🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Tosik712 wrote:Hahaha odmieńcem? A co ja mam powiedzieć? Czwarta ciąża i to z niepokalanego poczęcia 🫣
U nas trochę większa szansa na poczęcie niż z Waszą historia była ale też, o pierwsza córkę staraliśmy się 2 lata i było ciężko, cały związek na tzw kalendarzyku, jak trzeba było to przerywany i przez 11 lat nic się nie stało nigdy nie było nawet odrobiny strachu, że coś, a tu? Miałam teraz od początku roku długie cykle takie po 29-34 dni, a tu? 10dc, przerywany i dwie kreski na teście 😂😂 też by się chciało powiedzieć, że to nie miało prawa się udać 😂🙈Tosik712 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! 🤞🏻🍀
Uda się, Świeżynka97, Ninia, Kitana lubią tę wiadomość
-
Tosik712 wrote:Ginekolog kazał mi w totka zagrać.
W ogóle zapytałam dzisiaj o badania w związku z moją drugą osiemnastką za tydzień. To powiedziała, że na następnej wizycie dostanę skierowanie do Białegostoku na badania i będą one za darmo. Aczkolwiek nie dopytywałam już co za badania, bo już mi i tak głupio było nie umówionej się wbijać do gabinetu i zajmować czas.
Pewnie chodziło bo badania prenatalne, które nie są robione w mniejszych miastach tj. Wys-Maz, dlatego wysyłają do Białegostoku. A swoją drogą miło, że kolejna osoba jest tu z woj. Podlaskiego 😊Tosik712 lubi tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
siesiepy wrote:Królik, muszę w końcu odgrzebać simsy i odpalić. W ogóle muszę gry odpalić. Ale aktualnie jedyne co robię to pracuję i śpię, jak tak głębiej pomyślę. A i z psem chodzę, i próbuję nie zasnąć bo mam gości od jakiegoś czasu. 🙈
Haha piękny to będzie czas 😁 ja już nawet nie wiem ile części Simsów aktualnie jest, ale pamiętam, że the Sims 1 jakoś najbardziej lubiłam 😅 w ciąży z córką w trójkę grałam. Z mężem mieliśmy jeszcze taką grę w budowanie miasta Cities Skyliness, ile on się w to ograł jak się córka pierwsza urodziła i był z nami w dom, na zmianę graliśmy 🤣. Kusiłam go tym namawiając na kolejne dziecko 🤣Tosik712, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Ninia, Świeżynka97, truskawkowykompot - powodzenia na wizytach 🍀❤️
u mnie dzisiaj z kolei niespodziewana biegunka - i to takiego stopnia że musiałam zostać w domu i nie iść do pracy 🥲 ciekawa jestem czy coś mi zaszkodziło czy to jakiś wirusŚwieżynka97, Ninia lubią tę wiadomość
-
Wbijam na minutkę z ogłoszeniem 📝
Mam na sprzedaż 2 sukienki do sesji brzuszkowej 🤰
Obie są zupełnie nowe, nie kupowałam ich z drugiej ręki.
Kupiłam typowo pod sesję, ubrałam raz na 2,5h i wiem, że będą leżeć w szafie, a może któraś z was chciałaby je odkupić 😊
Wrzucam linki do vinted:
1. Sukienka kremowa maxi ażurowa z falbanami
https://www.vinted.pl/items/6910883734-azurowa-sukienka
2. Sukienka maxi kremowa zwiewna
https://www.vinted.pl/items/6910868923-kremowa-sukienka
Jak coś to piszcie na priv lub vinted, a jakby ktoś nie miał vinted, to mam je też wystawione na olx♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziewczyny u mnie 7 mm dobrze rokującego zarodka. Z wielkości 6+4, z okresu 7+4, z owulacji 7+0. Wzruszyłam się ❤️❤️❤️
Lolcia37, Uda się, Pati31, Mysterka, Świeżynka97, Ageu, kasia97, Kapa, krolik, Pomarańczowa, Idawoll, HimalayanDream, Migotka96, Kitana, Yoanne, Dorkaa87, sallvie, Tosik712, siesiepy, Hermiona5, Dudka1997, dailydamn, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Dziewczyny u mnie 7 mm dobrze rokującego zarodka. Z wielkości 6+4, z okresu 7+4, z owulacji 7+0. Wzruszyłam się ❤️❤️❤️Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
17cs (Accofil, acard, heparyna)
28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
30.07 beta 54.60, prog. 36.52
01.08 beta 98.30, prog. 38.50
05.08 beta 827,30
06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
11.08 beta 9380,90
20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
04.09 CRL 2,1 cm 🥹
Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
-
Tosik712 wrote:Hahaha odmieńcem? A co ja mam powiedzieć? Czwarta ciąża i to z niepokalanego poczęcia 🫣
Ginekolog kazał mi w totka zagrać.
W ogóle zapytałam dzisiaj o badania w związku z moją drugą osiemnastką za tydzień. To powiedziała, że na następnej wizycie dostanę skierowanie do Białegostoku na badania i będą one za darmo. Aczkolwiek nie dopytywałam już co za badania, bo już mi i tak głupio było nie umówionej się wbijać do gabinetu i zajmować czas.
Migotka ja biorę zaraz drugi tydzień Luteinę 2x dziennie.
Co do atrakcji co by czas szybciej zleciał w planach mam zrobić na szydełku kocyk bawełniany. Może uda mi się w te 9 msc go zrobić, bo od września zacznie się szkoła, lekcje, piłka nożna, córka w maju ma komunię więc obowiązkowe wizyty w Kościele. Znając życie to doba będzie za krótka.
A z terminem wypada na 8go kwietnia, ale na 100% urodzę 2 tyg szybciej tak jak całą trójkę.
Pierworodny jest z 24 stycznia, córka 4 listopada, najmłodszy z 1 stycznia.
O, jesteś też z podlaskiego? 😁 Do Białego dostaniesz skierowanie do Mastermedu na badania prenatalne 😉Tosik712 lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:Dziewczyny u mnie 7 mm dobrze rokującego zarodka. Z wielkości 6+4, z okresu 7+4, z owulacji 7+0. Wzruszyłam się ❤️❤️❤️
Gratulację 😍 -
Ninia wrote:Dziewczyny u mnie 7 mm dobrze rokującego zarodka. Z wielkości 6+4, z okresu 7+4, z owulacji 7+0. Wzruszyłam się ❤️❤️❤️
-
Idawoll wrote:Cudnie ❤️🫶🏻
Ida, mam pytanie bo my się ostatnio zgadałyśmy, że stosunkowo blisko siebie mieszkamy obie na granicach naszych wojewódzw, powiedz mi Ty mieszkasz w części tu bliżej Elbląga? tam prowadzisz ciąże i masz zamiar rodzić? Gdzie pierwszą córę rodziłaś?
Bo ja moją trzecią ze względu na referencyjność szpitala rodziłam w Gdańsku w UCK, ale do Gdańska mamy prawie 70km, a do wojewódzkiego w Elblągu 35km i tak się zastanawiam, choć opieka w UCK cudowna, to czy tym razem nie wybrać się na Elbląg. Bo jeśli poród znów przed 37 tygodniem to mogę zapomnieć o porodzie na miejscu. -
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Tak. Województwo podlaskie jakieś 120km od Białegostoku.
Kurczę obudziłam się z potwornym bólem prawego ucha i czuję aż ból promieniujący do prawej strony szczęki. Nie wiem co to może być. Taki rozrywający kłujący ból 🤦 -
Tosik712 wrote:Pięknie ❤️ gratulacje.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Tak. Województwo podlaskie jakieś 120km od Białegostoku.
Kurczę obudziłam się z potwornym bólem prawego ucha i czuję aż ból promieniujący do prawej strony szczęki. Nie wiem co to może być. Taki rozrywający kłujący ból 🤦
O kurcze, więc w takim razie chyba z całego województwa robią prenatalne tylko w Białymstoku. Dobrze, że jestem na miejscu 🤭
Może to zapalenie ucha, miałam to dwa razy 😕👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04.08.2025 Beta 248 mlU/ml,Progesteron 39,90 ng/ml
➡️22.08.2025 jest 7.6mm małego cudu z bijącym 💓
-
A weźcie mi dziewczyny powiedzcie... Jako że ja niedoświadczona. Czy objawy są ciągle z takim samym nasileniem? Martwię się, bo dzisiaj wszystko sporo lżej przechodzę. Od trzech dni miałam ciągle uczucie pełnego żołądka, ciężko było cokolwiek zjeść. Piersi bolały mnie praktycznie od samego początku. A dzisiaj ... I więcej energii i brak problemów z mdłościami i żołądkiem. A i piersi nawet nie bolą praktycznie 🤷🏻♀️ wizyta dopiero 16.09 i nie wiem czy mam się martwić 😄
-
Cześć
Witam się z wami z rezerwą, strachem ale też nadzieją.
Od około 10.08 podczytuje wasze forum. Bałam się tutaj udzielać ze względu na wcześniejsze doświadczenia. Długo zastanawiałam się czy założyć konto i napisać coś od siebie. Jestem po dwóch poronieniach pierwszych swoich ciąż - w listopadzie ubiegłego roku- około 9tc, w lutym tego roku- 10tc- wada genetyczna- Zespół Turnera. W obu przypadkach serce się zatrzymywało. Aktualnie jestem w ciąży. Ostatnia miesiączka przyszła 16.07 ale dziś na naszej pierwszej wizycie lekarz oszacował ciążę na starszą- 5t5d. Z terminem na 19.04.2026r. Na USG był dziś widoczny mały zarodek oraz bicie serca. Otrzymałam leki- Acard, Clexane, Duphaston. Mam jeszcze od reumatologa lek na zbicie przeciwciał ANA-3 oraz małą dawkę metforminy od diabetologa. Jeszcze nie potrafię się cieszyć ponieważ boję się, że i tym razem może skończyć się ta ciąża tak jak pozostałe. Życzę wam wszystkim i sobie też udanych zakończeń ponieważ widzę, że nie jestem odosobniona w trudnych doświadczeniach. Mam nadzieję, że będzie dobrze 🙏Lolcia37, Hermiona5, Mysterka, Yoanne, Dudka1997, Kitana, Tosik712, Monimonii, Idawoll lubią tę wiadomość
-
Ageu wrote:A weźcie mi dziewczyny powiedzcie... Jako że ja niedoświadczona. Czy objawy są ciągle z takim samym nasileniem? Martwię się, bo dzisiaj wszystko sporo lżej przechodzę. Od trzech dni miałam ciągle uczucie pełnego żołądka, ciężko było cokolwiek zjeść. Piersi bolały mnie praktycznie od samego początku. A dzisiaj ... I więcej energii i brak problemów z mdłościami i żołądkiem. A i piersi nawet nie bolą praktycznie 🤷🏻♀️ wizyta dopiero 16.09 i nie wiem czy mam się martwić 😄
Normalne 🤍
Ja wczoraj mężowi się chwaliłam że się bardzo dobrze czuje, nic mnie nie boli a dzisiaj spałabym cały dzień i wszystko boli, nawet to że żyje 😂 Raz będzie gorzej a raz lepiej, nie musimy się zawsze źle czuć 🤍Kitana, Tosik712 lubią tę wiadomość
2016 💙
2018 🩷
2021 🩷
⏸️ 19.08 14dpo