X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    rozumiem co czujesz ja też tak panikuje jak Malutka się nie rusza w porach gdy zazwyczaj wierci się jak szalona ale mam na szczęście detektor i jeszcze do tej pory czasem go wyciągam i słucham serduszka...a mówią, że ciąża to taki piękny stan...no piękny ale jaki nerwowy ja już nie mogę się doczekać kiedy Maleńka będzie na świece.
    Ja sie zastanawiam czy kupić (fakt ze juz malo zostało do porodu) ale jak mam w stresie żyć i panikować to chyba wole kaske wydać :)
    Ale naprawdę ja już chcę kwiecień. Ostatnio strasznie się stresuje małymi pierdołami dotyczącymi maluszka mojego. Wolałabym już go mieć przy sobie :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek i już się doczekać nie mogę <3 gratulacje z udanych wizyt! Cukrzycowe mamy trzeba się przemeczyc jeszcze ok 3 miesiące, wiem że dacie radę! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie piersi swędzą :/

Właśnie zjadłam dwie kajzerki zamiast obiadu. Jedna z dżemem a druga z paprykarzem fuj :D ale było pyszne

A potem sie dziwie ze waga coraz wyższa :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,dzisiaj i za mną noc nie przespana,z tym spaniem a raczej jego brakiem to jakiś koszmar.u mnie stwierdzono cukrzycę w szpitalu na podstawie moich wcześniejszych badań:na czczo92,14 165,90 po 1 h 117,99 po 2h oczywiście dostałam skierowanie na karową w wwie na oddział patologii ciąży w celu szkolenia itd.u nas na oddziale miałam mierzony poziom cukru 8razy w ciagu doby i był w normie,mój gin powiedział,że nie mam cukrzycy i że na moim miejscu by nigdzie nie jezdził...pracuje ponad 20 lat w szpitalu i przez ostatnie 8lat był ordynatorem,a jak byłam na agatowej to wyniki były ok.nie stosuję żadnej diety ograniczyłam tylko troche cukier-typu nie słodzę herbaty ale inkę już tak,przeżuciłam się na wędlinę drobiową,ale jak mam ochotę na coś słodkiego to zjadam.dzisiaj o 2 w nocy zjadłam 3kawałki szarlotki z lodami:)

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki
    Na czczo: 80
    1h: 185
    2h: 158
    Ciekawe jak mój dr to zinterpretuje :-\

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, współczuję Wam tego wysokiego cukru, ale to nie oznacza od razu cukrzycy ciążowej! Przecież do cukrzycy ciążowej zalicza się milion innych objawów, także spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również współczuję wyników z tego względu, że zazwyczaj ginekolodzy wysyłają do specjalisty, ten ustala dietę i jest koniec dyskusji. No i największa niedogodność to planowanie posiłków i pilnowanie czasu. Pocieszę Was tylko, że dla dziecka to samo zdrowie, a i Wy nie będziecie miały problemów z wagą po ciąży jak np. JA ;) chociaż po świętach to jem już słodycze raz dziennie, a tak to owoce ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Normy:

na czczo- do 92
    po 1 h- do 180
    po 2 h- do 153

Jak wynik powyżej to niestety cukrzyca ciążowa :/

to wiesz, że mogłyśmy się spotkać w ikei w niedzielę (dobrze kojarzę, że to Ty pisałaś, że byłaś mam nadzieję ;))? :D świat jest mały..
    taak ja była w ndz w ikei ok hmm 16.30 i biegłam tam jak szalona :D hahah no fakt swiat jest mały, a jak nas sporo z okolic :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w szpitalu powiedziano że glukozy 75 się nie powtarza a mój gin mówi że będziemy kontrolować w morfologii,robiłam test w 17 tygodniu na zlecenie swojego gin bo w morfologii glukoza wyszła mi 102 ale to po kuracji miodem i tak się teraz to wlecze za mną...miałam dziś iść do lekarza ,ale przekładam na piątek nie mam siły -byłam na mega zakupach....z grubsza obkupieni

Szotka lubi tę wiadomość

ania0141
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę księdza a właściwie zakonnika i siedzę jak na szpilkach, bo jak zwykle nie wiadomo od której klatki zacznie...
    Męża nie ma i jestem sama chociaż to w sumie dobrze bo mój małż zdeklarowany ateista...Aczkolwiek przyjmować mi nie zabrania...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, ja też robiłam wcześnie krzywą - w 22 tc chyba. Gin tak zlecił, wyniki były ok i w żadnym wypadku nie kazał powtarzać :)

Szotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Ja właśnie czekam na wizytę księdza a właściwie zakonnika i siedzę jak na szpilkach, bo jak zwykle nie wiadomo od której klatki zacznie...
    Męża nie ma i jestem sama chociaż to w sumie dobrze bo mój małż zdeklarowany ateista...Aczkolwiek przyjmować mi nie zabrania...
    Tak z czystej ciekawości co do ateizmu :)
    Jak jest z chrztem ? :) księża wyrażają zgodę na to? :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Tak z czystej ciekawości co do ateizmu :)
    Jak jest z chrztem ? :) księża wyrażają zgodę na to? :)
    Sorki miałam kliknąć cytuj i polubilo.

U nas nie było problemu, ale też ksiądz się nie pytał jakiej wiary jesteśmy. Sama zalatwialam chrzciny. Nie mamy ślubu koscielnego- tez nic nie mowil. Małż nawet wszedł do kościoła hah , ale ma alergię, szczególnie na księży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:53

panda80 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:15

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Sorki miałam kliknąć cytuj i polubilo.

U nas nie było problemu, ale też ksiądz się nie pytał jakiej wiary jesteśmy. Sama zalatwialam chrzciny. Nie mamy ślubu koscielnego- tez nic nie mowil. Małż nawet wszedł do kościoła hah , ale ma alergię, szczególnie na księży :)
    Aa Hehe :p no to spoko, że jednak nie robią problemów :p Ja do kościoła chodze i wierze ale nie wierze w księży:p niestety w takich dziwnych czasach żyjemy :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi paczka z gemini ;)
    Moja Hania też dzisiaj słabiej daje znać o sobie ale raz, że pogoda taka, że sama z chęcią walnęłabym się do łóżka a dwa- od rana jestem zabiegana.
    Dziękuje za kciuki ;) na razie wszystko się udało tak jak chcieliśmy więc biorę się za pakowanie ;]

To ja miałam jakąś dziwną skalę przy tym cukrze, ale gin powiedziała, że okej.
    Na czczo : 4,2
    Po 1h : 5,9
    Po 2h: 4,8

Dziewczyny, będziecie pod opieką lekarzy, będzie dobrze ;) ;*

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia śpi od 2 godzin :) super bo gorączka zejdzie i się regeneruje Malenka:)

Synuś jakoś nie ma oporów w kopaniu pomimo pogody... cały czas aktywnie :) u mnie cukier był ok aczkolwiek bardzo niski... Ale już dawno mam stwierdzone tzw niedocukrzenie (hipoglikemie ) ale to nic groźnego ponoć... Moja gin tylko skomentowała ze niski i skupiła się na spadku hemoglobiny... także teraz muszę nad tym czuwać i robić wyniki...

Kochane trzymam mocno kciuki i oby było lekko i przyjemnie z ewentualnym reżimem dietetycznym a maluszki Napewno będą szczęśliwe :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synek tez dzis daje znac o sobie jak na codzien jego tam pogoda nie rusza chyba hehe w nocy za to dzis był spokojny i spał:) hehe te nasze dzieciatka;))))) a ja nie pamietam jaka miałam krzywa bo mi lekrza wział i nie oddal xd
    a miałyscie badanie na HIV?

a mnie sie własnie przypomniało, ze znowu mam a morfologie mam nadzieje ze jak jutro zrobie to beda wyniki w czwartek bo mam akurat wizyte :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:15

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem okaże się... Mamy ślub kościelny, mąż nie dokonał aktu apostazji, więc raczej nie będzie problemu. Po prostu nie przystąpi do sakramentu i tyle. Jak braliśmy ślub to proponowałam, żeby wziąć taki specjalny, gdzie tylko osoba wierząca składa przysięgę ale zdecydował się na zwykły razem z jego konsekwencjami. Ale wiem, że ślubu kościelnego z osobą niewierzącą udzielają jak się zdeklaruje wychowanie w wierze.

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ