Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj na badaniach szyjka lekko sie skraca, ale jeszcze jes w normie. Ma 28mm. Teraz juz nie bede miala usg tylko test ffn, zeby sprawdzic jakie jest prawdopodobienstwo przedwczesnego porodu.
Dzidzia ma szacunkowo 460g i nadal jest 4 dni do przodu.
A tu fotka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9837083805da.jpg
Wogole wczoraj czulam sie jakby to byla wczesna gwiazdka. Tesciowa przywiozla ciuszki w prezencie, a do tego dostalam paczke z Polski od mamy, - w niej chyba z 10 reklamowek z ubrankami, mata edukacyjna, pieluszki tetrowe, slodycze, prezenty dla psiakow. Jak mi to kurier przyniosl do donu, to nie moglam odwrocic pudla, bo takie bylo ciezkie :p
Tak wiec ubranek mam teraz pod dostatkiemsallvie, ilae, Omon, Szczęśliwa Mamusia, lis87, Peg, Krucha, IGA.G, neharika, misKolorowy, vitae13, Milka1991, karolyn, Yammi, Korcia, Jagah, Justyna Sz, Reni1982, niania.ogg, Lokokoko, Antonelka, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Już po połówkowych:) z dzidzią wszystko ok, waży 380 gram
Tylko szyjka mi się skróciła, trochę się martwię, ale na razie nie panikuję.
3 tygodnie temu miała 35 mm, tak zmierzyła moja prowadząca, a dzisiaj u innego lekarza ma tylko 26 mm
Na razie nie panikuję, bo sam powiedział, ze ta długość to w ciągu jednego dnia może się zmienić, i zawsze istnieje ryzyko błedu pomiaru, bo każdy lekarz inaczej mierzy.
W czwartek mam wizytę u mojej prowadzącej i zobaczymy jak wyjdzie pomiar.
a dzisiaj wyjezdzam na weekend, mamy wyjazd integracyjny, świąteczny z pracymisKolorowy, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Donia12, Milka1991, karolyn, Korcia, Jagah, lis87, niania.ogg, sunshine, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:mam głupie pytanie. ale siedzę i zamawiam powoli prezenty. Może któraś pomoże. Mają wasi mężowie golarki elektryczne ? Interesuje mnie coś z tymi trzema "kółeczkami". Wiecie czy to goli do zera czy coś zostawia?
teraz ma taką płaską i zostawia mu z 1-2 mm.
mój chce kupić nową, ale szkoda mu kasy od roku. Więc pomyślałam, że to fajny pomysł na prezent. Bo sam sobie chyba nigdy nie kupi.nutella_ lubi tę wiadomość
-
Omon, mnie to wyglada tak jakbys miala do zaplaty £20, ale skontaktuj sie ze przedawca, bo skoro zaplacilas za przesylke, to nie powinnas nic placic. Z UK do Pl zadnego cla sie nie placi.
Dziewczynki, nie bierzcie wagi dzidziusia na serio, bo to jest tylko przypuszczalna waga. Jak wczoraj na usg pytalam o wage, to nie bardzo chciala mi powiedziec, bo to tylko szacunek, mogacy sie roznic od rzeczywistosci
A co do prezentow, to ja sobie wymyslilam, ze chce od Mikolaja maszyne do szycia. Jakas taka prosta, zeby sie nauczyc szyc. Naogladalam sie tych kocykow, zabawek, ubranek hand made, ze sama chce cos uszyc
A dla mojego kupie jakis perfum. W tym roku skromne prezenty, bo sa wazniejsze wydatki teraz
Kciuki za dzisiejsze wizyty :*25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Szczęśliwa Mamusia, sallvie, vitae13, Peg, misKolorowy, karolyn, ilae, neharika, Omon, Milka1991, kasieniaczek, Jagah, Justyna Sz, Reni1982, lis87, niania.ogg, Lokokoko, Antonelka, pati87, agadana, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGabi19 Ja dwa tygodnie temu miałam USG połówkowe i nasza Ania ważyła 360 g , też kruszynka a czasami czuję się jakbym sporą kluskę nosiła
ciekawa jestem czy teraz zrobi mi USG chciałabym zobaczyć , i dowiedzieć się wreście czy Ania nadal jest Anią .
-
Dziewczyny, te ubranka są z firmy Pinokio : http://www.sklep.pinokio.net.pl/
Ja je zamówiłam akurat w Empiku bo w Black Friday miały niższe ceny niż w ich sklepie:
http://www.empik.com/dziecko/moda/all?qtype=facetForm&searchCategory=43&hideUnavailable=true&brandFacet=pinokio&gclid=CjwKEAiAyanCBRDkiO6M_rDroH0SJAAfZ4KLq-Fm2yml7ksboDzy--C_cPkl-WmjSGqG9jIYrubvQRoC_CXw_wcB&gclsrc=aw.ds
A widzę, że są jeszcze na innych stronach. Warto poszukać bo można znaleźć inne wzory albo lepsze ceny (np http://www.babyland.pl/pl/producer/pinokio,9060 )
Jeszcze znalazłam dziś alternatywę dla tych co chcą coś podobnego do szumisia. Hipopotam majacy wbudowany odtwarzacz
https://kids.showroom.pl/dziecko/82403,ihippo-przytulanka-ihippo---odtwarzacz-bluetooth -
Aniolkowa i Vero. Mata z Canpolu. Kiedys kupilam ja chrzesnicy, a teraz wraca do nas
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d097f56c10b3.jpg
Krucha uwazaj na siebie, nie przemeczaj sie z ta szyjkaKrucha, karolyn, Milka1991, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She wolf wlasnie o teh.macie pisalam. Tez ja mamy
jest fajna i nie kosztuje miliony;). Polecam tez ale to dla nieco wiekszej dzidzi tiny.love gigant:) fajna np. Nad wode, na taras itp. Albo po prostu w domu. Mlody trenowal na niej przewroty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 11:57
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Hej
Tak sobie kompletuję wyprawkę łóżeczkową, i pościel będę mieć w gratisie z łóżeczkiem z ochraniaczami. Ale to pójdzie do szuflady i będzie czekać aż mała podrośnie. w takim razie czym dziecko okrywać na noc? otulaczem, kocykiem? wkłada się coś pod główkę czy na płasko? -
Ja sie wlasnie zastanawiam nad ochraniaczami. Z mlodym mialam taki wypasione drogie lozeczko turystyczne ale teraz dla odmiany chce drewniane...tylko te ochraniacze...teraz wcale nie sa.polecane i nie wiem co zrobic... Pamketam, ze mlody robil takie fikolki, ze gdyby to.byly szczebelki to bylby caly poobijany.
-
Karolyn, wlasnie pamietam ze cena byla w miare, a jakosc jest super moim zdaniem.
Milka, juz kiedys pisalam, ze ochraniacze, kolderki, kocyki nie sa zalecane, bo jest ryzyko uduszenia.
Widzialam gdzies takie siatkowe ochraniacze, tylko nie pamietam gdzie.
Moja przez pierwsze miesiace bedzie spala w koszu mojrzesza, wiec nie mam tego problemu z ochraniaczem. Pewnie kupie otulacz/spiworek i to wysparczy na poczatek
Ale chetnie poslucham doswiadczonych mamMilka1991 lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty