WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was
    Dziewczyny macie sprawdzone zelazo dla nas. Bo dzis bylam u dr i wyniki hgb 11.0 (od poczatku ciazy mi praktycznie spada 12.2 11.5 11.6) dr przepisala mi tardyferon fol ale ja go nie moge brac bo ma zwykly kwas foliowy.
    Znacie cos bez recepty i bez kwasu?
    Moze biofer tylko nie wiem ile go brac?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sallvie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 Na to chyba nie ma jakiejś reguły. Wszystko zależy od tego na ile wyszkolony i przygotowany jest personel. Ostatnio przy okazji dnia wcześniaka pokazywali dziewczynkę, która urodziła się w 23 tygodniu ciąży i dzisiaj jest normalnym, rozwijającym się tak samo jak rówieśnicy dzieckiem...

Mi się osobiście wydaje, że w takim zwykłym szpitalu, w którym ja będę rodziła to uratowaliby dziecko urodzone ok. 28 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:24

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to jest ta żyrafa Sophie?
    Ona jest jakas specjalna?

Kurczę, jakby któras bardziej doedukowana wrzuciła taką listę co teraz już możemy/musimy kupic byloby super. Z takich pewniakow. Czyli np. dwa rozpinane przez calosc spioszki, rozek, kocyk. Taki must have na kazdy tydzien :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wziąć za wyprawkę. Ja nawet nie patrzałam na laktator, jakoś boje się braku pokarmu,ale mąż mówi że na pewno mam coś już mam jak czasem weźmie nas na pieszczoty to mąż się zapomina za bardzo ciągnie za sutek i potem mówi mi:" Masz mleko" :P

W weekend robiłam porządek na strychu i mam dwa wory ciuchów ale tak po domu śpioszków, body itd. Muszę zakupić jedynie jakieś na wyjście.
    Już tak wybiegam w przyszłość ale w maju mam Komunie chrześniaka od mężą i zastanawiam się czy jak urodzę np do 20.04 to czy będę mogła zabrać synka ze sobą. Nie wiem czy bez niego wytrzymam parę godzin....

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, z tego co się orientuję, to np w Matce Polce w Łodzi próbują ratować po skończonym 24 tc. Nie znam natomiast statystyk jakie % szanse na przeżycie ma takie dziecko. Jest strona fundacji www.wczesniak.pl - tam są opisane historie dzieciaczków.

Pati - ja na żelazie się nie wyznaję, więc nie pomogę.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a zwykłe żelazo takie z Olimpu na przykład?
    Ja sie ratuje sokiem z buraka i natka, bo żelazo mam dobre, tylko czerwone spadaja.
    Wiec na razie dziala.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak nie martw się. Ja kilka dni temu nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak pieluszka muślinowa :P

Niebieska nie strasz jej tak! :D Mi się co prawda mieni w oczach ale w kilka dni mniej więcej ogarnęłam choć nie znam sklepów tylko raczej allegro. Słuchaj, a jak naczytałaś się tylu porad to wypowiedz proszę się o laktatorach i bujaczkach. Wiem, że masz baby bjorn ale jakieś ogólne przemyślenia i porady co do wyboru?:)

Atat żyrafka Sophie, a właściwie Sophie la girafe, to taki gryzak francuskiej firmy, w różnych wersjach np. kółko z główką żyrafy albo cała żyrafa zrobiony z naturalnych materiałów. Jets o wiele droższy niż zwykły gryzak. Generalnie podobno jest fajny, sama się przymierzam ale chyba kupię we Francji bo mam z godzinkę drogi :p Z wyglądu... hmm... niby ładne ale jak się przyjrzysz to trochę mi przypomina zabawkę dla psa :D ale zasada ta sama co u szczeniaczków więc... :p piszczy jak się ściśnie. hihih

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:39

Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Już tak wybiegam w przyszłość ale w maju mam Komunie chrześniaka od mężą i zastanawiam się czy jak urodzę np do 20.04 to czy będę mogła zabrać synka ze sobą. Nie wiem czy bez niego wytrzymam parę godzin....
    Aga - mam dokładnie to samo. Komunia chyba 21 maja. Mam nadzieję, że Lidka będzie bardziej zorganizowana niż Mikołaj i nie będzie przeciągała wyjścia w nieskończoność. Zgodnie z planem powinna się urodzić 19 kwietnia, więc z takim miesięczniakiem to byłabym skłonna już pojechać. Zwłaszcza, że my mieszkamy w centrum a komunia nad morzem :/ Jak się okaże że jednak mała jest za mała na takie podróże to mąż (o matko... to już 4 dzień od kiedy jest mężem ;) ) pojedzie sam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:36

Aga1991, ilae lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:49

Teklaa, Krucha, koniczynkaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej dziewczyny, ja może tak poza tematem. Od kilku dni mam twardnienia brzucha i lekarz kazał mi zakupić magnez i zażywać 300 mg dziennie. Czy możecie polecić jakiś konkretny magnez? Z góry dzięki.

MagneB6/MagneB6max jest w formie leku wiec polecany.

MagdaWaw, gusi lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewczyny jak dziecko ile ma to ma mozliwosc przezycia?
    wiem ze donoszona to 37 tc a wczesniak kiedy najwczesniej ma szanse na przezycie?orientujecie sie moze?

ja mam asmag

Z reguly pisza o 26 tygodniu a wiadomo po 30 juz duzo duzo lepiej. Chyba sporo tez zalezy od wagi dziecka.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa idealny opis zyrafki - wczoraj to polizalam i takie bez smaku :-)
    Mile w reku. M kazal piszczec tym a Nina kojarzyla dzwiek :-)

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowe życzenia dla wszystkich mamusiek :*:*:* oby nasze dzieciaczki dały nam porządny pokaz w brzuszkach z okazji mikołajek :) 672fd3880f442deemed.jpg
    Ja dzis wizytuje wiec fajny prezent mikołajkowy mnie czeka:) Zobaczę mojego malego Macka i nic mi wiecej do szczescia nie potrzeba:)
    Dziewczyny piękne macie te ciuszki:* ja już tez mam mala kolekcje, ale nie mam kiedy zdjęcia zrobić:)

sallvie, Aga1991, Kjopa3, Niebieskaa, Teklaa, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam biofer, ale troche niedobrze mi po nim było.
    I magb6, bo ponoć witamina B sprzyja przyswajaniu magnezu.

Synek miał swoje chrzciny po 20 dniach od urodzenia, więc myślę, że na komunii wasze dzieci też dadzą radę:)

Tym bardziej, że komunia to nie wesele, nie ma głośnej muzyki i impreza szybko się kończy. A ja bardzo często zabierałam małego ze sobą, gdzie tylko się dało.

Ja tam bym zabrała dzieciaczka ze sobą, ale oczywiśćie każdy ma swoje metody wychowania:)

Aga1991, MagdaWaw lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawiam po prostu bo tak mialam miec peser nie mam tera ztak mokro mam ale to chyba nie wody i taks obie mysle jakby cos bylo nie tak bo mala sie rusza czy mialaby szanse jakakolwiek doprzezycia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    eforts - Makaszka, to jest to! ;) My zamawialismy duzy kocyk minky dla dwuletniej corki i uzytkuje do dzisiaj, stan idealny :) Teraz tez na pewno skusze sie na inny wzor, ale typowo pod katem drugiego malucha.

Mi szyła ,,na zamwienie'' w sensie wymyśliłam sobie wzór i łączenie kolorów. Także miło. I tak kocyk ma dwa lata i jest w bardzo dobrym stanie. Ale do przykrycia szczególnie malucha jednak wolę milusie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 24 tygodniu

2h6sfty.jpg

P.S.
    Sorki za podloge ale od wczoraj mam remont :-) i zakrylam podloge

Justyna Sz, Kjopa3, Donia12, sallvie, Aga1991, Niebieskaa, Jagah, karolyn, She Wolf, Peg, Teklaa, nutella_, lis87, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Lokokoko, Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Niebieska nie strasz jej tak! :D Mi się co prawda mieni w oczach ale w kilka dni mniej więcej ogarnęłam choć nie znam sklepów tylko raczej allegro. Słuchaj, a jak naczytałaś się tylu porad to wypowiedz proszę się o laktatorach i bujaczkach. Wiem, że masz baby bjorn ale jakieś ogólne przemyślenia i porady co do wyboru?:)

haha i tu Cie zmartwie aniolkowa mamo, bo co do laktatora to sie nasluchalam i naczytalam glownie nt tego czy w ogole go kupowac, a juz mniej nt roznych modeli:P Wiec moj wniosek jest jasny: jest duza szansa, ze laktator sie przyda:) ja kupilam medele,ale ten glosny, ale zastanawiam sie czy nie wymienie na swing.

Co do bujaczka... to spotkalam sie z wieloma zachwytami nt baby bjørn i chyba kazda norweska mama ma ten bujaczek. Widzialam na zywo jak dziecko sie w nim buja i jakie jest uchachane (nie mowie ze w innym nie byloby takie szczesliwe). Poza tym nie zajmuje duzo miejsca, latwo sie go sklada i mozna go zabrac w podroz, co dla mnie jest duzym plusem. Mialam w planie kupienie bujaczka tiny love, ale zrazilam sie negatywnymi opiniami ze jest ciezki w zmianie pozycji miedzy bujaczkiem i lozeczkiem i ze nie buja sie dobrze. To co podoba mi sie w babybjørn to to ze dziecko swoimi wlasnymi ruchami moze troszeczke rozkolysac bujaczek co jest dobre jak np. kreci sie zasypiajac to jednoczesnie wprowadza bujaczek w delikatne ruchy. Poza tym podoba mi sie prosta estetyka bujaczka.
    Tak a propos estetyki...jak widze te niektore maty edukacyjne z Fisher price to ilosc plasitku i kolorow mnie odstrasza...juz wypatrzylam inne ladne maty i w bardziej stonowanych kolorach. Poki ja bede miala wplyw to wybiore to co zgadza sie z moim gustem, bo i tak zapewne nie unikne fascynacji kolorem rozowym, kiczowatymi ksiezniczkami i ich strojami itd.:D

A na pozniej to obowiazkowo krzeselko stokke, na pewno wszyscy o nim slyszeli. To juz totalny hit chyba kazdego norweskiego domu i przedszkoli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 13:06

aniołkowa mama, Antonelka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Aż tyle ? A robiłaś na zamówienie ? Ja zamawialam w niedziele stół i krzesła i ma byc albo pod koniec tygodnia, a najdalej po niedzieli.
    tak na zamówienie, drewniany. nie podobały mi się metalowe wstawki w nogach i musiałam składać indywidualne zamówienie. tylko myślałam, że to będzie 55 dni, a nie 55 dni roboczych ;p

nutella_ lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak dostałaś na receptę to chyba lepiej iść po receptę na inny albo spytać w atece czy da inny zamiennik. Ja polecam Sorbifer Durules ale nie wiem jak z kwasem foliowym ale chyba nie ma. Jak po porodzie lekarka w szpitalu dała mi receptę na żelazo to spytałam czy mogę dokończyć ten co miałam w ciąży bez recepty. To powiedziała,że nawet jak łyknę wszystkie na raz co zostały to będzie mniej niż ten na receptę.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekam na fotki :-)

Brzuszki jak zawsze cudne macie.

pati87 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ