WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko - 72 cm.. hehe.. nie wiem czy przed ciążą tyle miałam :D się trzymasz!

Reni - to może to było powodem.. na pewno będziesz musiała się suplementować w domu i mam nadzieję, że na tym się skończy Twoje leczenie :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Kordonku, trzymam go w brzusiu :-D e Bo te "portki" biale to rozciagliwe :-) w talii mam juz 72cm, a w obwodzie brzuszka mam 87.. Wiec nie tak Malo :-D

Reni dolaczalm sie do pytania kordonka

Dopiero teraz widzę jakim byłam kosciotrupem przed ciąża albo ja mierzyć się nie potrafię bo w obwodzie brzuszka mam 85.. Jak :D
    Ps zaraz jak dostane na chwilę laptopa to zgram zdjęcia i pokaże wam jak wygladamy po całym dniu :) ile większy brzuszek jest :) a tak w ogóle właśnie stanelam na wadze bo wiem że po całym dniu przybywa mi około 1,5 kg wiec skoro wazylam rano 59 chciałam zobaczyć wreszcie po raz pierwszy w życiu tą 6-stke z przodu :) no i zobaczylam 60,8 !!! :)

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Sallvie

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany zas Mi sakasowalo

Haha Sallvie czekamy na zdjecia :)
    To ja tez mam 60 kg juz. Przed ciaza 55kg/171cm wzrostu.

Moje pierwsze ciazowe plany MA wyprawke :)
    -płyn do Kąpieli pat&rub sweet
    -chusteczki alphanova bebe
    -butelka mimijumi 240ml

-smoczek od 2giego miesiaca typu Dr muller&prof balters
    -lozeczko ktores ze strony Pietrus.pl :)
    -octanisept do pepusia
    -olej migdałowy do pielegnacji skory maluszka :)
    -wozek bebetto, Nad modeled sie zastanawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:39

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natknelam sie na strone z artykulami dla dzieci:
    https://mamaania.com.pl/

I bardzo spodobalo mi sie lozeczko-tapczanik w kolorze bialo-zielonym :D

https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-ZUZIA-120x60-z-szuflada-barierka-gratis.html

PS.
    Pozdrawiam Was, moje chrupki paprykowe i bezalkoholowy radler o smaku guarana-limonka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:55

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah! przez Ciebie zaraz zjem chipsy paprykowe! Moja zmora :/ uwielbiam... alkoholu nie brakuje mi ani ciut ciut ale chipsy....:P

Ładne łóżeczka, fajnie, że mają szufladę :)

Ja będę płakać nad tymi wózkami. Internet jest zły. Na każdy temat można znaleźć złe opinie. Będę chyba rzucać monetą. Za to Anex ma wykupioną baaardzo drogą kampanie reklamową. Na milionie wątków ni z gruszki ni z pietruszki "a ja mam anexa i jest super. Zwrotny, cudowny i przewspaniały" :D:D uwielbiam "internety"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 21:00

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mi.mowili, że milu kids to nowa polska firma. Może dlatego nie ma opini. Mi najbardziej spodobał się anex potem milu.

Reni,mam nadzieję,że szybko puszcza was do domku.

Kocyki uszyje dla małego sama. Ale jeszcze dokładnie nie wiem jakie wybiorę kolory.
    Tyle chciałam napisać i zapomniałam już. A że piszę tylko z komórki to ciężko,mi się cofnąć.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za troske. Bardzo bardzo...liczę że jutro lub w środę będę w domu

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam laptopa :) A więc to my po całym dniu, taka mała różnica haha :D

30i9ic8.jpg

ve9g6o.jpg

Jagah, Lokokoko, Donia12, Korcia, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Justyna Sz, Teklaa, atat, Omon, ilae, Aga1991, agadana lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, Sallvie, wow jakie Wy macie brzuchole!! :D ja chyba w 8 miesiącu tak będę miała :D Teraz to mi chyba dupka rośnie tylko ;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23f69f422a228077med.jpg

A to my :) Ale brzuszek jeszcze niewielki. A jakość taka jakbym fotografowała ziemniakiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:04

sallvie, Lokokoko, Jagah, Donia12, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Justyna Sz, Teklaa, Milka1991, Mamaela86, Omon, Aga1991, agadana lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee jak na ziemniaka to jakosc medalowa :-D hi hi.
    Pieeekne. No coz Dziewczyny wasze babelki niezle sie ulokowaly. Tozto nie mieszkanie, a apartamentowiec!! :* 5gwiazdek!! :)))

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koko Haha też się śmieje że wychodowalam niezły apartament dla maluszka :)

A teraz tak sobie pomyslalam bo może nie doczytalam a może nie pisałaś ? Czujesz już ruchy maluszka ? Bo pamiętam jak jakiś czas temu pisałaś że jeszcze nie czujesz :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze maluszek musi miec komfort :-D

Co do ruchow to-czuje!!! :) I nawet je widze jak caszem MI brzuchol faluje. I czuje jak maly ma czkawke. I zauwazylam taka zaleznosc. Filipek ma czkawke konczy sie mu to MI zawsze pod koniec Jeff czkawki "czknie" sie Jaden Raz xd haha

Mam prosbe. Mozecie mnie zliczowac Bo wyprawka juz byla, ale mam now tel I brak screenshota mogla by ktores wstawic? Bede wdzieczna :*

sallvie lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Antonelka a jaki rozmiar kupiłam kocyk minky? te z jednorożcami to z La Millou? Widzę, że gusta mamy podobne :) Ja kocyki planuję też szary, granat i rózowy pudrowy. Narazie wybór padł na kocyki z Color stories..Chyba, że jeszcze masz coś sprawdzonego? Chyba już te kocyki przyszły do Ciebie to daj znać jakie wybrałaś i jak na żywo wyglądają, jakość itd.

Kocyki kupilamw color stories - sa ladne i mieciutki - rozowy, szary i granatowy. Grubszy kocyk w pink no more - taki turkusowo-etniczny a minky zgadlas -ten rozowy w jednorozce rozmiar niemowlaka.

No to faktycznie mamy te same typy - super :-)
    Kupilam tez zyrafke sophie, misia, termoforek mr b i bardzo ladny kochk z krolikiem granatowy w samiboo :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:53

Venice lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice kupilam tez piekny spiworek ale fotke zrobie jutro bo maz spi i nie chce zapalc swiatla.
    Nie pamietam nazwy firmy bo to nic znanego ale cudny - jutro poszukam
    No i z niecierpliwoscia czekam na rozek tiny_bubbles :-)

Venice lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Tika dzięki za opinię na temat laktatora!! 3 razy tańszy niż medela i się mocno zastanawiam :) Znalazłam w opiniach minusy, że wolno ściąga mleczko, szybko ssanie robi się jakby słabsze i że mleko wlatuje pod przyssawkę a nie zawsze do butelki. Ale chyba o wszystkim mozna znaleźć złe opinie... Czy u siebie zauważyłaś takie wady?

She Wolf... mam już 2 siatki unisexów :P:P

Jagah... chyba masz rację :D Jak ograniczę swój wybór do np. trzech leżaczków to chyba wrzucę linki.
    Ja nie mam porównania z innym elektrycznym laktatorem, bo wcześniej miałam ręczny. Ja w ogóle miałam mało mleka, więc jak na mnie to i tak chyba szybko ściągał. ALe moja koleżanka tez go ma i też chwali, a mleka ma w bród i scią;) Mi mleko nie wylatywało przez tą przyssawkę, zazwyczaj przez pierwsze pare minut sciągałam dużo na raz, dopiero potem zwalniało. I czasem troche do niej wpadało, ale nie tak, zeby ciekło. W tej przyssawce bardzo mało się zbierało.

Tam są różne szybkości sciągania mleka. Ale jedno jest pewne, jak ustawiałam jedną szybkość, to mi nigdy nie zwalniało, a czasem długo sciągałąm (Metodą 7-5-3, czasem 2 razy) Słyszałam, że jak jest mocniejsze ssanie, to wtedy sciąganie boli. Przy tym laktatorze nic nie bolało. Raczej kupiłam go do rozkręcenia laktacji, a nie do sciągania. Może inne laktatory sciągają jeszcze szybciej, nie mam porównania, ale nie mogę narzekać.

To chyba i tak zależy od kobiety i tego, jak szybko mleko leci i ile jego jest. Szwagierka tylkoręcznym sciągała w kilka minut pełną butelkę, a ja wymiękałam po pół godz. przy ręcznym i miałam jakieś 40 ml. (Dlatego też kupiłam elektryczny).

Jak dla mnie jest ok:)

CO do Musteli na rozstepy- smarowałam, mam rozstępów pełen brzuch, ale to wina genow. Lekarka powiedziała, że choćbym złotem smarowała, to by nic nie dało, i najważniejsze jest nawilżenie. Polecała zwykły balsam dla niemowląt, bo jest tańszy, a działa tak samo. Prawdą jest, ze jak sie ma skłonności, to nic nie zdziała cudó, a jak się nie ma- to i bez smarowania nie bedzie

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam ten wózek od sąsiadki. Jest dość ciężki ale po śniegu będzie się dobrze jechało. Później fotelik dokupić. Zerkałam na foteliki i mam nerwa bo większość ma pasy trzy punktowe a i zależy na pięcio. Z młodym chyba mieliśmy GRACO i na taki chyba postawię. Teraz wózek chwilowo stoi u synka w pokoju a ten włazi do gondoli i leży :-) i ciągle coś ogląda i patrzy w wózku.

Aniołkowa ja też rozmyślam między hybrydową huśtawką-bujaczkiem a tym tiny-love. Właśnie się martwię,że ta huśtawka to nie jest zbyt dobra na dłuższą metę i chyba jednak postawię na tiny-love. Z młodym miałam leżaczek FP ale u nas było sporo maluchów i miałam od kuzynki-też był super. Rzadko włączałam wibracje bo jak ja spróbowałam to jakoś super przyjemne to nie było :-P. Kojarzy mi się wibracja z młotem takim co ziemię uklepują robotnicy a potem klekotem rąk :-D :-D

Misiu Gratuluję wizyty :-) Kawał chłopca już z niego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 23:52

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzirwczyny
    Antonelka i Venice tez zauważyłam ze mamy podobny gust. Jutro brde zamawiać poduszkę Angels Wings z La Millou, planuje tez wkładkę do wózka. Zastanawiam sie jeszcze nad spieorkiem, albo wezme firmowy bugaboo albo z La millou. Żyrafke Sofii tez juz zakupiłam a nawet dwie :D udało mi sie z Tk Maxxie dorwać kocyk cienki muślinowy z Elodie Details i tam jest tez duzo muslinowych pieluch, miałam kupowaac z Motherbood ale one jakies takie małe. Kocyk w pudrowym różu z Color Stories albo Lullalove brde brała. I takim oto cudem zbankrutuje. A to moje drugie dziecko i wcale miałam duzo nie kupować! Zastanawiam sie mocno nad leżaczkiem, ten z 4moms dla mnie odpada bo za drogi jak na bujaczek. A ten z Babybjorna muszę wypróbować bo oponie sa jednoznaczne. Ale to chyba bardziej z ciekawości co w takim mało urozmaiconym leżaczku jest takie fajne. Najwyżej szybko sprzedam :) także piszcie piszcie moze jeszcze macie jakies fajne rzeczy na liście do kupienia to podpatrze :)

Antonelka, Venice lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wstawac! Zaglądać pod posuszke :) Jest coś?

Teklaa lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ