WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    milka zamówiłam wreszcie sobie prezent urodzinowy- depilator :D wzięłam PHILIPS S3520/06. Mam nadzieję, że nie będę żałowała :)

nutellka a dobrze wpisałaś nazwę ? mi wszędzie wyskakuje, że to golarka męska ;)

nie wiedziałam, że te maty takie tanie i takie fajne :D też się na pewno skuszę ;)

koko zrób te badania konieczne, wg mnie są najważniejsze w przebiegu całej ciąży :)

jagah ja zamówiłam z ali dwa takie komplety :)

https://pl.aliexpress.com/item/3Pcs-Newborn-Baby-Girls-Cotton-Romper-Pants-Legging-Headband-Outfits-Clothes-Set/32738097254.html?detailNewVersion=&categoryId=31008

https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Girl-Clothes-Newborn-Baby-Clothes-Children-Casual-Roupas-Infantis-Menina-3pcs-Set-Baby-Boy-Clothes/32757043935.html?detailNewVersion=&categoryId=31008

neharika łóżeczko będzie u nas w pokoju i wydaje mi się, że rozmiar 120/60 jest uniwersalny, innych nie widziałam

Jagah lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    She Wolf dobrze pamietam, ze Ty jestes z UK? Udalo Ci sie zmusic angielskich lekarzy( polozna) do zmierzenia szyjki? Ja mam 25mm ale to wiem od prywatnego gina i wczoraj u poloznej bedac powiedzialam jej to ale jak grochem o sciane...

Polozna tu nic nie pomoze. Ja skontaktowalam sie z Preterm clinic w moim szpitalu i oni mi kazali przyjechac na dodatkowe USG. Teraz jestem pod ich opieka. Gdybym ssma o to nie walczyla, to nie wiem jak by sie moja ciaza potoczyla. W ciagu tygodnia mialam zalozony szew.
    Z tego co mi mowili, to jesli nie maja podstaw, to nie mierza dodatkowo szyjki. Ja przeszlam dwa zabiego LLETZ i szyjka byla zdezelowana. Kolejnym powodem moze byc poprzednie martwe urodzenie, lub zdiagnozowana niewydolnosc szyjki.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    nutellka a dobrze wpisałaś nazwę ? mi wszędzie wyskakuje, że to golarka męska ;)
    hahahhaha :D ale wtopa. Tak źle skopiowałam. Załóżmy, że to przez odmóżdżenie ciążowe :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie Was nie nadrobię ale chciałam napisać tylko że syn zachwycony siostrą. Ufff. Kamień z serca. Trochę zawiedziony że nie urodzi się w listopadzie jak on :)
    Całuje mnie po brzuszku i ogląda jej zdjęcie. Mówi że tak właśnie myślał że tam jest dzidzia a nie że tak dużo zjadłam ;)

Waga 430g bo to dzisiaj temat aktualny :) ale Lidka starsza o jakieś 3 dni niż pasek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 16:52

Jagah, neharika, Milka1991, Niebieskaa, Antonelka, pati87, Lokokoko, karolyn, sallvie, Justyna Sz, vitae13, Peg, niania.ogg, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka- jak przyjda Ci te komplety to daj znac jaka jakosc :) Co do lozeczka to mozesz poszukac w wiekszym rozmiarze, czyli 70x140 i starczy dziecku na dluzszy czas. Moja corka ma obecnie 4 lata i dopiero teraz przeskoczy na wielkie lozko z powyzszych rozmiarow :)

Donia- slodkie gesty ze strony syna :) Moja corka tez powoli sie przekonuje, ze Mlodsza Siostra to bedzie fajna sprawa. Chyba mozliwosc czesania i wybierania ubranek dla Niej, tez ma swoje plus. Dzisiaj nawet wspomniala, ze jak sie urodzi to zabierzemy ja na ulubione pucharki lodowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 16:55

neharika lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja mogę polecić łóżeczko z funkcją tapczenika o wymiarach 140x70. Dlatego że jak dziecko jest już wystarczająco duże żeby spać bez tego boku to zazwyczaj ta powierzchnia 120x60 jest niewielka. Patrząc na to ile czasu dziewczyny używały łożeczek 120x60 to moim zdaniem warto kupić właśnie to większe. Mam w domu dwa, jedno mniejsze drugie większe, w tym większym nie potrzebowałam żadnych ochraniaczy bo dziecko zawsze miało wystarczająco dużo miejsca i teraz przed drugimi urodzinami zamieniliśmy je w tapczenik. Posłuży jeszcze kilka lat. A to 120x60 od kilku miesięcy jest za małe

Jagah lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Milka- jak przyjda Ci te komplety to daj znac jaka jakosc :) Co do lozeczka to mozesz poszukac w wiekszym rozmiarze, czyli 70x140 i starczy dziecku na dluzszy czas. Moja corka ma obecnie 4 lata i dopiero teraz przeskoczy na wielkie lozko z powyzszych rozmiarow :)
    No właśnie ceny są podobne a wystarczy na dużo dłużej

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że tam gdzie jeżdżę na usg pracuje mama ginekolog , ja też tak jak ona jestem zwolennikiem materaca piankowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 16:58

karolyn lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutellka no to może napisałabyś poprawną nazwę :P

jagah of course dam znać, też jestem ciekawa co to będzie ;)
    co do łóżeczka to zostanę przy tym, bo już zakupiłam przewijak do takich wymiarów i prześcieradło...
    planujemy kolejne dziecko i wtedy malutkiej i tak trzeba będzie kupić inne,a to zostanie dla nowego bobo ;)
    a pokój mamy w gruncie rzeczy nieduży więc nie chcę, żeby łóżeczko zajęło większą część przestrzeni :)
    ale dzięki za rady :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 17:00

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Wiecie że tam gdzie jeżdżę na usg pracuje mama ginekolog , ja też tak jak ona jestem zwolennikiem materaca piankowego

neharika widziałaś ją ? :D
    niezły jazz

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika- my wlasnie postanowilismy nie kupowac dodatkowego lozeczka, tylko zrobimy podmianke ;) Zabierzemy lozeczko-tapczanik i dokupimy nowy materac dla Mlodszej, a Starszej corce wieksze lozko. Dzwonilam do producenta i wykona dla mnie nowe szczebelki, bo poprzednie mialy wypadek przy pracy i byly troche obgryzione :D Zastanawiam sie w ogole nad kupnem lozka podwojnie wysuwanego.

Dziewczyny, czy Wasze starsze dzieci spia w takich duzych klasycznych lozkach 90x200? Zastanawiam sie nad 90x180.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Polozna tu nic nie pomoze. Ja skontaktowalam sie z Preterm clinic w moim szpitalu i oni mi kazali przyjechac na dodatkowe USG. Teraz jestem pod ich opieka. Gdybym ssma o to nie walczyla, to nie wiem jak by sie moja ciaza potoczyla. W ciagu tygodnia mialam zalozony szew.
    Z tego co mi mowili, to jesli nie maja podstaw, to nie mierza dodatkowo szyjki. Ja przeszlam dwa zabiego LLETZ i szyjka byla zdezelowana. Kolejnym powodem moze byc poprzednie martwe urodzenie, lub zdiagnozowana niewydolnosc szyjki.
    Dzieki za odpowiedz. Ja mam wizyte w Preterm clinic 4.01 sami mi wyznaczyli wiec moze w razie czego zareaguja, Na razie siedze spokojnie bo gin nie widzi problemow z szyjka 25mm ale jak tak siedze i czytam o szyjkach to sama sie zastanawiam czy faktycznie nie ma powodow do zmartwien

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    neharika widziałaś ją ? :D
    niezły jazz
    Jak byłam ostatnio na usg to była 10.30 i dr mówił do drugiego dr że na 11.30 przychodzi Nikol. No i jak tam będę leżeć to na pewno ją spotkam

Milka1991, kahaśka, Omon lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    neharika- my wlasnie postanowilismy nie kupowac dodatkowego lozeczka, tylko zrobimy podmianke ;) Zabierzemy lozeczko-tapczanik i dokupimy nowy materac dla Mlodszej, a Starszej corce wieksze lozko. Dzwonilam do producenta i wykona dla mnie nowe szczebelki, bo poprzednie mialy wypadek przy pracy i byly troche obgryzione :D Zastanawiam sie w ogole nad kupnem lozka podwojnie wysuwanego.

Dziewczyny, czy Wasze starsze dzieci spia w takich duzych klasycznych lozkach 90x200? Zastanawiam sie nad 90x180.
    Dobry plan, a ja mam taki pomysł-teraz mamy łóżeczko tapczanik już przekształcony w tapczanik i chce poprosić producenta żeby zrobił nam sam tapczanik i przysłał. I wtedy założymy do niego szczebelki te które mamy, a potem dzieci będą miały dwa takie same tapczaniki w pokoju

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Dzieki za odpowiedz. Ja mam wizyte w Preterm clinic 4.01 sami mi wyznaczyli wiec moze w razie czego zareaguja, Na razie siedze spokojnie bo gin nie widzi problemow z szyjka 25mm ale jak tak siedze i czytam o szyjkach to sama sie zastanawiam czy faktycznie nie ma powodow do zmartwien

Moze napisz do nich lub zadzwon i poradz sie co zrobic, bo masz ja na granicy. Byc moze dadza Ci szybciej wizyte.

Wlasnie dzwonilam do szpitala i kazali przyjechac i sprawdzic czy to wody sie sacza.
    Pojedziemy jak moj wroci z pracy.
    Musze spakowac torbe w razie czego :/

neharika lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zamawiają z AliExpress ubranka. Jakie rozmiary tam, odpowiadają naszym europejskim? 0-3m to będzie takie 56/62, a 3-6m to będzie takie 68? Jak to porównać?

Milka dzięki za linki :D https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Girl-Clothes-Newborn-Baby-Clothes-Children-Casual-Roupas-Infantis-Menina-3pcs-Set-Baby-Boy-Clothes/32757043935.html?detailNewVersion=&categoryId=31008
    zamówiłam stąd ten komplecik mam + dad = me, na allegro go widziałam, ale niestety nie udało mi się go wylicytować :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf dobrze że jedziesz się upewnić! Nie martw się, zazwyczaj jest tak że jak jest malo wód to nie czuję się ruchów. Ale trzeba sprawdzic

She Wolf lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny, które zamawiają z AliExpress ubranka. Jakie rozmiary tam, odpowiadają naszym europejskim? 0-3m to będzie takie 56/62, a 3-6m to będzie takie 68? Jak to porównać?

Milka dzięki za linki :D https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Girl-Clothes-Newborn-Baby-Clothes-Children-Casual-Roupas-Infantis-Menina-3pcs-Set-Baby-Boy-Clothes/32757043935.html?detailNewVersion=&categoryId=31008
    zamówiłam stąd ten komplecik mam + dad = me, na allegro go widziałam, ale niestety nie udało mi się go wylicytować :D

ilae nie mam pojęcia, tez ciężko było mi się połapać w ich rozmiarze, jak przyjdą to Ci dam znać bo porównam z polskim rozmiarem, brałam rozmiar 0-3m

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    ilae nie mam pojęcia, tez ciężko było mi się połapać w ich rozmiarze, jak przyjdą to Ci dam znać bo porównam z polskim rozmiarem, brałam rozmiar 0-3m

ja jeden komplecik zamówiłam 4-6m, musimy zapytać nutelli, bo nutella to stała bywalczyni aliexpress i chyba już coś ma od nich :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae zazwyczaj jest tabelka z rozmiarówką, więc trzeba patrzeć.

Milka nie mam dostępu do laptopa, wiec nie podam teraz. Robią mi rewolucję w domu.

Jeszcze mebli nie przywieźli :/ pół nocy będą składać.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ