Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się z rana
jutro zaczynam 25 tydzień, chyba muszę to jakoś uczcić ;p np jakimś zakupem
She, Lis super, że wszystko w porządku i że sprawdziłyście. Lis odpoczywaj. moja koleżanka jest teraz w ciąży, na styczeń ma termin od 18 tc ma skurcze kilka razy dziennie, twardnienie, a już jest w 35 tygodniutakże głowa do góry, najważniejszy odpoczynek
mi lekarz ostatnio też kazał odpoczywać jak boli brzuch, skurczy nie mam, ale pobolewa np wczoraj cały dzień. kazał udawać chorąwięc leżę i udaję
dzisiaj w planach tylko mielone z indyka, ogarnięcie łazienki.
lis87, She Wolf, Omon, neharika lubią tę wiadomość
-
ja kupiłam kombinezon na 56 czy 62 już nie pamiętam, ale siostra mnie namówiła i sama zapłaciła
ma córeczkę z marca i mówiła, że może być potrzebny. zwłaszcza jak mała postanowi przyjść ciut wcześniej
ja mam termin na koniec marca/2 kwietnia. więc duże prawdopodobieństwo, że pojawi się np w połowie marca
-
nick nieaktualny
-
nutella_ wrote:mam głupie pytanie. ale siedzę i zamawiam powoli prezenty. Może któraś pomoże. Mają wasi mężowie golarki elektryczne ? Interesuje mnie coś z tymi trzema "kółeczkami". Wiecie czy to goli do zera czy coś zostawia?
teraz ma taką płaską i zostawia mu z 1-2 mm.
mój chce kupić nową, ale szkoda mu kasy od roku. Więc pomyślałam, że to fajny pomysł na prezent. Bo sam sobie chyba nigdy nie kupi.
Mojemu kiedyś kupiłam na prezent golarkę i jest bardzo zadowolony, nie podrażnia skóry, nie ma krostek po goleniu i łatwa w obsłudze bez zbędnego kupowania pianek i maszynek. Tnie do zera jak golarka, ale codziennie albo co 2 dzień się goli zależy ... bo to ścina a nie wyrywa to zależy jak rośnie Twojemu zarost.
Ja mu kupiłam taką
https://www.google.pl/search?q=golarka+philips+sensotouch&client=tablet-android-pega&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjU1oS4menQAhVCdCwKHfpyDEsQ_AUIBygB&biw=960&bih=600&dpr=2#imgrc=atngCqL73Sn0AM%3AWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 09:31
nutella_ lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
ojejku wrote:Cześć Dziewczyny, czy można z Wami czasem pogadać
? Uciekłam w sierpniu w panice, tak bardzo się bałam, że nie mogłam czytać o kolejnych wczesnych stratach.
Moja ciąża była obarczona sporym ryzykiem właściwie od początku, wspomagałam się sterydem, ale nadal jestem obstawiona lekami i też nic więcej zrobić nie mogę, więc łaskawie czekam i czekam
podczytuję Was ostatnio, piękne rzeczy kupujecie.
Ponoć ta wanienka z ikei za 19,99 jest extra, wszyscy ją chwalą. W ogóle w ikei sa też pieluszki muślinowe w dwupakach, ręczniczki z kapturkiem itp, warto się u nich rozejrzeć, bo jakość maja fajną i ceny tez dość konkurencyjnejeśli ikea jest w zasięgu oczywiście
Minęło u mnie pół ciąży, z wielkim stresem przyjmuję kolejne tygodnie i odhaczam tyko, aby przejść ten 26, potem 32 tydzień
Powoli zaczynam wierzyć w to, że to wszystko może się udać i po 3 stratach doczekam się zdrowego synka.
chyba każdy czeka i czekaja też odliczam dni
teraz liczę do sylwestra ;p wtedy zacznę 28 tydzień więc już bezpieczny okres w dużej mierze
a później pewnie będę czekała na 33 tydzień - mój lekarz mówił, że już maluszek mógłby bez inkubatorka się obejść
będzie dobrze, ja jestem nastawiona pozytywnie
-
Cześć dziewczyny
Ten ból podbrzusza o którym wczoraj pisałam zupełnie przeszedł czyli pewnie maluszek siedział na pęcherzu albo to ból od rozciągającej się macicy
Zanim zasnęłam to zostałam skopana przez swoje dziecko w niezłym stylu kopało od 12 w nocy do 1:30 ranoteraz też wystarczyło się przekrecic na prawy bok a moje dziecko chyba dało mi do zrozumienia że mam wracać na lewy bok albo na plecy bo jemu to niewygodne jak się przekrece na prawo
She , lis Cieszę się że z maluszkami wszystko dobrze
ojejku witamy znowu na pokładzieTak jak napisała Iga Chyba każda z nas odlicza do jakiegoś tam tygodnia. Ja mimo że ciąża okej nie mam żadnych problemów to też teraz modle się byle by wytrzymać do 25 tygodnia do końca roku, pewnie później będę się modliła żeby wytrzymać do końca stycznia itd aż w końcu każda z nasctak się wymodli że przyjdzie 42 tydzień a my jeszcze nie będziemy rodziły haha
She Wolf, Omon, neharika lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Iga Wczoraj właśnie się do mojej mamy śmiałam, że czego ja się spodziewałam teraz już coraz mniej będzie miło przecież maluszek nie waży już 10gram i nie mierzy 3cm tylko ma 0,5 kg i mierzy około 20cm
IGA.G, Lokokoko lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
aniołkowa mama - akurat ta sprzedająca nie ma wielu aukcji
podesłałam link tylko po to żeby było wiadomo o jakich nakładkach mówię
Niebieskaa - ja po tych zdjęciach nie widzę dużej różnicy w rozmiarach. Wiadomo, że body będzie krótsze niż pajacyk bo nie ma nogawek, ale krok raczej sięga do kroku pajacyka
Najbliższa wizyta 15.03
-
Hej dziewczyny, nie było mnie tutaj przez kilkanaście tygodni- albo spałam albo starsza się zajmowałam i nie wiem kiedy to zleciało??? Poprzednia ciąża powoli leciała, a teraz nie wiem kiedy to zlecialo
Mam pytanie czy któraś z was się orientuje czy koordynowana opieka nad kobietą w ciąży juz obowiazuje? Chodzi mi o to że położna z której byłam bardzo zadowolona przy Wikusi będzie mogła się nami zajmować czy też będę zmuszona wybrać polozna wspolpracujaca z moim lekarzem i szpitalem w którym zamierzam rodzić??
Pozdrawiam Was serdecznie i zamierzam już regularnie tutaj bywać!sallvie lubi tę wiadomość
-
ojejku miło widzieć ciebie ponownie
o dziwo zapamiętałam Ciebie, a z pamięcią u mnie kiepsko.
sy_la dzięki
milka philips bre620 coś takigo, ale nie jestem pewna, bo dalej dostępu d laptopa nie mam.
Ktoś pisał o gabkach do wanienek. Ogólnie są nie polecane, bo są skupiskiem bakterii.ojejku, neharika, sy__la lubią tę wiadomość
-
Ojejku
W czwartek widzialam ta wanienke w Ikei i jest bardzo mała. Dlatego jej nie kupilam.
Ale jak ktos chce coraz zmieniac wanienki to wtedy spoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 10:57
kahaśka lubi tę wiadomość
-
Wczoraj jak wracalismy z kabaretu to zaczal bolec mnie brzuch na dole ale nie byl twardy. Bolal tak z 3 godziny.
Chcialam juz wziasc no spe ale mąż przyomnial mi o ponospowych dzieciach o ich obnizonym napieciu miesniowym i dalam sobie spokoj. Za to wzielam 2 tabletki magnezu.neharika lubi tę wiadomość
-
Kurde to mam metlik w głowie z tą wanienka haha. Bo właśnie też zastanawiam się jak myć główkę w tej anatomicznej itp itd.
)
Byłam u tego endokrynolog. Zwiększył mi dawkę na 88mg i mówi, że to przez tą hipoplazje. No i w rezultacie tyle się dowiedziwadzialm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:15
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Dobry dzień
Odnośnie golarek to super sprawa tak jak wyżej pisała sy_la nie ma podrażnień i krostek co często było problemem przy goleniu zwykłymi maszynkami, nawet tymi super drogimi. Mój mąż ma taką ale już chciałby nową i coś mi tu podpowiada w związku ze świętami
jedyny minus jest taki, że jednak chłopaki muszą częściej się golić bo niby żadna golarka nie wyrywa przeciez ale ta "ścina" tak jakby troszkę dalej od skóry i ten zarost szybciej widać. A jak będziecie kupować swoim facetom takie golarki to zwróćcie uwagę na to czy można używać ich do golenia na sucho i z wodą czy dodatkowo z pianką bo stąd bierze się duża różnica w cenie. Na tygodniu się orientowałam więc co nieco wiem
Ostatnio była mowa o polecanych użytkownikach allegro i tak sobie pomyślałam że może gdzieś tam w tym naszym super pliku Excel na pierwszej, znalazło by się miejsce aby gdzieś zapisywać tych sprawdzonych? Ciężko jest tak wszystkich wyłapać na bieżąco z Waszych wpisów i zapamiętać a znalezienie w późniejszym terminie graniczy z cudem :-p
Witamy "nowe-stare" Mamusie :-*Agga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny