X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero slub bierzemy 26.08 takze niedlugo.

IGA.G lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imię Tymek :) moja przyjaciółka tak nazwała synka

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga dziękuję :) zostało wybrane na długo przed staraniami, urzekło mojego Męża :P

Monika na razie bez zmian, bolące piersi, czasem brzuch i senność, ale już nie czekam na mdłości bo wiem, że wszystko jest dobrze i już ich nie potrzebuję :P

Pati właśnie miałam skomentować. Długo Jesteście parą ? duże weselicho?
    fajnie, fajnie, tylko się nie napijesz :P wszyscy się dowiedzą na weselu?
    Będziesz musiała bardzo na siebie uważać i nie szaleć...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam takie myśli, że może jednak się pośpieszyliśmy z decyzją. Może za łatwo poszło, mój mąż też ani się jakoś nie ucieszył szczególnie (tzn. cieszył się, ale nie okazywał tego jak na filmach, nie było podnoszenia ani łez :P ) no i potem trochę nawywijał, pokazywał humorki... Jak zaczęłam krwawić to chyba do nas obojga to dotarło i wtedy już tylko liczyło się to, żeby się dobrze skończyło.
    W tej ciąży już nie mam takich myśli, mam już wszystko w głowie poukładane, wiem gdzie będzie stało łóżeczko :)

Jeśli chodzi o płeć to mąż mi ciągle gada o tym, że ma być syn, bo przedłużenie gatunku itd. :O Ale za każdym razem mu mówię, że teraz to się trzeba modlić o pomyślność, żeby nic złego się nie stało i żeby dzidziuś się zdrowo rozwijał. Ostatnio sam powiedział, że może i nie bez powodu się mówi maminsynek i córeczka tatusia, więc i na dziewczynkę jest już gotowy :P

Pati a ja cały czas mam wrażenie, że dopiero co odliczałam ostatnie dni do ślubu ;) Fajny czas, ale pamiętam jak się wtedy z narzeczonym kłóciłam - dosłownie o wszystko :P Na szczęście to był tylko syndrom Panny Młodej, która chciała mieć idealny ślub i wesele a zły książę miał w dupie kolor serwetek i nie potrafił zrozumieć, że jego ulubiony krawat nijak się ma do mojej wizji :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 właśnie tak patrzyłam na twój suwaczek, jak tam wszystko juz ogarnęliście? dajesz radę senność ci nie daje w kość w trakcie przygotowań?

itania tez jadę do Sarbinowa na urlop, ale dopiero 25.08, bo po drodze jeszcze weselę i odwiedziny u teściowej :)

a co do Lis to czytałam jej wpisy na sierpniowych staraczkach:
    " My leżymy na ginekologii operacyjnej. Badali mnie tylko wziernikiem po przyjęciu, oczywiście nic sie nie dowiedziałam. Mam leżeć i chodzić tylko siku, tak do wtorku, we wtorek usg. Krwawienie nie ustało, jest raz mniejsze raz większe. Mam jeszcze nadzieje, ale coraz bardziej sie boje. Dali mi tylko duphaston 3x1 i tyle. A jak wiadomo taki szpital i ginekologia to okropny oddział. Tyle tu tragedii, tyle placzu. Wzrok w ścianę i czekasz na swój wyrok :( nie znają przyczyny krwawienia. Wczoraj byłam jeszcze na usg u mojej gin i wszystko było dobrze, nie mam pojęcia skad to wszystko :( każde wyjście do toalety to modlenie sie...nie wiem czemu mu kobiety jesteśmy tak doświadczane."

Milka1991 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:

Kahaska, mam juz takie pecherzyki wypelnione plynem. Myslisz ze na czosnek za pozno?

Zawsze można próbować. Może się obsuszy szybciej

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i był kolejny wpis Lis:
    "Oni w ogóle nic nie powiedzieli o tym polipie. Specjalnie wzięłam ta wizytę wczorajsza aby widzieli coś sie dzieje. Zrobili mi usg jak mnie przyjmowali. Takim starym starym sprzętem ze ja tam sama ledwo widziałam ten pęcherzyk, ale był jeszcze na miejscu. Lekarz nic więcej nie widział (co tam zobaczyć jak ten sprzęt taki stary, ze chyba jeszcze moja babcia miła nim robione usg :/ ) pózniej juz nic. Czekać na lekarza. Ten wezwał badanie minuta wziernik włożył nic nie mówił o polipie na szyjce i powiedział leżeć i sie nie ruszać i tyle. Wiec leżę i chodzę co chwila do kibla obsesyjnie siku zeby sprawdzić co sie dzieje. Leżałam tu w styczniu, sie obok wraz leżę...a myślałam ze historia nie lubi sie powtarzać, ze teraz na pewno bedzie wszystko dobrze. Tym bardziej, ze Milan dość dobre bety przyrosty i były duże. No nic natura wie najlepiej co robi :( tylko szkoda, ze to tak bardzo boli"

więc wszystkie kciuki i modlitwy za lis i fasolkę <3

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziwny posmak w buzi caly czasod 2dni i zadne jedzenie mi nie smakuje bo jedt bezsmakowe.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Iga dziękuję :) zostało wybrane na długo przed staraniami, urzekło mojego Męża :P

Monika na razie bez zmian, bolące piersi, czasem brzuch i senność, ale już nie czekam na mdłości bo wiem, że wszystko jest dobrze i już ich nie potrzebuję :P

Pati właśnie miałam skomentować. Długo Jesteście parą ? duże weselicho?
    fajnie, fajnie, tylko się nie napijesz :P wszyscy się dowiedzą na weselu?
    Będziesz musiała bardzo na siebie uważać i nie szaleć...

2 i pol roku jestesmy razem. Wesele na 70osob mamy. Ja i tak nie lubie zbytnio alkoholu wodki wogole nie pije, czasami tylko wino pije.

My nawet dzieciom ani rodzicom nic nie mowimy. Pozno im powiemy. Za duzo przezyc mielismy ostatnio.

Ja dzis zapisalam sie na usg prenatalne i echo serca plodu do profesor Dangel w Warszawie na 10.10. Wiem ze moze pomyslicie ze przesadzam ale do dobrych lekarzy nie ma miejsc tak od reki.

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wszystko smakuje metalicznie :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 My 27 idziemy , na wesele ;) :) . 24 będziemy mieć 8 rocznicę naszych zaręczyn, a we wrześniu będzie 3 rocznica naszego ślubu :D .
    She Wolf Mnie też śluz doprowadza do szału , biały mleczny to wszystko dobrze nic się nie dzieję , ale i tak ten strach gdzieś siedzi , mówię wam już chcę kwiecień .

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak na kacu gigancie po tygodniowym piciu. Tzn. nigdy nie miałam takiego kaca, ale tak się czuję. Ratunku :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowa cie boli?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Omon Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za rok mamy dwa wesela - w czerwcu i w sierpniu i już myślę jak to będzie z dzidzią :D Oba wesela wyjazdowe a takiego malutkiego dziecka nie zostawię na dłużej z dziadkami, raz, że nie będę się dobrze bawić tak daleko od dziecka a dwa, że nie mam chyba na tyle zaufania ani do moich rodziców ani do teściów. Jak będzie bliżej to będę musiała się dowiedzieć, czy przy salach będą jakieś pokoje - jak tak to pół biedy, dzidzie zostawi się w pokoju z opiekunką, która w razie co to zadzwoni czy zawoła. Gorzej jak nie będzie takiej opcji ;)

No i żebym się dwa miesiące po porodzie wcisnęła w jakąś fajną kieckę :D

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    glowa cie boli?
    Żołądek ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie cos, ż ejestem mega glodna ale nie na nic nie mam ochoty, normlanie otwieram lodowke i nic nie jem dalej a glod rosnie nie ciagnie mnie nie mdli tylko jakby wszystko obrzydza macie takie cos?

Agga lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon Ja też mam taki dylemat , moja trzecia siostra w nastepnym roku we wrześniu wychodzi za mąż , i juz kombinuję gdzie tu przenocować , u mojego taty odpada bo za mało miejsca , u babci też, jest taka możliwość aby wynająć , ale to też odpada bo za najem trzeba zapłacić , nawet jakbym wynajęła to ktoś by musiał tam cały czas siedzieć z rodziny , wiem że szmat czasu i zdąży coś się wykombinować do ich ślubu , na razie tym się nie przejmuję , będę potem myśleć jak donoszę i urodzę :D.

Omon lubi tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 34 Ja tak miałam w poprzedniej ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 14:54

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) mnie dzis rano bolał brzusio teraz jest ok.pieri mam spuchniete i bardzoo bola.w nocy spac nie mogę ciągle na siku sie budzę i te sny.. ehh a w dzien mogła bym spać i spać złaszcza po jedzeniu :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 34 ja tak mam jem bo muszę ale jak otwieram lodowke na nic nie mam ochoty a ciagle głodna jestem

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ