X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana,
    Miałam tak kilka tygodni temu.
    Jak zobaczyłam krew w toalecie to myślałam ze padnę. Krople całe leciały.
    Potem w mniejszej skali powtórzyło się to raz.
    Cos tam z tylu pękło na razie tfu tfu cisza :)
    Ale lekarzowi można powiedzieć przy okazji.

agadana lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Ja lecę na pobranie krwi, później was nadrobię ;)

Milka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/674c60683a34.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 08:35

nick nieaktualny, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Dzień dobry :)
    Leniwie się witam. Wstawać mi się nie chce a tu dziecko do przedszkola trzeba wyprawić. Na termometrze widzę zachęcające -7st to musi być na zewnątrz baaardzo przyjemnie.
    Spróbuję się dzisiaj umówić do internisty bo wszystko mnie swędzi a skóra gładka bez żadnych zmian. Za wcześnie na cholestaze ale wolę mieć zrobione badania i drapać się spokojnie niż się denerwować.

Mnie zawsze swiedzi na mroz :-) ale idz zbadaj sie :-)

Donia12 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakty i mity w ciazy.

100 razy rozmawialyamy o tym ale dosc ciekawy filmik - szczegolnie o pozycjach do spania :-)

https://www.facebook.com/SuperStylerBlog/videos/1046021935507449/

kahaśka lubi tę wiadomość

• agadana Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, atat Nie mogę powiedzieć, że jest mi lepiej ale napewno mnie uspokoiłyście bardzo, bo wiem że nie jestem jedynym przypadkiem, dziękuję :*

Milkaaaaaa Sto latek! Wszystkiego najlepszego w tym najpiękniejszym roku Twojego życia!

Milka1991 lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Dzień dobry z rana!

Reni Mój brzuszek chyba ze wszystkich tutaj jest najbardziej do Twojego podobny :)

Pokazesz brzuszek ? :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka 100 latek :-)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przespałam całą noc, bóle minęły. Ale wczoraj mi to strachu napędziło. Rano się załatwiłam dość konkretnie więc może to było głupie zatwardzenie?! nie ważne. Do lekarza i tak pójdę skoro wizytę mam umówione, sprawdzę jak dzidzi (pewnie będzie bez mierzenia itp itd), może łaskawie zerknie na szyjkę (tutaj to się robi póóóóóźniej) i spytam kiedy mam się denerwować przy takich bólach kurcze. Czy tylko jak się krwawi/ma skurcze czy co... bo jak się powtórzy sytuacja to znowu będzie pełno nerwów... dam mu mocz do zbadania ewentualnie i tyle. Niech już tak zostanie, że jestem panikarą :P zobaczymy. Dam Wam znać po ok 12 pewnie :) Trzymajcie kciuki...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat :* wszystkiego co naj naj najlepsze:*:*
    aniolkowa mama trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:24

aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, bylam drugi raz u poloznej, w Norwegii ciazy nie prowadzi lekarz tylko polozna. I usmialam sie po pachy, bo wyciagnela taki stetoskop do sluchania serduszka jaki zapewne znajdziemy tylko w muzeum w Pl:D detektor tez miala jakis kiepski. Haha pomyslalam sobie, ze w sumie moglam przyniesc i swoj detektor i swoj cisnieniomierz haha. Pomierzyla, pomacala, zapisala na kolejne spotkanie nt ciazy, porodu, karmienia. Po drodze do pracy odebralam pierwsza gratisowa paczuszke dla Malej, otworze w domu, ale znajduja sie w niej rzeczy typu: butelka, pieluszka, oliwka itd. Jeszcze odbiore 2 kolejne paczuszki, ale to juz w styczniu lub lutym. Wzielam takze karte, na ktora nabija sie pieluszki i co 4. paczke otrzymuje sie gratis:) Dobry deal.
    06d1d1850b64ee5cmed.jpg

Sto lat kochana SZEFOWO watku:D! oby dziecie Cie dzis skopalo! tak urodzinowo i z milosci:*

aniołkowa mama, nick nieaktualny, Lokokoko, Omon, Antonelka, Milka1991, kasieniaczek, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat :* - niech Ci się spełniają marzenia :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:46

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Milka! :)

Wczoraj byliśmy na USG połówkowym. Olek dał się pomierzyć ale na zdjęcie w 3D miał średnią ochotę. Mamy przyjść na samo ujęcie 3D za tydzień (w cenie połówkowego).
    Mały waży 479 gram i wszystko w normie. Wiek wg USG odpowiada wiekowi wg OM.
    2 zdjęcia dla forumowych cioć :)

Olek Wielka Stopa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5016cba1b094.jpg

Olek Wstydliwy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0135b6b65ff8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:57

Niebieskaa, ilae, Reni1982, nick nieaktualny, Lokokoko, neharika, Justyna Sz, nick nieaktualny, sallvie, Omon, Antonelka, karolyn, IGA.G, Milka1991, Jagah, She Wolf, misKolorowy, nick nieaktualny, Donia12, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mi amor!! :*

Milka kochana wszystkiego najlepszego, dużo zdrooowia i spełnienia najskrytszych marzeń, bo takie są najważniejsze! :*
    Aby malutka poczuła atmosferę Twoich urodzinek i wykopala Ci sto lat :-D

DOPIERO CO się obudziłam rany Babel :-D
    Ide jeść u później chyba posprzątam lekko domek :)))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka Kochana Sto lat w zdrowiu :*:*:*:* , wszystkiego najlepszego kochana :*:*:*:*.

Vitae13 Nasza Ania to zawsze się zasłania podczas USG , zakrywa buzię ściska tak nogi , że nic nie widać i nie ma oglądania .

Trzymam kciuki kochane , za wszystkie wizyty :*:*:*:*:*:*:*.

Przywitam się i ja kochane :*:*:*:*.

Mówię wam jak chcecie gdzieś iść dziś , to ciepło się ubierzcie na cebulkę straszny mróz trzyma . Jestem już w domu wczoraj miałam barszcz czerwony zrobić jednak była kasza do pulpetów mąż ziemniaki przyniósł to sobie pozniej odbiorę i ugotuję barszcz mam w lodówce zaopatrzyłam się w babany , jabłka , pomidory ;-). Pomyślałam że jakoś na parę dni przed wizytą pójdę i zrobię morfologię i mocz dam do zbadania i z głowy a potem tylko odebrać i 7 Stycznia do gina na tą samą godz co zawsze . Ja czuję się już o wiele lepiej kaszel sam z siebie przeszedł , dziewczynki jeszcze mają trochę katar nie dociera to do mnie że zaraz będą Święta Nowy Rok i polecą nam te tygodnie ciąży jak z górki .

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko, ja chodziłam na depilację bikini masą cukrową i kosmetyczka mówiła mi, że zabiegów depilacji w ciąży nie robią. Powiedziała dokładnie to samo co napisałaś - nie chcą bólem wywołać ewentualnych skurczy.

eforts lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej nie wiem co rozumiecie przez "twardnienie brzucha", więc albo tego nie doświadczyłam, albo w ogóle mnie to nie zmartwiło. Czasem mam takie wrażenie napięcia, twardnienia, ale w dotyku brzuch jest taki sam jak był, więc zawsze byłam zdania, że to dzidziuś się przekręca i gdzieś tam naciąga macicę. U mnie nie ma znaczenia czy chodzę czy leżę, czy siedzę. Po długim chodzenia nic nowego nie zaobserwowałam prócz zmęczonych nóg ;)

agadana - ale z hemoroidów to raczej miałabyś kropelki żywej czerwonej krwi bez skrzepów. Jeśli krew jest ciemna czy ze skrzepami to może to być krwawienie z górnego odcinka pokarmowego, więc warto to sprawdzić u lekarza, może to jakiś wrzód?

Reni - zgrabny brzuszek :)

Lokokoko, sallvie - kurde.. ja takich zawirowań w brzuchu nie obserwuję a szkoda ;D Mój jest zawsze okrągły jak piłka, nawet nie wiem gdzie kończy mi się macica hehe.. ale to pewnie z racji na łożysko na przedniej ścianie, dzidziuś się tak nie odznacza ;)

Milka - sto lat, sto lat! Zapraszam dzisiaj na serniczek! ;)

Milka1991, Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa...ja uwazam, ze zawsze lepiej pojsc niz pozniej zalowac. Ale dobrze, ze juz lepiej!!!

• karolyn Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sto lat:) ja świętowałam wczoraj. Skończyłam 27 lat:)

Dziewczyny idzie kolejna "dobra zmiana". Wchodzi to w życie w 2019, więc obecnych ciaz na forum to nie dotyczy, nie mniej jednak są na forum pierworódki, które będa jeszcze w ciaży. No i wiadomo mamy koleżanki, siostry itp. ktore beda planowały ciazę. Przeraża mnie to, generalnie kobiety nie będą miały na porodówce nic do powiedzenia....

(Nie umiem cytować linków na TYM forum);)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Interwencje/Stanowisko-Fundacji-Rodzic-po-Ludzku-w-sprawie-zmian-dotyczacych-Standardow-opieki-okoloporodowej.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 10:40

Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Milka 100 lat!!

Ale się wczoraj wściekłam! Milion razy prosiłam męża i teścia, żeby przysuwali po sobie krzesła do stołu. Bo zawsze rozsiądą się, skończą rozmowę, każdy idzie w swoją stronę a krzesła zostają metr od stołu. W nocy szłam do łazienki i dobrze, że już przezorna jestem i szłam powolutku żeby się na krzesło nie nadziać - no i oczywiście na nie wpadłam, mimo, że rękami sobie badałam przestrzeń przede mną to i tak brzuchem się nadziałam na krzesło. Oczywiście tylko lekko dotknęłam, nawet nie uderzyłam. Ale gdybym szła normalnie to poleciałabym brzuchem na to krzesło, bo stało w samym przejściu :/
    Potem nie mogłam zasnąć i ułożyłam sobie plan. Bo tak to być nie może, o nie.
    Podeszłam do tego ambicjonalnie i rano wykorzystałam sytuację, że wszyscy siedzieli w kuchni. Wzięłam kartkę, długopis i dałam im do rozwiązania zadanie z fizyki :D
    Narysowałam stół, krzesło, narysowałam działające na krzesło siły, masa, odległość od stołu i założyłam, że siła potrzebna do odsunięcia krzesła wynosi X.
    Na drugim rysunku zrobiłam to samo, tylko krzesło było już odsunięte od stołu i kazałam im "obliczyć" czy masa krzesła zwiększa się po zwiększeniu odstępu od stołu i czy siła jakiej trzeba użyć, żeby krzesło do tego stołu przysunąć jest taka sama jak siła do jego odsunięcia.
    Wyciągnięte wnioski: krzesło zawsze będzie ważyć tyle samo, niezależnie jak daleko od stołu zostanie odsunięte, oraz siły potrzebne do przysunięcia i odsunięcia mają taką samą wartość.
    Wniosek dodany przeze mnie: człowiek, który jest w stanie odsunąć krzesło, jest również w stanie je dosunąć. Niepodważalne prawo fizyki.
    Więc pytanie na dziś: dlaczego ja notorycznie muszę potykać się o niedosunięte krzesło?

Po krótkim przemyśleniu panowie załapali, przeprosili i obiecali poprawę :D
    Brawo ja xD

Taśka22, nick nieaktualny, vitae13, atat, Milka1991, Lokokoko, Krucha, kasieniaczek, Jagah, agadana, Kjopa3, sy__la lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Ja też mam łożysko na przedniej ścianie a jednak maluch sobie znajdzie pozycje żeby się rozepchac tak aż to widać :D

Milka Sto lat, sto lat !!! Pociechy z Kornelki :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ