X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:01

Jagah, vitae13, Antonelka, Milka1991, Justyna Sz, Omon lubią tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, uff dzięki za kolejne dobre wieści o anex sport. Kupiłam go, przyjedzie do mnie a nie widziałam go nigdy na żywo :D

Co do brzuszka ja bym tam chciała większy ale dzięki za miłe opinie :)

Eh, trzeba się ruszyć i posprzątać syf w mieszkaniu. I ugotować coś na jutro, i zacząć się zastanawiać jak ogarnąć przygotowanie wigilii... pierwszy raz ja robię. :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie najdziwniejsze jest to że ja mam ładny ciążowy ale wielki brzuch :) więc nie wiem czy to kwestia że macica mi się bardziej rozciąga czy o co chodzi? Biorąc pod uwagę że dzieci są gabarytowo podobne a u niektórych dziewczyn brzuszek ledwie się odznacza :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja się właśnie też zastanawiam jak to jest... bo ja np. mam dużo wód, dzidziak miał w 20t2d 410g więc nie najmniejszy... a brzuszek ledwo widać więc chyba taka nasza natura.. i tyle. Raczej miejsca nikt mi nie ustąpi w autobusie :D

Ile dni przed wigilią kupić choinkę żeby przetrwała?:P Macie jakieś fajne przepisy świąteczne na proste dania lub proste ciasta? (te co będę robić na pewno już sobie wypisałam ale fajnie by było coś nowego wprowadzić :)) A proste ze względu na brak czasu bo przed świętami będę miała gości więc mało czasu na gotowanie ;/

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:46

Awf3p2.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, baaardzo mi sie podobają te kocyki z proofi:) ja "potrzebuje" tylko jednego i ciężko mi się zdecydować...

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama - ja tez robie pierwszy raz cala wigilie sama i jak wiadomo nie mam tutaj wszystkich skladnikow ale paczka bedzie w srode od mamy wiec zrobie :

pierogi z kapusta, ale tylko 20 sztuk jako przystawka
    rybe po grecku
    mintaja w smietanie
    kapuste z suszonymi grzybami
    kompot z suszonych owocow
    ziemniaki wiadomo
    zupe : jeszcze mysle albo barszcz albo grzybowa
    i jeszcze nie wiem glownej ryby hmm moze masz jakis pomysl ??

niestety moj jest nauczony jesc mieso tutaj na swieta wiec zrobie dodatkowo schab ze sliwka, i podam z kasza gryczana i sosem na bazie czerwonego wina

a ze slodkich : choinka makowa super prosta :)

jesli Cie cos interesuje daj znac podam przepis :)

ojejku : super kocyki ja narazie mam dwa tylko jeden szaro bialy- szumisiowy mink i jeden ze splotem, ale szukam czegos ladniejszego :)moze sie skusze na cos bialego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 17:20

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlam dzisiaj w sieciowy szal zakupow, wyslalam Mamie zdjecie brzucha, a ona mnie doslownie zgasila, zebym nastawila sie na wieksze dziecko niz pierwsze, no i wybila mnie z rytmu! ;) Mimo wszystko, wydaje mi sie, ze dziecko do 3kg spokojnie pouzywa tych ubranek w rozmiarze 56. A ogolnie to zachwycaja mnie kolory szarosci i miety <3

U nas sasiedzi wystroili juz domy na zewnatrz, u mnie ciemno i glucho, ale przez ostatnie choroby to nikt w domu nie mial sily kiwnac palcem, a pudlo z ozdobami swiatecznymi wciaz na strychu. No wstyd, i musze to jak najszybciej ogarnac :D

PS.
    Moj Maz zadzwonil i kupil busa, pelnia zadowolenia. Juz planuje, ze przywiezie lozko dla dziecka, fotel i wszystkie pozostale paczki i asortyment z PL, a ja tak slucham i na koncu mowie: Super, a kto to wszystko kupi i zaplaci? :D Hahahaha, obiecal ze rozmowe dokonczymy w domu, taki z Niego wesoly cwaniaczek ;)

ojejku- jesli masz kocyki w domu, to ocen ktory jest najmilszy w dotyku. Mnie najbardziej interesuje ten bawelniano-bambusowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 17:25

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:01

Jagah, neharika lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, moja miała 3650g i 55cm i nosiła 56 z miesiąc albo dłużej ;)

Jagah lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• lis87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku piękne te kocyki, rownież bede zamawiała taki z JustineX ale ten miodowy także skradł mi serce. Ja szukam w ogóle takiego plecionego ale w kolorze czerwonym i nigdzie znaleźć nie mogę :/ za z minky a juz jeden taki mam, chciałam wlasnie taki pleciony, bądź bambusowy :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki kocykami ale przecież jeść też coś trzeba ;) Sernik z czekoladą (moje ulubione połączenie!), trochę niski bo tylko z pół kila sera, następnym razem zrobię podwójną porcję i chałki! Jak zaplotłam to były takie mizerne a urosły, że ho ho!

2i1jj7p.jpg
    eqo9k3.jpg

A na obiadek frytki z brokułami i świeżym karpiem ze stawu ;) Sernik, kukiełka, karp... czuć święta!!! ;D Padam na twarz ;)

lis87, ojejku, Niebieskaa, Reni1982, sallvie, IGA.G, Jagah, Milka1991, Donia12, Justyna Sz, Lokokoko, neharika, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku! Wyślij ekspressem pół chaleczki do Norwegii! Własnie leżę na kanapie z lekkim ciążowym fochem, maz nie chce jechać po moje ulubione lody i cos czuje, ze jak niedługo nie pojedzie to skończy sie to większym fochem.

ilae, Omon lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek- u mnie też dziś na obiad był karp i frytki hihihi

Podzielisz się przepisem na sernik ?
    Wygląda pysznie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:51

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę przepis na sernik i chalke!!

No to mam inne pytanie do dziewczyn bez brzucha :) czy Wy też jesteście ciazowo ociezale? Czy to zmęczenie powoduje brzuch czy hormony? :) ja ogólnie póki się ruszam to super, wszystko robię jakbym w ciąży nie była ale jak już usiądę i dotrze zmęczenie to ciężko :)

Moje ciut ponad 4 kg dziecko chodziło w 56 może dwa, ew trzy tygodnie. Kwestia jeszcze ze rozmiar rozmiarowi nie równy :) i były np pajace za małe już w szpitalu.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaaa - już ślę gołębia z pakunkiem ;D

Reni - sernik robiłam po raz pierwszy z tego przepisu i jest rewelacyjny! Tylko przepis jest na małą tortownicę, więc u mnie wyszedł niższy ale następnym razem podwoję ilość składników, za pierwszym razem nie chciałam kombinować ;) Przepis jest stąd -> http://skutecznie.tv/2014/04/sernik-swiateczny-wilgotny-puszysty-pyszny/

eforts chałka z przepisu -> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/03/chaka-krok-po-kroku.html tylko zaplatałam inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 18:58

Reni1982, eforts, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Niebieskaaa - już ślę gołębia z pakunkiem ;D

Reni - sernik robiłam po raz pierwszy z tego przepisu i jest rewelacyjny! Tylko przepis jest na małą tortownicę, więc u mnie wyszedł niższy ale następnym razem podwoję ilość składników, za pierwszym razem nie chciałam kombinować ;) Przepis jest stąd -> http://skutecznie.tv/2014/04/sernik-swiateczny-wilgotny-puszysty-pyszny/

eforts chałka z przepisu -> http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/03/chaka-krok-po-kroku.html tylko zaplatałam inaczej :)

Super, ja akurat mam taka malutką tortownicę, może w weekend zrobię ;)
    Akurat na urodzinki zamiast tortu ;)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku- przyznam sie bez bicia, ze w przypadku tego kocyka to interesuje mnie tylko kolor miety :D a dodatkowo bardzo podoba mi sie ten splot u JastineX, dlatego czekam na recenzje :)

kahaska- bardzo dziekuje! :D wieczorem wznawiam zakupy online :D

Rozowy Kordonek- dziewczynooo, miej litosc! takie apetyczne zdjecia i to na koniec dnia?! Od razu mi przeszedl smak na kanapke ;) Dla odmiany sernika, zamowilam sobie u Mamy ciasto Wuzetke z czekoladowa polewa. A najbardziej nie moge sie doczekac krokietow z barszczem i karpia ;) Niby spedze w PL tylko trzy dni, a wiekszosc czasu bede chyba przy stole :P

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku ale mi apetytu narobiłaś !! Szczególnie na te frytki, aż zaraz idę sobie zrobić :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero ja nie mma pojęcia co z rybą bo ja nie ufam tym sklepowym tutaj (mój tata jest wędkarzem i zawsze miałam dopiero co złowione...) Ale ja osobiście lubię pstrąga jeśli pytasz o rybę podawaną w całości. Filetowane dobre są sandacz lub lin.
    Do nas przyjadą teściowie i przywiozą trochę polskich rzeczy, zwykle zamawiam z polish shopu jak coś chce ale tym razem nie :D
    U mnie będzie na pewno:
    Barszcz z uszkami z grzybami
    Ryba w warzywach
    Galaretki z kurczaka
    Ryba w galarecie
    Ryba w sosie koperkowym
    Bigos
    Sałatka jarzynowa
    Jajka w majonezie, pieczarki w majonezie
    Śledziki w zalewie (kupne :P bo tu ciężko dostać świeże)
    Może łazanki z kapustą i grzybami
    Z słodkiego pierniczki, murzynek z marmoladą.

Poproszę o przepis na choinkę makową! Ile wcześniej można ją zrobić? W wigilię wszytskiego nie dam rady i jakoś sobie dzielę.

Kasieniaczkuchciałam kupić ciętą, może kupimy szybciej i najpierw zostawię ją na balkonie? a do domu kilka dni przed świętami ewentualnie?

Ojejku też będę oczekiwać na recenzje kocyków. Zostawiłąm sobie ten zakup na później. Chce z 3 :)

Jagah dzięki za podpowiedź z tymi spodenkami, fajne są i na pewno wygodniejsze niż normalne spodenki/leginsy.

Eforts Ja mam dni że mam mega dużo siły i takie kiedy mnie wszystko męczy... staram się nie łazić za dużo ale zdarza się nawet kilka km zanim wszystko załatwię ;p A czasem nie ruszam się z łóżka. To chyba hormony, bo u mnie na pewno nie brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 19:12

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ