X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzy kocyki, jeden cienki, jeden grubiutki dostałam od szwagierki i jeden zrobiłam w ciąży, wełniany, leciutki. Włożyłam w niego mnóstwo miłości <3

Jagah, kasieniaczek, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do otulaczy Ja nie kupowałam , mi w zupełności wystarczy becik , kołderka i kocyki :) .

Powiem wam że ledwo co przeszłam tą glukozę nie była taka straszna tylko słodka jak miód , niedobrze mi było , słabo i głowa zaczęła mnie boleć , jutro odbiorę wyniki z resztą nawet i dziś mogę do 18.00 laboratorium jest otwarte ;) . Ania jak mnie kopała po tej glukozie ciekawa jestem czy w Sobotę bedzie robił mi USG chciałabym zobaczyć naszą Niunię :*:*:*:*. Już jutro Środa , Czwartek w
    Sobotę mąż zdejmuję choinkę i przed Świętami się ubierze ;).Co do Mikołajek u dzieci już był ;) , u mnie to jeszcze nie był .

• Omon Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to ja miałam podobnie z paczką. Zamówiłam spodnie ciążowe z Limone i dorzucili mi gratis gazetę "ABC dobrej mamy" a tam na okładce "Pokonaj problemy z karmieniem piersią", "Przygotowania do porodu" i "Mama kontra kłopoty" - oni to wiedzą jak zgasić beztroską radość z ciążowych zakupów :D

Monika belly za granicę przeżywalności płodu podaje 24 tydzień, ale tak jak pisze Sallvie to w zwykłym szpitalu raczej taki dzieciaczek ma niewielkie szanse, takie maluśkie ratują pewnie w kilku ośrodkach w Polsce a i tak wydaje mi się, że to jeszcze loteria :(

Donia a są takie niedrogie zestawy? Bo ja przez weekend bawiłam się w licytacje na allegro i zwątpiłam, nie na moje nerwy i stanowczo za wysoko ceny są podbijane. Taki zestaw jak podałaś, że 70szt. za 150 zł to świetnie a na allegro licytowałam kilka zestawów i końcowe ceny to ponad 200zł za 20-30 ubranek więc prawie jak za nowe :O

Któraś pisała, że leżaczki są lepsze dla dziecka niż huśtawki - dlaczego? Ja jestem w temacie zielona, tak na pierwszy rzut oka to same siedziska się niewiele różnią. Czy chodzi o leżenie na płasko? Jak tak to przecież w tych leżaczkach babybjorn też dziecko na płasko nie leży :) Chyba, że chodzi o to, że dziecko się samo buja - ale to też chyba nie w każdym leżaczku? Mi się wizualnie huśtawki bardziej podobają a ten najbardziej polecany leżaczek w ogóle do mnie nie przemawia :P

A co do kolorów, to ja się zarzekałam, że nie będę się kurczowo trzymała niebieskiego w razie chłopca ani różowego w razie dziewczynki a jak przeglądałam to w większości ubranek są albo niebieskie albo różowe wstawki :D I nie wiem jak jest w przypadku chłopców, ale jak dziewczynka upodoba sobie różowy to rodzic ma już niewiele do gadania :P Sama przechodziłam taki wiek, gdzie musiałam mieć wszystko różowe :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 2 pytanie, 1 odnośnie lekarza, 2 wyprawki.

1) O co spytać lekarza na połówkowych? U mnie nie pisze on takich raportów więc wszystko co chcę wiedzieć musze spytać. Mam zapisane:

- Kiedy/gdzie/jak zrobić krzywą cukrową (nie wiem czy robią w CH)
    - Gdzie znajduje się łożysko? Jak przedstawia się w skali Grannuma
    - Jaka długa jest szyjka? Czy jest zamknięta? Twarda/miękka?
    - Czy ilość wód płodowych w normie
    - Czy wszysctkie wymiary maluszka mieszczą się w normach?
    - Czy wszystko dobrze z serduszkiem malca?
    - Co ma między nogami :P

Coś jeszcze?

2) Chciałabym kupić rożki i mam na oku 3 tj. bawełniany usztywniany (usztywnienie można wyjąć), bawełna + minky i trzeci bawełna z falbankami i innymi bajerami (po prostu mi się podoba :P) i się zastanawiam czy to nie za dużo? Czy można je potem używać w inny sposób? jako kocyk/kołderka? Czy rożek będzie na początku ok do wózka? bo pisałyście, że na śpiworek może być za ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:50

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama
    Ja akurat rozek zamierzam kupic minky i bawelna. Potem moze jako kocyk do wozka go wykorzystam
    Moja corka w rozku tylko byla raz przy wyjsciu ze szpitala. Potem w domu nie chciala rozkopywala sie i plakala w rozku.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, odpowiadam co do leżaczek/huśtawek ale opinia jest zaczerpnięta z tego wątku sprzed kilkuset stron :D
    Chodzi o to, że w huśtawkach dziecko nie wprowadzi huśtawki tak łatwo w ruch majtając nóżkami, to raz , a dwa że używając elektrycznej wersji huśtawki dziecko się szybko przyzwyczaja do tego hustania i potem można mieć problem, że będzie chciało się tylko bujać i bujać a na dłuższą metę nie jest to zdrowe dla ich kręgosłupa.

Omon, karolyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, ja jestem wprawdzie styczniówką, ale czytałam o Twojej historii.
    Pracuję w ośrodku adopcyjnym, jestem psychologiem. Tak się składa, że z naszego ośrodka para z USA adoptowała niedawno chłopca z ZD i są to ludzie, którzy założyli fundację zajmującą się dziećmi z ZD. Jeśli chcesz to mogę Ci podać na priv kontakt do nich.
    Ale nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę jak wyglądają procedury adopcyjne w Polsce. Tak naprawdę nie masz wpływu na to gdzie trafi dziecko- po porodzie trafia do pogotowiu rodzinnego i czeka, aż ośrodek adopcyjny będzie mógł rozpocząć procedurę adopcyjną. Potem czeka, aż znajdą się potencjalni rodzice i nie masz wpływu na to, czy będą z Polski czy z innego kraju. Wszystko może trwać nawet kilka lat, a dziecko przez ten czas nadal przebywa w pogotowiu rodzinnym, oby tym samym, lub w rodzinie zastępczej. To nie jest takie proste, że decydujesz o adopcji zagranicznej i maleństwo leci do USA. Niestety.

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... ja jednak jestem za głupia. Doktorat bym potrzebowała. Znajduję "pieluszki bambusowe", "pieluszki muślinowe" i "muślinowe pieluszki bambusowe". To kurcze co jest czym i co do czego i czym się różnią? Ratujcie ;P

I jakie duże pieluchy są na otulacz? 75x75 czy 120x120?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:17

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa nie jesteś sama ja też nie mam pojęcia czym to się różni i co z czym :)
    Ale to nasze pierwsze dzieci mamy prawo nie wiedzieć :) przy drugich będziemy już obcykane co i jak :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- w sprawie pieluszek to wybralam tetrowe oraz bambus, ze wzgledu na swoje wlasciwosci, w lato dobrze chlodza, zima grzeja. Kupuje jedna duza, jak sie sprawdzi to kupie kolejna. W sprawie rozka to mam jeden usztywniany i uzywany byl glownie w szpitalu, kilka razy w trakcie kolek. Na spacery mialam glownie spiworek/kombinezon welurowy plus kocyk.

Omon- moja corka obecnie przechodzi szalenstwo z kolorem fioletowym, i to rozne odcienie jak lila czy fuksja (chociaz to roz) wchodza w gre ;) Co do ubranek to dziewczynki kojarza sie z rozem, biela, kremem, ogolnie jasne i przyjemne barwy; a z kolei chlopcy to niebieski, popiel, mocny granat, zielen. Mnie podobaja sie kolorowe ubranka i jednak takie, ktore sugeruja plec ;) Wkurzalo mnie jak ktos zaglada do wozka i pyta, chlopczyk czy dziewczynka? :D No helooool, na glowce kapelusz z kokardka i slodkie biedronki, a ktos o plec pyta! ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje drugie. A o pieluchach nie mam pojęcia :) Za czasów Mikołaja były tetrowe i flanelowe. I już :P
    Ja wiem tylko ze ręcznik kąpielowy to trzeba 100×100 - na dłużej starczy. Taki wniosek wyciągnęłam z poprzednich błędów :)
    Właśnie widziałam jak mój spożywczy brzuch faluje! Lidka szaleje :) Chyba słyszy co jej brat wyprawia na zajęciach z integracji sensorycznej :) i nie chce być gorsza ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie: co to jest minky, dlaczego takie drogie i czy to jest must have?
    Ja jestem bardzo praktyczna i nie chce wydawac pierdyliarda na cos co jest tylko drogim gadzetem. Mam niestety ograniczony budzet :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c9a4c3502a5.jpg

Omon, Jagah, sallvie, kasieniaczek, nutella_, nick nieaktualny, Teklaa, lis87, ilae, sunshine, Mamaela86, Justyna Sz, Lokokoko, Milka1991, Antonelka, Kjopa3, Korcia lubią tę wiadomość

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf. Dla Ciebie:
    "MINKY lub jak kto woli polar minky składa się z włókien poliestrowych. Choć jest określana jako tkanina sztuczna to posiada niezwykłe właściwości, które zostały docenione przez miliony osób na całym świecie. Przede wszystkim jest niezwykle miękka i przyjemna w dotyku, posiada właściwości oddychające, szybko schnie i jest elastyczna (rozciąga się przy użyciu siły)."

Przy cyzm nie zawsze musi być mega drogie:
    http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-becik-minky-75x75-bawelna-100-i6634612656.html

:):)

Koleżanki polecają bardziej zwykłe bawełniane bo minky jest trochę śliskie ale myślałam, że będzie trochę robić za coś a'la śpiworek do wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:41

She Wolf, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    A ja mam takie pytanie: co to jest minky, dlaczego takie drogie i czy to jest must have?
    Ja jestem bardzo praktyczna i nie chce wydawac pierdyliarda na cos co jest tylko drogim gadzetem. Mam niestety ograniczony budzet :/
    ja też mam ograniczy budżet, kocyk minky kupiłam z poduszką taką płaską za niecałe 40 zł. tyle samo co kocyki polarowe na allegro

She Wolf lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 10:25

sallvie, nutella_, Jagah, She Wolf, IGA.G, nick nieaktualny, Teklaa, lis87, ilae, sunshine, Omon, Justyna Sz, Lokokoko, Milka1991, Antonelka, Kjopa3, Korcia lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moment kiedy masz prawie 20 lat i słyszysz od swojej "kochanej" babci, że dzieci będą miały dzieci haha

Omon, Lokokoko, Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:49

Awf3p2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie taka sukienkę http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0404485001.html
    a któraś z Was fajnie się nosi?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa dzieki :)
    Juz teraz wiem o co to cale zamieszanie ;)
    Po prostu trzeba szukac okazji :)

Iga bede przeszukiwac allegro :)

Dziewczyny, dzielcie sie linkami jesli cos fajnego znajdziecie :)

Misiu widzialam ta sukienke ostatnio. Fajna, ja jednak w zimie w sukienkach raczej nie chodze, a na swieta zmieszcze sie chyba jeszcze w moje stare ;)
    Ta sukienka fajna by byla na wiosne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 18:25

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ