Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam matę z Fisher price Rain Forest i jest bardzo fajna. Ja kupiłam ja używana w idealnym stanie, bo nowa to trochę kosztuje.
Dziecko powinno spać na płasko, tak jest najzdrowiej dla jego kręgosłupa. Ja przykrywalam kocykiem. Spiworki kupiłam trzy ale nie używałam ich, w ciągu pierwszych nocy dziecko przewija się kilkakrotnie (moje po każdym karmieniu a jadło często) i na dobieranie się do spiworka szkoda mi było zachodu. A później już kwestia przyzwyczajenia.
Ja mam na przedniej ścianie łożysko i wyraźnie czuje ruchy (w pierwszej zaczęłam czuć późno) aczkolwiek czuje jak młody się przekręci i czy kopie mnie w brzuch czy w,, plecy".
Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny, właśnie podjęłam decyzję że nie kupię łóżeczka z całym zestawem, tylko samo z szufladą i materacem, o takie w brązie:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-szuf-k-p-k-tapczanik-i6603860546.html
A do tego jakiś ładny otulacz bambusowy i ewentualnie płaską bambusową poduszeczkę do kompletu
Co myślicie ? czekam na akceptację, nie chce już dłużej myśleć nad tymOmon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Milka1991 wrote:dzięki dziewczyny, właśnie podjęłam decyzję że nie kupię łóżeczka z całym zestawem, tylko samo z szufladą i materacem, o takie w brązie:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-szuf-k-p-k-tapczanik-i6603860546.html
A do tego jakiś ładny otulacz bambusowy i ewentualnie płaską bambusową poduszeczkę do kompletu
Co myślicie ? czekam na akceptację, nie chce już dłużej myśleć nad tym
Jest super)
mi najbardziej podoba się białe
Słyszałyście coś o materacykach z których wychodzą robaki?
Nie pamiętam właśnie z jakich...Milka1991 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka, ja też będę kupować same łóżeczko a z czasem kupię inne rzeczy. Można bardzo fajne zestawy znaleźć i nie trzeba wszystkiego na raz przecież
Zostawię sobie trochę przyjemności na później
Bardzo ładne łóżeczko, + za szufladęa potem wygląd dodatkami będziesz mogła zmieniać jeszcze 100 razy
Dziewczyny miałyście do czynienia z apteką gemini? Zamawiałyście? Nie było problemów? Chce tam zrobić duże zamówienie...
I już chyba wybrałam matę.
http://www.aptekagemini.pl/canpol-mata-kojec-d-zabawy-wesola-farma.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 12:46
Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
She Wolf - ale cudne zdjęcie
hehee.. piszesz, ze w tym roku skromne prezenty ale zażyczyłaś sobie maszynę do szycia?
Jak radziłam się siostry w tej kwestii to powiedziała, że taka podstawowa maszyna "na początek" żeby była w miarę dobra to koszt ok 1000 zł
Milka - ja tez kupię takie łóżeczko tylko prosteTeż z szufladką i funkcją tapczanika ale białe. Myślę tylko dać prześcieradełko i właśnie jakiś śpiworek/rożek/otulacz. Zastanawiałam się nad poduszką z klinem ale nie orientowałam się jeszcze jakie są opinie w tym temacie. Na pewno kupię takiego "cukierka" http://allegro.pl/bezpieczne-waleczki-do-lozeczka-dla-niemowlat-i6633929374.html . Moja szwagierka układa dziecko tylko na płasko ale później dzieci mają takie spłaszczone główki i bałabym się, że się zakrztusi. Moja mama zawsze mówiła, żeby dziecko kłaść raz na prawym raz na lewym i siostra tak robiła a mały ma śliczną główkę
A jeśli szukacie sprzedających, od których kupicie sporo rzeczy to ta allegrowiczka ma dość ciekawy asortymentJeszcze nie wiem czy polecam bo dopiero zamówiłam po kilka sztuk
She Wolf lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Znowu mi sie nazbieralo wiadomosci, a corka w domu, ot tak po nocy wrocil kaszel i juz syrop z cebuli poszedl w ruch
Omon- wlosy, masakra! To musi byc dla Ciebie duza zmiana w wygladzie, bardzo odwazne kolory, no i teraz pozostaje pielegnacja, zeby szybko nie wyblakly rozowe refleksyNormalnie, Twoje zdjecie az mnie kusi do wizyty fryzjerskiej
vitae- bylam bardzo ciekawa, czy te piekne zdjecia ubranek z Pinokia pokrywaja sie z rzeczywistoscia, i zdecydowanie, wygladaja na takie dobre jakosciowo, moze sama cos upoluje
Milka- oj tak, lozeczko w bardzo moim styluLubie takie fikusne zakonczenia ramy, szuflada jest zakryta, wyjmowane szczebelki i pozniej ewentualny bok, cena przystepna, bardzo git!
She Wolf- tez bardzo duzo czytalam o ochraniaczach, i trudno mi sie ustosunkowac. Spelniaja swoja role, moja corka od poczatku miala zalozony na najdluzszy bok od sciany, czesto odpychala sie od niego nozkami. Ciezko mi jest sobie wyobrazic jak dziecko ma sie udusic, przeciez do takiej kruszyny to non stop ktos zaglada, serio, my uwielbielismy siedziec i gapic sie jak dziecko spi
lis- kupuje rozmiary 56 i 62, glownie koncentruje sie na body z dlugim rekawem/pajacykach, ewentualnie krotkie body + kaftanik, spodenki
Mate polecam z Canpolu, kolorowy motyw i ma wiele funkcji, dla zainteresowanych:
http://www.smyk.com/wielofunkcyjna-mata-do-zabawy-kolorowy-ocean-canpol.html
Przeczytalam posta i teraz mam smaka na nutelle, ojaaaa!Milka1991, vitae13, Omon lubią tę wiadomość
-
Aniolkowa, pisalam ze to mata Canpol :p a konkretnie canpol babies. Wykonanie mi sie podoba, a recenzja to chyba dopiero po porodzie
Z reszta zdobyczy, to wszystko uzywane po chrzesnicy. Na razie nic innego nie kupilam. Tak jak Ty chce zrobic wieksze zakupy w Polsce i mama mi wysle, wiec robie obeznanie w terenie
Kasieniaczek, ja tez czesc mam na 56, a nawet mam cos na 45
Szczesliwa, przeciez nie napisalam ze kazde dziecko sie udysi, tylko ze jest ryzyko. Kazdy zrobi jak uwaza, ja wole jednak dmuchac na zimne
Ps. Przepraszam za skracanie Waszych nickow, ale piszac z telefonu szlag mnie trafia, wiec troche skracam jak moge
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Napadlam na internet!! Tyle ciuchów kupiłam małemu, ze aż do mamy zadzwoniłam czy do niej moze przyjść dostawa bo jak moj M zobaczy tyle ciuchów to chyba mnie spakuje i wywiezie
kupiłam rzeczy w sklepach Pinokio, h&m, reserved i c&a. Brałam wlasnie na 56 i 62, na 68 sie jeszcze nie rozpedzalam-gorzej jak okarze sie wielkoludem
a ciuchów to chyba z 40kupilam
tylko, ze ja nic nie miałam dla niego jeszcze, raptem dwa pajace wiec i tak musiałabym cos kupić. A stylu głowy nadal strach czy nie za wcześnie te zakupy
Milka1991, vitae13, She Wolf, IGA.G, Jagah, ilae, kasieniaczek, neharika lubią tę wiadomość
-
Reni- materace z robakami to czesto te polecane kokos-gryka, ale robaczki sie pojawiaja przy wilgoci badz zesikaniu materaca albo wylaniu soku/picia i nieodpowiedniego dosuszenia
Teraz planuje zainwestowac w materac pianka-lateks lub lateks-kokos
Rozowy Kordonku- no dokladnie, najlepszym sposobem na ksztalt glowki jest obracanie dziecka i korzystanie z pozycji bocznej na zmiane. Nie mialam takiego waleczka-cukiereczka, ale on chyba dziala podobnie na zasadzie poduszki z klinem. Nie wiem czy tym razem zdecyduje sie na taki sprzet, bo moja pierwsza corka naprawde nigdy nie ulala mleka, nie zakrztusila sie, wiec chyba poczekam i ocenie sytuacje po porodzieReni1982, neharika lubią tę wiadomość
-
Reni tak, materace z gryki, właśnie dlatego biorę kokos
Białe śliczne ale nie będzie nam pasować do pokoju, który jest w brązie i zieleni
aniołkowa ja zamawiam z apteki doz, wychodzi mi taniejbez zarzutu
Kordonek dobry pomysł z tym wałkiem, popytam na ten temat w szkole rodzenia, ale to chyba jak już ma parę miesięcy nie ? też bym nie chciała, żeby malutka miała płaską główkę
Reni1982, neharika lubią tę wiadomość
-
Aniolkowa, zamawialam na Gemini i jest warta polecenia i ceny konkurencyjne
Kordonku, haha, tzn. ja robie skromne prezenty;)
W sumie to znalazlam madzyny na Amazon za £60-80 z bardzo dobrymi recenzjami. Mysle za taka maszyna mi wystarczy
Jagah, ja rozumiem ze sa rizne opinie na temat ochraniaczy. Ja dostalam takie info od poloznej, wiec bez podstaw by tego nie mowili. Ale ja jestem panikara i wole sie zabezpieczyc, przynajmniej na poczatku.
A do tego balabym sie ze cos sie stanie kiedy nie bede widziec. Przeciez niemozliwe, zeby siedziec przy dziecku 24/7 i sie wpatrywacaniołkowa mama lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Milka, ja miałam ochraniacz od początku. Nie zauważyłam żeby Mały specjalnie się do niego zbliżał, przytulał. Ot po prostu był ale nie uważam że jest niezbędny...
Teraz chyba kupię prześcieradło, płaską poduszkę (albo i nie) no i jakiś fajny kocyk. Styknie
Ed. Na pewno kupię też śpiworek - u nas się świetnie sprawdził i miałam chyba na każdy rozmiar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 13:07
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:mis kolorowy dzięki ! masz może możliwość sprawdzenia modelu? bo są dwa bardzo podobne do siebie
Z tel mi się słabo piszę jak wejdę później na kompa to napiszę wuecej, bo ja o pościeli i wyprawce dla maluszka rozmawiałam z doświadczonymi mamami na wątku rocznika 88 i dały mi dużo przydatnych rad
Dziewczyny gratulacje także pozytywnych wizyt i pięknych zdjęć waszych maluszków ❤ uwielbiam je oglądać)
-
She Wolf- chyba kazdy dostaje to info od poloznej, mnie rowniez dostalo sie pouczenie. Najlepiej to zadnych ochraniaczy, spania w rozku/kocyku, polki na lozeczkiem, i zadnych zabawek w srodku - to wszystko sa dobre rady, a rzeczywistosc to zweryfikuje
Nam sie trafilo dziecko, ktore spalo spokojnie, nie rzucala sie po lozeczku, a dopiero w starszym okresie wystawiala nogi za szczebelki i spala po przekatnej, ale byla juz na tyle duza, ze sama sobie radzila z kocykiem i pluszakiem pod nosem
lis- bardzo dobrze, ze skusilas sie na zakupy dla synkaUwierz mi, jak przyjda i podotykasz sobie i poprzytulasz do siebie to wstapia w Ciebie takie nowe poklady energii, ze hej!
lis87 lubi tę wiadomość