X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My się już obudzilismy - znaczy Lidka śpi :) Mały za to ma już 39 st gorączki. Musze mu znowu dać leki ale tak na pusty żołądek to słabo a jeść nie chce. Zresztą kto by chciał z taką temp...
    Muszę go jakoś ogarnąć i jechać do lekarza.

Edit. Ooo juz 23 tydzień zaczynamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 08:40

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) coś mnie dzisiaj naszła ochota na kupienie sobie książki/ książek nt. opieki nad noworodkiem, początków macierzyństwa itp. Co polecacie? Wiem że część z Was już dawno robiła takie zakupy i może już jesteście w stanie się wypowiedzieć? Z tego co narazie mnie zainteresowało to Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i polecano mi bardzo "Pierwszy rok życia dziecka" ale nie wiem którego autora bo jest dwóch. Pierwsza to Heidi Murkoff, Sharon Mazel a druga Gina Ford. Co powiecie?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam Heidi Murkoff, zwariowałabym ze stresu przez pierwsze miesiące gdyby nie ta książka.

agadana lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Jak któraś ma za dużo na koncie to może dodać do listy zakupowej :D
    http://gadzetomania.pl/9892,przenosne-smartfonowe-usg-trafia-do-sprzedazy

Po mojemu to na szczęście cena jest nie osiagalna dla wielu. Jakby nie było to usg robi się dla diagnostyki a nie dla oglądania dziecia więc lepiej żeby szybko nie weszło na rynek jako ogólnodostępne bo matki szajby dostaną :)
    Nie zrozumcie mnie źle, wiem że to w formie żartu się tu znalazło ale takie miałam przemyślenia :)

kahaśka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga właśnie popatrzyłąm na twój suwaczek, TY jesteś 3 tygodnie przede mną, kto wie czy za kilka tygodni nie będę się skarżyła na podobne dolegliwości. Maluchy rosną i wszystko się zminia.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    Dzień dobry :) coś mnie dzisiaj naszła ochota na kupienie sobie książki/ książek nt. opieki nad noworodkiem, początków macierzyństwa itp. Co polecacie? Wiem że część z Was już dawno robiła takie zakupy i może już jesteście w stanie się wypowiedzieć? Z tego co narazie mnie zainteresowało to Harvey Karp "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i polecano mi bardzo "Pierwszy rok życia dziecka" ale nie wiem którego autora bo jest dwóch. Pierwsza to Heidi Murkoff, Sharon Mazel a druga Gina Ford. Co powiecie?

Czytam "najszczesliwsze niemowle w okolicy" i mysle, ze ta wiedza przyda mi sie po porodzie:) zeby jakos uspokajac maluszka. ja polecam te ksiazke.
    Tutaj troszke slow krytyki,ale autorka recenzji i tak poleca:
    http://dziecisawazne.pl/najszczesliwsze-niemowle/

agadana lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka w tej cenie to możesz kupić duży zestaw lego Duplo, koparki, traktor z wadera w sklepach z maszynami rolniczymi albo na necie, kuchnię, warsztat.

Zamówiłam mu od babci taki tor:
    http://m.ceneo.pl/45843990
    Niby od 3+ ale koleżanki synek go ma i jest super. Ma dwie wyrzutnie i autko jeździ automatycznie.
    Młody kocha koparki i autka :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero - ja bardzo poproszę o link do aukcji allegro. Brakuje mi kilku pajacyków z rozmiaru 62 :)

sallvie - nie chcę odbierać optymizmu, ale mój tyłem raczej nie urósł AŻ TAK a też mam 3 krechy ;)

misKolorowy - musiał być błąd przy rejestracji. osoba rejestrująca nie zauważyła pewnie tych badań i nie wprowadziła do systemu.. mocz na pewno będziesz musiała przynieść na nowo ale tokso powinni wykonać ze starej surowicy, bo krew jakiś czas jest archiwizowana ;) Akurat przy tokso krew ma duża stabilność i nadaje się taka przechowywana w lodówce ;) Pytanie jak długo archiwizują materiał..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:03

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny podaje linka allegrowicz ma tylko te pajacyki i bluzy misie :)

http://allegro.pl/smyk-pajacyk-pajac-disney-minnie-3szt-r-56-okazja-i6454859283.html

jesli nie sa dostepne zapytajcie sprzedawce czesto wystawia pozniej

my dzisiaj malo spalysmy Zosia kopala chyba do 3 w nocy :) czas na sniadanie... zaczynamy 22 tydzien z tej okazji otworze paczke z wczoraj ( czesto zostawiam je zeby nie otwierac wszystkiego naraz ) takie moje male swieta codziennie :D

co do materialowych stanikow, jesli nie macie ochoty na takie zwykle, polecam strone intimidea.com wloska firma maja kilka ladnych kolecji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:28

IGA.G lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Iga właśnie popatrzyłąm na twój suwaczek, TY jesteś 3 tygodnie przede mną, kto wie czy za kilka tygodni nie będę się skarżyła na podobne dolegliwości. Maluchy rosną i wszystko się zminia.
    jeszcze doszliśmy z mężem do wniosku, że mój brzcu chyba rośnie z godziny na godzinę teraz ;p

w poniedziałek usg to o wszystko wypytam. przez tel dr powiedział, że nie sprawdzać brzucha jak się stoi bo będze zawsze twardy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się szykuje ciężki dzień, przynajmniej do 15. teraz mam monterów gerdy, później do łazienki wchodzi robotnik i tak muszę się po domu krzątać, psa uspokajać, żeby na nich nie szczekał.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerygirl wrote:
    Cloud q ma dodatkowo funkcje plaskiej pozycji. Jesli chodź o Aton na pewno może być tańszy. Wejdź sobie na sklep Bobowozki
    No ten co nam pokazywał w sklepie i co pasuje do wózka coletto florino też miał funkcje rozkładana.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja miałam taki sam dylemat jak ty apropo brzucha jak sie stoi :) w końcu wymacalam kuzynkę jaki ma jak stoi (a w ciazy nie jest) i miała tez twardy :)
    Tak samo jak sie leży na plecach tez bd bardziej napiety niz na boku. Jak to miesięn w każdej pozycji inny mam wrazenie

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Iga ja miałam taki sam dylemat jak ty apropo brzucha jak sie stoi :) w końcu wymacalam kuzynkę jaki ma jak stoi (a w ciazy nie jest) i miała tez twardy :)
    Tak samo jak sie leży na plecach tez bd bardziej napiety niz na boku. Jak to miesięn w każdej pozycji inny mam wrazenie
    hehe ja meza wczoraj macałam ;p i uznałam, że ma twardszy brzuch ode mnie ;p już się troszkę uspokoiłam, bo dwa dni miałam ciągle napiętą macicę, nawet jak leżałam, ale już przeszło. nie będę juz się tak forsowała. jadę do mamy i będę leżeć i pachnieć ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    W życiu nie nadrobie tego co zdazylyscie napisać przez cały dzień ale się postaram chociaż mniej więcej podczytac :D

A ja tym czasem chciałam się tylko pochwalić ( chociaż nie do końca wiem czym tu się chwalić haha ) że na moich piersiach zaczynają pojawiać się rozstepy. To akurat nie jest powód do dumy ale powodem do radości jest to że musiały one aż tak bardzo urosnac skoro pojawiają się rozstepy :)

AA ale się uśmiałam, super że z takich rzeczy wyciągasz pozytywne wnioski ;)
    To i ja się pochwalę, że rozstępy miałam na piersiach ale są prawie niewidoczne....
    a i waga już + 6,5 kg..jedyne co mi nie przytyło to twarz, ręce i plecy :P
    Zjadłam właśnie 4 kromki chleba w jajku opiekane- i...się nie najdałam..ale jaja

Jakby któraś z Was wpadła na pomysł zakupu na święta książki dla dzieci-NIE POLECAM!!
    Bajki są tragiczne, zdania wielokrotne złożone, a z bajek nic nie wynika, no i można się dowiedzieć, że z żołędzi rośnie jemioła!

598507f0b2aa0abd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:27

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kilka rozstępów z okresu dojrzenia i też prawie niewidoczne. w ciąży na razie brak :) ostatnio na wizycie tydzień temu było +4,5 kg

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, ja mam czasen twardy jak leżę nawet, z tym że na brzuszku przed ciążą u mnie było 0 tłuszczyku. Wtedy zmieniam pozycję albo idę się przejść. Jak stoję to zawsze mam twardy :)

IGA.G lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja tez sie wpisuje do tych z rozstępami na piersiach. To siostra moja miała zawsze większe piersi niz ja a teraz ja chodzę w jej stanikach z końca ciazy. Ostatnio sie smiala do mnie za jak mi przed porodem napęcznieja to sie zdziwię :D

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za pocieszenie :) bez was bym czasem zwariowała chyba :) własnie się położyłam na kanapie, pan od łazienek mówi, żebym odpoczywała nim się nie przejmowała, że dzidziuś najważniejszy :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam ulepek :-)
    Wcisnelam polowke cytryny plus zjadlam plasterek cytryny.
    Da sie przezyc - woda lekko ciepla wtedy dobrze sie rozpuszcza.

Nie mdli mnie ani nic.

Robilam prywatnie, glukozy nie mialam swojej dostalam w labie razem z cytryna. Koszt 85 zl.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ