X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Witam z rana :-) W końcu Was nadrobiłam.

Sunshine,Wanda kciuki za Wasze szyjki,niech się już nie skracają.

Milka mała już spora :-) Ja we wtorek na połówkowych usłyszałam,że mały waży ok. 520g. a wczoraj u mojej gin.,że 710g. Widać mierzy na odwal :-/.

Świetnie,marzenie kobiet w ciąży zostanie spełnione :-D Będą miały USG pod ręką :-)

Nam 13 po połówkowych rozwalił się samochód. Walnął rozrząd i na pewno jakaś część silnika. Mechanik nie zerknął w silnik co tam dokładnie i walnął cene 2500zł.
    Wczoraj byłam u immunologa i jednak zwiększyła dawkę Cleaxanu z 0,4 na 0,6. Ja kupiłam tydzień temu trzy opakowania i kończę jutro te 0,4 więc jeśli któraś by chciała odkupić te dwa opakowania to niech pisze. Ja kupiłam z refundacją więc 70zł za dwa opakowania dałam.

Oby nie silnik...my własnie naprawiamy w jednym autku-zabytkowym ;) silnik,na razie nas to kosztowalo 4000 zł, poszła uszczelka pod głowica i delikatne rysy na silniku, a że autko ma 40 lat to zdecydowaliśmy się na regeneracje silnika..., nie wiemy czy zmiescimy się w 6000, także by Wsze usterki były mniejsze)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, które również biorą heparynę, czy myślicie, że jednorazowe 2 godzinne opóźnienie w przyjęciu dawki może jakoś dzidzi lub mi zaszkodzić? Zastanawiam się czy zapobiegawczo lepiej nie brać żadnych leków przed krzywą cukrową i zrobić sobie zastrzyk od razu po co wiąże się właśnie z 2 godzinnym przesunięciem godziny.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie Glukozy 85 zł prywatnie??

tyle płacice?
    Ja sprawdziłam u siebie w szpitalu na stronie i kosztuje 17 zł
    chyba że to jakiś błąd...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:

tyle płacice?
    ja dokładnie nie pamiętam, ale płaciłam jakoś 20-25 zł z glukozą cytrynową

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już po tej krzywej.
    Ja przez ilośc pracy nie mam kiedy iść na badania. Rano szybkie pobranie krwi spoko, ale na 2h to nie da rady :(
    Kurczę, chyba muszę z ta robota zluzowac bo to cos nie tak :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat to badanie robi się do 28 tygodnia ale swoją drogą... tak, lepiej zluzuj :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Koleżanki, które również biorą heparynę, czy myślicie, że jednorazowe 2 godzinne opóźnienie w przyjęciu dawki może jakoś dzidzi lub mi zaszkodzić? Zastanawiam się czy zapobiegawczo lepiej nie brać żadnych leków przed krzywą cukrową i zrobić sobie zastrzyk od razu po co wiąże się właśnie z 2 godzinnym przesunięciem godziny.

Nie zaszkodzi.
    Ja czasami cały dzień nie biorę. Zapomnę lub zasnę wcześniej.
    Moja jedna z sióstr ma zakrzepicę i bierze co drugi dzień bo miejsc już na wkłucia nie ma wiec postanowiła robić rzadziej.

aniołkowa mama, kahaśka lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Wy już po tej krzywej.
    Ja przez ilośc pracy nie mam kiedy iść na badania. Rano szybkie pobranie krwi spoko, ale na 2h to nie da rady :(
    Kurczę, chyba muszę z ta robota zluzowac bo to cos nie tak :(
    ja robiłam chyba w 18 tc ale dlatego, że miałam kiepski wynik na czczo. a teraz planuje zrobić po świętach w 27tc :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena za badanie antonelki mnie nie szokuje - takie ceny są w Warszawie.
    Posiew moczu 50zl!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:

tyle płacice?

Ja robilam w Novum a tam ceny badan sa wyzsze.

Reni1982 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny z rana :) mój maluszek od dwóch dni cos taki leniuch się zrobił i daje słabe kopniaczki do tego praktycznie wymuszone muzyką albo przylozeniem rąk do brzuszka :) Wczoraj popołudniu znów siedział na pęcherzu bo bardzo bolał no i kopniaki były nisko wiec to musiało być to :)
    Kordonku Ja też myślałam że mi tyłek i nogi aż tak nie urosły póki nie chciałam przymierzyc ulubionych jeansow a te się zatrzymały w połowie ud :) wtedy zobaczylam na zdjęciu że jednak baaaardzo się myliłam mówiąc że nie przytyły :) No i cycki chyba też jednak musiały urosnac skoro przed ciąża staniki na rozmiar B bywały za male a teraz ledwo wchodze w C :D Najważniejsze że na brzuszku nie ma rozstępów jak na razie :)
    A no i ten witamy się z wami już w 23 tygodniu ! :)

Taśka22, IGA.G, kasieniaczek lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mierzyłam biustonosze, mój mąż na to że strasznie one wielkie. i okazało się że lewdo w D wchodzę... kupiłam jeden D, i się wstrzymałam bo on taki na styk jest. nie sądziłam, że aż tak urosły :) ku uciesze męża oczywiście

kahaśka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio nawet stwierdził, że nie widział, że krągłości w ciąży będą go aż tak kręcić ;p

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, neharika, kahaśka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje co bedzie później z biustem. Przytylam dopiero 1kg a biust z e na g mi urósł. Obwod mam 65 nadal. Przy malym obwodzie potem moge miec problem z rozmiarami w normalnych cenach. A wiadomo ze biustonosz w wiekszym rozmiarze dlugo nie posluzy. Bo po karmieniu piersi na ogol sa podobne do tych sprzed ciąży jesli sie ma wage sprzed ciąży.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co rozstepow nie widze, ale problem w tym ze nie smaruje sie regularnie ups wiec cos moze sie pojawic, ale jesli juz to uzywam na zmiane welede dla kobiet w ciazy, bio oil lub zwykle maslo kokosowe ( bio takie do pieczenia ) super pachnie nie jest oleiste i slicznie brzusio wyglada no i 100% natural :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 10:38

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 Ja mam już 85F w biuście a co będze potem to nawet nie chcę pomyśleć , oczywiście maz, zadowolony że mam tak duży biust a, raczej obwisły :-P .

Trzymam mocno kciuki za wizyty wasze , i za słoneczka niech rosną w siłę :*:*:*:*:*.

Witajcie kochane :*:*:*:*:*.

Witam się z Wami w 25 tc !!!! . Ale mróz na dworzu , a mgła jest jak nie wiem malutka strasznie aktywna jest , czy dzień czy noc czy leżę czy śpię wyprawia tańce :*:*:*:*:* . Samopoczucie dobre dziś szybki obiad , Marysia ma przedstawienie w przedszkolu taką Jasełkę , gra aniołka nasza Niunia :*:*:*:*:* Mąż mnie zaskoczył napisał mi że dziś wcześniej wróci z pracy bardzo mnie to cieszy :-D . Jeszcze trochę , i będą Święta strasznie szybko ten czas ucieka . Wrzucam wam kochane , nasze zdjęcie :*:*:*:*:*.https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28752f7e2e3f.jpg

karolyn, sallvie, Justyna Sz, lis87, Milka1991, Omon, Donia12 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Ja sie boje co bedzie później z biustem. Przytylam dopiero 1kg a biust z e na g mi urósł. Obwod mam 65 nadal. Przy malym obwodzie potem moge miec problem z rozmiarami w normalnych cenach. A wiadomo ze biustonosz w wiekszym rozmiarze dlugo nie posluzy. Bo po karmieniu piersi na ogol sa podobne do tych sprzed ciąży jesli sie ma wage sprzed ciąży.

Pati ja w weekend kupilam 65gg - marka cleo by panache maja dosc bogata rozmiarowke :-)

pati87, kahaśka lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Pati ja w weekend kupilam 65gg - marka cleo by panache maja dosc bogata rozmiarowke :-)

hahaha! cleo panache! moje ulubione staniki:D juz sie czaje na nowe rozmiary jak tylko przyjade do wro, w moim miescie nie znalazlam nic co by mi pasowalo, Antonelko...kiedys spotkam Ciebie i rozpoznam...bedziesz miala sukienke coolmama i stanik cleo:P no chociaz w sumie pod sukienke to zagladac nie bede:D

Antonelka, IGA.G, neharika, kahaśka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Ty moze jestes moim blizniakiem :-)

neharika, kahaśka lubią tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha:) ale musze przyznac ze te staniki skradly moje serce, jak tylko raz poszlam do profesjonalnego sklepu z bielizna i pani mi dobrala stanik to wyrzucilam wszystkie inne i zaczelam kupowac tylko te o wlasciwym rozmiarze, a panache ma tez staniki do karmienia? czekam z utesknieniem a raczej moj biust na nowe staniki, bo to co sie stalo w ciazy to jakies jaja...cyce rosly szybciej niz brzuch!:P

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ