Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
haha kasieniaczku, dobrze to nazwalas! TUTKA! To bylo wlasnie cos takiego:D Tu nawet prywatnie bywa roznie z wyposazeniem gabinetow, nie mozna takze zrobic zadnego badania prywatnie, nie ma czegos takiego jak laboratorium gdzie sie idzie i robi rozne badania, wszystko trzeba uzgodnic z lekarzem i to on decyduje na jakie badania wysle, wiec jak sie trafi na konowala to nie dostanie sie potrzebnych badan.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
to ja ma 10 kg na plus i narazie stoi bo diete cukrzycową zostałam:) ale moja mama ze mną 26 przytyła
więc jeszcze trochę
Milka1991 lubi tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Aha, Lis, nie wiem jak się zaparujesz na grzeszki przy cukrzycy, ale ja sądzę, że raz na kilka tygodni pomaga utrzymać równowagę psychiczną. Jeśli już nie będziesz mogła wytrzymać, to dziewczyny z poradni dały mi cynk że Knoppers albo Princessa zebra nie podnosi cukru. I jeszcze rogaliki 7days, ale w składzie nadzienia jest etanol więc nie tykam (na pewno w śladowych ilościach, ale w ciąży nie tykam alkoholu w żadnych ilościach). Sprawdziłam, najpierw połowę a potem całe i u mnie cukry ok 95 po takim grzeszku. To tak na czarną godzinę
mamaaniołków3, lis87 lubią tę wiadomość
-
Milka i Karolyn wszystkiego najlepszego! Szczęśliwych rozwiązań i samych radosnych chwil!
Dziewczyny, która z Was ma założony pessar? Przepraszam, ale już nie pamiętam.
Lis a Tobie przy jakiej długości założyli szew? Czy dalej masz skurcze mimo szwu?karolyn, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. To chyba był żołądek lub jelita... coś mi zaszkodziło. No w każdym razie już nie boli. Szyjkę mi zmierzył. Ma 5 cm. Wszystko z dzidzią ok, płynu dużo, łożysko ok...
Więc był tylko niepotrzebny stres. No ale lekarz powiedział, że nawet w święta jak coś się będzie działo to dzwonić i mnie zbada.
Kordonku, zauważyłabyś stawianie/twardnienie, w ogóle nie idzie "wcisnąć" ani ciut. Ja miałam najwięcej 3 razy na dzień.
Milka sto lat! sto lat! :*:*
Ale bym zjadła torta czekoladowego z wiśniami...
A na dokładkę ja i moja Alicja lub Emilka w 22 tygodniu ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 12:40
sallvie, karolyn, vitae13, Jagah, Omon, Justyna Sz, Peg, Milka1991, Niebieskaa, kasieniaczek, Venice, Misiu2017, lis87, Lokokoko, Antonelka, pati87, agadana, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
My mamy +9 albo +10 kg, zależy od dnia bo waga skacze w granicach 59-60 kgKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Milka wszystkiego najlepszego , my to juz jestesmy po mala spala plecami obrocona ale uszy ma moje, nos taty
ja mam 5 kg na plusie , Sofia 26cm, 380gr - poki co ladnie wszystko sie trzyma, tylko lekarz powiedzial ze moglabym odpoczac bo strasznie serce mi kolacze i moglabym juz zredukowac prace, wiec tak zrobie od 1 go stycznia a kolejna wizyta za 3 tygodnie.
A na dzis zaplanowalam gotowac ( jak zawsze bo uwielbiam ) i kilka zakupow onlineJustyna Sz, sallvie, Milka1991, kasieniaczek, ilae, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
jagah - tak, kupuję tylko na allegro. Mam mnóstwo czasu więc cały czas coś przeglądam, szukam, obserwuję.. Uznałam, że jak znajdę coś co odpowiada moim gustom i za niewielkie pieniądze to kupię, ale nic na siłę a to czego będzie brakować to już dokupię w sklepie. Na pajace i body szkoda mi więcej kasy wydawać bo tego trzeba mieć po kilka sztuk i to w różnych rozmiarach, wolę dopłacić do porządniejszych rzeczy, jakiś śpiworek, sweterek grubszy itd.
W sumie kupiłabym bieliznę niemowlęcą w pepco gdyby nie to, że body są wkładane przez główkę. W związku z tym uznałam, że ile mi się uda kupić kopertowych na allegro to kupię a resztę dokupię w sklepie bo zależy mi na tym rozpinaniuwybór z takich niestety dość ograniczony, chyba tylko h&m ma sporo takich bodziaków ale wzory się powielają
zamówiłam właśnie z h&m dwa bodziaki, jeden gładki szary jak na zdjęciu a drugi niebieski w paski a oprócz tego jeszcze z Pinokio udało mi się dorwać jeden biały z szarą kieszonką z używanych, ale jeszcze nie przyszły do mnie.
Jagah lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku a myślisz, ze aż tak ciężko z body niekopertowym? Też czytałam, że lepiej kopertowe ale koleżanki mi mówią, że bardzo szybko się dochodzi do wprawy i nie porblemu z normalnymi...Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
A ja mam juz 12kg na plusie.
Ale właściwie to sam wielki brzuchol.
Dzis prywatnie zrobilam sobie posiew, mocz i krew, na krzywa musze wziac wolne w pracy bo to kilka godzin siedzenia w labie. Na czczo, czego chyba nie dam rady zrobic
Zrobilam posiew bo ostatnio cos mnie szczypalo, cos wyszło w badaniu ogólnym. Wypilam wczoraj sok z selera naciowego i liczę ze nic nie wyjdzieponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
aniolkowa mama- szczerze, na sam poczatek body kopertowe sa najlepsze, sa proste w zakladaniu, wygodne i nie ma stresu o glowke ani raczki dziecka. U nas dlugo rozmiar 56 byl w obiegu, a pamietam, ze przy ubrankach 62 wzwyz mialam juz wprawe do dziecka i wybieralam tylko wzor, bez wzgledu na zapinanie
Rozowy Kordonek- no wlasnie tak planuje troche podzielic ta wyprawke, na kilka rzeczy uzywanych i kilka nowych, typowo do wyjscia badz lekarza. U mnie pajace to glownie do spania, bo w ciagu dnia to lubilam corke stroic -
Aniołkowa mama, to dobrze że wszystko ok, ja mam też malutki brzuszek, ale Ciebie na pewno w kolejce nie przepuszczają, wyglądasz jak ja przed ciążą
Co do body to ja nie miałam kopertowych, bo w wszystkie ciuszki dostałam od koleżanki i rzeczywiście szybko dochodzi się do wprawy w ubieraniu, nie ma różnicy czy przez głowę czy nie.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
A ja jestem po mojej pierwszej depilacji depilatorem elektrycznym
IIi bolałofakt faktem boli, ale to taki ból do wytrzymania. Kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Pół nogi zgoliłam depilatorem a pół golarką, ale jeszcze trochę i będę śmigać tylko depilatorem
Aniołkowa cieszę się z dobrych wieści, teraz już będziesz spokojna
piękny malusi brzusio
A ja dziś wieczorkiem idę na kolację z Mążkiem, cieszę się bardzo, bo gdzieś do knajpy wychodzimy od świętaaniołkowa mama, ilae, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Jestem po ...
Słuchajcie był tak beznadziejny lekarz ze aż wredny i niesympatycznynie wiem co on robi w szpitalu z dziećmi
Przepływy ok , łożysko na lewo ścianie , puls 147 Afi 0dziecko o tydz młodsze
Krwiak go nie interesuje powiedział ale są dwa mięśniaki 3 i 5 ale nie wiem czy mm czy cm
Tyle się dowiedziałam ... czyli właściwie nic nowego ... bez zmian .
Pozdrowienia
może jak na obchodzie będzie inny lekarz to się go wypytaj. ja tak robiłam w szpitalu. -
aniołkowa mama - body kopertowe chcę tylko na początek a nie wiem czy dziecko urodzi się na 56 czy na 62 więc w obu rozmiarach chcę mieć rozpinane, już nawet nie ze względu na wygodę w zakładaniu ile w pielęgnacji pępuszka
Jak pępuszek się zagoi to będę już kupować body wkładane przez głowę
mówię Wam dziewczyny, ze do depilacji najlepszy wosk, ból 3 razy mniejszy bo nie wyrywacie każdego włosa z osobna jak przy depilatorze a i idzie duuużo szybciejChyba, ze jesteście blondynkami z 3 włosami na krzyż
Ja jako rasowa szatynka depilator upchnęłam w kąt i jadę podgrzewaczem do wosku
Najbliższa wizyta 15.03
-
aniołkowa mama wrote:Jagah, mówisz, że lubiłaś córcię stroić ale jak szukam ubranek dla takich maluszków to głównie body, pajace i śpiochy są. Jak ją stroiłaś? Jakieś fajne podpowiedzi?
U mnie najczesciej byly body + spodenki/legginsy; jak byly sloneczne dni to body + spodniczka. Teraz znalazlam szerokie pumpy dla dzieci, np.
http://allegro.pl/leginsy-spodenki-baggy-bawelniane-62-i6629396834.html
Ten sam sprzedawca, ma rowniez czapeczki. Mozesz skomponowac komplet, spodnie plus czapa i stroj boski
W ogole lubilam dziecko ubierac kontrastowo, rozowe body + ciemne getry w gwiazdki/kropki. Jakos tak sprawilo mi to duzo wiecej przyjemnosci niz same pajace, chociaz nie ukrywam, ze mam kilka sztuk, takich perelek w kolekcji
Myslicie, ze dzieci w kwietniu beda potrzebowac np. apaszki pod szyje?aniołkowa mama lubi tę wiadomość