Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już kupiłam wanienkę. I mam taką o:
http://www.tega.com.pl/wanienka_mala_mis_86_cm.html
I do tego mam taką wkładkę co mogę włożyć do tej wanienki albo naszej wanny:
http://www.tega.com.pl/fotelik_do_kapieli_antyposlizgowy_mis.html
Ten fotelik jest bardzo fajny, ma na dole przylepceCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Ja już kupiłam wanienkę. I mam taką o:
http://www.tega.com.pl/wanienka_mala_mis_86_cm.html
I do tego mam taką wkładkę co mogę włożyć do tej wanienki albo naszej wanny:
http://www.tega.com.pl/fotelik_do_kapieli_antyposlizgowy_mis.html
Ten fotelik jest bardzo fajny, ma na dole przylepceja właśnie szukam takiej wstawki
-
misKolorowy - ja kilkakrotnie już wspominałam, ze od 3 tygodni chodzę do szkoły rodzenia
Darmowa na NFZ
aniołkowa mama - ja nie zagłębiałam się w temat, kupiłam osłonki od sprzedającej, od której brałam laktator i inne rzeczy. Osłonki były połowę tańsze niż w aptece i było napisane, że ze względu na kształt umożliwiają bliższy kontakt dzidziusia ze skórą mamy bo dziecko noskiem dotyka piersi a nie gumyhttp://allegro.pl/oslonki-na-piersi-avent-komplet-male-i-standard-i5399516371.html
misKolorowy lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Faktycznie taniutkie, dzięki Kordonku ale zabiją mnie za kolejną paczkę
i tak nie idzie kupić wszystkiego od jednego sprzedającego. Będzie ich chyba z 10.. wiem, że są tacy co mają dużo rzeczy dla dzieci, sama takich wybieram ale nie mają wszystkiego to co chciałabym
wybrzydzam
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Misiu kolorowy, dzieki za pamiec. Wlasnie wrocilismy. Na szczescie to nie wody. Moge przez jakis czas spac spokojnie, ale w razie czego mam wrocic.
sallvie, Donia12, kahaśka, IGA.G, misKolorowy, Reni1982, Jagah lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Reni1982 wrote:Mam pytanie z innej beczki...o perfumy...
Uwielbiam Coco Chanel Mademoiselle, no ale na orygianlne mnie teraz nie stać, czy któraś z Was też lubi ten zapach i wie gdzie można dostać coś podobnego, testery, identyczny zapach...?Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ja wlasnie wróciłam z IP, moj bol brzucha nie przechodził, brzuch jak kamień czasami. Nie mogłam sie przekręcić z boku na bok bo bolało, na wypisie miałam ze szpitala napisane, ze przy takich teardnieniachc zgłosić sie. Oczywiście bym nie pojechała ale M juz nalegał, widział ze i ja sie martwię. Pojechaliśmy, zbadali, nie widza przyczyn twardnienia. Lekarz w ogóle stwierdził, ze na tym etapie ciąży nie muszę juz brać no spy bo ona i tak nie pomaga, a przy skracającej szyjce w ogóle nie powinnam jej brać....bez komentarza to po co mnie faszerowali w szpitalu no spa? No nic dołożył mi luteinę 3x1 duphaston 3x1 magnez 3x1 i jak bedzie sie powtarzać to sie zgłosić. Szew trzyma szyjka sie nie skraca, ma 33mm i jest twarda. Lezec lezec i jeszcze raz lezec. Także wróciłam i ide lezec dalej, tylko skąd ten bol brzucha, oby przeszło do rana.
She cieszę sie, ze u Ciebie wszystko dobrze.She Wolf lubi tę wiadomość
-
She,lis oszczedzajcie się ile się da. Najważniejsze,że wszystko jest ok.
Loko ja miałam taką wanienke i byłam zadowolona. Miałam do niej stolarz,rozkłada łam w łazience,prysznicem należała wody. Super wygoda. Bardzo ułatwiala mycie gdy byłam sama. Dziecko nie wyślizguje się,jest stabilnie.Lokokoko, She Wolf, lis87 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny , u mnie juz humor dzis lepszy za to pogoda beznadziejna - za chwile wybieram sie na zakupy bo w lodowce światło a mam ochotę na jakieś ciasto cis wiec moze zrobię jaglane kokosowo - czekoladowe . Jest pyszne !Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Aniolkowa-martwie się wiadomo. No, ale co ja mogę? Badania robię, lekarza odwiedzam regularnie, tabletki łykam regularnie... A na resztę wpływu nie mam. Poza tym od 2giego trymestr dzidzia ma już chyba swoją tarczycr. Tak mi coś prof Starzyk mówił. Muszę go dziś dopytać.
Dziewczyny to co myślicie o takiej wanienki? Myślicie, że Bobo faktycznie może się podbijać?
Korcie właśnie przeczytałam Twój post) to zdecydujemy się z mężem na taką
) a nie wiecie gdzie mogę ją dostać? Bo szukam i kiepsko mi to idzie :* a na jaki okres starcza ta wanienka?
She Wolf, Lisku cieszę się, że to nic poważnego i jesteście w domku
Ja nie śpię już od 7... Wizyta u endoa na 10%20. Za oknami szaro... Bleidę coś zjeść, wykąpać się i będę heppi!
Milego dnia... Odezwę się po wizycie pewnie!She Wolf, lis87 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
flowerygirl wrote:Dziekuje za odpowiedzi na temat wózków i fotelików. My uświadomiliśmy sobie ze cale lato córcia spędzi w gondoli wiec dobrze by bylo aby byla ona wentylowana a to niestety bardzo zawęża wybór. Co do fotelika chcemy by miał funkcję rozkładania na płasko poza samochodem i tez do wyboru zostaje tylko Kiddy i Cybex. Jeśli macie jakies informacje co może być w nich minusem, ja i Zuzia bedziemy wdzięczne
Słuszna uwaga co do gondoli ale jeśli bierzecie pod uwagę kolejne dziecko które może być zimowe to.polecam godnole plastikowa. Tak żeby trzymała ciepło. Chociaż to się pewnie nie wyklucza z wentylowane.
A czytałaś i bezpieczeństwie rozkładanym na płasko fotelików? Bo mi się kojarzy ze jak ja kiedyś czytałam o tym to wszędzie wspominany że to nie jest bezpieczna pozycja?!flowerygirl lubi tę wiadomość
-
Witamy się porannie:)
My mieliśmy zwykła wanienkę ale ze stelażem. Bardzo to było wygodne bo nie trzeba było być w pół zgiętym przy kąpaniu. Do tego jest swobodny dostęp do dziecka plecków, tyłka no i główkę łatwo umyć i spłukać. Pod koniec kąpieli zawsze jeszcze robiłam mu przyjazną "przejażdżkę" po wodzieta wkładka chyba by mnie ograniczała bardziej niż była pomocna.
-
Vero, tez mam wanienke flexi i najbardziej ciesze sie z jej kompaktowosci... po tym jak przyszla moda na minimalizm..i minal moj dystans do tego co modne i glosne...przeczytalam kilka ksiazek na ten temat... i mocno ta idea na nie wplynela, minus jest taki, ze dostaje goraczki jak w domu jest balagan i jest zagracone... my mamy nieduze mieszkanie i pomieszczenie, w ktorym trzymamy odkurzacz, sprzet sportowy itd juz jest niemalze wypelnione po brzegi... wizja miliona gadzetow dla dziecka mnie przeraza dalej... no chyba, ze to sa ladne rzeczy, dobrej jakosci i posluza na dluzej... ale akurat plastikowa wanienka upchana gdzies w lazience mnie przerazala:P tak wiem..ze to glupawe problemy, ale juz uwielbiam flexi za to, ze nie zajmuje miejsca.
Dziewczynki co do tsh to moje tsh to 1,82, badalam tydzen temu, biore dalej dawke euthyrox 50, ale niedlugo skonsultuje to z moim endo... moze powinnam podwyzszyc dawke hmm...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
eforts wrote:Słuszna uwaga co do gondoli ale jeśli bierzecie pod uwagę kolejne dziecko które może być zimowe to.polecam godnole plastikowa. Tak żeby trzymała ciepło. Chociaż to się pewnie nie wyklucza z wentylowane.
A czytałaś i bezpieczeństwie rozkładanym na płasko fotelików? Bo mi się kojarzy ze jak ja kiedyś czytałam o tym to wszędzie wspominany że to nie jest bezpieczna pozycja?!
Te dwa foteliki to jedne z najbezpieczniejszych - testy ADAC.
Pozycja lezaca mozliwa tylko poza autem, tak żebym gondoli nie musiała wszędzie targać a żeby dzidziuś sie nie dusil w wygięciu jakie robi fotelik samochodowy.
Co do gondoli to sa regulowane, może byc wentylacja może być szczelnie...zobaczymy...czuje ze to będą długie wybory. -
She super, że skończyło się tylko na strachu
oszczedzaj się teraz
Lis mam nadzieję że bóle odpuszcza i do końca będziesz miała już spokój, a teraz leż i odpoczywaj
Dobrze, że pojechalyscie sprawdzić co się dzieje.
Donia ja z kotem mam podobnie, zawsze budzi w nocy, a później nie mogę zasnąć...
Idę gotować rosołeklis87, She Wolf, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Ilae i inne dziewuszki zainteresowane wielkoscia ciuszkow z alie, wysylam Wam fotki i male porownanie. Inne dziewczyny niech wybacza, ze te fotki zajmuja tyle miejsca, nie wiem jak dodac malutkie fotki.
Ale jeszcze jedna sprawa...GLUPOL ze mnie totalny, bo ja sie dziwilam, czemu niektore ubranka sa takie duze:PPP bo ja zamowilam po prostu w przeroznych rozmiarach haha i stracilam juz rachube co ma przyjsc i w jakim rozmiarze i dziwilam sie: ooo jakie duze:P.
Na pierwszy ogien idzie spiworek z h&m (50/56) vs. kombinezonik z alie (0-3M)
Kolejne zdjecie: pajacyk z alie (0-3m, ponizej metka), a po prawej body ze sklepu lindex(56)
Kolejna fotka: po lewej alie (0-3M), po prawej lindex (56)
I na koniec: po lewej stronie alie (0-3M), po prawej ubranko ze sklepu lindex (56)
Omon, Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017