🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Anett9300 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć do Waszej grupy. Też niedawno zobaczyłam dwie kreski 😊Czekam na wynik drugiej bety. Ale bardzo się martwię bo ciągle mam jakieś plamienia 😞 już 4 dzień. Boję się że to coś niedobrego. Biorę leki na podtrzymanie. Mam nadzieję że się uda. 🥺
Takie plamienia czasem zwiastują zagnieżdżanie 💝 kiedy ten wynik bety będziesz miała ?👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
24.07 prog. 20,23 ng/ml
02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
06.08.2025 1202 mIU/ml
13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
19.08.2025 mamy ❤️
20.08.2025 prog 14 ng/ml
dzidziuś 0,46 mm 🎊
23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
23.09.2025 wizyta 👨⚕️
29.09.2025 prenatalne 🍀
-
Co do objawów- trochę bolały mnie piersi na samym początku ciąży. Teraz już wcale lub bardzo dyskretnie. Jestem bardziej zmęczona i senna, mam wyczulony smak i węch. Zastanawiam się czy tak zostanie a może objawy się rozkręcą? Chciałabym trochę popracować nim przejdę na L4.
Co do latania w ciąży- wybieram się w październiku na Maltę. I jak wszystko będzie dobrze nie zamierzam tych planów zmieniać. ✈️ -
Co do podróży niestety nigdzie się nie wybieram. Jedynie pociągiem tyle co do Białegostoku jakieś 2h w podróży.
Objawy ciążowe każdego dnia w zasadzie mogą być z inną intensywnością. Mnie dzisiaj mdliło nieźle, ale zjadłam i póki co jest ok.
Z plusów obecnej ciąży, to mam mega jędrne piersi 😁 chociaż jak na 3 kp to narzekać nie mogę. Los był dla mnie łaskawy,bo i brzuch płaski bez rozstępów jedynie co to szersze biodra mi zostały, ale dzięki temu mam talię, której przed dziećmi nie miałam 😅
Od kilku lat jestem pod opieką poradni onkologicznej ze względu na gruczolakowłókniaka w prawej piersi, ale na ostatniej wizycie lekarz zasugerował, że ten ból i guzek to prawdopodobnie zablokowany kanalik, który zatkał się gdy karmiłam i w sumie czasowo by się zgadzało. Wczoraj miałam tak nabrzmiałe piersi i właśnie taki ból w okolicy tego guzka, ale rozmasowałam go sobie i jest ok. Mam nadzieję, że zniknie całkowicie. Chociaż zastanawiam się czy nie udać się na USG piersi tak profilaktycznie. -
Ninia, Świeżynka gratuluję serduszek, cudownie 😍
Co do podróżowania, latania samolotem - na ten moment wychodzi, że co miesiąc będziemy gdzieś latać do końca stycznia, po prostu tak się poukładały m.in. rodzinne sprawy. Oczywiście jeśli zalecenie od lekarza/położnej będzie żeby z czegoś zrezygnować lub źle bym się czuła to odpuścimy, ale na ten moment mam nadzieję że uda nam się obskoczyć wszystkie miejsca 🙂 I właśnie przy okazji jednego z wyjazdów do Polski myślałam żeby może zrobić Nifty Pro. W NL mamy dostęp do NIPT obejmujący trisomie 13, 18, 21. Rozumiem, że Nifty Pro ma jednak szerszy zakres i zastanawiam się czy warto. Myślałyście już o tym? A może macie już doświadczenia z poprzednich ciąż?
Edit - w tym tygodniu był pogrzeb w Polsce na który nie pojechałam, bo właśnie obawiałam się podróży, ale głównie dlatego że ta podróż byłaby wybitnie skomplikowana logistycznie. Inne będą na pewno lżejsze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 18:22
Świeżynka97, kasia97 lubią tę wiadomość
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - USG 13 tygodnia (prenatalne)⏳
-
Anett9300 wrote:Dziewczyny beta 486,16
Czy tylko ja już powoli zaczynam zastanawiać się nad łóżeczkiem, wózkiem itp ? 🫣 Patrząc na ceny i to, że wszystko kupuję sama muszę to jakoś rozłożyć czasowo. To łóżeczko mnie zastanawia. Dzisiaj wpadło mi w oko Chicco baby hug 4w1.... Zdecydowanie nic drewnianego i wielkiego. -
Tosik712 wrote:Pięknie się potroiła. A powinna w ciągu 48h się podwoić więc super przyrost 😊
Czy tylko ja już powoli zaczynam zastanawiać się nad łóżeczkiem, wózkiem itp ? 🫣 Patrząc na ceny i to, że wszystko kupuję sama muszę to jakoś rozłożyć czasowo. To łóżeczko mnie zastanawia. Dzisiaj wpadło mi w oko Chicco baby hug 4w1.... Zdecydowanie nic drewnianego i wielkiego.
Może to głupie, ale tak ja też już oglądałam wózki i łóżeczka i szczerze to jestem w szoku z tymi cenami, że za wózek jakiś ze średniej półki trzeba zapłacić 5.000zl 🙉Tosik712 lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu glukozy bo jest z nami wiele już obecnych mam, które ciążę mają za sobą. Dzisiaj byłam na obciążeniu glukoza 75 i na czczo wyszło mi 93, po godzinie 110, natomiast po 2 godzinach 74. Jestem trochę zdezorientowana🤯🤯🤯. Wizytę mam dopiero w środę i nie wiem co o tym myśleć.
-
Tosik712 wrote:Pięknie się potroiła. A powinna w ciągu 48h się podwoić więc super przyrost 😊
Czy tylko ja już powoli zaczynam zastanawiać się nad łóżeczkiem, wózkiem itp ? 🫣 Patrząc na ceny i to, że wszystko kupuję sama muszę to jakoś rozłożyć czasowo. To łóżeczko mnie zastanawia. Dzisiaj wpadło mi w oko Chicco baby hug 4w1.... Zdecydowanie nic drewnianego i wielkiego.
No właśnie słyszałam. A to nie za duży przyrost?
To normalne?? -
Dorkaa87 wrote:Od środy bujam się z choróbskiem 😔 najpierw gardło a teraz mega katar i rozkręca się mokry kaszel. Masakra jakaś.
Młody przytargał w zeszłym tygodniu jakaś zaraze a teraz my z mężem mamy. Mąż praktycznie wykurowany a ja coraz gorzej 🙈 oby przeszło przez weekend. Kupiłam sobie syrop z babki lancetowatej oby pomógł na rozkręcający sie kaszel
O matko, trzymaj się i zdrowiej szybko! 🥹 -
Ja nowy wózek to miałam tylko ten pierwszy i żałuję 🙈 wydałam kasę a wózek był beznadziejny! W 2 i 3 ciąży kupiłam już używane i mega zadowolona byłam z tych wózków! Miałam bugaboo donkey duo bo różnica między 1 a 2 dzieckiem to półtora roku i starszak jeszcze lubił jeździć w wózku i też później spokojnie używałam go tylko dla córki bo można było go zamienić w pojedynczy, zapłaciłam za niego 2 tysiące i później sprzedałam za tyle samo. Z 3 dzieckiem kupiłam wózek firmy anex też używany i dałam za niego tysiąc złotych i też jestem mega z niego zadowolona, nadal go mam! Może zostawię a może będę szukać kolejnego haha bo wózki to mój „konik”
Tosik712 lubi tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo -
Ninia wrote:Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu glukozy bo jest z nami wiele już obecnych mam, które ciążę mają za sobą. Dzisiaj byłam na obciążeniu glukoza 75 i na czczo wyszło mi 93, po godzinie 110, natomiast po 2 godzinach 74. Jestem trochę zdezorientowana🤯🤯🤯. Wizytę mam dopiero w środę i nie wiem co o tym myśleć.
Wynik wskazuje na hipoglikemia reaktywną, mi jeszcze przed ciąża lekarz powiedział, żeby się tym nie przejmować, lepiej w tę stronę niż gdyby był za wysokiNinia lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
Gdyby nie fakt, że wszystko mam po poprzednich dzieciakach, w tym większość jeszcze w użyciu przez najmłodszego, to też pewnie bym się już orientowała w takich rzeczach 🙃 Aż trochę żal, że tym razem kompletowanie wyprawki mnie całkiem ominie 🤣Tosik712 lubi tę wiadomość
-
HimalayanDream wrote:Co do podróżowania, latania samolotem - na ten moment wychodzi, że co miesiąc będziemy gdzieś latać do końca stycznia, po prostu tak się poukładały m.in. rodzinne sprawy. Oczywiście jeśli zalecenie od lekarza/położnej będzie żeby z czegoś zrezygnować lub źle bym się czuła to odpuścimy, ale na ten moment mam nadzieję że uda nam się obskoczyć wszystkie miejsca 🙂 I właśnie przy okazji jednego z wyjazdów do Polski myślałam żeby może zrobić Nifty Pro. W NL mamy dostęp do NIPT obejmujący trisomie 13, 18, 21. Rozumiem, że Nifty Pro ma jednak szerszy zakres i zastanawiam się czy warto. Myślałyście już o tym? A może macie już doświadczenia z poprzednich ciąż?
co do Nifty pro - dzisiaj sama się nad tym zastanawiałam. czytałam broszurkę informacyjną od położnej o nifty i echo 13 i 20 tygodnia, i doczytałam że jest to mniejszy "zakres" niż polskie nifty pro. więc myślę że będąc w polsce też się zdecydujemy na proHimalayanDream, Tosik712 lubią tę wiadomość
-
Świeżynka97 wrote:Wynik wskazuje na hipoglikemia reaktywną, mi jeszcze przed ciąża lekarz powiedział, żeby się tym nie przejmować, lepiej w tę stronę niż gdyby był za wysoki
Dzięki za odpowiedź , to w takim razie spokojnie czekam na wizytę . Nie mam żadnych innych objawów więc mam nadzieję, że to nic poważnego w ciąży. -
Świeżynka97 wrote:Może to głupie, ale tak ja też już oglądałam wózki i łóżeczka i szczerze to jestem w szoku z tymi cenami, że za wózek jakiś ze średniej półki trzeba zapłacić 5.000zl 🙉
Hm jeśli chcesz kupić nowy i w dodatku 3 w 1, to niestety 😉 Ja nowy wózek kupiłam tylko 1 - porządną spacerówkę dla młodego, bo wiem, że posłuży mu (i fasolce) kilka ładnych lat. Córce te 11 lat temu kupiliśmy jakiś 3 w 1 niemieckiej formy krzak i żaden inny wózek nie dorównuje mu w kwestii amortyzacji + wielkości gondoli (a rodzę duże dzieci 😅). Można naprawdę znaleźć coś w dobrej cenie. Rozeznaj się powoli. Są na fb grupy z używkami, naprawdę w super stanie. Spokojnie, coś znajdziesz, nie musząc sprzedawać nerki 🙃 -
Ninia wrote:Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu glukozy bo jest z nami wiele już obecnych mam, które ciążę mają za sobą. Dzisiaj byłam na obciążeniu glukoza 75 i na czczo wyszło mi 93, po godzinie 110, natomiast po 2 godzinach 74. Jestem trochę zdezorientowana🤯🤯🤯. Wizytę mam dopiero w środę i nie wiem co o tym myśleć.
Generalnie nie wygląda na cukrzycę ciążową, chociaż pomiar na czczo jest ciut ponad granicą normy. Za to wygląda to na hipoglikemię reaktywną. Szwagierce też wyszła hipoglikemia w ciąży, ale lekarz stwierdził, że skoro nie ma cukrzycy ciążowej, to jest ok 🤷♀️ U mnie zawsze sprawa jest jasna i w każdej ciąży mam cukrzycę 🫣 Skierowanie na krzywą na pewno dostanę od razu na pierwszej wizycie i głowę dam sobie uciąć, że znów będzie cukrzyca 😅 -
Młodamama2 wrote:Ja nowy wózek to miałam tylko ten pierwszy i żałuję 🙈 wydałam kasę a wózek był beznadziejny! W 2 i 3 ciąży kupiłam już używane i mega zadowolona byłam z tych wózków! Miałam bugaboo donkey duo bo różnica między 1 a 2 dzieckiem to półtora roku i starszak jeszcze lubił jeździć w wózku i też później spokojnie używałam go tylko dla córki bo można było go zamienić w pojedynczy, zapłaciłam za niego 2 tysiące i później sprzedałam za tyle samo. Z 3 dzieckiem kupiłam wózek firmy anex też używany i dałam za niego tysiąc złotych i też jestem mega z niego zadowolona, nadal go mam! Może zostawię a może będę szukać kolejnego haha bo wózki to mój „konik”
U mnie taka sytuacja, że brat ma 2,5 letnia córkę i cała wyprawka po niej obecnie stoi na strychu u naszych rodziców. Już zaproponowali że możemy brać co chcemy bo oni już na 2 dziecko się nie zdecydują. Pamiętam, że wózek mieli chyba firmy Muuvo.
Na chwilę obecną wydaje mi się, że chętnie skorzystam z rzeczy po bratanicy, tym bardziej że są dobrej jakości. Nie chcę by to źle zabrzmiało ale jesteśmy z mężem w bardzo dobrej sytuacji finansowej ale nigdy mnie nie ciągnęło do kupowania rzeczy typu Cybex z napędem za 12 tysięcy złotych. Tak naprawdę to są rzeczy na chwilę. Wózek 2 w1 i tak w większości wymienia się po roku na mniejszą spacerówkę.
Przed propozycją brata myślałam, żeby kupić używany wózek. Cybex albo Anex. Na FB jest profil Wózki Marzeń, koleżanki kupowały tam używane Cybexy w super stanie za połowę ceny. Sprzedająca jest z Wrocławia ale koleżanka wzięła opcję za pobraniem i wszystko było bez zarzutu. Jedyne co narzekają to na foteliki Cybex, z uwagi na to że są strasznie ciężkie.Kitana, Hermiona5 lubią tę wiadomość