X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gdyby ktos mi zrobił taka kolacje lub inna to byłabym szczęśliwa ;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • agadana Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    agadana - ale z hemoroidów to raczej miałabyś kropelki żywej czerwonej krwi bez skrzepów. Jeśli krew jest ciemna czy ze skrzepami to może to być krwawienie z górnego odcinka pokarmowego, więc warto to sprawdzić u lekarza, może to jakiś wrzód?

Kordonku krew była bardzo jasna a skrzep zobaczyłam za pierwszym razem na papierze ale potem już tylko krople. Dzisiaj cały dzień na szczęście czysto. Tym jednym razem nie będę się teraz przejmować już skoro uspokoiłyście mnie, że raczej związku ze stanem dziecka to nie ma. Ale od kilku dni boli mnie brzuch- to taki ból jakby mnie ktoś skopał po brzuchu tylko nie czuję żeby mój Syn aż taki silny był! :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was ma te spodnie? Wiem, że któraś bardzo sobie je chwali :D

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345435004.html

To jest taki cienki jeans czy raczej grubszy? Rozciągliwe są? Bo mam teraz spodnie z h&m mama z grubszego jeansu i nie są zbytnio rozciągliwe. Ogólnie są fajne, ale powoli tyłek mi się nie mieści :D i zastanawiam się, czy jakby te były z bardziej rozciągliwego materiału, to rozmiar ten sam by pasował. Większy rozmiar pewnie będzie jak worek, a wszystkie h&m w mojej okolicy nie mają działu mama i nie mam jak przymierzyć :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja widzę duże podobieństwo na zdjęciu.
    No super jest ta choinka makowa. Zrobię jeżeli tylko będę w domu, dzięki!
    Iga po magnezie nadal twardy?

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszly do mnie zamowione babelki - rozek, narzuta i poszewki na poduszki.

8wz7kk.jpg

Mam nadzieje, ze moja corcia bedzie tez nimi zachwycona :-)

neharika, sallvie, ojejku, lis87, misKolorowy, Justyna Sz, vitae13, kahaśka, Korcia, nutella_, Milka1991, karolyn, Peg, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • neharika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tych zakupów, tak pozytywnie zazdroszczę

• annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tych zakupów, tak pozytywnie zazdroszczę

Neharika,
    Jeszcze będziesz błagała, żeby ktoś Ci zablokował konto. Zobaczysz! ;-)
    A jak Ty się czujesz tak w ogóle?

neharika lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• neharika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Neharika,
    Jeszcze będziesz błagała, żeby ktoś Ci zablokował konto. Zobaczysz! ;-)
    A jak Ty się czujesz tak w ogóle?
    Haha obyś miała rację ! Dzięki! Ja fizycznie czuję się ok, nic mi nie dolega mimo że całymi dniami zajmuje się moja 10kg córeczką

• neharika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi moje posty. Rano muszę wstać o 4, jedziemy do Warszawy na pobranie krwi, szkoda że nie mogę zrobić tego badania tu tylko muszę jechać 500km.

• neharika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy dzień to walka o przetrwanie, im dłużej bez transfuzji tym lepiej!

• annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Ucina mi moje posty. Rano muszę wstać o 4, jedziemy do Warszawy na pobranie krwi, szkoda że nie mogę zrobić tego badania tu tylko muszę jechać 500km.

Ojej, to się faktycznie najeździcie...
    Wasz synek zjeździ w brzuchu więcej kilometrów niż niejedno dziecko do czasu pełnoletności.
    Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Odliczamy razem z Tobą te dni bez transfuzji.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:01

neharika, Antonelka lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Zaraz będzie już 24 tydzień, dobrze że dotrwalismy do tego czasu, bez obrzęków i bez anemii dziecka, teraz poprostu trzeba żyć od usg do usg, za tydzień pojedziemy na usg do Warszawy i okaze się czy święta spędzę w domu z rodziną. Tak Dębscy robią transfuzje, z tego co wiem to właśnie oni robią i szpital przy Starynkiewicza w Warszawie. Zapewne tam będę musiała urodzić,chociaz nie ma nic pewnego. Nie mogę a razie jeszcze skłonić się do jakichkolwiek zakupów, oglądam Wasze i podziwiam, ja będę kupować na wiosnę jak wszystko będzie dobrze.

• neharika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku pisze z tableta, teraz nie dałam emotikonek i rzeczywiście nie ucielo! Dziękuję! Zawsze mnie to wkurzało.

ojejku, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:01

• neharika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką gwiazdkę nocną grającą z FP. Moja córka śpi przy niej, zawsze przy niej zasypila. teraz przez jakiś czas była nieużywana, no ale nasze brzuszkowe dzieci już słyszą więc kolejny wieczór z rzędu puszczam synkowi świerszcze, słuchamy już 3 godziny a on szaleje w brzuszku. Niesamowite

Kjopa3, Antonelka, Jagah lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, za 4 godziny pobudka. Dobrej nocy dla Was i Waszych maluchów!

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko u nas było podobnie na początku. Teściowa dzwoniła i przyjdźcie na kawę albo jutro u mnie bo coś tam. Powiedziałam mojemu P ,że ma jej powiedzieć że nie jest już sam i możemy mieć jakieś plany zawsze. Na szczęście on jest taki że jej powiedział i teraz dzwoni teściowa wcześniej i się umawia.

Jastin trzymam niezmiennie kciuki za Was. Jeszcze trochę <3 Szkoda,że jeszcze denerwują Cie tacy lekarze!! Co za buc!!!

Jula222 cieszę się bardzo,że wszystko u Ciebie ok. Też mam nadzieję,że już koniec czasu z pobytami w szpitalu.

Vitae,kasieniaczek,Vero,Jagah,Biszkopciki Gratulacje za połówkowe i wizyty :-)

Karolyn fajnie,że napisałaś o zmianie standardów.Petycja podpisana!!! I wszystkiego najlepszego <3

Omon genialne rozwiązanie z krzesłami i fizyką :-D Brawo Ty :-D

Neharika ja też odpaliłam kubusia puchatka naciąganą pozytywkę-efekt był od razu :-) Oby podróż minęła dobrze. Trzymam kciuki <3

Milka wszystkiego najlepszego <3

neharika, Milka1991, karolyn, Omon lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was w końcu, ale już nie pamiętam co chciałam wam napisać ;)

karolyn to dla ciebie rowniez najlepsze życzenia urodzinowe :)

ilae ja mierzylam te spodnie w sklepie (tylko czarne) i są z grubego jeansu, ale raczej mało rozciagliwe, mierzylam rozmiar 34, bo przed ciążą nosiłam 34/36 i były tak obcisle, że zaraz były by za małe, więc w końcu wzięłam inne, bo z tego modelu nie było już 36, a bardzo żałuję, bo fason ekstra, bardzo ładnie się układa i podkreśla kształty, za to te co kupiłam to są dla odmiany bardzo rozciagliwe i zrobiły się workowate :/ Myślę, że jak kupisz taki swój standardowy rozmiar to będą ok ;)

neharika to się biedna na jeździsz, ale na pewno to wasza walka o każdy dzień zostanie wynagrodzona pięknym i zdrowym bobasem :)

Jastin kochana jestem z tobą ♥ niektórzy lekarze w szpitalach, to jak by za karę tam przychodzili-masakra! Ale tak jak dziewczyny pisały podpytaj na obchodzi innego lekarza co i jak? Dobrze, że maluszek prawidłowo się rozwija i że lekarze mają już jakiś plan, który będą wdrażać, te dwa tygodnie szybko zalecą i już na pewno będziesz dużo spokojniejsza jak zaczną podawać maluszkowi leki :) a święta to będą gorsze bo w szpitalu, ale następne już jakie piekne, bo we troje ♥

Ojejku również czekam na recenzje kocykow :)

Ja miałam dziś bardzo męczący dzień, zaczęło się od tego że jak miałam jechać na pobranie krwi to auto nie odpaliło i musieliśmy kombinować, ale w końcu tam dotarłam. Później byliśmy w ikei, bo zdecydowaliśmy się na ten fotel uszak do pokoju Michałka i mąż chciał go kupić w niedzielę jak był po szafę, to powiedzieli że go nie mają i dziś będzie dostawa, ale w dostawie go nie było i nie wiadomo kiedy będzie :( Od tego chodzenia cały dzien, byłam tak padnięta, że musiałam o 19 na chwilę się położyć i przespać, bo brzuch ciągnął straszenie...

karolyn lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zaczęliśmy dziś 24 tydzień, więc też się pochwalę, to my z dziś rano, na plusie na razie 2,5kg ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91c489477d03.jpg

sallvie, lis87, Donia12, Justyna Sz, Reni1982, neharika, nutella_, karolyn, Jagah, Peg, Kjopa3, IGA.G, Venice, Milka1991, kasieniaczek, Omon, Korcia, sunshine lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ