WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy można z Wami czasem pogadać ;) ? Uciekłam w sierpniu w panice, tak bardzo się bałam, że nie mogłam czytać o kolejnych wczesnych stratach.
    Moja ciąża była obarczona sporym ryzykiem właściwie od początku, wspomagałam się sterydem, ale nadal jestem obstawiona lekami i też nic więcej zrobić nie mogę, więc łaskawie czekam i czekam ;)

podczytuję Was ostatnio, piękne rzeczy kupujecie.
    Ponoć ta wanienka z ikei za 19,99 jest extra, wszyscy ją chwalą. W ogóle w ikei sa też pieluszki muślinowe w dwupakach, ręczniczki z kapturkiem itp, warto się u nich rozejrzeć, bo jakość maja fajną i ceny tez dość konkurencyjne :) jeśli ikea jest w zasięgu oczywiście
    http://iv.pl/images/52233244858969659883.jpg

Minęło u mnie pół ciąży, z wielkim stresem przyjmuję kolejne tygodnie i odhaczam tyko, aby przejść ten 26, potem 32 tydzień ;)
    Powoli zaczynam wierzyć w to, że to wszystko może się udać i po 3 stratach doczekam się zdrowego synka.
    Potwierdzam , ta wanienka jest świetna :) mój synek ma 2,5roku a i czasami się w niej kąpie ( wcale ona nie jest taka mała wręcz przeciwnie bardzo pojemna i zgrabna ;) ) ręczniczki i pieluszki tez miałam z ikei i służą do dziś :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ojejku :)
    Ja za to zagladam czasem na LWD ale słabo u mnie z czasem na regularne bywanie nawet tutaj...
    Ps. Te reczniki z kapturkiem z ikea sa mega fajne. Mój 4latek dalej go używa a ręcznik wygląda jak nowy :)

ojejku lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ja biorę no spę w nagłych wypadkach, na codzien magnez i potas. czasem nie sięgam po no spę tydzień, dwa tygodnie, a później 3 dni po rząd wezmę. stosuję jak ból brzucha nie ustępuje po odpoczynku, albo jak nie mam możliwości odpoczynku

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Witaj Ojejku :)
    Ja za to zagladam czasem na LWD ale słabo u mnie z czasem na regularne bywanie nawet tutaj...
    Ps. Te reczniki z kapturkiem z ikea sa mega fajne. Mój 4latek dalej go używa a ręcznik wygląda jak nowy :)
    ja niestety nie mam Ikei :( podobno otwierają na jesień w przyszłym roku, ale zobaczymy. już otwierają od 2015 ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Kurde to mam metlik w głowie z tą wanienka haha. Bo właśnie też zastanawiam się jak myć główkę w tej anatomicznej itp itd.
    :))

Byłam u tego endokrynolog. Zwiększył mi dawkę na 88mg i mówi, że to przez tą hipoplazje. No i w rezultacie tyle się dowiedziwadzialm.
    a jakie masz wyniki jeśli mogłabyś przypomnieć ?:)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Vero Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka zdjec zrobie Tez zdjec reszty pozniej
    Pierwsza to kappahl newbie
    Drugie rozne mom petite Bebe, nicol, pinokio, barbaras etc.

Co myslicie o cocodrillo? Oplaca sie kupowac ?

Kurcze Jak wy dodajecie zdjecia??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 11:39

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:42

Awf3p2.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, pewnie będę jechać w Styczniu. Jeśli masz coś na oku to mów, chętnie kupię i Ci prześle :)

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Iga, pewnie będę jechać w Styczniu. Jeśli masz coś na oku to mów, chętnie kupię i Ci prześle :)
    naprawdę? :) super, to ja sobie poprzeglądam stronkę i może się na coś skuszę :):)

vitae13 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. jaki kupić stanik na czas karmienia, bo podobno te ciążowe to już za małe będą... i się zastanawiam czy wziąć jeden z większą miseczką. dzisiaj podjedziemy do galerii to może coś znajdę

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    aniołkowa mama - akurat ta sprzedająca nie ma wielu aukcji ;) podesłałam link tylko po to żeby było wiadomo o jakich nakładkach mówię ;D

Niebieskaa - ja po tych zdjęciach nie widzę dużej różnicy w rozmiarach. Wiadomo, że body będzie krótsze niż pajacyk bo nie ma nogawek, ale krok raczej sięga do kroku pajacyka :)

ja tez mysle, ze rozmiary sa podobne, cos mi sie ubzduralo, ze sa wieksze...ale to pewnie dlatego, ze w kolekcji mam tez ciuszki na okolo 68cm

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana ja mojemu D kupiłam dwa lata temu na Mikołajki taka golarka Philipsa i niestety mój biedny ma po niej podrażnienia. Ale to każdy ma inaczej <3 super dla takiej wrażliwej buzi u mężczyzn sprawdza się balsam do golenia arbonne. :) polecam!!

Misiu już Ci pisze :*,
    TSH mam 4.130 (wczoraj aniolkowej pisałam, ze 4.5 coś mi się pokickalo)
    Ft4 mam 1.11
    Ft3 mam 2.41-ponizrj normy

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :*:*:*:*

Już jestem w domciu , byłam na wizycie było to tylko omówienie badań waga , ciśnienie , bez USG wiedziałam że tak będzie mówił że ostatnio robiliśmy USG i córeczkę mierzyliśmy , więc na razie Ania pozostaje Anią :-*:-*, mam łykać żelazo trochę mi spadło i kolejna wizyta 7 stycznia po nowym roku ;-). Ważę już 69 kg cisnienie w nirmie badania w porządku a wiecie moj gin ma synka w wieku Grzesia córeczkę ktora ma 8 lat i drugą córeczkę ktora ma 6 zaczal mi sie zwierzać ;-)czy co to ten mój gin to młody jest , pewnie w wieku mojego męża lub trochę starszy ;-) .Lecę obiad robić .

Lokokoko, Donia12 lubią tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kosmetomama.pl/szampon-i-plyn-do-kapieli-dla-niemowlakow-i-dzieci-pat-rub/

Wstawiam. Może któraś mamusia skusi się na ten płyn i szampon dla Bobo (2w1). Ja osobiście zamierzam tego używać. :*

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa bardzo dziękuję za zdjęcia :)

Dziś rano tatuś pierwszy raz poczuł kopniaczki trzymając rękę na moim brzuszku :)

misKolorowy, Niebieskaa, IGA.G, Lokokoko, Omon, neharika, Justyna Sz, Donia12 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    naprawdę? :) super, to ja sobie poprzeglądam stronkę i może się na coś skuszę :):)

Pewnie. Żaden problem :)

IGA.G lubi tę wiadomość

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja mam jeszcze pytanie co do lekow, ja nospe odstawiłam, ale chciałam zapobiegawczo wziąć magnez, bo łapią mnie też skurcze w łydkach, kupiłam maglek b6 i w ulotce jest napisana, żeby nie stosować w ciąży, chyba że lekarz zaleci i teraz nie wiem... Czy któraś z was go stosuję? Zapytala bym lekarza, ale wizta dopiero po świętach :/

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za mile slowa :*

Przez Was ogladam wanienki i na nic nie moge sie zdecydowac :p

Lis, odpoczywaj duzo. Wszystko bedzie dobrze :)

Co do Nospy to mnie tez lekarz zakazal jej brania po zalozeniu szwu. Tylko raz wzielam jak mnie brzuch mocno bolal, a poza tym od miesiaca nie biore.

Iga ja kupilam w HM dwupak stanikow do karmienia i nosze juz teraz. Miseczki sa miekkie i sie rozciagaja, wiec pewnie posluza mi dlugo, no chyba ze piersi beda dwa razy wieksze :P

lis87, IGA.G lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają doświadczenie w leczeniu tarczycy, ostatnio miałam wynik TSA na granicy 2,3 więc choć lekarka nic o tym nie mówiła zbadałam sobie kontrolnie, żeby w razie czego iść do endo (w poprzedniej ciąży miałam 2,6 a ta lekarka powiedziała że to w normie i nie leczyła, a ja głupia wierzyłam jej na słowo). Wyniki mam takie:
    TSH 1,49
    FT3 1.89 norma od 2 do 4.4
    FT4 0.98 norma od 0.93 do 1.7

FT3 mam obniżone, co to znaczy? Próbuję to w kalkulatorach i przelicznikach zinterpretować ale jak byłam zielona tak jestem nadal.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. jaki kupić stanik na czas karmienia, bo podobno te ciążowe to już za małe będą... i się zastanawiam czy wziąć jeden z większą miseczką. dzisiaj podjedziemy do galerii to może coś znajdę
    Mi piersi niewiele więcej urosły od czasu pojawienia się pokarmu. Zrobiły się ciezsze i pelniejsze. Kupiłam staniki o rozmiar, dwa wieksze i leżą nieuzywane. Zakładałam prawie wszystkie te co używałam w ciąży.

IGA.G lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ