do bodziaka do karmienia, łaskocz stópki i bródkę żeby nie zasypiał. Ja ostatecznie w szpitalu podałam dwa razy mm żeby wyjść o czasie, nie wiem jaki masz stosunek do tego. W domu to nawet puszczałam młodej energiczną muzykę haha żeby nie zasypiała 🤣 W końcu to minęło, no ale łatwo nie było. U nas to było chyba spowodowane dość wysoką bilirubiną (granica normy jeszcze).
-
Hermiona5 wrote:Pomarańczowa z córką tak miałam, że bardzo przysypiała. Rozbieraj ją do bodziaka do karmienia, łaskocz stópki i bródkę żeby nie zasypiał. Ja ostatecznie w szpitalu podałam dwa razy mm żeby wyjść o czasie, nie wiem jaki masz stosunek do tego. W domu to nawet puszczałam młodej energiczną muzykę haha żeby nie zasypiała 🤣 W końcu to minęło, no ale łatwo nie było. U nas to było chyba spowodowane dość wysoką bilirubiną (granica normy jeszcze).
Jeszcze nie jest żółty, więc chyba to nie to
podałam mu mm, to zjadł połowę i ulal resztę
03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Miałam ci odpisać ale procedur w szpitalu za dużo. 😅 Tak, święta szpitalne, tak cos czułam. Żałuję jajek z majonezem ale liczę na to że przyjadą w odwiedziny i przywiozą trochę świątecznego papu. 😈Migotka96 wrote:Siesiepy trzymam kciuki, rozkręca się powolutku poród 🤭🤭 czyli święta masz zapewnione w szpitalu 🙈 oby wykluł się z tego szybciutko kurczaczek 🐣
Moja szyjka jest na długość palca jeszcze, no i tak ginekolog właśnie mówiła ze jak zacznie się akcja skurczowa to szyjka powinna szybko się skrócić ale ja tam czuje ze Julci się nie spieszy 😅😅
Kuba skrócił szyjkę w tydzień w sumie. Patrząc po moich objawach to w 2 dni, bo między miał przerwę. On że wszystkim robi sobie "interwały". Dzień akcji, dzien spokoju. A teraz jestem gdzie jestem. 😅 Także nigdy nie mów nigdy. U Pfry poszło tuż przed terminem, a poród z małym wspomaganiem kilka dni po. 😈
Migotka96 lubi tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️35♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙 5.04.2026 🐣

-
U nas wczoraj mały przespał całe popołudnie, wg położnych - to normalne - szczególnie po tak szybkim porodzie SN. Potem w nocy przystawiał się często. A mimo to spadek prawie 8%.Pomarańczowa wrote:Dziewczyny z maluszkami, jak radzicie sobie z karmieniem? U mnie jest pokarm, nie mam jeszcze nawalu, ale mały strasznie przysypia. Cała noc pilnowałam tych karmien, nie odbija jeszcze z wagi, tylko spada. Robi kupki czy siku. No ale jest taki śpiący przy tej piersi. Nie wiem jak to rozwiązać żeby jak najlepiej jadł i przybierał a też bardzo chce już wyjść do domu do małej

O 23 przyszła na salę nowa dziewczyna i jej córka przez całą noc praktycznie nic nie jadła a spadek minimalny.
Nie wiem, od czego to zależy. 🤷♀️
Na razie przystawiam na żądanie, ale młody też trochę ulewa. -
Idawoll wrote:U nas wczoraj mały przespał całe popołudnie, wg położnych - to normalne - szczególnie po tak szybkim porodzie SN. Potem w nocy przystawiał się często. A mimo to spadek prawie 8%.
O 23 przyszła na salę nowa dziewczyna i jej córka przez całą noc praktycznie nic nie jadła a spadek minimalny.
Nie wiem, od czego to zależy. 🤷♀️
Na razie przystawiam na żądanie, ale młody też trochę ulewa.
No u nas to samo. Też już 8 procent. Nawet mu odciagnelam to nie zjadł po karmieniu. No jest taki spioch widać
też nie wiem od czego to zależy. Moja córka też dużo traciła w 1 dobach. Teraz mały sporo smolki robił, może dlatego
nie wiem, ale już myślałam siebie wypisać na żądanie wcześniej ale o małego nie możemy wyjść
03.2023 🩷
04.2026 💙 -
Siesiepy trzymam kciuki żebyś przytuliła jak najszybciej Kubusia ❤️
Ja już się wypisuje … coś czuję że mała nie wyjdzie za szybko 😅🫣 straciłam nadzieję , czop dopadł a nic się nie dzieje , głowa boli setny dzień nie wiem czy to migrenowe czy od ucisku , ale no męczę się a małej chyba dobrze w brzuszku … 😪👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka