X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana,
    Miałam tak kilka tygodni temu.
    Jak zobaczyłam krew w toalecie to myślałam ze padnę. Krople całe leciały.
    Potem w mniejszej skali powtórzyło się to raz.
    Cos tam z tylu pękło na razie tfu tfu cisza :)
    Ale lekarzowi można powiedzieć przy okazji.

agadana lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Ja lecę na pobranie krwi, później was nadrobię ;)

Milka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/674c60683a34.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:35

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Dzień dobry :)
    Leniwie się witam. Wstawać mi się nie chce a tu dziecko do przedszkola trzeba wyprawić. Na termometrze widzę zachęcające -7st to musi być na zewnątrz baaardzo przyjemnie.
    Spróbuję się dzisiaj umówić do internisty bo wszystko mnie swędzi a skóra gładka bez żadnych zmian. Za wcześnie na cholestaze ale wolę mieć zrobione badania i drapać się spokojnie niż się denerwować.

Mnie zawsze swiedzi na mroz :-) ale idz zbadaj sie :-)

Donia12 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakty i mity w ciazy.

100 razy rozmawialyamy o tym ale dosc ciekawy filmik - szczegolnie o pozycjach do spania :-)

https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/1046021935507449/

kahaśka lubi tę wiadomość

• agadana Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, atat Nie mogę powiedzieć, że jest mi lepiej ale napewno mnie uspokoiłyście bardzo, bo wiem że nie jestem jedynym przypadkiem, dziękuję :*

Milkaaaaaa Sto latek! Wszystkiego najlepszego w tym najpiękniejszym roku Twojego życia!

Milka1991 lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Dzień dobry z rana!

Reni Mój brzuszek chyba ze wszystkich tutaj jest najbardziej do Twojego podobny :)

Pokazesz brzuszek ? :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka 100 latek :-)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przespałam całą noc, bóle minęły. Ale wczoraj mi to strachu napędziło. Rano się załatwiłam dość konkretnie więc może to było głupie zatwardzenie?! nie ważne. Do lekarza i tak pójdę skoro wizytę mam umówione, sprawdzę jak dzidzi (pewnie będzie bez mierzenia itp itd), może łaskawie zerknie na szyjkę (tutaj to się robi póóóóóźniej) i spytam kiedy mam się denerwować przy takich bólach kurcze. Czy tylko jak się krwawi/ma skurcze czy co... bo jak się powtórzy sytuacja to znowu będzie pełno nerwów... dam mu mocz do zbadania ewentualnie i tyle. Niech już tak zostanie, że jestem panikarą :P zobaczymy. Dam Wam znać po ok 12 pewnie :) Trzymajcie kciuki...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat :* wszystkiego co naj naj najlepsze:*:*
    aniolkowa mama trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:24

aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, bylam drugi raz u poloznej, w Norwegii ciazy nie prowadzi lekarz tylko polozna. I usmialam sie po pachy, bo wyciagnela taki stetoskop do sluchania serduszka jaki zapewne znajdziemy tylko w muzeum w Pl:D detektor tez miala jakis kiepski. Haha pomyslalam sobie, ze w sumie moglam przyniesc i swoj detektor i swoj cisnieniomierz haha. Pomierzyla, pomacala, zapisala na kolejne spotkanie nt ciazy, porodu, karmienia. Po drodze do pracy odebralam pierwsza gratisowa paczuszke dla Malej, otworze w domu, ale znajduja sie w niej rzeczy typu: butelka, pieluszka, oliwka itd. Jeszcze odbiore 2 kolejne paczuszki, ale to juz w styczniu lub lutym. Wzielam takze karte, na ktora nabija sie pieluszki i co 4. paczke otrzymuje sie gratis:) Dobry deal.
    06d1d1850b64ee5cmed.jpg

Sto lat kochana SZEFOWO watku:D! oby dziecie Cie dzis skopalo! tak urodzinowo i z milosci:*

aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Omon, Antonelka, Milka1991, kasieniaczek, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat :* - niech Ci się spełniają marzenia :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:46

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Milka! :)

Wczoraj byliśmy na USG połówkowym. Olek dał się pomierzyć ale na zdjęcie w 3D miał średnią ochotę. Mamy przyjść na samo ujęcie 3D za tydzień (w cenie połówkowego).
    Mały waży 479 gram i wszystko w normie. Wiek wg USG odpowiada wiekowi wg OM.
    2 zdjęcia dla forumowych cioć :)

Olek Wielka Stopa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5016cba1b094.jpg

Olek Wstydliwy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0135b6b65ff8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:57

Niebieskaa, ilae, Reni1982, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, neharika, Justyna Sz, Peg, sallvie, Omon, Antonelka, karolyn, IGA.G, Milka1991, Jagah, She Wolf, misKolorowy, ojejku, Donia12, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mi amor!! :*

Milka kochana wszystkiego najlepszego, dużo zdrooowia i spełnienia najskrytszych marzeń, bo takie są najważniejsze! :*
    Aby malutka poczuła atmosferę Twoich urodzinek i wykopala Ci sto lat :-D

DOPIERO CO się obudziłam rany Babel :-D
    Ide jeść u później chyba posprzątam lekko domek :)))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka Kochana Sto lat w zdrowiu :*:*:*:* , wszystkiego najlepszego kochana :*:*:*:*.

Vitae13 Nasza Ania to zawsze się zasłania podczas USG , zakrywa buzię ściska tak nogi , że nic nie widać i nie ma oglądania .

Trzymam kciuki kochane , za wszystkie wizyty :*:*:*:*:*:*:*.

Przywitam się i ja kochane :*:*:*:*.

Mówię wam jak chcecie gdzieś iść dziś , to ciepło się ubierzcie na cebulkę straszny mróz trzyma . Jestem już w domu wczoraj miałam barszcz czerwony zrobić jednak była kasza do pulpetów mąż ziemniaki przyniósł to sobie pozniej odbiorę i ugotuję barszcz mam w lodówce zaopatrzyłam się w babany , jabłka , pomidory ;-). Pomyślałam że jakoś na parę dni przed wizytą pójdę i zrobię morfologię i mocz dam do zbadania i z głowy a potem tylko odebrać i 7 Stycznia do gina na tą samą godz co zawsze . Ja czuję się już o wiele lepiej kaszel sam z siebie przeszedł , dziewczynki jeszcze mają trochę katar nie dociera to do mnie że zaraz będą Święta Nowy Rok i polecą nam te tygodnie ciąży jak z górki .

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko, ja chodziłam na depilację bikini masą cukrową i kosmetyczka mówiła mi, że zabiegów depilacji w ciąży nie robią. Powiedziała dokładnie to samo co napisałaś - nie chcą bólem wywołać ewentualnych skurczy.

eforts lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej nie wiem co rozumiecie przez "twardnienie brzucha", więc albo tego nie doświadczyłam, albo w ogóle mnie to nie zmartwiło. Czasem mam takie wrażenie napięcia, twardnienia, ale w dotyku brzuch jest taki sam jak był, więc zawsze byłam zdania, że to dzidziuś się przekręca i gdzieś tam naciąga macicę. U mnie nie ma znaczenia czy chodzę czy leżę, czy siedzę. Po długim chodzenia nic nowego nie zaobserwowałam prócz zmęczonych nóg ;)

agadana - ale z hemoroidów to raczej miałabyś kropelki żywej czerwonej krwi bez skrzepów. Jeśli krew jest ciemna czy ze skrzepami to może to być krwawienie z górnego odcinka pokarmowego, więc warto to sprawdzić u lekarza, może to jakiś wrzód?

Reni - zgrabny brzuszek :)

Lokokoko, sallvie - kurde.. ja takich zawirowań w brzuchu nie obserwuję a szkoda ;D Mój jest zawsze okrągły jak piłka, nawet nie wiem gdzie kończy mi się macica hehe.. ale to pewnie z racji na łożysko na przedniej ścianie, dzidziuś się tak nie odznacza ;)

Milka - sto lat, sto lat! Zapraszam dzisiaj na serniczek! ;)

Milka1991, Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa...ja uwazam, ze zawsze lepiej pojsc niz pozniej zalowac. Ale dobrze, ze juz lepiej!!!

• karolyn Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat:) ja świętowałam wczoraj. Skończyłam 27 lat:)

Dziewczyny idzie kolejna "dobra zmiana". Wchodzi to w życie w 2019, więc obecnych ciaz na forum to nie dotyczy, nie mniej jednak są na forum pierworódki, które będa jeszcze w ciaży. No i wiadomo mamy koleżanki, siostry itp. ktore beda planowały ciazę. Przeraża mnie to, generalnie kobiety nie będą miały na porodówce nic do powiedzenia....

(Nie umiem cytować linków na TYM forum);)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Interwencje/Stanowisko-Fundacji-Rodzic-po-Ludzku-w-sprawie-zmian-dotyczacych-Standardow-opieki-okoloporodowej.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:40

Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Milka 100 lat!!

Ale się wczoraj wściekłam! Milion razy prosiłam męża i teścia, żeby przysuwali po sobie krzesła do stołu. Bo zawsze rozsiądą się, skończą rozmowę, każdy idzie w swoją stronę a krzesła zostają metr od stołu. W nocy szłam do łazienki i dobrze, że już przezorna jestem i szłam powolutku żeby się na krzesło nie nadziać - no i oczywiście na nie wpadłam, mimo, że rękami sobie badałam przestrzeń przede mną to i tak brzuchem się nadziałam na krzesło. Oczywiście tylko lekko dotknęłam, nawet nie uderzyłam. Ale gdybym szła normalnie to poleciałabym brzuchem na to krzesło, bo stało w samym przejściu :/
    Potem nie mogłam zasnąć i ułożyłam sobie plan. Bo tak to być nie może, o nie.
    Podeszłam do tego ambicjonalnie i rano wykorzystałam sytuację, że wszyscy siedzieli w kuchni. Wzięłam kartkę, długopis i dałam im do rozwiązania zadanie z fizyki :D
    Narysowałam stół, krzesło, narysowałam działające na krzesło siły, masa, odległość od stołu i założyłam, że siła potrzebna do odsunięcia krzesła wynosi X.
    Na drugim rysunku zrobiłam to samo, tylko krzesło było już odsunięte od stołu i kazałam im "obliczyć" czy masa krzesła zwiększa się po zwiększeniu odstępu od stołu i czy siła jakiej trzeba użyć, żeby krzesło do tego stołu przysunąć jest taka sama jak siła do jego odsunięcia.
    Wyciągnięte wnioski: krzesło zawsze będzie ważyć tyle samo, niezależnie jak daleko od stołu zostanie odsunięte, oraz siły potrzebne do przysunięcia i odsunięcia mają taką samą wartość.
    Wniosek dodany przeze mnie: człowiek, który jest w stanie odsunąć krzesło, jest również w stanie je dosunąć. Niepodważalne prawo fizyki.
    Więc pytanie na dziś: dlaczego ja notorycznie muszę potykać się o niedosunięte krzesło?

Po krótkim przemyśleniu panowie załapali, przeprosili i obiecali poprawę :D
    Brawo ja xD

Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, vitae13, atat, Milka1991, Lokokoko, Krucha, kasieniaczek, Jagah, agadana, Kjopa3, sy__la lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Ja też mam łożysko na przedniej ścianie a jednak maluch sobie znajdzie pozycje żeby się rozepchac tak aż to widać :D

Milka Sto lat, sto lat !!! Pociechy z Kornelki :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ