Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelko...ale mam dylematy... zamowic spodniczke szara, rozowa, czy turkusowa...a moze jeszcze jakas inna...najchetniej kilka:P mam nadzieje, ze wreszcie podejme jakas decyzje:)
Antonelka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
kasieniaczek babcia w moim wieku nie miała jeszcze dzieci jak na tamte czasy późno wzięła ślub i późno miała dzieci. Pierwsza corka w wieku 29 lat, syna który zmarł przy porodzie miała w wieku 31 lat i moją mamę w wieku 35 lat.
Tylko, że to jest taki typ osoby, że chocbym miała 40 lat to bylabym za młoda na dzieciKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
IGA.G wrote:mój lekarz, że mówił, że w szpitalu gdzie będę rodzić ratują od 23 tc, i że były dzieciaczki urodzone w 24-26 tygodniu uratowane. mówił, że po ukończonym 27-28 przeżywalność maluszków sięga już ponad 80%! a po 33 tygodniu zdarza się, że dzieciaczki nie muszą leżeć w inkubatorach
ja zaczynam 28 tydzień 1 stycznia - więc oby grudzień minął
będzie dobrze, na pewno
jeszcze będziemy siedziały i pisały, że już mogłybyśmy urodzić ;p
Iga a w którym szpitalu Ty zamierzasz rodzić? Ja też rozważam Lublin
-
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Nie... ja jednak jestem za głupia. Doktorat bym potrzebowała. Znajduję "pieluszki bambusowe", "pieluszki muślinowe" i "muślinowe pieluszki bambusowe". To kurcze co jest czym i co do czego i czym się różnią? Ratujcie ;P
I jakie duże pieluchy są na otulacz? 75x75 czy 120x120?
Ja to w życiu o takich pieluszkach nie słyszałam wystarczy według mnie tetrowe kupić i tyle , po co kupować jakieś bambusowe itp itd jak zaraz dziecko to zaślini pobrudzi itp itd , ja miałam tylko tetrowe kupiłam ich 10 sztuk.
Co do kocyka Minky ja nie zamierzam kupować i tak mam chyba 5 polarowych kocyków , jedynie co kupię to taki motylek antywstrząsowy pod główkę dziecka. -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:IGA.G Dużo ciekawych opinii słyszałam o tym szpitalu , nawet moja bratowa tam rodziła
mój gin stacjonuje w Lublinie na ul. Jaczewskiego robi operacje , zabiegi
.
ja się zastanawiałam czy Staszica czy Jczewskiego
-
Ja juz spokojna po wizycie. Szyjka zamknięta szew trzyma, gin nie chciała gmerać mi usg dopochwowo jak miałam 7dni temu. Stwierdziła, ze im mniej rzeczy będziemy tam wkładać tym lepiej
ale na fotelu widziała, ze szew trzyma wszystko-robi robotę
synek nie współpracował, nie mogła zmierzyć główki ale ostatecznie na sam koniec sie udało. Ku mojej uciesze urósł! Ostatnio w szpitalu był za mały wagowo jak na swój wiek i troszkę sie zmartwiłam. Do domu wróciłam wiec warzywa, owoce, jogurty, mniej stresu i udało sie ładnie przybrał
wazy 501g
niby i tak troszkę mniej jak na swój wiek ale ważne, ze rośnie
wizyta następna 22.12 na kontrole, wtedy juz usg dopochwowo zrobimy. Mogę włączyć w ciąży dnia 10-15min spaceru wtedy zobaczymy jak sie szyjka zachowuje. Resztę dnia w domu lezec bądź na wpół leżąco
ja sie wlasnie zabrałam za zamawianie prezentów świątecznych, niestety do sklepu nie pojde, został mi internet. Wole wybrać sama jak mam męża posłać
sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Peg, Teklaa, Jagah, Taśka22, nutella_, sunshine, IGA.G, aniołkowa mama, Misiu2017, pati87, She Wolf, mada87, Milka1991, Kjopa3, Korcia, koniczynkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIGA. G I tych pozytywnych i negatywnych na Garwolin też czasem coś się znajdzie , ja uważam że szpital w Garwolinie jest najlepszy , jak poroniłam trzymali mnie za rękę , chodzili ze mną , wspierali tacy ludzie to prawdziwy skarb :*:*:*. Niektóre przeważnie kobiety wybierają szpital , ten gdzie gin przyjmuje np ja jak chcę mogę w Lublinie na Jaczewskiego rodzić , bo mój gin tam stacjonuje jednak wolę Garwolin mam bliżej 34 km to nie 60 , a że ja wielórodka jestem i u mnie żadne z terminów , się nie sprawdziły to jednak wolę ten najbliższy szpital Garwolin tam już dwa razy rodziłam i gdybym wybierała drugi raz nie wahała bym się
.
-
Lis super
dla pocieszenia powiem ci, że ja też robie zakupy przez internet. jakoś nie mam ochoty biegać po mieście za prezentami. tylko portfel kupie chyba w stacjonarnym sklepie. a tak wszystko zamawiam, większość już do mnie jedzie
Szczęśliwa ja własnie wybierałam lekarza pod kątem szpitala, moja siostra rodziła na Jaczewskiego i na Staszica. ja wybrałam Staszica też ze względu na lekarza u którego chciałam prowadzić ciążę. dla mnie porodówka to i tak temat tabu ;p swoje i tak przeżyje to wiemSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja sobie zamówiłam sukienkę z vubu.pl ale dorzuciłam do zamówienia dwie bluzy i po fakcie mi wskoczył komunikat, że muszę ponad tydzień czekać aż bluzę ściągną, gdyby od razu napisali, że nie mają jej na stanie to bym jej wcale nie brała, bo aż taka super to znowu nie była a wzięłam przy okazji, bo widziałam, że szeroka i pomyślałam, że przyda mi się przy końcówce ciąży taka szersza ciepła bluza. Tylko ją równie dobrze mogłam zamówić za miesiąc czy dwa a sukienkę chcę na święta, ciekawe czy dojdzie.
-
Omon- sprobuj skontaktować się ze sklepem, że w związku z opóźnieniem przesyłki na dzień dzisiejszy rezygnujesz z bluzy i żeby wysłali jak najszybciej pozostałą część zamówienia
Swoją drogą, sprytne podejście, zamówienie zrealizowane a na towar trzeba poczekać drugie tyle
U mnie większość sprzedawców ma już komunikat, że nie odpowiadaja za opóźnienia przesylek zamowionych po 10 grudnia
-
Dziewczyny ja dzis za duzo chyba robiłam , chodziłam . Lekko boli mnie podbrzusze i kręgosłup - oraz kłucia w pochwie . Tez tak macie ? Leżę teraz i sie do rana nie ruszam z lozka ! Całe szczęście ze maz przyjechał i sie małym teraz zajmie
Czuje jak mały mnie dodatkowo kopie jakby po szyjce macicy , mógłby sie obrócićOmon lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu2017 wrote:Dziewczyny ja dzis za duzo chyba robiłam , chodziłam . Lekko boli mnie podbrzusze i kręgosłup - oraz kłucia w pochwie . Tez tak macie ? Leżę teraz i sie do rana nie ruszam z lozka ! Całe szczęście ze maz przyjechał i sie małym teraz zajmie
Czuje jak mały mnie dodatkowo kopie jakby po szyjce macicy , mógłby sie obrócić
Ja dziś od 7 jestem na nogach. Zrobiłam zakupy, odbierałam akt małżeństwa, robiłam zdjęcie do dowodu, wniosek o dowód i szukałam kurtki dla siebie w ciucholandach na zimę na te kilka miesięcy. Kurtki nie znalazłam, kupiłam sobie długą bluzę za tyłek i dla maleństwa 4 bluzy i jakieś bodziaki. A chciałam kupić kurtkępóźniej jeszcze się rozliczyć za przyjęcie i o 18 byłam w domu.
Już gdzieś od 15 mnie boli podbrzusze i to tak dość. Leżąc mam problem podnieść nogę, bo ciągnie mnie na dole, chyba jakby więzadła. W każdym razie troszkę większy wysiłek i brzuch boli... Pooglądam Na Wspólnej i idę sobie zrobić ciepłą relaksującą kąpiel, liczę na to, że pomoże. Ale malutka kopie, więc chyba ma się dobrze.
A jutro rano wizytujęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 20:32
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Dzień wstawiania brzuszków to i ja wstawię. U nas spora zmiana, brzuch zaczął rosnąć od 2 tygodni robi się z dnia na dzień coraz większy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 20:32
ilae, nutella_, sallvie, Omon, lis87, Jagah, sunshine, She Wolf, Donia12, Lokokoko, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Kjopa3, Justyna Sz, Korcia lubią tę wiadomość