X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie dotyczące usg - to trzecie usg z tych zalecanych ma być w przedziale 28tc-32tc?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, szyjka mi się skraca dziewczyny, ostatnio 41mm, dziś 33mm. Wiem, że to nadal w normie ale skróciła się sporo jak na 4 tygodnie, mam się oszczędzać, ale nie wiem jak przy roczniaku? Nie ma mi kto pomóc, moja matka tylko wrzeszczy że leżę do góry dupą i nic nie robię, eh. Lekarka mówi, że jeśli szyjka się skróci do 2,5 cm to położy mnie do szpitala a wtedy nie wiem co zrobię z synkiem.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda nie wiem co poradzić... ostatnio sama się zastanawiałam co ja bym zrobiła jakbym miała już dziecko, chyba nie dałabym rady z moimi bólami brzucha itp powiem ci, że nie masz jeszcze tragedii z szyjką, ja zaczynałam od 3,5 ... ostatnio na usg 3,2. miejmy nadzieje, że się nie skróci.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Jestem po wizycie, szyjka mi się skraca dziewczyny, ostatnio 41mm, dziś 33mm. Wiem, że to nadal w normie ale skróciła się sporo jak na 4 tygodnie, mam się oszczędzać, ale nie wiem jak przy roczniaku? Nie ma mi kto pomóc, moja matka tylko wrzeszczy że leżę do góry dupą i nic nie robię, eh. Lekarka mówi, że jeśli szyjka się skróci do 2,5 cm to położy mnie do szpitala a wtedy nie wiem co zrobię z synkiem.
    Wanda, to się zdarza, nic się nie przejmuj, ja raz mam 45 mm a raz 33, potem znowu 45, potem w szpitalu osttanio na IP 3,99cm, lawiruje ;)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a ja mam pytanie dotyczące usg - to trzecie usg z tych zalecanych ma być w przedziale 28tc-32tc?

Wczoraj pytalam o to lekarke to powiedziala 30-32.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika, badz dzielna! nie wiem co czeka Twoje malenstwo, ale ja jestem wczesniakiem i z powodu konfliktu mialam przetaczana krew zaraz po porodzie. Mama czesto opowiadala mi ta historie... byla przerazona na smierc, ze tego nie przezyje, a teraz mi opowiada jaka bylam silna i pieknie wszystko przyjelam. A i nic mi teraz nie brakuje:) rozwijalam sie szybko i wszystko zawsze bylo ze mna dobrze.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Wczoraj pytalam o to lekarke to powiedziala 30-32.
    dzięki :) ja właśnie chce około 31tc się zapisać :)

Antonelka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:

Kurcze jakoś tak bardzo zapobiegawczo.
    2,5 cena tym etapie to chyba nie tak mało?! Tzn mi zawsze tak mówiono.
    Z szyjka jest też tak zw ona może skrócić się skokowo więc nie martw się może za bardzo, oby następnym razem nie było dalszego skracania!!
    Ja w zeszłym miałam taka sytuacje że skrocila mu się do chyba 2 cm, stres a poród po terminie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, uwierz mi ze czesc z nas marzy o takiej szyjce.
    Ja mialam 33mm w 14tc, a teraz 28mm (po zalozeniu szwu przy szyjce 10mm) i mimo ze jestem pod obserwacja, to mysle ze bedzie dobrze.
    Po prostu staraj sie uwazac i kontroluj szyjke. Moja lekarka mowi, ze teraz szyjka juz sie bedzie powoli skracala.

Naharika, nie wiem co znacza te wyniki, bo podajesz tylko wartosci, ale trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobre i z Toba i z dzidzia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 20:34

IGA.G lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała szyjkę w 3 trymestrze 2 cm i donosiła bez problemu :) także kontrolujemy szyjki, i tyle :) bedzie dobrze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjkę 32mm i gin nic nie mówi , taka moja uroda ;) w poprzedniej ciąży od 30 tyg miałam rozwarcie na palec a i tak małego w 40 urodziłam .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki macie brzuch przy chodzeniu? ja juz mam chyba schiza w tym twardym brzuchem, jak leze jest miękki jak wstaje twardnieje ale to chyba normalne???

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda : mysle ze dasz rade badz dobrej mysli, moja szyjka od poczatku jest 2.5 cm, teraz w 21 tygodniu nadal bez zmian. Odpoczywam ale bez przesady, sprzatam, odkurzam, chodze na zakupy, czasem robie za duzo wiem ... i za bardzo sie forsuje,nie umiem usiedziec na tylku niestety, ale poki co jestem pozytywnej mysli :)

a ze dzisiaj dostalam kilka paczek to przesylam zdjecia : 3 pajacyki , do spania , ze smyka w cenie 30zl komplet :) zastanawialam sie jak bedzie z jakoscia ale bardzo ladne.jesli macie ochote podam nick z allegro u ktorgo kupilam. Do tego zamowilam przedluzki do body , i balerine krolika z mamas&papas do pokoju na polke z ksiazkami.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94dad971f32e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/444484221616.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bac2a45259b.jpg

Iga ja wlasnie leze, caly dzien w pracy i brzusio twarde i jak balon , czas odpoczac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 21:27

sallvie, Milka1991, Justyna Sz, Omon lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny a jaki macie brzuch przy chodzeniu? ja juz mam chyba schiza w tym twardym brzuchem, jak leze jest miękki jak wstaje twardnieje ale to chyba normalne???
    Ja mam dokładnie tak jak ty piszesz ;) to jest normalne ;) dziecko jest coraz większe , macica coraz wyżej i dlatego takie odczucie . Jesli ma leżąco jest miękki to jest ok ;)

IGA.G lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie nadrobie tego co zdazylyscie napisać przez cały dzień ale się postaram chociaż mniej więcej podczytac :D

A ja tym czasem chciałam się tylko pochwalić ( chociaż nie do końca wiem czym tu się chwalić haha ) że na moich piersiach zaczynają pojawiać się rozstepy. To akurat nie jest powód do dumy ale powodem do radości jest to że musiały one aż tak bardzo urosnac skoro pojawiają się rozstepy :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie, grunt to widzieć pozytywy w drobnych niedogodnościach, dobry tok myślenia! :)

Ja wczoraj miałam po trochę śmieszną, a po trochę nieprzyjemną sytuację. Jak normalny człowiek ubrałam rano majtki. Jeszcze z czasów sprzed ciąży, ale takie większe, więc było mi w nich wygodnie. Cały dzień coś mi nie pasowało, coś było nie tak, ale zwalałam na przyciasne rajstopy. Wieczorem okazało się, że mam odparzoną skórę od szwów majtek. Żeby tego było mało- obtarł mnie też stanik pod biustem. Znalazłam dobra stronę sytuacji- nareszcie rośnie mi brzuh :D Dzisiaj wielka akcja wymiany bielizny. A na oparzenia potwierdzam to, co wcześniej pisały dziewczyny- mąka ziemniaczana to cudo, żadnych zaspek czy pudrów dla dzidziola :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szyjką to też chyba zależy od dnia. Teraz miałam tylko raz mierzoną, ale w pierwszej ciąży raz miałam 3,5, innym razem 2,7 a przed miesiąc porodem 4,1 jak leżałam na patologii. Moja kuzynka miesiąc przed porodem miała rozwarcie na 2 cm i nic się nie działo a martwiła się, bo gbs wyszedł pozytywny.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika jaki jest dalszy plan? Trzymam za was kciuki, bądź dobrej myśli :*

Ja byłam dziś u endokrynologa, wyniki lepsze, ale stopniowo zwiększamy jeszcze dawkę.

Za to wkurzyłam się trochę, bo we wtorek robiłam badania krwi czyli tsh,ft4 morfologię przeciwciała krwinek czerwonych i toxoplazmozy oraz badanie ogólne moczu, sprawdzałam na portalu luxmed wyniki i pojawiło się tylko tsh,ft4 i przeciwciała krwinek, a reszty nie ma, więc jak była na wizycie to zapytałam w recepcji co z resztą, a pan mi mówi, że nie ma w systemie w ogóle reszty badań wprowadzonych, ani zatwierdzonych, więc po prostu nie zostały wykonane..! a przecież zostawiłam im próbkę moczu i widziałam jak ta pani oklejała ją kodem kreskowym i te wszystkie fiolki na krew też, to jakim cudem nie zostały badania wykonane? Nie mogłam się już dodzwonić do tego punktu luxmed w którym robiłam badanie, ale pewnie każą mi je powtórzyć, a to już nie pierwszy raz, bo jak robiłam te wszystkie badania do 10tyg. to też nie zrobili mi wtedy glukozy, bo ktoś zapomniał do systemu wprowadzić i musiała jeszcze raz tam jechać...
    Sorry, ale musiałam się wyżalić :(

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U knie szyjka tez nie za długa ale twarda - przynajmniej miesiąc temu taka była i to według lekarki powód do szczęścia.
    W przyszłym tygodniu sprawdzę czy coś się zmieniło w tym temacie.
    Leżę juz w wyrku i czekam aż małemu spadnie temp bo juz 39.1 jest. Masakra - co 6 godzin 39 st. Szkoda mi go strasznie bo wiem ze taka temp wykancza :( Jutro chyba jednak podjadę do homeopatki niech coś radzi bo nie bardzo chciałabym na weekend zostać z taką temp.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba wybraliśmy wózek. W sumie to jakiś czas temu jak podawałyście linki do wózków zaglądałam na niektóre, ale nie wgłębiałam się w temat. Sąsiadka pokazała mi swój wózek, miałam okazję chwilę go poprowadzić, zobaczyć... i muszę przyznać, że wizualnie spodobał mi się bardzo. Byliśmy z mężem w sklepie Słoń oglądaliśmy wózki i najbardziej właśnie nam przypadł do gustu Coletto Florino Carbon 2 w 1. Cudo. Teraz tylko kwestia kolorystyki i po nowym roku będziemy kupować. Fajnie jak uda nam się znaleźć dobrą używkę, jeśli nie to kupimy nowy :)
    Do tego dokupimy fotelik, pasuje firmy Cybex i Maxi Cosi, ale weźmiemy chyba ten Cybex.

A wy jakie macie typy fotelików do samochodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 22:56

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ