Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Donia, uff dzięki za kolejne dobre wieści o anex sport. Kupiłam go, przyjedzie do mnie a nie widziałam go nigdy na żywo
Co do brzuszka ja bym tam chciała większy ale dzięki za miłe opinie
Eh, trzeba się ruszyć i posprzątać syf w mieszkaniu. I ugotować coś na jutro, i zacząć się zastanawiać jak ogarnąć przygotowanie wigilii... pierwszy raz ja robię.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Właśnie najdziwniejsze jest to że ja mam ładny ciążowy ale wielki brzuch
więc nie wiem czy to kwestia że macica mi się bardziej rozciąga czy o co chodzi? Biorąc pod uwagę że dzieci są gabarytowo podobne a u niektórych dziewczyn brzuszek ledwie się odznacza
-
Eforts ja się właśnie też zastanawiam jak to jest... bo ja np. mam dużo wód, dzidziak miał w 20t2d 410g więc nie najmniejszy... a brzuszek ledwo widać więc chyba taka nasza natura.. i tyle. Raczej miejsca nikt mi nie ustąpi w autobusie
Ile dni przed wigilią kupić choinkę żeby przetrwała?Macie jakieś fajne przepisy świąteczne na proste dania lub proste ciasta? (te co będę robić na pewno już sobie wypisałam ale fajnie by było coś nowego wprowadzić
) A proste ze względu na brak czasu bo przed świętami będę miała gości więc mało czasu na gotowanie ;/
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniolkowa mama - ja tez robie pierwszy raz cala wigilie sama i jak wiadomo nie mam tutaj wszystkich skladnikow ale paczka bedzie w srode od mamy wiec zrobie :
pierogi z kapusta, ale tylko 20 sztuk jako przystawka
rybe po grecku
mintaja w smietanie
kapuste z suszonymi grzybami
kompot z suszonych owocow
ziemniaki wiadomo
zupe : jeszcze mysle albo barszcz albo grzybowa
i jeszcze nie wiem glownej ryby hmm moze masz jakis pomysl ??
niestety moj jest nauczony jesc mieso tutaj na swieta wiec zrobie dodatkowo schab ze sliwka, i podam z kasza gryczana i sosem na bazie czerwonego wina
a ze slodkich : choinka makowa super prosta
jesli Cie cos interesuje daj znac podam przepis
ojejku : super kocyki ja narazie mam dwa tylko jeden szaro bialy- szumisiowy mink i jeden ze splotem, ale szukam czegos ladniejszego :)moze sie skusze na cos bialego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 17:20
17.03.2017Sofia
-
Wpadlam dzisiaj w sieciowy szal zakupow, wyslalam Mamie zdjecie brzucha, a ona mnie doslownie zgasila, zebym nastawila sie na wieksze dziecko niz pierwsze, no i wybila mnie z rytmu!
Mimo wszystko, wydaje mi sie, ze dziecko do 3kg spokojnie pouzywa tych ubranek w rozmiarze 56. A ogolnie to zachwycaja mnie kolory szarosci i miety
U nas sasiedzi wystroili juz domy na zewnatrz, u mnie ciemno i glucho, ale przez ostatnie choroby to nikt w domu nie mial sily kiwnac palcem, a pudlo z ozdobami swiatecznymi wciaz na strychu. No wstyd, i musze to jak najszybciej ogarnac
PS.
Moj Maz zadzwonil i kupil busa, pelnia zadowolenia. Juz planuje, ze przywiezie lozko dla dziecka, fotel i wszystkie pozostale paczki i asortyment z PL, a ja tak slucham i na koncu mowie: Super, a kto to wszystko kupi i zaplaci?Hahahaha, obiecal ze rozmowe dokonczymy w domu, taki z Niego wesoly cwaniaczek
ojejku- jesli masz kocyki w domu, to ocen ktory jest najmilszy w dotyku. Mnie najbardziej interesuje ten bawelniano-bambusowyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 17:25
-
nick nieaktualny
-
Ojejku piękne te kocyki, rownież bede zamawiała taki z JustineX ale ten miodowy także skradł mi serce. Ja szukam w ogóle takiego plecionego ale w kolorze czerwonym i nigdzie znaleźć nie mogę
za z minky a juz jeden taki mam, chciałam wlasnie taki pleciony, bądź bambusowy
-
Kocyki kocykami ale przecież jeść też coś trzeba
Sernik z czekoladą (moje ulubione połączenie!), trochę niski bo tylko z pół kila sera, następnym razem zrobię podwójną porcję i chałki! Jak zaplotłam to były takie mizerne a urosły, że ho ho!
A na obiadek frytki z brokułami i świeżym karpiem ze stawuSernik, kukiełka, karp... czuć święta!!!
Padam na twarz
lis87, ojejku, Niebieskaa, Reni1982, sallvie, IGA.G, Jagah, Milka1991, Donia12, Justyna Sz, Lokokoko, neharika, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kordonku! Wyślij ekspressem pół chaleczki do Norwegii! Własnie leżę na kanapie z lekkim ciążowym fochem, maz nie chce jechać po moje ulubione lody i cos czuje, ze jak niedługo nie pojedzie to skończy sie to większym fochem.
ilae, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja poproszę przepis na sernik i chalke!!
No to mam inne pytanie do dziewczyn bez brzuchaczy Wy też jesteście ciazowo ociezale? Czy to zmęczenie powoduje brzuch czy hormony?
ja ogólnie póki się ruszam to super, wszystko robię jakbym w ciąży nie była ale jak już usiądę i dotrze zmęczenie to ciężko
Moje ciut ponad 4 kg dziecko chodziło w 56 może dwa, ew trzy tygodnie. Kwestia jeszcze ze rozmiar rozmiarowi nie równyi były np pajace za małe już w szpitalu.
-
Niebieskaaa - już ślę gołębia z pakunkiem
Reni - sernik robiłam po raz pierwszy z tego przepisu i jest rewelacyjny! Tylko przepis jest na małą tortownicę, więc u mnie wyszedł niższy ale następnym razem podwoję ilość składników, za pierwszym razem nie chciałam kombinowaćPrzepis jest stąd -> http://skutecznie.tv/2014/04/sernik-swiateczny-wilgotny-puszysty-pyszny/
eforts chałka z przepisu -> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/03/chaka-krok-po-kroku.html tylko zaplatałam inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:58
Reni1982, eforts, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Niebieskaaa - już ślę gołębia z pakunkiem
Reni - sernik robiłam po raz pierwszy z tego przepisu i jest rewelacyjny! Tylko przepis jest na małą tortownicę, więc u mnie wyszedł niższy ale następnym razem podwoję ilość składników, za pierwszym razem nie chciałam kombinowaćPrzepis jest stąd -> http://skutecznie.tv/2014/04/sernik-swiateczny-wilgotny-puszysty-pyszny/
eforts chałka z przepisu -> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/03/chaka-krok-po-kroku.html tylko zaplatałam inaczej
Super, ja akurat mam taka malutką tortownicę, może w weekend zrobię
Akurat na urodzinki zamiast tortuReni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
ojejku- przyznam sie bez bicia, ze w przypadku tego kocyka to interesuje mnie tylko kolor miety
a dodatkowo bardzo podoba mi sie ten splot u JastineX, dlatego czekam na recenzje
kahaska- bardzo dziekuje!wieczorem wznawiam zakupy online
Rozowy Kordonek- dziewczynooo, miej litosc! takie apetyczne zdjecia i to na koniec dnia?! Od razu mi przeszedl smak na kanapkeDla odmiany sernika, zamowilam sobie u Mamy ciasto Wuzetke z czekoladowa polewa. A najbardziej nie moge sie doczekac krokietow z barszczem i karpia
Niby spedze w PL tylko trzy dni, a wiekszosc czasu bede chyba przy stole
-
Kordonku ale mi apetytu narobiłaś !! Szczególnie na te frytki, aż zaraz idę sobie zrobićKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Vero ja nie mma pojęcia co z rybą bo ja nie ufam tym sklepowym tutaj (mój tata jest wędkarzem i zawsze miałam dopiero co złowione...) Ale ja osobiście lubię pstrąga jeśli pytasz o rybę podawaną w całości. Filetowane dobre są sandacz lub lin.
Do nas przyjadą teściowie i przywiozą trochę polskich rzeczy, zwykle zamawiam z polish shopu jak coś chce ale tym razem nie
U mnie będzie na pewno:
Barszcz z uszkami z grzybami
Ryba w warzywach
Galaretki z kurczaka
Ryba w galarecie
Ryba w sosie koperkowym
Bigos
Sałatka jarzynowa
Jajka w majonezie, pieczarki w majonezie
Śledziki w zalewie (kupnebo tu ciężko dostać świeże)
Może łazanki z kapustą i grzybami
Z słodkiego pierniczki, murzynek z marmoladą.
Poproszę o przepis na choinkę makową! Ile wcześniej można ją zrobić? W wigilię wszytskiego nie dam rady i jakoś sobie dzielę.
Kasieniaczkuchciałam kupić ciętą, może kupimy szybciej i najpierw zostawię ją na balkonie? a do domu kilka dni przed świętami ewentualnie?
Ojejku też będę oczekiwać na recenzje kocyków. Zostawiłąm sobie ten zakup na później. Chce z 3
Jagah dzięki za podpowiedź z tymi spodenkami, fajne są i na pewno wygodniejsze niż normalne spodenki/leginsy.
Eforts Ja mam dni że mam mega dużo siły i takie kiedy mnie wszystko męczy... staram się nie łazić za dużo ale zdarza się nawet kilka km zanim wszystko załatwię ;p A czasem nie ruszam się z łóżka. To chyba hormony, bo u mnie na pewno nie brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 19:12
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]