WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko widzę że patrzysz na skład kosmetyków. Może ta stronka Ci się spodooba:http://www.ekomaluch.pl/kosmetyki-naturalne/do-mycia
    Mają też fanpage na fb

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf mam własnie zamiar wstąpić do hm. widziałam fajne na necie, ale boje się zamiawać, bo na prawdę nie wiem jaką mam teraz miseczkę. w stare się nie mieszczę. a chce już kupić i na czas karmienia za jednym podejściem :)

Miś na moim potasie z magnezem piszę, że można brać w ciąży, a na magnezie, że stosować po konsultacji z lekarze i tylko w przypadku konieczności :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wanienke miałam najzwyklejsza. Dałam za nią coś koło 30 zł w zzwykłym sklepie dziecięcym. Można je dostać wszędzie. Są u mnie w kauflandzie, tesco i chyba auchanie.
    2qlrexd.png

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga te z HM koniecznie trzeba przymierzyc. Ja nosze 70C a w hm ten rozmiar jest na mnie troche za duzy.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Iga te z HM koniecznie trzeba przymierzyc. Ja nosze 70C a w hm ten rozmiar jest na mnie troche za duzy.
    a one są w zwykłych hm, czy tam gdzie są działy hm mama

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Dziewczyny te, które nie mają zakazu współżycia, jaki macie śluz po stosunku? Wczoraj wieczorem (rano baraszkowalismy) na wkladce znalazłam gluta lekko rozciagliwego, większego niż zazwyczaj, koloru przezroczystego z białymi nitkami i dziś nieco mniej ale już bardziej rozciagliwego. Poza tym sucho. Myślę, że to po stosunku, ale z tyłu głowy siedzi, że to mógł być czop.

Kurcze mi to się wydaje że po stosunku po prostu mam tego śluzu więcej ale nie ma jakichś glutów ale za to nie raz w zwykły dzień mam takie właśnie glutki. Czasem mam całkiem sucho a czasem ( zauważyłam że przy stresie ) leci ze mnie jak z kranu aż przesiąka przez spodnie :) Chociaż ten ostatni śluz to ostatni raz miałam w dniu egzaminu na prawko wiec dwa miesiące już czegoś takiego nie było :)

A właśnie do dziewczyn które już maja dzieci :) Pewnie było już gdzieś to na forum napisane :) ale ile pieluszek tetrowych powinnam kupić tak na oko?

kasieniaczek lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKolorowy-powaznir doktorka kazała brać asmagB. Na ulotce też piszę, że trzeba skonsultować się z lekarzem :) ale skoro kazała to biorę. :)) wydaje mi się, że magnez to magnez i każdy jest podobny :))

Wanda-mi dziś doktor powiedział, że dla kobiet w ciąży normy Ft3 są inne i żeby się tym nie przejmować :)) oczywiście jak masz możliwość to skonsultuj :**

Vitae-dziekuje <3 już zagladam:))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Pati, teraz połowa dziewczyn na forum ma juz zawał....
    Myslalam ze o tym wiecie-sorki. Oczywiście dzieci ponospowych nie jest duzo. Ja o tym wiem od kilku lat. Nawet siostra farmaceutka mi mowila i ginekolog aby ostrozbie brac. Oczywiscie nie raz sa sytuacje ze trzeba wiec jakbym musiala to i tez bym brala.

A my z mezem jestesmy za bardzo przewrazliwieni bo za duzo przeslismy. Ja nawet paracetamolu nie wzielam ani razu w ciąży mimo ze przez pierwszy trymestr prawie caly czas mnie glowa bolala.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Dziewczyny te, które nie mają zakazu współżycia, jaki macie śluz po stosunku? Wczoraj wieczorem (rano baraszkowalismy) na wkladce znalazłam gluta lekko rozciagliwego, większego niż zazwyczaj, koloru przezroczystego z białymi nitkami i dziś nieco mniej ale już bardziej rozciagliwego. Poza tym sucho. Myślę, że to po stosunku, ale z tyłu głowy siedzi, że to mógł być czop.

Przepraszam za dosłowność ale czy to nie był śluz wymieszany ze spermą?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja niestety nie mam Ikei :( podobno otwierają na jesień w przyszłym. roku, ale zobaczymy. już otwierają od 2015 ;p
    Ja do ikei mam 250km ale ja czasmi tam jezdze i czasmi jezdzi ktos z rodziny. Wiec u mnie nie ma problemu z zakupami w ikei.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Potwierdzam , ta wanienka jest świetna :) mój synek ma 2,5roku a i czasami się w niej kąpie ( wcale ona nie jest taka mała wręcz przeciwnie bardzo pojemna i zgrabna ;) ) ręczniczki i pieluszki tez miałam z ikei i służą do dziś :)
    Moja znajoma ja miala i od 3 miesiaca musiala kupic nowa bo corka sie nie miescila. Wiem ze po urodzeniu miala 3800 i 59cm.
    Wiafomo ze jak dziecko juz siedzi to jest inaczej i mozr dluzej sluzyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 12:46

iv09df9hp0ju3od9.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a one są w zwykłych hm, czy tam gdzie są działy hm mama

Ja mam 2 sklepy w okolicy i w obu jest dzial mama, wiec nie wiem czy w zwyklym bedzie :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja miałam staniki rozmiar większe i po prodzie były ciasne. Miałam piersi bardzo okrągłe i sztywne. Wiesz,ja bym kupiła większe,ale jakieś zwykle a jak się unormuje laktacje to jakieś lepsze.

Poklocilam się z m :( mamy dziś imprezkę, 2 ur Korci i oczywiście wszysko ja robię a on nic bo ma katar i go łamie w kościach. Lubię jak mamy gości i w domu jest czysciutko i pachnąco. Przy dzieciach muszę sprzątać "na ostatnią chwilę". Już mam dość aż się poryczalam. Zakupy ja,sprzątanie ja,ogarnianie dzieci ja a on tylko siebie a dla mnie jak zwykle zabraknie czasu.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tika wrote:
    Neharika, masz moze jakiegoś linka albo fotke takiego tapczanika? Potzrebuje cxegos dla mojego strarszaka:)
    http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-martyna-140-70-tapczanik-ID100
    mamy dokladnie o to

tika lubi tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. jaki kupić stanik na czas karmienia, bo podobno te ciążowe to już za małe będą... i się zastanawiam czy wziąć jeden z większą miseczką. dzisiaj podjedziemy do galerii to może coś znajdę
    Ja przez pierwsze tygodnie po porodzie mialam 3rozmiary wieksza miseczke niz w ciazy potem to piersi stopniowo malaly

iv09df9hp0ju3od9.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ja uwielbiam ten zapach i stosuje, ale oryginalny. Niestety nie znam zamienników, ale może niech mąż Ci kupi na prezent pod choinkę oryginał? Dwa psikniecia a zapach utrzymuje się cały dzień i następny też czuc na ubraniach

Wiem, wiem bo mam koncówke oryginalnych, ale mimo wszystko przy dzisiejszych wydatkach ponad 400 zl za perfumy to przesada...w kazdym razie nie stac mnie na takie wydatki, bo kase z ZUS mam tylko do konca marca.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałam najwięcej rzeczy u sprzedawcy rp77 oraz wasyl83, nigdy nie się zawiodłam, Milka ja bym im napisała maila i dołączyła zdjecia, na pewno jakoś zareagują, zależy im na opinni, mają duzo pozytywnych komentarzy

Milka1991, agadana lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 godzin w kuchni to zdecydowanie za dużo, muszę poleżeć ! Ale dzięki temu mamy pieczone ziemniaki, sos czosnkowy, zasmażane buraczki, naleśniki z jabłkami i wieloowocowy kompocik oraz 5szt tymbalikow :-), normalnie zrobiłbym to polowe szybciej, plus zmywanie, ale jak pod nogami biega 23 miesięczny huragan to idzie znacznie wolniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 13:44

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienke mieliśmy te większą firmy tega, plus ta wkładka na przyssawki. Służyła nam około pół roku, potem juz w wannie kapalismy. Wanienke braliśmy w lecie przed dom i w niej się pluskała, a potem już w basenie. Nie wszystkie dzieci akceptują ten stojaczek więc lepiej żeby był oddzielnie, my na niego kladlismy pieluchę tetrowa, polewalilismy ciepłą wodą i kladlismy dziecko, leżała z przyjemnością

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 15 pieluch tetrowych białych, 5 kolorowych tetrowych i chyba 5 flanelowych. Wszystkie się przydały, nadal używamy w różnych okazjach, ostatnio jak wymiotowała to tez pieluchy poszły w ruch. Pewnie kupię w lutym kilka nowych, ale te co mamy są w bardzo dobrym stanie. Flanelowe wkladalam w rożek, więc rożek się tak szybko nie brudzil a w lecie nimi przykrywalam na spacerze. U nas się sprawdziły, nie pamiętam od kogo kupowałam na Allegro, od kogoś na literę H

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ