X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    haha:) ale musze przyznac ze te staniki skradly moje serce, jak tylko raz poszlam do profesjonalnego sklepu z bielizna i pani mi dobrala stanik to wyrzucilam wszystkie inne i zaczelam kupowac tylko te o wlasciwym rozmiarze, a panache ma tez staniki do karmienia? czekam z utesknieniem a raczej moj biust na nowe staniki, bo to co sie stalo w ciazy to jakies jaja...cyce rosly szybciej niz brzuch!:P

Nie wiem czy maja do karmienia ale w warszawie znalazlam taki sklep gdzie wiekszosc stanikow przerabiaja aby byly do karmienia
    To jest chyba sieciowka wiec moze we Wroclawiu tez znajdziesz cos podobnego - w warszawie to jest li parie lingerie - maja trzy salony. Bielizne oddaja do gorseciarki i przerabia na karmnik :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • _tika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno mnie nie było, a wszystko z mojej winy:( Nie włączyłam linku aktywującego i usunęli mi konto. Nie mogłam tez założyć drugiego, dopiero teraz dostałam specjalne zaproszenie z belly i mogłam to zrobić. Stąd troche inny nick :)4

Ja właśnie wczoraj miałam usg połówkowe, bardzo dokładne. Moje dwa maluszki rozwijają sie bardzo dobrze, prawdopodobnie będą to dwie dziewczynki! Mam problem z imionami, bo miałam zestawy dla parki i dwóch chłopców (W naszej rodzinie rodzą sie prawie sami chłopcy). A tu niespodzianka:)

Może macie jakieś fajne zestawy imion dla dwóch dziewczynek?
    Nie chcemy, zeby były bardzo podobne(Np. Maria i Marianna), ale żeby pasowały do siebie.

Na usg okazało się też, że mam łożysko przodujące, choć nie miałam zadnych krwawień. Dużo leżę, bo mam stresa:). Może jeszcze się przesunie. Szkoda, bo marzyłam o porodzie sn. Ale najważniejsze są maluszki :)

Wracam do nadrabiania i czytania Was:)

Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Antonelka, lis87, sallvie, Kjopa3, Jagah, pati87, misKolorowy, kasieniaczek, Vero, Omon, Donia12 lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika Kochana gratuluję z całego serca, dwóch szczęść na raz pod serduszkiem :*:*:*:*. Na kiedy masz termin porodu , a mężowi jakie imiona się podobają , według mnie to już wasza decyzja np jakbym ja miała bliźniaczki to na pewno jedna na imię miałaby Ania a druga Madzia , mam brata ciotecznego który ma dwie córeczki bliźniaczki i jedna ma na imię Emilka a druga Martyna ;) . Oglądam kiedyś taki program o o wcześniaczkach itp , i tam była jedna Pani która urodziła w przez CC , trzy córeczki jedna miała na imię Liliana , druga Jagoda trzecia już nie pamiętam ale chyba Lena lub Martyna ;) .

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika
    Gratuluje coreczek.
    Moze imiona:
    Nina i Nela
    Julia i Aleksandra
    Blanka i Lenka

Milka1991 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • _tika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo podoba się Lena i Hanna, ale mój mąż tak średnio na to patrzy, Hanna ok, ale Lena nie :(
    Obojgu nam podoba się Zuzanna, ale nie wiem, jak wtedy druga by miała się nazywać.
    Podoba mi się też Edyta. Ale to wszystko mi nie pasuje do siebie;D

Tak się zastanawiam, w sumie nie znam bliźniaczek, które mają jakoś całkiem dopasowane imiona.

Na pewno jest to nasza decyzja, ale szukam różnych ładnych imion.

Może znacie jakąś fajną stronkę z imionami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:37

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika gratulacje! ja na pewno nie dawałabym imion podobnych czy rymujących się np. Maja i Kaja, Marianna i Maria. lepiej chyba jak dziewczynki będą miały imiona bardziej indywidualne. kiedyś czytałam ciekawy artykuł o wychowaniu bliźniaków, i tam był nacisk położony na indywidualizacje dzieci, że rodzice popełniają błąd ubierając indetycznie, mówiąc do dzieci "dziewczynki" a nie np Madziu, Kasiu itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co dopasowane imiona? przeciez to beda dwie rozne indywidualnosci:)) dla dziewczynek jest tyle pieknych imion mhmmm...Lena, Nina, Hanka, Marysia, Anielka, Zuzia, Julka, Helenka, Marianka <3

karolyn, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Omon lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja coreczka miala miec na imie Weronika:) ale ma jajeczka miedzy nozkami, woec bedzie Sebastian. Zaproponowalam mezowi Filip ale choc mu sie podobalo to jednak nastawil sie juz na Sebe. Moja forumowa znajoma ma dwie dziewczynki Antonina i Michalina ( Tosia i Misia) dla mnie genialny zestaw:)

Antonelka lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno bym trzymała się tego, że jak jedną nazwałabym imieniem "starym" np Helena, to drugą też np. Antonina. nie mieszałabym np. Nikoli i Heleny :)

karolyn, Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Reni1982 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wieczorem miałam wizytę kontrolną u mojej dr prowadzącej, i okazało się, że szyjka jest dłuższa niż wyszło na połówkowych, ma nie 26 mm tylko 34 mm, więc spora różnica, ale i tak dostałam zakaz dźwigania, dłuższych spacerów, ćwiczeń i seksu.
    Chciała też dać mi zwolnienie już, ale chce popracować jeszcze te 4 tygodnie.

Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Niebieskaa, neharika, misKolorowy, sunshine lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha to super wieści, mam nadzieje, że w poniedziałek usłyszę podobne ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika Edytka i Hania np bardzo ślicznie brzmi , tak samo np Ewelinka i Ola , możesz w wujku google wyszukać imiona dla dziewczynek , lub księga imion ;-) .

• neharika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Witam z rana :-) W końcu Was nadrobiłam.

Sunshine,Wanda kciuki za Wasze szyjki,niech się już nie skracają.

Milka mała już spora :-) Ja we wtorek na połówkowych usłyszałam,że mały waży ok. 520g. a wczoraj u mojej gin.,że 710g. Widać mierzy na odwal :-/.

Świetnie,marzenie kobiet w ciąży zostanie spełnione :-D Będą miały USG pod ręką :-)

Nam 13 po połówkowych rozwalił się samochód. Walnął rozrząd i na pewno jakaś część silnika. Mechanik nie zerknął w silnik co tam dokładnie i walnął cene 2500zł.
    Wczoraj byłam u immunologa i jednak zwiększyła dawkę Cleaxanu z 0,4 na 0,6. Ja kupiłam tydzień temu trzy opakowania i kończę jutro te 0,4 więc jeśli któraś by chciała odkupić te dwa opakowania to niech pisze. Ja kupiłam z refundacją więc 70zł za dwa opakowania dałam.

Kjopa ja chce!!!! Nie spoxnilam się?

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Robilam prywatnie, glukozy nie mialam swojej dostalam w labie razem z cytryna. Koszt 85 zl.

85 zł za trochę cukru i cytryny?! O rany.. u nas badanie ok. 20-25 zł zł a sama glukoza niecałe 5 zł w aptece.

sallvie - moje spodnie też się zatrzymuję w połowie uda a majtki jednak noszę ciągle te same :) Myślę, że to nie kwestia samego tłuszczu tylko tego, że kości miednicy tez się lekko rozchodzą. Bynajmniej porównując do tego jak rosły piersi i jak rósł brzuch to akurat tyłek na pewno rósł wolniej, więc było to ostatnie miejsce gdzie się spodziewałam rozstępów ;) ale też jedyne miejsce, którego nie smarowałam :/

a jak jest z rozmiarem biustu po zakończeniu karmienia? Często słyszałam, że jest mniejszy niż przed ciążą (myślę, że po prostu jest mniej jędrny i stąd wniosek, że mniejszy) ale może któraś zaprzeczy i powie, że został jej większy niż miała? ;D

tika leż Kochana leż.. już sama ciąża mnoga jest traktowana jako ciąża wyższego ryzyka a jeszcze z łożyskiem przodującym.. nie ma co ryzykować :) Co do imion to może... hmmm..

Amelka i Emilka?
    Zosia i Zuzia?
    Lilka i Julka?
    Maja i Nela?
    Hania i Helenka?

Może ktoś powie, że to głupio dopasowywac imiona ale ja tike rozumiem. Nie chciałabym aby jedna z dziewczynek miała twarde i szorstkie imię jak KKarrrolina a druga była mięciutką Alą. To tak jakby mój starszy brat miał jakieś starodawne imię jak Bożydar a ja byłabym nowoczesną Dżesiką ;) Ja decydując się kiedyś na drugie dziecko na pewno będę patrzyła by imię nie odbiegało jakoś bardzo od starszego dziecka, to tak jak z dopasowywaniem imienia do nazwiska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:02

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze imiona Ania i Ewa ?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku moim zdaniem tez fajnie jak imiona pasuja do siebie:) nie wybralabym nigdy do mojego Dominika imienia zupelnienz innej bajki np. Brajan, Alan czy tzw. Retro typu Antoni, Henryk:) pp prostu mi kompletnie to nie pasuje;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika nie spoźniłaś się,napiszę do Ciebie później na prv.Teraz jestem na tel. i mnie trafia :-). Bardzo trzymam za Ciebie kciuki <3

Donia zdrówka dla synka.Najgorsze dla mnie co może być to utrzymująca się temp.

Niebieska,Antonelka jesteście niesamowite :-D Super się Was czyta-takie dopasowanie gustów.

Donia12 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim suwaku piszą, że na tym etapie "maluch waży już prawie pół kilograma" a mój "maluch" 550g to ważył 2 tygodnie temu hehehe.. strach pomyśleć ile wyjdzie w środę ;)

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku mi właśnie też chodziło o to, żeby pasowały to siebie, ale żeby nie brzmiały niemal identycznie :) np Ania i Hania, żeby dziewczynki były bardziej indywidualne :)

edit dla mnie to się tyczy nie tylko bliźniąt ale rodzeństwa. mam w rodzinie siostry Nikola i Antonina. dla mnie to nie pasuje ;p ale każdy ma swój gust

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:10

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Majtki też noszę jeszcze te same ale wydaje mi się, że warto byłoby zmienić bo już nie są tak wygodne jak przed ciążą - jakby jednak trochę przyciasne :)

tika Ja jakbym miała mieć bliźniaczki to chyba bym nazwała je
    Kaja i Pola albo Bianka i Kornelia :)

Ale, że mamy jedno maleństwo i jak na razie nie wiadomo jakiej płci to w razie dziewczynki będzie Kornelia bo tatusiowi się bardzo to imię spodobało :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ