Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwale choć nie mam czym :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb01deffee86.jpg

Antonelka, nick nieaktualny, Krucha, karolyn, nutella_, sallvie, Milka1991, She Wolf, Omon, Aga1991, lis87, Kjopa3, Korcia, Justyna Sz, Lokokoko lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka pisze bloga i wczorajszy post dotyczy prezentow dla malych dziewczynek.
    Jesli szukacie inspiracji to polecam :-)

http://mojedolcevita.pl/2016/12/prezenty-gwiazdkowe-dla-4-3-2-latki.html

Taśka22 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz was będę nadrabiać, dopiero wstałam. miałam ciężką noc... mała kopie od dwóch dni w jedno miejsce, w okolice lewego jajnika... aż mnie boli :( czy to normalne na tym etapie? wiem, że później bywają takie silne kopniaki, że aż boli. ale ona jeszcze taka malutka, a już daje popalić...

jutro wizyta! :):):)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my się pokażemy choć szczerze, mało urosłam;)
    Pierwsze zdjęcie w obecnej ciąży z Sebą, drugie znalazłam w ciaży z pierwszym synem.
    Wydaje mi się, że był wtedy mniejszy i niżej, bardzej spiczasty mogłabym sobie wtedy przybic piątke z LOKOKOKO;) teraz mam wiekszy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38127bc3cfec.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77a3f15e1a35.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:57

nutella_, sallvie, Milka1991, Jagah, Omon, Aga1991, She Wolf, lis87, Teklaa, Kjopa3, Korcia, Justyna Sz, ilae, Lokokoko lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia jaki malutki brzuszek :)

Donia12 lubi tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam jeszcze Wam powiedzieć, że wczoraj miałam gratisową wizytę u lekarza, bo przecież mnie już tam swędzi wszystko. Dostałam globulki i krem clotrimazol + jakieś globulki po kuracji. Jak dobrze liczę te globulki to jakieś 2 tygodnie bez seksu będą. Miło się to małżeństwo zaczyna ;) Za czasów konkubinatu było jednak lepiej :P
    Krucha wrote:
    Donia jaki malutki brzuszek :)

noo :) mówiłam Lidce - do ślubu proszę się nie wypinać, potem już można. Chyba jej muszę powiedzieć, że już po ślubie jest ;)
    Muszę poszukać zdjęcia z pierwszej ciąży i porównać brzuchy. Na pewno wtedy miałam już odrobioną wagę sprzed ciąży i zaczynałam iść na +. Teraz ciągle jeszcze jest -3,5, -3 - zależy od dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:02

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi waga teraz stanęła. Brzuszek nadal mały.

Lisku, ja myślę, że ilość kocyków zależy od tego co jeszcze kupujesz. Bo ja chyba kupię jeden gruby i jeden cienki kocyk bo oprócz tego chcę kupić rożki, duże pieluchy jako otulacze i jakiś śpiworek do spania. Więc w sumie będzie tego sporo. :)

lis87 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon śliczne ubranka! co do szyjki, mam taką samą - dokładnie 32,9 mm. lekarz mówi, że ok. więc mu wierzę. ważne, że zamknięta i twarda.

Lis trzymam kciuki za wizytę! będzie dobrze :)

Donia u mnie to sama, przypałętała się infekcja, już tydzień się kuruje, na szczęście po dwóch dniach przestało piec i swędzieć :)

Omon, lis87 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Mikołajem miałam dwa kocyki - cienki i gruby. Oprócz tego dwa rożki (wiecznie zarzygane ;) ) i chyba jedna taką jakby dwuwarstową pieluszkę - sama nie wiem jak to nazwać. Dwie warstwy bawełny to były. Teraz chyba rożki spróbuję zrekonstruować, bo wyprułam im rzepy i Misiu miał dwie kołderki małe z nich. Zastanawiam się nad jakimś otulaczem, ale szczerze to nie wiem jaka jest różnica między rożkiem a otulaczem. W grubości? Czy coś jeszcze?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn - oooo, nasze dzieci będą miały podobna roznice wieku z rodzenstwem :) My planujemy zostawić maluszka na rok w sypialni, a potem, no właśnie, pokoje razem czy osobno? :) Trochę mnie uwiera ten temat, może dlatego ze musimy zmienić łóżko córce i ciągle z tyłu głowy mam to drugie dziecko na uwadze ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale wy macie fajne brzuszki, mój to jest wieeelki jak w 8 miesiącu :( A co dopiero będzie potem.

Ja też jeszcze nic nie kupiłam, ani jednej rzeczy. Czekam na USG połówkowe, bo choć mam jednego synka i mnóstwo ubranek, to chciałabym bliźniakom kupić coś nowego, podobnego (jeśli będzie parka) albo identycznego (Jeśli ta sama płeć). Więc czekam na wiadomość o płci :)

Ja dziś mam leniwy dzień, obiadu nie muszę gotować, a wczoraj bardzo brzuch mnie bolał (za dużo biegania), więc muszę chyba odpocząć.

Jagah, moja szwagierka ma dzieciaki z różnicą wieku 5 lat i chłopcy sami zdecydowali, ze nie chcą osobnych pokoi. Mają więc w jednym pokoju 2 łóżka a w drugim dwa biurka i kanapę.

Zaczyna wam się już włączać panika przedporodowa? Bo mi już powoli tak :D Jak to będzie, gdzie i jak będę rodzić, co po urodzeniu, czy zdążymy ze wszystkim itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:14

Jagah lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te otulacze często są muślinowe czy tam bambusowe. Takie duże pieluchy. Dzieci podobno bardzo je lubią (oprócz oczywiście mięciutkich rzeczy). No i są cieniutkie ale o tym napisałaś. Akurat przy wyprawce jestem na bieżąco :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja tez nie wiem:) do dwóch lat pewnie będzie młodszy z nami w sypialni, potem pewnie przejdzie do pokoju starszaka, a starszakowi damy nasza sypialnie ;) no cóż ,będziemy musieli dorobić drzwi przesuwane do salonu haha bo nie mamy nawet futryny ;)
    No ale zobaczymy jeszcze...szkoda, ze nie mamy 4 pokoi ;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawianie zdjęć co jakiś czas wstawianiem, ale uwielbiam porównywać swój brzuszek na jednym zdjęciu po kilku tygodniach ...
    Wybaczcie za jakość ale zdjęcia zrobione kamerką z komputera :)

Tak więc pierwsze zdjęcie 25.10 z rana przed śniadaniem, 15 tydzień (14tc4dz) i drugie zdjęcie 06.12 z rana przed śniadaniem 21 tydzień (20tc4dz) na wadze od tamtego czasu przybyło 4,1kg :)

vhqgsp.jpg

karolyn, Taśka22, Aga1991, Teklaa, Kjopa3, Korcia, Justyna Sz, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja nawet nie myslalam o spiworkach, kocykach itp.
    Musze chyba zaczac wiecej na ten temat czytac, ale czasu troche brak, bo przez moje perypetie szyjkowe mam zaleglosci na uczelni i musze ponadrabiac.

Piekne macie brzuszki dziewczyny i ja teraz zazdroszcze tym ktore maja male. Ja juz spac nie moge przez moj. Plecy bola, biodro rwie, nie moge sobie znalezc pozycji do spania :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Zaraz stuknie nam 1000 strona. Ja na razie nie szaleje z zakupami. Pewnie szał po nowym roku się zacznie. Przy synku zaraz chciałam wszystko kupować. Teraz wszystko na luzie. W sobotę kupiliśmy narożnik di naszego 30m mieszkania które wynajmujemy. Niestety do odbioru będzie końcem stycznia. U nas jeszcze nie było mikołaja. Jedyny mikołaj który jest teraz u mnie w domu to mój syn. Dziś dal mi się wyspac

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ja z Mikołajem miałam dwa kocyki - cienki i gruby. Oprócz tego dwa rożki (wiecznie zarzygane ;) ) i chyba jedna taką jakby dwuwarstową pieluszkę - sama nie wiem jak to nazwać. Dwie warstwy bawełny to były. Teraz chyba rożki spróbuję zrekonstruować, bo wyprułam im rzepy i Misiu miał dwie kołderki małe z nich. Zastanawiam się nad jakimś otulaczem, ale szczerze to nie wiem jaka jest różnica między rożkiem a otulaczem. W grubości? Czy coś jeszcze?

Donia ja zamowilam ladny rozek i chyba po okresie rozkowym zrobie z niego kolderke :-)
    Otulacz to taka cienka szmatka :-) wg mnie

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my Mikołaja mamy wieczorem :) przyjeżdża moja siostra i brat i męża siostra. Mój mąż jak co roku będzie Mikołajem :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Cześć. Zaraz stuknie nam 1000 strona. Ja na razie nie szaleje z zakupami. Pewnie szał po nowym roku się zacznie. Przy synku zaraz chciałam wszystko kupować. Teraz wszystko na luzie. W sobotę kupiliśmy narożnik di naszego 30m mieszkania które wynajmujemy. Niestety do odbioru będzie końcem stycznia. U nas jeszcze nie było mikołaja. Jedyny mikołaj który jest teraz u mnie w domu to mój syn. Dziś dal mi się wyspac
    ja na stół do kuchni czekam od połowy października... mają 55 dni roboczych

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    W szpitalu Mikołaja nie było...
    Reni, głowa do góry,może dojedzie:)

U mnie też nie było, u nas Mikołaja świętują tylko dzieci. Ja nigdy nie miałam prezentu pod poduszką ani w bucie, tylko obok łóżka albo obok drzwi byla siatka ze słodyczami i jakąś niespodzianką:)

Te bambusowe kocyki i pieluszki są super na lato, bo nie grzeją i dzidziusie się nie pocą w nich:)

Mi się wydaje, że w kwietniu już nie będę potrzebować śpiworka, w tamtym roku już nie używałam, tylko kocyk. Ale ja mam termin na sam koniec kwietnia (obym dotrwała).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:39

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ