X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My się już obudzilismy - znaczy Lidka śpi :) Mały za to ma już 39 st gorączki. Musze mu znowu dać leki ale tak na pusty żołądek to słabo a jeść nie chce. Zresztą kto by chciał z taką temp...
    Muszę go jakoś ogarnąć i jechać do lekarza.

Edit. Ooo juz 23 tydzień zaczynamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 08:40

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) coś mnie dzisiaj naszła ochota na kupienie sobie książki/ książek nt. opieki nad noworodkiem, początków macierzyństwa itp. Co polecacie? Wiem że część z Was już dawno robiła takie zakupy i może już jesteście w stanie się wypowiedzieć? Z tego co narazie mnie zainteresowało to Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i polecano mi bardzo "Pierwszy rok życia dziecka" ale nie wiem którego autora bo jest dwóch. Pierwsza to Heidi Murkoff, Sharon Mazel a druga Gina Ford. Co powiecie?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam Heidi Murkoff, zwariowałabym ze stresu przez pierwsze miesiące gdyby nie ta książka.

agadana lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Jak któraś ma za dużo na koncie to może dodać do listy zakupowej :D
    http://gadzetomania.pl/9892,przenosne-smartfonowe-usg-trafia-do-sprzedazy

Po mojemu to na szczęście cena jest nie osiagalna dla wielu. Jakby nie było to usg robi się dla diagnostyki a nie dla oglądania dziecia więc lepiej żeby szybko nie weszło na rynek jako ogólnodostępne bo matki szajby dostaną :)
    Nie zrozumcie mnie źle, wiem że to w formie żartu się tu znalazło ale takie miałam przemyślenia :)

kahaśka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga właśnie popatrzyłąm na twój suwaczek, TY jesteś 3 tygodnie przede mną, kto wie czy za kilka tygodni nie będę się skarżyła na podobne dolegliwości. Maluchy rosną i wszystko się zminia.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    Dzień dobry :) coś mnie dzisiaj naszła ochota na kupienie sobie książki/ książek nt. opieki nad noworodkiem, początków macierzyństwa itp. Co polecacie? Wiem że część z Was już dawno robiła takie zakupy i może już jesteście w stanie się wypowiedzieć? Z tego co narazie mnie zainteresowało to Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i polecano mi bardzo "Pierwszy rok życia dziecka" ale nie wiem którego autora bo jest dwóch. Pierwsza to Heidi Murkoff, Sharon Mazel a druga Gina Ford. Co powiecie?

Czytam "najszczesliwsze niemowle w okolicy" i mysle, ze ta wiedza przyda mi sie po porodzie:) zeby jakos uspokajac maluszka. ja polecam te ksiazke.
    Tutaj troszke slow krytyki,ale autorka recenzji i tak poleca:
    http://dziecisawazne.pl/najszczesliwsze-niemowle/

agadana lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka w tej cenie to możesz kupić duży zestaw lego Duplo, koparki, traktor z wadera w sklepach z maszynami rolniczymi albo na necie, kuchnię, warsztat.

Zamówiłam mu od babci taki tor:
    http://m.ceneo.pl/45843990
    Niby od 3+ ale koleżanki synek go ma i jest super. Ma dwie wyrzutnie i autko jeździ automatycznie.
    Młody kocha koparki i autka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero - ja bardzo poproszę o link do aukcji allegro. Brakuje mi kilku pajacyków z rozmiaru 62 :)

sallvie - nie chcę odbierać optymizmu, ale mój tyłem raczej nie urósł AŻ TAK a też mam 3 krechy ;)

misKolorowy - musiał być błąd przy rejestracji. osoba rejestrująca nie zauważyła pewnie tych badań i nie wprowadziła do systemu.. mocz na pewno będziesz musiała przynieść na nowo ale tokso powinni wykonać ze starej surowicy, bo krew jakiś czas jest archiwizowana ;) Akurat przy tokso krew ma duża stabilność i nadaje się taka przechowywana w lodówce ;) Pytanie jak długo archiwizują materiał..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:03

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny podaje linka allegrowicz ma tylko te pajacyki i bluzy misie :)

http://allegro.pl/smyk-pajacyk-pajac-disney-minnie-3szt-r-56-okazja-i6454859283.html

jesli nie sa dostepne zapytajcie sprzedawce czesto wystawia pozniej

my dzisiaj malo spalysmy Zosia kopala chyba do 3 w nocy :) czas na sniadanie... zaczynamy 22 tydzien z tej okazji otworze paczke z wczoraj ( czesto zostawiam je zeby nie otwierac wszystkiego naraz ) takie moje male swieta codziennie :D

co do materialowych stanikow, jesli nie macie ochoty na takie zwykle, polecam strone intimidea.com wloska firma maja kilka ladnych kolecji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:28

IGA.G lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Iga właśnie popatrzyłąm na twój suwaczek, TY jesteś 3 tygodnie przede mną, kto wie czy za kilka tygodni nie będę się skarżyła na podobne dolegliwości. Maluchy rosną i wszystko się zminia.
    jeszcze doszliśmy z mężem do wniosku, że mój brzcu chyba rośnie z godziny na godzinę teraz ;p

w poniedziałek usg to o wszystko wypytam. przez tel dr powiedział, że nie sprawdzać brzucha jak się stoi bo będze zawsze twardy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się szykuje ciężki dzień, przynajmniej do 15. teraz mam monterów gerdy, później do łazienki wchodzi robotnik i tak muszę się po domu krzątać, psa uspokajać, żeby na nich nie szczekał.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerygirl wrote:
    Cloud q ma dodatkowo funkcje plaskiej pozycji. Jesli chodź o Aton na pewno może być tańszy. Wejdź sobie na sklep Bobowozki
    No ten co nam pokazywał w sklepie i co pasuje do wózka coletto florino też miał funkcje rozkładana.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja miałam taki sam dylemat jak ty apropo brzucha jak sie stoi :) w końcu wymacalam kuzynkę jaki ma jak stoi (a w ciazy nie jest) i miała tez twardy :)
    Tak samo jak sie leży na plecach tez bd bardziej napiety niz na boku. Jak to miesięn w każdej pozycji inny mam wrazenie

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Iga ja miałam taki sam dylemat jak ty apropo brzucha jak sie stoi :) w końcu wymacalam kuzynkę jaki ma jak stoi (a w ciazy nie jest) i miała tez twardy :)
    Tak samo jak sie leży na plecach tez bd bardziej napiety niz na boku. Jak to miesięn w każdej pozycji inny mam wrazenie
    hehe ja meza wczoraj macałam ;p i uznałam, że ma twardszy brzuch ode mnie ;p już się troszkę uspokoiłam, bo dwa dni miałam ciągle napiętą macicę, nawet jak leżałam, ale już przeszło. nie będę juz się tak forsowała. jadę do mamy i będę leżeć i pachnieć ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    W życiu nie nadrobie tego co zdazylyscie napisać przez cały dzień ale się postaram chociaż mniej więcej podczytac :D

A ja tym czasem chciałam się tylko pochwalić ( chociaż nie do końca wiem czym tu się chwalić haha ) że na moich piersiach zaczynają pojawiać się rozstepy. To akurat nie jest powód do dumy ale powodem do radości jest to że musiały one aż tak bardzo urosnac skoro pojawiają się rozstepy :)

AA ale się uśmiałam, super że z takich rzeczy wyciągasz pozytywne wnioski ;)
    To i ja się pochwalę, że rozstępy miałam na piersiach ale są prawie niewidoczne....
    a i waga już + 6,5 kg..jedyne co mi nie przytyło to twarz, ręce i plecy :P
    Zjadłam właśnie 4 kromki chleba w jajku opiekane- i...się nie najdałam..ale jaja

Jakby któraś z Was wpadła na pomysł zakupu na święta książki dla dzieci-NIE POLECAM!!
    Bajki są tragiczne, zdania wielokrotne złożone, a z bajek nic nie wynika, no i można się dowiedzieć, że z żołędzi rośnie jemioła!

598507f0b2aa0abd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:27

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kilka rozstępów z okresu dojrzenia i też prawie niewidoczne. w ciąży na razie brak :) ostatnio na wizycie tydzień temu było +4,5 kg

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, ja mam czasen twardy jak leżę nawet, z tym że na brzuszku przed ciążą u mnie było 0 tłuszczyku. Wtedy zmieniam pozycję albo idę się przejść. Jak stoję to zawsze mam twardy :)

IGA.G lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja tez sie wpisuje do tych z rozstępami na piersiach. To siostra moja miała zawsze większe piersi niz ja a teraz ja chodzę w jej stanikach z końca ciazy. Ostatnio sie smiala do mnie za jak mi przed porodem napęcznieja to sie zdziwię :D

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za pocieszenie :) bez was bym czasem zwariowała chyba :) własnie się położyłam na kanapie, pan od łazienek mówi, żebym odpoczywała nim się nie przejmowała, że dzidziuś najważniejszy :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam ulepek :-)
    Wcisnelam polowke cytryny plus zjadlam plasterek cytryny.
    Da sie przezyc - woda lekko ciepla wtedy dobrze sie rozpuszcza.

Nie mdli mnie ani nic.

Robilam prywatnie, glukozy nie mialam swojej dostalam w labie razem z cytryna. Koszt 85 zl.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ