X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha kasieniaczku, dobrze to nazwalas! TUTKA! To bylo wlasnie cos takiego:D Tu nawet prywatnie bywa roznie z wyposazeniem gabinetow, nie mozna takze zrobic zadnego badania prywatnie, nie ma czegos takiego jak laboratorium gdzie sie idzie i robi rozne badania, wszystko trzeba uzgodnic z lekarzem i to on decyduje na jakie badania wysle, wiec jak sie trafi na konowala to nie dostanie sie potrzebnych badan.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja ma 10 kg na plus i narazie stoi bo diete cukrzycową zostałam:) ale moja mama ze mną 26 przytyła :P więc jeszcze trochę:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Lis, nie wiem jak się zaparujesz na grzeszki przy cukrzycy, ale ja sądzę, że raz na kilka tygodni pomaga utrzymać równowagę psychiczną. Jeśli już nie będziesz mogła wytrzymać, to dziewczyny z poradni dały mi cynk że Knoppers albo Princessa zebra nie podnosi cukru. I jeszcze rogaliki 7days, ale w składzie nadzienia jest etanol więc nie tykam (na pewno w śladowych ilościach, ale w ciąży nie tykam alkoholu w żadnych ilościach). Sprawdziłam, najpierw połowę a potem całe i u mnie cukry ok 95 po takim grzeszku. To tak na czarną godzinę ;)

mamaaniołków3, lis87 lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +5,5, identyko jak z Basią na ten tydzień a skończyłam na +14. Także jeszcze z 10 przede mną a myślałam, że w tej ciąży jakoś wolniej nabijam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 12:25

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Venice Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka i Karolyn wszystkiego najlepszego! Szczęśliwych rozwiązań i samych radosnych chwil!

Dziewczyny, która z Was ma założony pessar? Przepraszam, ale już nie pamiętam.

Lis a Tobie przy jakiej długości założyli szew? Czy dalej masz skurcze mimo szwu?

karolyn, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. To chyba był żołądek lub jelita... coś mi zaszkodziło. No w każdym razie już nie boli. Szyjkę mi zmierzył. Ma 5 cm. Wszystko z dzidzią ok, płynu dużo, łożysko ok... :) Więc był tylko niepotrzebny stres. No ale lekarz powiedział, że nawet w święta jak coś się będzie działo to dzwonić i mnie zbada.

Kordonku, zauważyłabyś stawianie/twardnienie, w ogóle nie idzie "wcisnąć" ani ciut. Ja miałam najwięcej 3 razy na dzień.

Milka sto lat! sto lat! :*:*

Ale bym zjadła torta czekoladowego z wiśniami... :D

A na dokładkę ja i moja Alicja lub Emilka w 22 tygodniu ciąży :D

28b7b0c5a3ee0b7bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 12:40

sallvie, karolyn, vitae13, Jagah, Omon, Justyna Sz, Peg, Milka1991, Niebieskaa, kasieniaczek, Venice, Misiu2017, lis87, Lokokoko, Antonelka, pati87, agadana, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy +9 albo +10 kg, zależy od dnia bo waga skacze w granicach 59-60 kg :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wszystkiego najlepszego , my to juz jestesmy po mala spala plecami obrocona ale uszy ma moje, nos taty :)

ja mam 5 kg na plusie , Sofia 26cm, 380gr - poki co ladnie wszystko sie trzyma, tylko lekarz powiedzial ze moglabym odpoczac bo strasznie serce mi kolacze i moglabym juz zredukowac prace, wiec tak zrobie od 1 go stycznia a kolejna wizyta za 3 tygodnie.

A na dzis zaplanowalam gotowac ( jak zawsze bo uwielbiam ) i kilka zakupow online :D

Justyna Sz, sallvie, Milka1991, kasieniaczek, ilae, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah - tak, kupuję tylko na allegro. Mam mnóstwo czasu więc cały czas coś przeglądam, szukam, obserwuję.. Uznałam, że jak znajdę coś co odpowiada moim gustom i za niewielkie pieniądze to kupię, ale nic na siłę a to czego będzie brakować to już dokupię w sklepie. Na pajace i body szkoda mi więcej kasy wydawać bo tego trzeba mieć po kilka sztuk i to w różnych rozmiarach, wolę dopłacić do porządniejszych rzeczy, jakiś śpiworek, sweterek grubszy itd.

W sumie kupiłabym bieliznę niemowlęcą w pepco gdyby nie to, że body są wkładane przez główkę. W związku z tym uznałam, że ile mi się uda kupić kopertowych na allegro to kupię a resztę dokupię w sklepie bo zależy mi na tym rozpinaniu ;) wybór z takich niestety dość ograniczony, chyba tylko h&m ma sporo takich bodziaków ale wzory się powielają ;) zamówiłam właśnie z h&m dwa bodziaki, jeden gładki szary jak na zdjęciu a drugi niebieski w paski a oprócz tego jeszcze z Pinokio udało mi się dorwać jeden biały z szarą kieszonką z używanych, ale jeszcze nie przyszły do mnie.

Jagah lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama - jaki malutki brzuszek! Dobrze, że skontrolowałaś dolegliwości u lekarza i, że wszystko jest ok :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku a myślisz, ze aż tak ciężko z body niekopertowym? Też czytałam, że lepiej kopertowe ale koleżanki mi mówią, że bardzo szybko się dochodzi do wprawy i nie porblemu z normalnymi...

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz 12kg na plusie.
    Ale właściwie to sam wielki brzuchol.
    Dzis prywatnie zrobilam sobie posiew, mocz i krew, na krzywa musze wziac wolne w pracy bo to kilka godzin siedzenia w labie. Na czczo, czego chyba nie dam rady zrobic :)
    Zrobilam posiew bo ostatnio cos mnie szczypalo, cos wyszło w badaniu ogólnym. Wypilam wczoraj sok z selera naciowego i liczę ze nic nie wyjdzie :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- szczerze, na sam poczatek body kopertowe sa najlepsze, sa proste w zakladaniu, wygodne i nie ma stresu o glowke ani raczki dziecka. U nas dlugo rozmiar 56 byl w obiegu, a pamietam, ze przy ubrankach 62 wzwyz mialam juz wprawe do dziecka i wybieralam tylko wzor, bez wzgledu na zapinanie :)

Rozowy Kordonek- no wlasnie tak planuje troche podzielic ta wyprawke, na kilka rzeczy uzywanych i kilka nowych, typowo do wyjscia badz lekarza. U mnie pajace to glownie do spania, bo w ciagu dnia to lubilam corke stroic ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama, to dobrze że wszystko ok, ja mam też malutki brzuszek, ale Ciebie na pewno w kolejce nie przepuszczają, wyglądasz jak ja przed ciążą :D

Co do body to ja nie miałam kopertowych, bo w wszystkie ciuszki dostałam od koleżanki i rzeczywiście szybko dochodzi się do wprawy w ubieraniu, nie ma różnicy czy przez głowę czy nie.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... w kolejce przepuścić? no jak :P Lekarz jak byłam w płaszczu nie zauważył, że w ciązy jestem... ale mówi, że wszystko ok.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po mojej pierwszej depilacji depilatorem elektrycznym :D
    IIi bolało :P fakt faktem boli, ale to taki ból do wytrzymania. Kwestia wprawy i przyzwyczajenia. Pół nogi zgoliłam depilatorem a pół golarką, ale jeszcze trochę i będę śmigać tylko depilatorem :D

Aniołkowa cieszę się z dobrych wieści, teraz już będziesz spokojna :D
    piękny malusi brzusio :D

A ja dziś wieczorkiem idę na kolację z Mążkiem, cieszę się bardzo, bo gdzieś do knajpy wychodzimy od święta :P

aniołkowa mama, ilae, misKolorowy lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Jestem po ...
    Słuchajcie był tak beznadziejny lekarz ze aż wredny i niesympatyczny :O nie wiem co on robi w szpitalu z dziećmi :O
    Przepływy ok , łożysko na lewo ścianie , puls 147 Afi 0 :-( dziecko o tydz młodsze
    Krwiak go nie interesuje powiedział ale są dwa mięśniaki 3 i 5 ale nie wiem czy mm czy cm :-(
    Tyle się dowiedziałam ... czyli właściwie nic nowego ... bez zmian .
    Pozdrowienia

może jak na obchodzie będzie inny lekarz to się go wypytaj. ja tak robiłam w szpitalu.

atdc2n0at8s9ecys.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, mówisz, że lubiłaś córcię stroić ale jak szukam ubranek dla takich maluszków to głównie body, pajace i śpiochy są. Jak ją stroiłaś? Jakieś fajne podpowiedzi?:D

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama - body kopertowe chcę tylko na początek a nie wiem czy dziecko urodzi się na 56 czy na 62 więc w obu rozmiarach chcę mieć rozpinane, już nawet nie ze względu na wygodę w zakładaniu ile w pielęgnacji pępuszka :) Jak pępuszek się zagoi to będę już kupować body wkładane przez głowę :)

mówię Wam dziewczyny, ze do depilacji najlepszy wosk, ból 3 razy mniejszy bo nie wyrywacie każdego włosa z osobna jak przy depilatorze a i idzie duuużo szybciej :) Chyba, ze jesteście blondynkami z 3 włosami na krzyż ;D Ja jako rasowa szatynka depilator upchnęłam w kąt i jadę podgrzewaczem do wosku :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jagah, mówisz, że lubiłaś córcię stroić ale jak szukam ubranek dla takich maluszków to głównie body, pajace i śpiochy są. Jak ją stroiłaś? Jakieś fajne podpowiedzi?:D

U mnie najczesciej byly body + spodenki/legginsy; jak byly sloneczne dni to body + spodniczka. Teraz znalazlam szerokie pumpy dla dzieci, np.
    http://allegro.pl/leginsy-spodenki-baggy-bawelniane-62-i6629396834.html

Ten sam sprzedawca, ma rowniez czapeczki. Mozesz skomponowac komplet, spodnie plus czapa i stroj boski :D

W ogole lubilam dziecko ubierac kontrastowo, rozowe body + ciemne getry w gwiazdki/kropki. Jakos tak sprawilo mi to duzo wiecej przyjemnosci niz same pajace, chociaz nie ukrywam, ze mam kilka sztuk, takich perelek w kolekcji ;)

Myslicie, ze dzieci w kwietniu beda potrzebowac np. apaszki pod szyje?

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ