Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisałam o połówkowych, że we wtorek miałam robione w 21t5d.
Z dzidzia wszystko OK, pomiary prawidłowe, obwód główki, brzuszka itd. Wyszły wszystkie na 21t4d lub 3d, także zgodnie z wiekiem usg. Do tego okazało się że będzie Dziewczynka - bardzo dużą pewność lekarza, niemalże na 100%!
Kurde znów ucieloWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 15:38
kasieniaczek, Kjopa3, Misiu2017, neharika, pati87, lis87, IGA.G, sallvie, Justyna Sz, vitae13, Taśka22, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Donia12 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Niebieska z takim tsh ładnym i bierzesz leki? Ja robiłam tsh tydzień temu pierwszy raz w tej ciąży i miałam 2.002.. uważam że ładne i nie mam zamiaru brać leków, ciekawe co powie gin, ale jakby było coś nie tak go lekarz który do mnie dzwonił z wynikami chyba by coś powiedział?!?! Tak to tylko miałam d-dimery 676 przy normie do 500, ale moja gin mi powiedziała, że nawet jak będą 700, 800 czy nawet 900 to żeby się nie przejmować bo w ciąży zawsze rosną... biorę tylko acard
a moja endo uważa, że lepsze za niskie TSH niż za wysokie, dlatego i ja prosiłam o zwiększenie dawki bo zawsze miałam na lekach 0,8 a teraz 1,7. Niby norma ale skąd mam pewność, że przez miesiąc do następnej wizyty nie skoczy mi wyżej skoro już coś się zaczęło dziać? Myślę, że nie ma się co trzymać granicznych wartości.. ja ze 100 biorę teraz na przemian 112 i 125 euthyroxu.
Kjopa3, niania.ogg lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
neharika wrote:Kupowałam najwięcej rzeczy u sprzedawcy rp77 oraz wasyl83, nigdy nie się zawiodłam, Milka ja bym im napisała maila i dołączyła zdjecia, na pewno jakoś zareagują, zależy im na opinni, mają duzo pozytywnych komentarzy
na pewno dobrze wpisałaś nicki? Pokazuje mi, że Ci allegrowicze nic nie sprzedają i mają tylko 8 komentarzy..Najbliższa wizyta 15.03
-
Kjopa przykro mi z powodu cioci
Wanda, nawet jak dzidziusiowi nie szkodzi, to Tobie moze.25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
U nas chyba zapadła decyzja o imieniu. Bedzie Michał
nasz mały cudowny Michaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:08
IGA.G, misKolorowy, sallvie, kasieniaczek, Justyna Sz, Misiu2017, Lokokoko, Taśka22, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, neharika, Antonelka, Donia12, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Wanda1986 wrote:Kjopa a wiesz może czy na tym etapie to szkodzi dzieciątku? Ja się czuję dobrze, pójdę do endo i tak, niezależnie od tego co powie lekarka, ale martwię się o dzidzię.
Wanda nie wiem jak to jest na tym etapie ciąży. Nie będę pisać za co odpowiada Twoja tarczyca u dziecka. Moja endo mówiła,że dziecko ma już swoją tarczycę ale jak większość organów musi się jeszcze ulepszyć. Więc wytwarza swoje hormony ale jeszcze od nas trochę bierze. Nie wiem czemu na tym etapie często sypią się wyniki,podejrzewam że to nie ma do końca już teraz znaczenia dla dziecka ale tarczyca jest mocno obciążona i dlatego. Ja podejrzewam,że już w pierwszej ciąży powinnam mieć leki na tarczycę. Przytyłam 25kg a potem nie mogłam zgubić kg. ja która ważyłam 43kg przed ciążą, często pod koniec ciąży robi się zapalenie tarczycy ale nie ze względu na Hashimoto tylko z powodu ciąży i jest jakiś czas po porodzie. Dlatego pewnie po porodzie miałam zapalenie,tarczyca dostała po tyłku co przez lata robiło co chciało z moim organizmem. Tarczyca powinna mieć minimum 12ml moja miała 8ml więc pewnie to zapalenie było. Nie martw się więc o maluszka tylko teraz już o siebie żeby po porodzie nie doskwierała Ci tarczyca.
She dziękuję. -
nick nieaktualnyAgga wrote:Hej dziewczyny, nie było mnie tutaj przez kilkanaście tygodni- albo spałam albo starsza się zajmowałam i nie wiem kiedy to zleciało??? Poprzednia ciąża powoli leciała, a teraz nie wiem kiedy to zlecialo
Mam pytanie czy któraś z was się orientuje czy koordynowana opieka nad kobietą w ciąży juz obowiazuje? Chodzi mi o to że położna z której byłam bardzo zadowolona przy Wikusi będzie mogła się nami zajmować czy też będę zmuszona wybrać polozna wspolpracujaca z moim lekarzem i szpitalem w którym zamierzam rodzić??
Pozdrawiam Was serdecznie i zamierzam już regularnie tutaj bywać!
Moja lekarka polecała mi kilka polożnych. Szwagierka znów wybrała położną z naszej miejscowości, mieszkającą najbliżej. WIęc wydaje mi się, że jest to dowolne.
Agga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIGA.G wrote:a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. jaki kupić stanik na czas karmienia, bo podobno te ciążowe to już za małe będą... i się zastanawiam czy wziąć jeden z większą miseczką. dzisiaj podjedziemy do galerii to może coś znajdę
Ja miałam ten sam, który nosiłam w ostatnich miesiącach ciąży (taki z klapką). Moje piersi po porodzie nagle wcale się nie zmieniły, były takie same, choć wiem, że czasem się zdarza, ze są więsze przez nawał pokarmowy.IGA.G lubi tę wiadomość
-
Lis piękne imię
ja tez często używam zdrobnienia Michaś, ale mój M mówi, że nie lubi tego zdrobnienia woli Michałek, ale dla mnie to i tak jest Michaś mój mały miś ♥
Dzięki za info odnośnie magnezulis87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny. Oglądam sobie rożki i takie tam. I zdecydowanie wolę miętowy kolor od różowego... myślicie, że miętowe rzeczy tj. rożki itp itd będą wskazywać, że mam chłopczyka..?
np. tutaj
http://allegro.pl/rozek-becik-bawelniany-niemowlecy-z-usztywnieniem-i6629599018.html
zdecydowanie miętowe kropki lub miętowe serduszka...Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualny
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny. Oglądam sobie rożki i takie tam. I zdecydowanie wolę miętowy kolor od różowego... myślicie, że miętowe rzeczy tj. rożki itp itd będą wskazywać, że mam chłopczyka..?
np. tutaj
http://allegro.pl/rozek-becik-bawelniany-niemowlecy-z-usztywnieniem-i6629599018.html
zdecydowanie miętowe kropki lub miętowe serduszka...tak jak szary
edit: ja mam kocyk minky zielony, z materiałem safari szarekupiłam jak nie znałam płci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 16:55
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Też myślę, że mięta to uniwersalny kolor
mi te miętowe serduszka bardzo się podobają oglądała u innego sprzedającego i zdecydowanie pasują dla chłopca i dla dziewczynki
A pochwalę się kupiłam dziś dla synka otulacz myślę, że na wiosnę będzie ok do kosza mojżeszaw sumie chciała kupić kocyk bambusowo-bawełniany, ale już go nie było, więc się skusiłam na otulacz, bo miałam 20% zniżki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87ec4acf0319.jpgIGA.G, She Wolf, ilae, aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
-
Robiłam to dwa dni, kokardka po kokarde, cekin po cekinie 16 sztuk falach. Takie mamy prezenty dla bliskich)) domowej roboty
misKolorowy, IGA.G, Misiu2017, Niebieskaa, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Milka1991, She Wolf, Reni1982, neharika, Donia12, Omon lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[