Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do otulaczy Ja nie kupowałam , mi w zupełności wystarczy becik , kołderka i kocyki
.
Powiem wam że ledwo co przeszłam tą glukozę nie była taka straszna tylko słodka jak miód , niedobrze mi było , słabo i głowa zaczęła mnie boleć , jutro odbiorę wyniki z resztą nawet i dziś mogę do 18.00 laboratorium jest otwarte. Ania jak mnie kopała po tej glukozie ciekawa jestem czy w Sobotę bedzie robił mi USG chciałabym zobaczyć naszą Niunię :*:*:*:*. Już jutro Środa , Czwartek w
Sobotę mąż zdejmuję choinkę i przed Świętami się ubierze.Co do Mikołajek u dzieci już był
, u mnie to jeszcze nie był .
-
Niebieska to ja miałam podobnie z paczką. Zamówiłam spodnie ciążowe z Limone i dorzucili mi gratis gazetę "ABC dobrej mamy" a tam na okładce "Pokonaj problemy z karmieniem piersią", "Przygotowania do porodu" i "Mama kontra kłopoty" - oni to wiedzą jak zgasić beztroską radość z ciążowych zakupów
Monika belly za granicę przeżywalności płodu podaje 24 tydzień, ale tak jak pisze Sallvie to w zwykłym szpitalu raczej taki dzieciaczek ma niewielkie szanse, takie maluśkie ratują pewnie w kilku ośrodkach w Polsce a i tak wydaje mi się, że to jeszcze loteria
Donia a są takie niedrogie zestawy? Bo ja przez weekend bawiłam się w licytacje na allegro i zwątpiłam, nie na moje nerwy i stanowczo za wysoko ceny są podbijane. Taki zestaw jak podałaś, że 70szt. za 150 zł to świetnie a na allegro licytowałam kilka zestawów i końcowe ceny to ponad 200zł za 20-30 ubranek więc prawie jak za nowe
Któraś pisała, że leżaczki są lepsze dla dziecka niż huśtawki - dlaczego? Ja jestem w temacie zielona, tak na pierwszy rzut oka to same siedziska się niewiele różnią. Czy chodzi o leżenie na płasko? Jak tak to przecież w tych leżaczkach babybjorn też dziecko na płasko nie leżyChyba, że chodzi o to, że dziecko się samo buja - ale to też chyba nie w każdym leżaczku? Mi się wizualnie huśtawki bardziej podobają a ten najbardziej polecany leżaczek w ogóle do mnie nie przemawia
A co do kolorów, to ja się zarzekałam, że nie będę się kurczowo trzymała niebieskiego w razie chłopca ani różowego w razie dziewczynki a jak przeglądałam to w większości ubranek są albo niebieskie albo różowe wstawkiI nie wiem jak jest w przypadku chłopców, ale jak dziewczynka upodoba sobie różowy to rodzic ma już niewiele do gadania
Sama przechodziłam taki wiek, gdzie musiałam mieć wszystko różowe
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Kochane, 2 pytanie, 1 odnośnie lekarza, 2 wyprawki.
1) O co spytać lekarza na połówkowych? U mnie nie pisze on takich raportów więc wszystko co chcę wiedzieć musze spytać. Mam zapisane:
- Kiedy/gdzie/jak zrobić krzywą cukrową (nie wiem czy robią w CH)
- Gdzie znajduje się łożysko? Jak przedstawia się w skali Grannuma
- Jaka długa jest szyjka? Czy jest zamknięta? Twarda/miękka?
- Czy ilość wód płodowych w normie
- Czy wszysctkie wymiary maluszka mieszczą się w normach?
- Czy wszystko dobrze z serduszkiem malca?
- Co ma między nogami
Coś jeszcze?
2) Chciałabym kupić rożki i mam na oku 3 tj. bawełniany usztywniany (usztywnienie można wyjąć), bawełna + minky i trzeci bawełna z falbankami i innymi bajerami (po prostu mi się podoba) i się zastanawiam czy to nie za dużo? Czy można je potem używać w inny sposób? jako kocyk/kołderka? Czy rożek będzie na początku ok do wózka? bo pisałyście, że na śpiworek może być za ciepło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:50
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa mama
Ja akurat rozek zamierzam kupic minky i bawelna. Potem moze jako kocyk do wozka go wykorzystam
Moja corka w rozku tylko byla raz przy wyjsciu ze szpitala. Potem w domu nie chciala rozkopywala sie i plakala w rozku.
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Omon, odpowiadam co do leżaczek/huśtawek ale opinia jest zaczerpnięta z tego wątku sprzed kilkuset stron
Chodzi o to, że w huśtawkach dziecko nie wprowadzi huśtawki tak łatwo w ruch majtając nóżkami, to raz , a dwa że używając elektrycznej wersji huśtawki dziecko się szybko przyzwyczaja do tego hustania i potem można mieć problem, że będzie chciało się tylko bujać i bujać a na dłuższą metę nie jest to zdrowe dla ich kręgosłupa.Omon, karolyn, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Marsylia, ja jestem wprawdzie styczniówką, ale czytałam o Twojej historii.
Pracuję w ośrodku adopcyjnym, jestem psychologiem. Tak się składa, że z naszego ośrodka para z USA adoptowała niedawno chłopca z ZD i są to ludzie, którzy założyli fundację zajmującą się dziećmi z ZD. Jeśli chcesz to mogę Ci podać na priv kontakt do nich.
Ale nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę jak wyglądają procedury adopcyjne w Polsce. Tak naprawdę nie masz wpływu na to gdzie trafi dziecko- po porodzie trafia do pogotowiu rodzinnego i czeka, aż ośrodek adopcyjny będzie mógł rozpocząć procedurę adopcyjną. Potem czeka, aż znajdą się potencjalni rodzice i nie masz wpływu na to, czy będą z Polski czy z innego kraju. Wszystko może trwać nawet kilka lat, a dziecko przez ten czas nadal przebywa w pogotowiu rodzinnym, oby tym samym, lub w rodzinie zastępczej. To nie jest takie proste, że decydujesz o adopcji zagranicznej i maleństwo leci do USA. Niestety.
-
Nie... ja jednak jestem za głupia. Doktorat bym potrzebowała. Znajduję "pieluszki bambusowe", "pieluszki muślinowe" i "muślinowe pieluszki bambusowe". To kurcze co jest czym i co do czego i czym się różnią? Ratujcie ;P
I jakie duże pieluchy są na otulacz? 75x75 czy 120x120?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:17
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa nie jesteś sama ja też nie mam pojęcia czym to się różni i co z czym
Ale to nasze pierwsze dzieci mamy prawo nie wiedziećprzy drugich będziemy już obcykane co i jak
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
aniolkowa mama- w sprawie pieluszek to wybralam tetrowe oraz bambus, ze wzgledu na swoje wlasciwosci, w lato dobrze chlodza, zima grzeja. Kupuje jedna duza, jak sie sprawdzi to kupie kolejna. W sprawie rozka to mam jeden usztywniany i uzywany byl glownie w szpitalu, kilka razy w trakcie kolek. Na spacery mialam glownie spiworek/kombinezon welurowy plus kocyk.
Omon- moja corka obecnie przechodzi szalenstwo z kolorem fioletowym, i to rozne odcienie jak lila czy fuksja (chociaz to roz) wchodza w greCo do ubranek to dziewczynki kojarza sie z rozem, biela, kremem, ogolnie jasne i przyjemne barwy; a z kolei chlopcy to niebieski, popiel, mocny granat, zielen. Mnie podobaja sie kolorowe ubranka i jednak takie, ktore sugeruja plec
Wkurzalo mnie jak ktos zaglada do wozka i pyta, chlopczyk czy dziewczynka?
No helooool, na glowce kapelusz z kokardka i slodkie biedronki, a ktos o plec pyta!
Omon lubi tę wiadomość
-
To moje drugie. A o pieluchach nie mam pojęcia
Za czasów Mikołaja były tetrowe i flanelowe. I już
Ja wiem tylko ze ręcznik kąpielowy to trzeba 100×100 - na dłużej starczy. Taki wniosek wyciągnęłam z poprzednich błędów
Właśnie widziałam jak mój spożywczy brzuch faluje! Lidka szalejeChyba słyszy co jej brat wyprawia na zajęciach z integracji sensorycznej
i nie chce być gorsza
-
A ja mam takie pytanie: co to jest minky, dlaczego takie drogie i czy to jest must have?
Ja jestem bardzo praktyczna i nie chce wydawac pierdyliarda na cos co jest tylko drogim gadzetem. Mam niestety ograniczony budzet25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
A to my dzisiaj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c9a4c3502a5.jpg
Omon, Jagah, sallvie, kasieniaczek, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, Teklaa, lis87, ilae, sunshine, Mamaela86, Justyna Sz, Lokokoko, Milka1991, Antonelka, Kjopa3, Korcia lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf. Dla Ciebie:
"MINKY lub jak kto woli polar minky składa się z włókien poliestrowych. Choć jest określana jako tkanina sztuczna to posiada niezwykłe właściwości, które zostały docenione przez miliony osób na całym świecie. Przede wszystkim jest niezwykle miękka i przyjemna w dotyku, posiada właściwości oddychające, szybko schnie i jest elastyczna (rozciąga się przy użyciu siły)."
Przy cyzm nie zawsze musi być mega drogie:
http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-becik-minky-75x75-bawelna-100-i6634612656.html
Koleżanki polecają bardziej zwykłe bawełniane bo minky jest trochę śliskie ale myślałam, że będzie trochę robić za coś a'la śpiworek do wózkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:41
She Wolf, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
She Wolf wrote:A ja mam takie pytanie: co to jest minky, dlaczego takie drogie i czy to jest must have?
Ja jestem bardzo praktyczna i nie chce wydawac pierdyliarda na cos co jest tylko drogim gadzetem. Mam niestety ograniczony budzetShe Wolf lubi tę wiadomość
-
Ten moment kiedy masz prawie 20 lat i słyszysz od swojej "kochanej" babci, że dzieci będą miały dzieci haha
Omon, Lokokoko, Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Aniolkowa dzieki
Juz teraz wiem o co to cale zamieszanie
Po prostu trzeba szukac okazji
Iga bede przeszukiwac allegro
Dziewczyny, dzielcie sie linkami jesli cos fajnego znajdziecie
Misiu widzialam ta sukienke ostatnio. Fajna, ja jednak w zimie w sukienkach raczej nie chodze, a na swieta zmieszcze sie chyba jeszcze w moje stare
Ta sukienka fajna by byla na wiosneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 18:25
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty