WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis super, że zebrało ci się na zakupy :) one nastawiają pozytywnie.

ja już też kupuje powoli, nie bedę czekała na ostatnią chwilę. dzisiaj robie liste rzeczy zakupowych do apteki i rossmana, żeby mąż ją miał na kompie jakbym ja nie mogła ich zrobić :) wczoraj wybieralismy materacyk do łóżeczka. łóżeczko mamy po siostrzenicy, brązowe, może pomaluję na biało :) bo taki wystrój mieszkania mamy :) jak oczywiście siostra pozwoli bo to "pożyczka" :) do łóżeczka na razie rożek i śpiworek, pościel dokupimy później. teraz na necie kupiłam stelaż do wanienki, wanienke mamy już. i tak powoli gromadzę a co :)

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, dokladnie. Teraz to mozna sobie teoretyzowac, a pozniej bedziemy weryfikowac co nam sie przyda.
    Jak juz napisalam, Iza bedzie przez pierwsze miesiace w koszu mojrzesza, a pozniej bede myslala co dalej :)

Jagah lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i przyszły mi legginsy ciążowe, są spoko, kupiłam rozmiar L i M. M noszę i są dobre, ale ta L jakoś niewiele większa, mam nadzieje, że zmieszczę się później w nią :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo Karolyn, jaki słodziak. A samą matę polecasz? Dziecku się podoba?;)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    dzięki dziewczyny, właśnie podjęłam decyzję że nie kupię łóżeczka z całym zestawem, tylko samo z szufladą i materacem, o takie w brązie:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-szuf-k-p-k-tapczanik-i6603860546.html
    A do tego jakiś ładny otulacz bambusowy i ewentualnie płaską bambusową poduszeczkę do kompletu ;)
    Co myślicie ? czekam na akceptację, nie chce już dłużej myśleć nad tym :D

Ja kocham białe łóżeczka <3 ale model jest fajny

Milka1991 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    ooooo Karolyn, jaki słodziak. A samą matę polecasz? Dziecku się podoba?;)
    Tak polecam. U nas zdała egzamin, potem przerzuciliśmy się na tiny love gigant :) pisałam już o tym ;)))

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Jest super :))
    mi najbardziej podoba się białe

Słyszałyście coś o materacykach z których wychodzą robaki?
    Nie pamiętam właśnie z jakich...

gryka-kokos, ja mam taki i nie mam robaka :) robale zalęgaja się przy wilgoci, teraz w ogóle jakaś nagonka jest na te materace

Aniołkowa ja w gemini zamawiam od kilku lat, bardz polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 13:26

Reni1982 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ileś stron wcześniej wrzucałam zdjęcie ochraniacza modułowego - takie jakby rękawki zakładane na każdy szczebelek z osobna, albo po dwa szczebelki - to taki kompromis bo dziecko się ani nie uderzy ani nie udusi :) Ja coś takiego planuję, tylko musiałabym mieć łóżeczko najpierw, żeby policzyć szczebelki i zobaczyć ile tych rękawków trzeba, bo jak będzie kosztować za dużo to sobie daruję :) A te co znalazłam na allegro to właśnie na sztuki są sprzedawane.

Pod główkę kupię poduszkę klin. Wałeczki pierwszy raz widzę :) Moja bratowa zwijała kocyk w rulon i podkładała pod plecki jak kładła małą na boku.

A orientuje się któraś, czy w koszu mojżesza da się położyć poduszkę klin?Czy tam już dziecko tylko na płasko leży?

Kasieniaczek mój lekarz powiedział bardzo podobnie o serduszku - że nie powie nam, że dziecko na 100% zdrowe, bo usg jest w stanie wykryć 90 parę % takich wad i z tego co on może zobaczyć to wszystko jest prawidłowo. Dużo bardziej wolałabym jednak usłyszeć po prostu, że wszystko jest prawidłowo bez tych szacunków :P No ale wiadomo, że lekarz też nie chce potem, żeby mu ktoś na znanym lekarzu napisał "dziecko miało wadę serca a ten lekarz badał i mówił, że zdrowe". Więc jeśli istnieją wady, których na tym etapie się nie wychwytuje to lekarz musi o tym powiedzieć.

neharika lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że ochraniacz przy noworodku nie pełni żadnej funkcji, bo takie dziecko nawet nie jest w stanie się samo przewrócić na bok. Myślę o ochraniaczu dopiero kiedy dziecko zacznie siadać. Jest wtedy niestabilne, chwiejne, więc może polecieć do tyłu. Nie wiem czy w przypadku półrocznego dziecka dalej istnieje możliwość uduszenia? Takie dziecko raczej się już obróci gdyby coś. Ewentualnie zawiesić taki ochraniacz 5 cm nad materacem, dziecko ma lufcik na nosek a ochraniacz dalej jest na tyle nisko by zamortyzować upadek.

lis - ja tez pójdę z torbami, tylko ja kupuję raczej używane :) Właśnie dostałam wypłatę i widzę, że 100 zł więcej niż się spodziewałam i już domówiłam kilka pieluszek muślinowych, bambusowych, czapeczki pilotki do szpitala i kilka innych rzeczy ;D Co miesiąc dzielimy fundusze na "do odłożenia na kupkę", "na bieżące wydatki" i "dla nas" czyli mąż ma swój grosz i ja swój na nasze potrzeby. Zanim jeszcze wypłata przyjdzie ja już mam swoją kupkę rozdysponowaną co do grosza i po opłaceniu na następny dzień zostaję z niczym ;D Dla siebie z grudniowej pensji kupiłam tylko legginsy ocieplane ;D

Jagah - zadaniem takiego wałeczka jest uniemożliwienie dziecku przekręcenia się na buźkę aby się nie udusiło :) Poduszka z klinem chyba zapobiega zakrztuszeniu leżąc na pleckach.

Co do materacyków to jesteście pewne, ze w samym kokosie tez nie ma robaków? Czytałam sprzeczne opinie. Ja zdecyduję się na lateksowy, dlatego nie chcę inwestować w łóżeczko, wolę kupić droższy ale pewniejszy materacyk.

Milka - wydaje mi się, że to własnie wałek dla noworodka, bo takie dziecko nie jest w stanie się jeszcze samo obrócić, dlatego jak przekręci się na nosek/buźkę to może się udusić a wałeczek zapobiega przekręceniu się :)

Jagah a czemu rożek też odpada? Myślałam, ze w nim dziecko jest bezpieczne, jest mocno owinięte, więc nic się nie przesunie?

Milka1991, sylwucha89, ilae, lis87 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog jak pisała o wyprawce to pisała, że najlepszy materacyk to ten najzwyklejszy piankowy ;)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn uroczy słodziak z synka :)

JA bym się ochraniaczy specjalnie nie bała, szczególnie na początku bo dziecko się nie przekręca. Jeśli chciałabym mieć to zamontowałabym ochraniacz na jednym boku, np wzdłuż ściany, żeby było przytulniej i ładniej ale żeby dziecko było widoczne bez zaglądania :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek, Omon, to naszym mamom, babciom itd. musieliby mówić, że "na tym etapie nie jestem w stanie prawie nic wykryć, zobaczymy jak się urodzi" hihihi.... chyba za bardzo jesteśmy wszystkie tym przerażone wszystkim (ze mną na czele!) :)

Dziękuję za wszystkie opinie o gemini i o matach, przepraszam jak już o czymś pisałyście szybciej i musiałyście się powtarzać ale mój mózg nie jest w stanie zapamiętać wszystkiego z ponad 1030 stron :D

Kurcze też mam teraz okazję odkupić łóżeczko za grosze... białe z regulowaną wysokością materacyka. Dodatkowo gratis materac (kupimy pewnie nowy ale chcą się pozbyć to chyba każą wziąć), ochraniacze, śpiworki, prześcieradła a nawet wanienka jak chcę... masakra. Ale to jest tak szybko...:D

kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa jak okazja to ja bym brała :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Kurcze myślicie, że mi się łożysko przesunęło z przedniej ściany na tylną? Podobno tak może być bo jestem praktycznie na tym samym etapie co taśka ale ja to normalnie od dwóch tygodni nie dość, że czuję ruchy to wyraźnie większość widzę.
    Łożysko jest przyrośnięte do ściany, więc nie może sobie tak przeskakiwać ;) Może się podnieść, ale to w wyniku rozciągania macicy

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie juz typy wózków i fotelików samochodowych? Może wiecie z doświadczenia/od znajomych których na pewno nie kupować?

• ilae Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerygirl wrote:
    Dziewczyny, macie juz typy wózków i fotelików samochodowych? Może wiecie z doświadczenia/od znajomych których na pewno nie kupować?

my fotelik będziemy kupować Kiddy Evolution Pro 2 na 90%, chyba, że znajdziemy coś podobnego w nieco niższej cenie :)

Kordonku tak patrzę co ta sprzedająca magmaris ma i chyba w środę po połówkowych zamówię dużą pakę :D podkłady, rożki, pieluszki itp :D boję się nawet szacować kwoty zamówienia :D

ps. dziewczyny jakie rozmiary pieluszek bambusowych/muślinowych kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:07

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Jagah a czemu rożek też odpada? Myślałam, ze w nim dziecko jest bezpieczne, jest mocno owinięte, więc nic się nie przesunie?

To chyba zalezy od rozka i dziecka ;) Moja byla w rozku w szpitalu i non stop zsuwala sie na dol, potem kilka razy wlozylam do gondoli i jak spala to nie bylo problemu, zero ruchow. A jak sie przebudzala to zaraz wierzganie nozkami, i zdecydowanie lepiej sprawdzil sie u nas spiworek zamiast rozka.

Co do materacy, to mamy pianka-kokos-gryka i zadnych robaczkow ;) Naprawde, wiele zalezy od dbalosci i uzytkowania, a robaczki nie biora sie znikad, tylko maja swoje przyczyny. Teraz postawie na wygode i miekkosc, lateks rzadzi ;)

Tak jak piszesz, ochraniacz do pol roku to glownie ozdoba, ewentualne zabezpieczenie od strony sciany :) A dziecko, ktore ma pol roku i niestabilnie siedzi to pikus, bo wykonuje rozne inne wygibasy, a kiedy nie ogarnia sytuacji to po prostu krzyczy i placze ;) Widze to tak, ze kazda mama ma swoj sposob na dziecko i najlepiej zrobic samej test ;)

Jak mozesz to napisz, u jakiego sprzedawcy kupujesz pieluszki bambusowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:14

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, ja też od tej sprzedjącej dużo będę zamawiać. I drugi to zefipl.

Ja planowałam z 10-15 tetrowych zwykłych, komplet (tj.3 muślinowe) rozmiary ok 70-80x70-80 + z 1-2 duże otulacze tj. jakieś 100x120.

She Wolf i Karolyn jeszcze raz przepraszam, że pytałam 2 razy to samo ale teraz patrzę, że jakoś 2 strony ominęłam.... roztrzepanie level expert... taki głupek ze mnie... no cóż. zwalmy to na ciążę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:35

ilae lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tak patrzę na te aukcje, wyprawkowe rzeczy to czuję się jak dziecko we mgle, nie wiem co do czego i za co się zabrać i z której strony to wszystko ugryźć :D
    już miałam kilka podejść, naotwierałam na allegro i zaraz pozamykałam, za dużo informacji :D jeszcze u mnie jest to, że nie chcę dużo zamawiać, bo na przełomie stycznia/lutego będziemy się przeprowadzać i nie chcę robić większej roboty panom, którzy będą nas przeprowadzać ;D

no i mój plik tekstowy z wyprawką wygląda strasznie, nie wiem co do czego ani od kogo ani czy na 100% się przyda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 14:38

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerygirl wrote:
    http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-10/ocena/malejaco/index.html 0-10 kg
    http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html 0-13 kg
    na tej stronce jest zestawienie fotelików pod względem bezpieczeństwa- moze ciebie to zainteresuje :)
    Ja będę myślała nad czymś w miarę bezpiecznym, ale przyzwoitym cenowo. Może uda się kupić np. roczny używany to skorzystam.
    Cybex aton i maxi cosi city jest coś koło 400 zł, a mają opinię "bezpiecznych" :)

Ale to oczywiście zależy na czym komu zależy.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ