X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu glukozy bo jest z nami wiele już obecnych mam, które ciążę mają za sobą. Dzisiaj byłam na obciążeniu glukoza 75 i na czczo wyszło mi 93, po godzinie 110, natomiast po 2 godzinach 74. Jestem trochę zdezorientowana🤯🤯🤯. Wizytę mam dopiero w środę i nie wiem co o tym myśleć.

Hipoglikemia i to prawda lepiej w tę strone w ciąży. Miałam w każdej ciąży. Nie masz za mało białka w diecie? Jakie jesz śniadania. Przed ciążami i w ciąży miałam tendencje do spadków cukru, jadłam za słabe śniadania, odkąd moje śniadania są bogate w białko i tłuszcz to cukry są nieco wyższe i dłużej bez jedzenia wytrzymuje. Choć dziś po pracy ledwo dojechałam do domu i już czuję, że chyba problem wraca 🙈

Ninia lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerówkę muuvo po młodszej córce, dokupie gondole. Gondole i spacerówke dla pierwszej miałam Benetton Holland kupili 2w1 za całe 1500 zł 🙈 potem jeszcze w gondolce młodsza pochodziła, ale już trochę wózek zajechaniu to kupiliśmy właśnie ten muuvo i bardzo zadowolona jestem. Aż się boje patrzeć ile sama gondola teraz do niego 😆 no ale sukcesywnie 3 miesiąc odkładam na wyprawkę, żeby później nie zabolało 😆 łóżeczko już chyba nowe, bo nie wiem czy po dziewczynach jeszcze mamy, zastanawiam się nad dostawką. Czasu na przeglądanie jeszcze nie mam, ale już tak sobie w głowie myślę o tym 😁 plus tej ciąży jest taki, że wiem czego na pewno nie kupię 😆

Ninia, Tosik712 lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Ninia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Hipoglikemia i to prawda lepiej w tę strone w ciąży. Miałam w każdej ciąży. Nie masz za mało białka w diecie? Jakie jesz śniadania. Przed ciążami i w ciąży miałam tendencje do spadków cukru, jadłam za słabe śniadania, odkąd moje śniadania są bogate w białko i tłuszcz to cukry są nieco wyższe i dłużej bez jedzenia wytrzymuje. Choć dziś po pracy ledwo dojechałam do domu i już czuję, że chyba problem wraca 🙈

Zasadniczo jem mięso i jajka więc białko dostarczam. Przed ciążą śniadanie jadłam dopiero koło 10 a weekend po 12 natomiast teraz coś tam jem bo przychodzą mi pudełka Low IG( może powinnam zmienić dietę ale przestraszył mnie pierwszy pomiar glukozy w ciąży, teraz głównie to są warzywa, czarne pieczywo i jakieś pasty śniadaniowe albo serki). Jestem też szczupła, w wieku prawie 35 lat przy wzroście 172 ważę między 55 a 57 kg i jest to moja naturalna waga bez odchudzania.

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74
    24.07. 2025 - 7dpo Progesteron 16
    30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    31.07.2025 beta 202
    02.08.2025 beta 443 (+114%🫶🏻)
    08.08.2025 beta 4031
    22.08.2025 7mm🦐❤️
    28.08.2025 14mm🦐❤️
    03.09.2025 20 mm 🦐❤️(cotygodniowe USG to zalecenie po pęknięciu krwiaka)
    preg.png
  • Ninia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Ja mam spacerówkę muuvo po młodszej córce, dokupie gondole. Gondole i spacerówke dla pierwszej miałam Benetton Holland kupili 2w1 za całe 1500 zł 🙈 potem jeszcze w gondolce młodsza pochodziła, ale już trochę wózek zajechaniu to kupiliśmy właśnie ten muuvo i bardzo zadowolona jestem. Aż się boje patrzeć ile sama gondola teraz do niego 😆 no ale sukcesywnie 3 miesiąc odkładam na wyprawkę, żeby później nie zabolało 😆 łóżeczko już chyba nowe, bo nie wiem czy po dziewczynach jeszcze mamy, zastanawiam się nad dostawką. Czasu na przeglądanie jeszcze nie mam, ale już tak sobie w głowie myślę o tym 😁 plus tej ciąży jest taki, że wiem czego na pewno nie kupię 😆

To bardzo proszę o rady czego nie kupować. Chciałabym mieć wyprawce minimalistyczną by potem podróżowanie z dzieckiem nie wiązało się z koniecznością zakładania bagażnika na dach samochodu.

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74
    24.07. 2025 - 7dpo Progesteron 16
    30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    31.07.2025 beta 202
    02.08.2025 beta 443 (+114%🫶🏻)
    08.08.2025 beta 4031
    22.08.2025 7mm🦐❤️
    28.08.2025 14mm🦐❤️
    03.09.2025 20 mm 🦐❤️(cotygodniowe USG to zalecenie po pęknięciu krwiaka)
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sporo badań zrobionych, do karty ciąży brakuje mi kilku. m. in. coś co zostało zaznaczone na broszurce invimed jako Anty-HIV 1/2. Na stronie diagnostyki takie coś jest tylko w pakiecie z innymi badaniami, których akurat nie potrzebuję powtarzać, a osobno jest tylko HIV Ag/Ab (combo). Czy to to?
    https://diag.pl/sklep/badania/hiv-agab-combo/?srsltid=AfmBOopi8SP-F6Xm4uYsfpGb0u-Fhk4CQOR9s9MSLnRcoDZ9QlKw-95O

W poniedziałek chciałam iść robić badania z krzepliwości dla immunologa i od razu chciałam dorzucić te brakujące do karty ciąży, co by nie kłuć się więcej niż to potrzebne (a i tak muszę się kłuć co tydzień dla weryfikacji morfo).

Co do badań NIPT, zweryfikowałam kilka z nich (FeliaTest KaryoPlus, Nifty pto, Sanco rozszerzone, Veragene) i najbardziej skłaniam się ku NIFTY pro i FeliaTest KaryoPlus (tu bardziej, bo nie trzeba odstawiać heparyny i ma większy zakres na mikrodelecjach itd. a wiarygodność dalej ekstra). Ale i tak ustaliliśmy, że prawdopodobnie nie będziemy robić NIPT. No, chyba, że nam się coś zmieni jeszcze do czasu wyjazdu. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, to jest dokładnie to badanie, które wkleiłaś. 😉

siesiepy lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, zaciekawiłaś mnie tym badaniem bo przyznam szczerze że nigdy o nim nie słyszałam

wrzuciłam oczywiście w chata gpt porównanie i wygląda całkiem korzystanie nawet w zestawieniu z nifty pro. będę miała koleją zagwozdkę co robić - my z kolei jesteśmy zdecydowani że będziemy robić jedno z tych badań

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07.2025 - nieśmiałe ⏸️
    20.08 mamy ❤️
    04.09 ⌛️ usg

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • Mysterka Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje serduszek ❤️ super się czyta takie wiadomości 🥹

Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam wszystko na świeżo w sumie, jedynie zostaje zakup używanej gondoli, bo spacerówkę kupiłam osobno i nie wymienię za nic na świecie 😂 i decyzja czy starszakowi kupujemy nowy fotelik samochodowy zamiast obecnego żeby zwolnić bazę isofix dla młodszej pociechy czy kupujemy samą bazę do łupiny (brzmi bez sensu...?). Ale tak w pierwszej ciąży wyprawkę podzieliłam, i choć nie kupowałam nic nad stan (używana gondola, nowa łupina z bazą - dla przykładu że co się dało to cięte koszta xd) to i tak na wyprawkę wydałam koło 10 tys zł 🫠 a najważniejsze dla mnie kupowałam i tak po porodzie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 20:36

2023.01 - 40+0 <3

2025
    02 - 💔 poronienie chybione - T16(+T15?)

04.08 - bHCG 55,1
    05.08 - USG
    06.08 - bHCG 138 (+156,4%)
    19.08 - Kropek 0,27cm
    01.09 - 1,12cm, ❤️~150

15.09 wizyta 🥹

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    To bardzo proszę o rady czego nie kupować. Chciałabym mieć wyprawce minimalistyczną by potem podróżowanie z dzieckiem nie wiązało się z koniecznością zakładania bagażnika na dach samochodu.

Moja taka największą nauczką jest Chicco baby hug, który miałam przy drugiej córce dopiero. Wiecej bym tego nie kupiła. Sprzedaliśmy znajomym. Totalnie mi się nie sprawdził, fakt, że córka korzystała, ale no wózek też można w domu trzymać 🤪 także osobiście dla mnie zbędny wydatek, mąż do dziś nie wie, że tak uważam 😆

Co do reszty "nie polecanych" to pewnie bliżej robienia listy wyprawkowej dopisze i chętnie podzielę się tym co wg. mnie jest zbędne. Jednak to co mi się nie przydało ktoś może uznać za coś co uratowało mu życie 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 20:55

Tosik712 lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysterka wrote:
    Gratulacje serduszek ❤️ super się czyta takie wiadomości 🥹

Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam wszystko na świeżo w sumie, jedynie zostaje zakup używanej gondoli, bo spacerówkę kupiłam osobno i nie wymienię za nic na świecie 😂 i decyzja czy starszakowi kupujemy nowy fotelik samochodowy zamiast obecnego żeby zwolnić bazę isofix dla młodszej pociechy czy kupujemy samą bazę do łupiny (brzmi bez sensu...?). Ale tak w pierwszej ciąży wyprawkę podzieliłam, i choć nie kupowałam nic nad stan (używana gondola, nowa łupina z bazą - dla przykładu że co się dało to cięte koszta xd) to i tak na wyprawkę wydałam koło 10 tys zł 🫠 a najważniejsze dla mnie kupowałam i tak po porodzie 🙈

Przy pierwszej córce to też nam gdzieś tyle poszło.... 🙈 I też nie były to rzeczy z górnej półki itd. Plus, że z drugą większość mieliśmy to już koszta były dużo mniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 20:57

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosik712 wrote:
    Pięknie się potroiła. A powinna w ciągu 48h się podwoić więc super przyrost 😊

Czy tylko ja już powoli zaczynam zastanawiać się nad łóżeczkiem, wózkiem itp ? 🫣 Patrząc na ceny i to, że wszystko kupuję sama muszę to jakoś rozłożyć czasowo. To łóżeczko mnie zastanawia. Dzisiaj wpadło mi w oko Chicco baby hug 4w1.... Zdecydowanie nic drewnianego i wielkiego.

Ja też już powoli rozglądam się nad wyprawka, właśnie nie chciałabym wszystkiego na raz, zawsze już od pierwszych tygodni zaczynałam kupowac a to głupie tetry, a to otulacz a to coś i tak właśnie finalnie nawet nie odczułam tych wydatków

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Pomarańczowa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream wrote:
    Ninia, Świeżynka gratuluję serduszek, cudownie 😍

Co do podróżowania, latania samolotem - na ten moment wychodzi, że co miesiąc będziemy gdzieś latać do końca stycznia, po prostu tak się poukładały m.in. rodzinne sprawy. Oczywiście jeśli zalecenie od lekarza/położnej będzie żeby z czegoś zrezygnować lub źle bym się czuła to odpuścimy, ale na ten moment mam nadzieję że uda nam się obskoczyć wszystkie miejsca 🙂 I właśnie przy okazji jednego z wyjazdów do Polski myślałam żeby może zrobić Nifty Pro. W NL mamy dostęp do NIPT obejmujący trisomie 13, 18, 21. Rozumiem, że Nifty Pro ma jednak szerszy zakres i zastanawiam się czy warto. Myślałyście już o tym? A może macie już doświadczenia z poprzednich ciąż?

Edit - w tym tygodniu był pogrzeb w Polsce na który nie pojechałam, bo właśnie obawiałam się podróży, ale głównie dlatego że ta podróż byłaby wybitnie skomplikowana logistycznie. Inne będą na pewno lżejsze 🙂

My na razie nie zamierzamy robić testu NIPT. W poprzedniej ciąży również nie robiłam, jednak jeśli coś zmieni naszą decyzję to będzie to Nifty Pro.

03.2023 🩷

18.08.2025 6t4d kropek z bijącym serduszkiem
  • Kobea Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całą wyprawkę🙂 jedynie co dokupie to ekspres baby breza do mleka jak dalej nie będę mieć swojego😄

Dostawke mam lionello luna, kupiłam na Black friday w świetnej cenie. Mi się bardzo sprawdziła. Moja kuzynka miała właśnie chico i też twierdziła że była beznadziejna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 21:04

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Moja taka największą nauczką jest Chicco baby hug, który miałam przy drugiej córce dopiero. Wiecej bym tego nie kupiła. Sprzedaliśmy znajomym. Totalnie mi się nie sprawdził, fakt, że córka korzystała, ale no wózek też można w domu trzymać 🤪 także osobiście dla mnie zbędny wydatek, mąż do dziś nie wie, że tak uważam 😆

Co do reszty "nie polecanych" to pewnie bliżej robienia listy wyprawkowej dopisze i chętnie podzielę się tym co wg. mnie jest zbędne. Jednak to co mi się nie przydało ktoś może uznać za coś co uratowało mu życie 🤷
    O tak , wyprawka to temat rzeka, każdemu przydaje się co innego, mam takie rzeczy które sprawdziły mi się przy synu, a przy córce zupełnie nie.
    Ja to mam największą zagwozdkę z wózkiem, bo mam wózek 2 w 1 po synu i jeszcze spacerówkę , teraz córce kupiłam w maju cybex coya, chciałam coś super lekkiego do samolotu. Uwielbiam ten wózek bo wszędzie się mieści, łatwo się składa/rozklada, jest bardzo lekki. Córka w kwietniu będzie mieć rok i 8 mc więc będzie dalej potrzebować spacerówki, nie wyobrażam sobie teraz używania takiego podwójnego wózka ze spacerówka i gondola.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 ????

preg.png
  • Kitana Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:

Dokładnie, co mama, to inne typy 😉
    Dla mnie np. zupełnie nieprzydatne były: komoda z przewijakiem (wolę przewijak nakładany na łóżeczko), dostawka, wszelkie gadżety karmieniowe typu sterylizatory, podgrzewacze, zapas butelek, smoczków itd (bo karmię piersią i nie potrzebowałam nigdy), specjalny kosz na zużyte pieluchy, karuzelki i inne cuda wieszane nad łóżeczkiem... No trochę tego jest. Ale każdej z nas co innego się sprawdza 😉 Tak samo jak np. z ubrankami. Przy malutkich dzieciakach uwielbiam połączenia body+półśpiochy lub samo body. Za to znam osoby, które nie znoszą półśpiochów i wolą spodenki i wiecznie spadające skarpetki 😅 Etc etc... Wszystko wychodzi w praniu 😉

37👩👨‍🦲41
    🩷24.04.2014
    💔08.2023
    💙01.08.2024
    ⏸️ 9 dpo, tp 23.04.2026

preg.png

age.png
  • Pomarańczowa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    Dla mnie np. zupełnie nieprzydatne były: komoda z przewijakiem (wolę przewijak nakładany na łóżeczko), dostawka, wszelkie gadżety karmieniowe typu sterylizatory, podgrzewacze, zapas butelek, smoczków itd (bo karmię piersią i nie potrzebowałam nigdy), specjalny kosz na zużyte pieluchy, karuzelki i inne cuda wieszane nad łóżeczkiem... No trochę tego jest. Ale każdej z nas co innego się sprawdza 😉 Tak samo jak np. z ubrankami. Przy malutkich dzieciakach uwielbiam połączenia body+półśpiochy lub samo body. Za to znam osoby, które nie znoszą półśpiochów i wolą spodenki i wiecznie spadające skarpetki 😅 Etc etc... Wszystko wychodzi w praniu 😉

O, a ja za to strasznie nie lubie polspiochow 😅 także chyba co mama to ma swoich ulubieńców :D
    Za to pamiętam, że w te pierwsze doby najbardziej sprawdzały mi się body kopertowe, a zakładane przez głowę zupełnie. Balam się podnieść maluszka, potem już nie było z tym problemu ale jednak pierwsze dni to żałowałam że nie mam więcej ubranek zapinanych w ten sposób :)

03.2023 🩷

18.08.2025 6t4d kropek z bijącym serduszkiem
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak miałam z głowy też wyprawkę między pierwszą córa a synem bo mam tylko rok i 9 miesięcy różnicy między nimi i właśnie większość była poza jakimiś tam ciuszkami bo były dziewczęce trzeba było chłopięcych dokupić 😅 z drugą córa już trzeba było wszystko poza wózkiem kupić bo wózek mieliśmy jeszcze po starszakach a teraz nic nie mamy 😂

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa wrote:
    O, a ja za to strasznie nie lubie polspiochow 😅 także chyba co mama to ma swoich ulubieńców :D
    Za to pamiętam, że w te pierwsze doby najbardziej sprawdzały mi się body kopertowe, a zakładane przez głowę zupełnie. Balam się podnieść maluszka, potem już nie było z tym problemu ale jednak pierwsze dni to żałowałam że nie mam więcej ubranek zapinanych w ten sposób :)
    To ja tych kopertowych nie lubię , przez głowę jest szybciej nie trzeba zapinać. Ja jestem team bosa stopa, skarpetek w domu nie zakładam.

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
    04.2026 ????

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:

O to totalnie mamy tak samo. Ja dużo rzeczy chciałam, ale ostatecznie nie kupiłam m.in komody z przewijaniem tylko zwykły na łóżko, rewelacja, później na podłodze kładłam. Podgrzewaczy, sterylizatorów, zapasu butelek czy mm też nie kupowałam choć otoczenie namawiało, karmiłam piersią i totalnie byłoby to zbędne. Młodsza nawet odciągnietego mleka nie wypiła, nie była smoczkowa więc zapasu smoczków też nie miałam, a starsza miała jeden jedyny który akceptowała od 3 miesiąca 😅 wyznaje zasadę, że w razie czego kupię szybko. Kokonów i innych tego typu pierdol też nie miałam, jedynie rożek :) może teraz sobie kupię coś czego nie miałam z dziewczynami w celu sprawdzenia, ale nie będę przesadzać 😁 i tez uwielabiam body i polspiochy 😁

Kitana lubi tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia37 wrote:
    To ja tych kopertowych nie lubię , przez głowę jest szybciej nie trzeba zapinać. Ja jestem team bosa stopa, skarpetek w domu nie zakładam.

U mnie też, jak już spodnie to bez skarpetek 😅 moje do dziś bez skarpet latają nawet na placu 😅

Lolcia37, Pomarańczowa lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ