Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:och jaka mila propozycja:) dziekuje Antonelko! ale na tyle wczesnie dowiedzialam sie o tych spodniczkach, ze mysle ze panie zdaza uszyc, do Pl jade za 1,5 tygodnia i bede do 2.01, wiec powinna dotrzec:)
Mysle, ze tak7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ale macie sliczne ubranka i wgl rzeczy dla dzieciaczkow. Ah zakochalam sie takie maleńkie sliczne. Ja juz zapomnialam. Moja córka juz wieksze nosi. A dla mojego malenstwa nie mam kompletnie nic. Ciagle mowie ze jeszcze czas. Nawet niezbyt ogladalam w sklepie. Wszystko dla tych dzieci ale moze w połowie grudnia albo po swietach cos kupie bo wstyd mi przy was Mamuski.
[img][/img]
-
Aha no i chcialam dodac ze jak ostatnio tutaj pisalam to brzuszkow nie bylo. A teraz kazda wysadzilo. Przepiekne dorodne typowo ciazowe brzuszki. Ah jak ten czas gna do przodu. Ciesze sie ze jestesmy wszystkie juz tak daleko. Przeszliśmy juz dosc długa droge. Zaraz będziemy tulic.malenstwa i wymieniac sie juz.nie brzuszkami tylko chwalic maluszkami i wymieniac pogladami.doswiadczeniami. zobaczycie jak przyjdzie.nowy rok to bedzie juz z gorki. Buziaczki dla każdej z Was.
Milka1991 lubi tę wiadomość
[img][/img]
-
angelika1984 wrote:Ale macie sliczne ubranka i wgl rzeczy dla dzieciaczkow. Ah zakochalam sie takie maleńkie sliczne. Ja juz zapomnialam. Moja córka juz wieksze nosi. A dla mojego malenstwa nie mam kompletnie nic. Ciagle mowie ze jeszcze czas. Nawet niezbyt ogladalam w sklepie. Wszystko dla tych dzieci ale moze w połowie grudnia albo po swietach cos kupie bo wstyd mi przy was Mamuski.
Może właśnie dlatego, że to nie nasze pierwsze?
dziś mam połówkowe. Może po nich mnie natknie i ruszę w szał zakupowy -
Angelika ja mysle, ze mamy ktore maja juz pociechy na swiecie z zakupami tak nie szaleja. Ja tez mam tylko pare ciuszkow;) zauwaz, ze raczej szaleja nawet na naszym forum pierworodki. W sumie tez taka bylam w ciazy z Dominikiem.
nutella_, Antonelka, ilae, kahaśka lubią tę wiadomość
-
A u mnie nie wiem co napisac rosne tak jak Wy. Bartek kopie jak szalony. Dyskoteki w brzuszku urzadza. Tylko z mojego mozgu zrobila sie niezla gabka. Zawsze ogolnie bylam zapominalska. Ale teraz to juz jak slon trabalski zapominalski. Ostatnio sytuacja jedna
[img][/img]
-
Wlasnie tak mysle, ze mamy, ktore juz maja pociechy troche spokojniej podchodza do kompletowania wyprawki.
U mnie wyczekane, matka geriatryczkai pewnie wiecej dzieci miec nie bede, choc nie mowie nie, stad taki szal
No i wiadomo - mamy z doswiadczeniem juz nie ulegają tak impulsom i reklamom bo lepiej wiedzA co sie sprawdza.
Ja cenie sobie komentarze, ze cos moze jest zbedne ale wiadomo kazdy musi to przezyc i odczuc na wlasnwj skorze.ilae, Donia12 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Karolinko wlasnie masz racje. Ja z pierwszym dzieckiem to tez sie nie moglam doczekać kiedy do sklepu.na shoping. A teraz jak ide gdziekolwiek to albo z dziecmi albo jak cos zobacze na syna cY corke to kupuje. Teraz poluje na stroj na bal karnawalowy bo moj syn wymyslil ze chce.sie przebrać w jakas postać z lego ninjago w jakiegoś niebieskiego wojownika. Potem wplata na przyjecie na Kościół kupic albe garniturek sobie sukienke.malej sukienke. A potem pelna para dla malenstwa.
[img][/img]
-
Antonelko heheh jakbym siebie slyszala tak mowilam ze bedzie tylko jedno dziecko. Pawel sie dopytywal wrecz domagal rodzenstwa. A ja mówiłam ze niestety sle raczej będzie jedynakiem i sie z tym pogodzil. A potem sie urodzila Zuzia.to dumny byl.jak.cholera. teraz czeka na brata. I czasem mowi a mowilas ze nie bede.mial rodZeństwa a mam siostre i wymarzonego bede.mial brata. I ciagle nowe imiona dla niego wymyśla.
[img][/img]
-
Antonelka, Venice, Niebieska i nie wiem kto tam jeszcze. Śliczne te rzeczy co kupujecie! Myślę, że trafiacie w gust większej ilości mam. Mnie niestety raczej nie stać na kocyki za 180 zł i tym podobne bo bym zbankrutowała
Pozazdrościć. No szkoda. Myślę, że upoluję podobne gdzieś taniej
Kad, ja pochodzę z Kaszub i też Mikołajowi trzeba wystawić wyczyszczone butyco prawda raczej prezenty znajdowały się obok często a nie w samych butach ale taka była idea.
Tika, dziękuję za wyczerpującą opinię :*
Kjopa, co do Tiny Love zastanawiam się bo trafiłam na opinie, że fajna opcja leżenia ale, że sam bujaczek średnio się buja.i nie wiem. Ale jak wczoraj pisałam o wszytskim są negatywne opinie gdzieś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:33
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Zgadzam sie z Antonelka, ja rowniez chetnie wyslucham rad i opini innych, ale dostaje wscieklych oczu i rogow diabla jak sie nie pytam o rade, a ktos mi wciska swoje opinie, komentujac: to ci sie nie przyda, o tym zapomnij, dzieci takich rzeczy nie lubia, to jest zbedne, za to przeplacilas...mam taka jedna znajoma i dla swojego zdrowia psychicznego ucielam z nia ten temat.
Ja chcialabym miec wiecej dzieci i na pewno nie dostane takiego szalu przy kolejnym dziecku, bo juz bede miala sporo rzeczy, dlatego inwestuje w rzeczy, ktore Maja dobre opinie i sa dobrej jakosci, aby posluzyly na dluzej.
Ja przy moich poronieniach marzylam...ze kupie to ...ze bedzie tak...ze kiedys doczekam sie tej radosci z kompletowania wyprawki i teraz wlasnie przezywam ta radosc:)
Poza tym...kiedy mialam weselicho pare lat temu to slyszalam podobne komentarze: po co placisz za jakies bukieciki, jabluszka, pierdolki na stolach jak nikt tego nie bedzie pamietac i pewnie niewiele osob zwroci na to szczegolna uwage...Ale co mnie to obchodzi?po 3 latach dostaje gesiej skorki od przepieknych wspomnien i tych bukiecikow i pierdolek:)
Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska czy mnie się wtedy oberwie od Ciebie?
Nie napisałam, że przepłaciłaś tylko, że mnie nie stać
Chętnie bym pokupowała to wszystko co pokazujecie
ale... a co do tego, że "po co Ci to" to też już dostałąm taką opinię od koleżanki, którą prosiłam o zweryfikowanie mojje listy (ma urodzonego miesiąc temu synka). I usłyszałam tylko "maaatko, to wszytsko chcesz kupić?" i żadnych rad konkretnych
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej dziewczyny
Wczoraj robiłam część pierników, powiem tak dobrze że mąż mu pomógł bo bym nie dała rady. Plecy tak wieczorem i brzuszek bolał że szok, 8h w pracy w potem wzięło mnie na pierniki. W końcu położyłam sie ok 21;00
Efekty mojej pracy
https://zapodaj.net/b4985cc735957.jpg.html
Teraz siedzę w pracy słucham kolęd w radiu, za oknem śnieżek. No jak nic niech już święta sąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:49
lis87, agadana, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:Antonelka, Venice, Niebieska i nie wiem kto tam jeszcze. Śliczne te rzeczy co kupujecie! Myślę, że trafiacie w gust większej ilości mam. Mnie niestety raczej nie stać na kocyki za 180 zł i tym podobne bo bym zbankrutowała
Pozazdrościć. No szkoda. Myślę, że upoluję podobne gdzieś taniej
Pewnie Kochana, da sie upolowac taniej! ja mam gadzety naprawde z roznych polek cenowych i wyszukuje promocji itd. Antonelka pisala niedawno o swietnej promocji na szumisia. Niestety te wszystkkie bajery kosztuje fortune i ja nawet nie licze ile do tej pory wydalam, zauwazam tylko prawidlowosc, ze nic nie kupuje sobie czy mezowi, wszystko idzie na mala. Ale powiem Ci, ze wyhaczylam pare przeswietnych ciuszkow na aliexpress i w zyciu nie zgadlabys, ze akurat to kosztuje kilka groszy, a cos innego bylo kupione w drozszym sklepie. Juz pojawila sie tu kiedys krytyka nt aliexpress, ze to rzeczy z niewiadomego pochodzenia itd., ale moim zdaniem jak mowimy o niewiadomym pochodzeniu to dotyczy to wszystkich ciuchow z sieciowek.
Ja mieszkam w malym miescie i pomimo, iz w Oslo bywam czesto to bylby to dla mnie klopot przywozic cos uzywanego stamtad, a w necie pelno jest ofert mam z Oslo ktore sprzedaja uzywane rzeczy, wielokrotnie te rzeczy sa albo prawie nieuzywane albo nowe. I np. tam znalazlabym tani bujaczek baby bjørn, ale jak policzylam koszt wysylki to za taka sama cene kupilam nowy z jakas tam okazjonalna znizka.
A u Ciebie w Szwajcarii istnieja takie strony, gdzie mamy wystawiaja uzywane rzczy?
Dobrze, ze dzielimy sie oferta z roznych polek cenowych, bo kazda mama znajdzie cos dla siebie, mozna cos wyhaczyc na promocji a zaszalec przy innym gadzecie:)choc przyznam, ze sporo tych gadzetow ma koszmarna cene.
Mozna tez zrezygnowac z prezentow gwiazdkowych dla siebie od bliskich i poprosic o cos dla maluszka. ja sie smieje, ze lekarz zabronil latac mi do polski (co mam w zwyczaju robic co 1,5 miesiaca) wiec kase z lotow i podrozy mam na Marianke:))aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Aniolkowa to co innego - mozliwosci budzetowe a rady typu bez sensu wydawac pieniadze, przeplacilas.
Wiec nie oberwie sie Tobie na pewno
Mam znajoma, ktora cierpi na brak kasy ...totalny ....ale na dyskoteki, drinki i szmaty na weekend ma wiec jak mowi, ze cos jest drogie to ja mowie, ze droga jest paczka fajek i butelka alkoholu bo za to mozna miec na prawde wiele.aniołkowa mama, Kjopa3, kahaśka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
aniołkowa mama wrote:Niebieska czy mnie się wtedy oberwie od Ciebie?
Nie napisałam, że przepłaciłaś tylko, że mnie nie stać
Chętnie bym pokupowała to wszystko co pokazujecie
ale... a co do tego, że "po co Ci to" to też już dostałąm taką opinię od koleżanki, którą prosiłam o zweryfikowanie mojje listy (ma urodzonego miesiąc temu synka). I usłyszałam tylko "maaatko, to wszytsko chcesz kupić?" i żadnych rad konkretnych
Nie nie nie, absolutnie nie aniolkowa mamo! ja jestem pokojowym czlowiekiem i nie mam zwyczaju agresywnego pisania na forach i w ogole w Internecie:) po prostu przypomniala mi sie ta znajoma, a ona naprawde podniosla mi cisnienie. Bo pytalam sie przyjaciolek o to co jest przydatne, a ona zaczela sie rozpisywac na temat tego co jest absolutnie nieprzydatne, a ja o to nie pytalam:)aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa z ciekawości pooglądałam ten laktator z canpolu i powiem CI, że całkiem fajny. Opinie ma dobre i cena super w porównaniu do innych :)Jeśli chodzi o wózki to kurcze wszystkie sa tak podobne, że ciężko powiedzić, ale ja chyba i tak dalej zostaje przy moim wsześniejszym wyborze: anex
Lokoko ooo super te łóżeczka, ciekawe czy mają je gdzieś w sklepach żeby na żywo zobaczyć
Dziewczyny przez Wasze wczorajsze wpisy własnie pochłaniam chipsy, a tyle się przed nimi broniłam!
Reni szybkiego powrotu do domu.
Donia u mnie wielka pustka
Ja też nie mam jeszcze ani jednej rzeczy dla maluszka ciągle się bronię przed kupowaniem ale coraz ciężej mi to wychodzianiołkowa mama, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Niebieska no wlasnie dobrze robisz bo ja przy pierwszej corke oszczedzalam i pomyslalam, ze pewnie kolejny bedzie chlopak a te rzeczy sa na pare miesiacy tylko, wiec nie oplaca sie kupowac drogich. Teraz zaluje, bo mialabym jak znalazl, ale ona ma trzy latka wiec jeszcze nic straconego, od teraz zaczne dla niej kupowac i nie bede zalowac kasy, bo jak ona nie ubierze to siostra
mysle ze moze jak cos spotkam fajnego na przecenach w wiekszym rozmiarze to kupie, zawsze mam ta obawe, ze moge nie trafic w sezon, bo nie wiadomo jak bedzie rosla a teraz mam ten komfort, ze dzieci dzieli pol roku roznicy, wiec jak w jedna sie nie wpasuje to w druga napewno
i akurat to, ze nie ma szalu przy wyprawce z drugim dzieckiem sie u mnie nie sprawdza. Z pierwszym mialam inny gust, to bylo 3,5 lata temu, duzo rzeczy dostalam, wiec wiele nie kupowalam. Pozniej te rzeczy przeszly przez jeszcze jedno dziecko i musze duzo dokupic
te rzeczy to oczywiscie wielka pomoc, ale czasem zaluje, ze je dostalam, bo moj maz mi ogranicza zakupy jak widzi cala szafe ciuchow i po co ja jeszcze kupuje? On nie rozumie, ze ja chce nowe i ze tamte juz sa zniszczone. A jakbym nie miala nic to by chociaz nic nie mowil
Dziewczyny powiedzcie mi czy ten kocyk muslinowy nadaje sie dla dziewczynki? Chcialam go kupic to moj maz stwierdzil, ze to przeciez dla chlopca. A byl akurat na przecenie. Dla mnie nie ma roznicy kolorow, ze takie dla chlopca, a takie dla dziewczynki, ale sama zaczelam sie zastanawiac. Chcialam go do wozka na lato, wozek mam szary.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/3e44197b6e8676aeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:53
-
Witam Was dziewczyny
moj synek zadowolony - dostał od Mikołaja karty ( kapitan nauka ) oraz teatrzyk cieni
wczoraj czyścił swoje buciki z wielkim zapałem
Chciałam Was zapytać czy Wasze maluszki tez lezą pośladkowy ? Moj wczoraj i na poprzedniej wizycie tak był ułożony . Nożkami kopie mnie po kręgosłupie , czasami po bokach brzuszka . Wiem , ze ma czas aby sie okręcić ale strasznie sie tym martwię .Synek :* urodzony 1.04.2017