X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o,dopisanie do tabeli 11 kwietnia - Zuzanna
    My kupiliśmy Cybex cloud q. Sprawdzimy w kwietniu jak się spisze;)

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś ma za dużo na koncie to może dodać do listy zakupowej :D
    http://gadzetomania.pl/9892,przenosne-smartfonowe-usg-trafia-do-sprzedazy

Niebieskaa, ilae, eforts, Omon, sunshine lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowerygirl wrote:
    Proszę o,dopisanie do tabeli 11 kwietnia - Zuzanna
    My kupiliśmy Cybex cloud q. Sprawdzimy w kwietniu jak się spisze;)
    No właśnie chyba ten model nam pokazywał facet w sklepie albo Aton Q, że pasuje do naszego wózka. Ta osłonka na główkę przesuwała się góra-dół, czyli gdy dziecko rośnie można podwyższać i dopasowywać do główki. W tym Cloud Q jest tak? I jeśli można spytać ile daliście za ten fotelik?? U nas w sklepie kosztował niecałe 800 zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 23:13

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    He he he... dobre :) jedyne 25000 zł :-D
    Myślę, że obejdzie się bez :P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:

Ja nie dam rady :-) ale mozemy sie zrzucic :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:

Za kilka lat kazdego bedzie stac :) cena spadnie, tak jak wszystkich gadzetow ;)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska w którym tc się urodziłaś? Czy wtedy juz robili transfuzje w brzuszku mamy?

• neharika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała takie usg , mamy mnóstwo tych badań to pewni by się opłaciło.
    Misiu kolorowy plan jest taki że w środę jedziemy do Warszawy na usg i ustalą co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 04:56

• flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    No właśnie chyba ten model nam pokazywał facet w sklepie albo Aton Q, że pasuje do naszego wózka. Ta osłonka na główkę przesuwała się góra-dół, czyli gdy dziecko rośnie można podwyższać i dopasowywać do główki. W tym Cloud Q jest tak? I jeśli można spytać ile daliście za ten fotelik?? U nas w sklepie kosztował niecałe 800 zł...

Cloud q ma dodatkowo funkcje plaskiej pozycji. Jesli chodź o Aton na pewno może być tańszy. Wejdź sobie na sklep Bobowozki

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny a jaki macie brzuch przy chodzeniu? ja juz mam chyba schiza w tym twardym brzuchem, jak leze jest miękki jak wstaje twardnieje ale to chyba normalne???
    Iga, ja mam chyba kpie Twojego brzucha, tez mam cięgle twardy.. to trwa juz dobre kilka tydodni. Na szczęscie nie ma skurczów i trzymamy sie tego że jest ok :)
    Potrafie po nocy wstać z twardym brzuchem, po chodzeniu, po leżeniu, generalnie nie ma zasady jeśli o mnie chodzi.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Ja dzisiaj wyruszam na krzywa cukrowa.
    Oby mnie nie zaslodzilo :-)
    Slodycze jadam i lubie a herbaty z cukrem nie pije ...brrrrr

Milka1991 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Za kilka lat kazdego bedzie stac :) cena spadnie, tak jak wszystkich gadzetow ;)
    Dokładnie, a nasze córki i synowe będą zachodzić w głowę, jak przetrwałyśmy ciąże z wizytami co 3 tyg, i to nie zawsze z usg :D Tak jak my nie ogarniamy tego, że nasze mamy bez usg całkowicie przechodziły ciążę, i często nawet ciąża bliźniacza była zaskoczeniem dla rodzącej i dla personelu :D

ilae, karolyn, neharika lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-) W końcu Was nadrobiłam.

Sunshine,Wanda kciuki za Wasze szyjki,niech się już nie skracają.

Milka mała już spora :-) Ja we wtorek na połówkowych usłyszałam,że mały waży ok. 520g. a wczoraj u mojej gin.,że 710g. Widać mierzy na odwal :-/.

Świetnie,marzenie kobiet w ciąży zostanie spełnione :-D Będą miały USG pod ręką :-)

Nam 13 po połówkowych rozwalił się samochód. Walnął rozrząd i na pewno jakaś część silnika. Mechanik nie zerknął w silnik co tam dokładnie i walnął cene 2500zł.
    Wczoraj byłam u immunologa i jednak zwiększyła dawkę Cleaxanu z 0,4 na 0,6. Ja kupiłam tydzień temu trzy opakowania i kończę jutro te 0,4 więc jeśli któraś by chciała odkupić te dwa opakowania to niech pisze. Ja kupiłam z refundacją więc 70zł za dwa opakowania dałam.

Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Niebieska w którym tc się urodziłaś? Czy wtedy juz robili transfuzje w brzuszku mamy?

Kochana, nie wiem, ktory to byl tydzien, wiem ze to bylo kilka tygodni wczesniej i lezalam w inkubatorze, ale mialam juz wszystko wyksztalcone (wiec moze jednak nie bylam wczesniakiem...). Moja mama urodzila pierwsza corke w malutkim miescie, z ktorego pochodzi i opowiadala mi, ze tato powiedzial w szpitalu, ze skoro jest problem z grupami krwi to powinni podac immunoglobuliny (tak to chyba sie nazywa),ale lekarze to zbagatelizowali, mowiac, ze uslyszal cos tam w szpitalu we Wro, co nie jest konieczne... Ale jednak bylo, bo u mamy wystapil konflikt w grupach glownych krwi i w 2. czy 3. dobie mojego zycia musieli przetaczac krew, wtedy rodzila mnie juz we Wroclawiu. Watpie, ze byly mozliwe takie zabiegi w brzuchu mamy 31 lat temu. Wiem, ze to byla walka z czasem, przewozili krew z banku krwi i powiedzieli mamie, ze jest ryzyko, ze krwi bedzie za malo i ze moge nie przezyc. Do tego glownym lekarzem przy zabiegu byl lekarz z Ghany (mojego taty kolega, wiec mama go znala, ale jednoczesnie bala sie czy zna procedury itd.) Ale wszystko potoczylo sie dobrze:) Ponoc bardzo dobrze zareagowalam na krew i szybko sie zregenerowalam.

Powodzoenia wojowniczko!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 07:51

eforts, kahaśka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:47

IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra też miała transfuzję po urodzeniu, ona ma jeszcze rzadką gr krwi jak moja mama i nie było blisko w rodzinie dawcy, musiał daleki kuzyn przyjeżdżać i ją ratować. na szczęście szybko się zregenerowała :) a tak jak pisałam urodziła się w 7 miesiącu, było to 35 lat temu :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja mam dokładnie tak jak ty piszesz ;) to jest normalne ;) dziecko jest coraz większe , macica coraz wyżej i dlatego takie odczucie . Jesli ma leżąco jest miękki to jest ok ;)
    dzięki Misiu :) ja już schiza łapałam od poniedziałku i ciągle macałam brzuch (wiem, wiem to też źle) :( ale od dzisiaj już stop! wczoraj zmiękł i jest już dobrze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 6:00 ogladm wózki, więc jestem najranniejsy ptaszek :D

Dziewczyny, czy któraś z Was może coś powiedzieć o wózku Marcello Coletto? Orietujecie się, jak sprawują się gumowe koła?

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka myślałam jednak o czymś mniejszym :D

oo już bardziej coś jak Iga pokazuje

eforts budżet to tak koło 200-300 złotych

Nie polecam nosidełka dla najmłodszech. Dopiero gdy już stabilnie siedzą można o nich pomyśleć a i wtedy trzeba dobrze poczytać o nich. Niewiele jest takich nosidełek które nie szkodzą dziecku.

Milka kurcze jak te nasze maluchy szybko rosną :) wystarczą cztery tygodnie i podwajają swoją wagę :)

Wanda ciężka sytuacja, przy dziecku nie ma jak odpoczywać. Ale może wykorzystuj każdą nadarzającą sie okazję na poleżenie. Np jak maluch zajmie się na moment czymś to połóż się koło niego choć na te 10 minut, wiesz to lepsze niż nic :)

Iga ja nie zauważyłam, żeby brzuch twardniał, ale ja z tych co mają warstwę ochronną która możę maskować.

neherika nie znam się na tych normach, ale różnica niestety jest ogromna. Mam nadzieje, że lekarze mają na to jakiś plan

VEro podaj nicka tego alegrowicza :)

Salvie jesteś mistrzynią pozytywnego myślenia :D

mis kolorowy skoro nie sdaża się to pierwszy raz to trzeba tam pójść i narobić małego szumu, tak żeby dotarło do kogoś wyżej, żeby sie skupiali na tym co robią następnym razem

Milka1991 lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konicznyka jak siedzę to brzuch mam miękkie, ale jak wstanę to twardnieje. ale czytałam już na necie, że to normalne. ja nie mam naturalnej ochrony :) choć chudzinką też nie jestem o nie ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ