Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:haha:) ale musze przyznac ze te staniki skradly moje serce, jak tylko raz poszlam do profesjonalnego sklepu z bielizna i pani mi dobrala stanik to wyrzucilam wszystkie inne i zaczelam kupowac tylko te o wlasciwym rozmiarze, a panache ma tez staniki do karmienia? czekam z utesknieniem a raczej moj biust na nowe staniki, bo to co sie stalo w ciazy to jakies jaja...cyce rosly szybciej niz brzuch!
Nie wiem czy maja do karmienia ale w warszawie znalazlam taki sklep gdzie wiekszosc stanikow przerabiaja aby byly do karmienia
To jest chyba sieciowka wiec moze we Wroclawiu tez znajdziesz cos podobnego - w warszawie to jest li parie lingerie - maja trzy salony. Bielizne oddaja do gorseciarki i przerabia na karmnikNiebieskaa lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie nie było, a wszystko z mojej winy:( Nie włączyłam linku aktywującego i usunęli mi konto. Nie mogłam tez założyć drugiego, dopiero teraz dostałam specjalne zaproszenie z belly i mogłam to zrobić. Stąd troche inny nick :)4
Ja właśnie wczoraj miałam usg połówkowe, bardzo dokładne. Moje dwa maluszki rozwijają sie bardzo dobrze, prawdopodobnie będą to dwie dziewczynki! Mam problem z imionami, bo miałam zestawy dla parki i dwóch chłopców (W naszej rodzinie rodzą sie prawie sami chłopcy). A tu niespodzianka:)
Może macie jakieś fajne zestawy imion dla dwóch dziewczynek?
Nie chcemy, zeby były bardzo podobne(Np. Maria i Marianna), ale żeby pasowały do siebie.
Na usg okazało się też, że mam łożysko przodujące, choć nie miałam zadnych krwawień. Dużo leżę, bo mam stresa:). Może jeszcze się przesunie. Szkoda, bo marzyłam o porodzie sn. Ale najważniejsze są maluszki
Wracam do nadrabiania i czytania Was:)Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, Antonelka, lis87, sallvie, Kjopa3, Jagah, pati87, misKolorowy, kasieniaczek, Vero, Omon, Donia12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_tika Kochana gratuluję z całego serca, dwóch szczęść na raz pod serduszkiem :*:*:*:*. Na kiedy masz termin porodu , a mężowi jakie imiona się podobają , według mnie to już wasza decyzja np jakbym ja miała bliźniaczki to na pewno jedna na imię miałaby Ania a druga Madzia , mam brata ciotecznego który ma dwie córeczki bliźniaczki i jedna ma na imię Emilka a druga Martyna
. Oglądam kiedyś taki program o o wcześniaczkach itp , i tam była jedna Pani która urodziła w przez CC , trzy córeczki jedna miała na imię Liliana , druga Jagoda trzecia już nie pamiętam ale chyba Lena lub Martyna
.
-
Mi bardzo podoba się Lena i Hanna, ale mój mąż tak średnio na to patrzy, Hanna ok, ale Lena nie
Obojgu nam podoba się Zuzanna, ale nie wiem, jak wtedy druga by miała się nazywać.
Podoba mi się też Edyta. Ale to wszystko mi nie pasuje do siebie;D
Tak się zastanawiam, w sumie nie znam bliźniaczek, które mają jakoś całkiem dopasowane imiona.
Na pewno jest to nasza decyzja, ale szukam różnych ładnych imion.
Może znacie jakąś fajną stronkę z imionami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:37
-
Tika gratulacje! ja na pewno nie dawałabym imion podobnych czy rymujących się np. Maja i Kaja, Marianna i Maria. lepiej chyba jak dziewczynki będą miały imiona bardziej indywidualne. kiedyś czytałam ciekawy artykuł o wychowaniu bliźniaków, i tam był nacisk położony na indywidualizacje dzieci, że rodzice popełniają błąd ubierając indetycznie, mówiąc do dzieci "dziewczynki" a nie np Madziu, Kasiu itp
-
Ale po co dopasowane imiona? przeciez to beda dwie rozne indywidualnosci:)) dla dziewczynek jest tyle pieknych imion mhmmm...Lena, Nina, Hanka, Marysia, Anielka, Zuzia, Julka, Helenka, Marianka
karolyn, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Moja coreczka miala miec na imie Weronika:) ale ma jajeczka miedzy nozkami, woec bedzie Sebastian. Zaproponowalam mezowi Filip ale choc mu sie podobalo to jednak nastawil sie juz na Sebe. Moja forumowa znajoma ma dwie dziewczynki Antonina i Michalina ( Tosia i Misia) dla mnie genialny zestaw:)
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wczoraj wieczorem miałam wizytę kontrolną u mojej dr prowadzącej, i okazało się, że szyjka jest dłuższa niż wyszło na połówkowych, ma nie 26 mm tylko 34 mm, więc spora różnica, ale i tak dostałam zakaz dźwigania, dłuższych spacerów, ćwiczeń i seksu.
Chciała też dać mi zwolnienie już, ale chce popracować jeszcze te 4 tygodnie.Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Niebieskaa, neharika, misKolorowy, sunshine lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kjopa3 wrote:Witam z rana
W końcu Was nadrobiłam.
Sunshine,Wanda kciuki za Wasze szyjki,niech się już nie skracają.
Milka mała już sporaJa we wtorek na połówkowych usłyszałam,że mały waży ok. 520g. a wczoraj u mojej gin.,że 710g. Widać mierzy na odwal
.
Świetnie,marzenie kobiet w ciąży zostanie spełnioneBędą miały USG pod ręką
Nam 13 po połówkowych rozwalił się samochód. Walnął rozrząd i na pewno jakaś część silnika. Mechanik nie zerknął w silnik co tam dokładnie i walnął cene 2500zł.
Wczoraj byłam u immunologa i jednak zwiększyła dawkę Cleaxanu z 0,4 na 0,6. Ja kupiłam tydzień temu trzy opakowania i kończę jutro te 0,4 więc jeśli któraś by chciała odkupić te dwa opakowania to niech pisze. Ja kupiłam z refundacją więc 70zł za dwa opakowania dałam.
Kjopa ja chce!!!! Nie spoxnilam się? -
Antonelka wrote:Robilam prywatnie, glukozy nie mialam swojej dostalam w labie razem z cytryna. Koszt 85 zl.
85 zł za trochę cukru i cytryny?! O rany.. u nas badanie ok. 20-25 zł zł a sama glukoza niecałe 5 zł w aptece.
sallvie - moje spodnie też się zatrzymuję w połowie uda a majtki jednak noszę ciągle te sameMyślę, że to nie kwestia samego tłuszczu tylko tego, że kości miednicy tez się lekko rozchodzą. Bynajmniej porównując do tego jak rosły piersi i jak rósł brzuch to akurat tyłek na pewno rósł wolniej, więc było to ostatnie miejsce gdzie się spodziewałam rozstępów
ale też jedyne miejsce, którego nie smarowałam
a jak jest z rozmiarem biustu po zakończeniu karmienia? Często słyszałam, że jest mniejszy niż przed ciążą (myślę, że po prostu jest mniej jędrny i stąd wniosek, że mniejszy) ale może któraś zaprzeczy i powie, że został jej większy niż miała?
tika leż Kochana leż.. już sama ciąża mnoga jest traktowana jako ciąża wyższego ryzyka a jeszcze z łożyskiem przodującym.. nie ma co ryzykowaćCo do imion to może... hmmm..
Amelka i Emilka?
Zosia i Zuzia?
Lilka i Julka?
Maja i Nela?
Hania i Helenka?
Może ktoś powie, że to głupio dopasowywac imiona ale ja tike rozumiem. Nie chciałabym aby jedna z dziewczynek miała twarde i szorstkie imię jak KKarrrolina a druga była mięciutką Alą. To tak jakby mój starszy brat miał jakieś starodawne imię jak Bożydar a ja byłabym nowoczesną DżesikąJa decydując się kiedyś na drugie dziecko na pewno będę patrzyła by imię nie odbiegało jakoś bardzo od starszego dziecka, to tak jak z dopasowywaniem imienia do nazwiska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:02
Najbliższa wizyta 15.03
-
Neharika nie spoźniłaś się,napiszę do Ciebie później na prv.Teraz jestem na tel. i mnie trafia
. Bardzo trzymam za Ciebie kciuki
Donia zdrówka dla synka.Najgorsze dla mnie co może być to utrzymująca się temp.
Niebieska,Antonelka jesteście niesamowiteSuper się Was czyta-takie dopasowanie gustów.
Donia12 lubi tę wiadomość
-
Kordonku mi właśnie też chodziło o to, żeby pasowały to siebie, ale żeby nie brzmiały niemal identycznie
np Ania i Hania, żeby dziewczynki były bardziej indywidualne
edit dla mnie to się tyczy nie tylko bliźniąt ale rodzeństwa. mam w rodzinie siostry Nikola i Antonina. dla mnie to nie pasuje ;p ale każdy ma swój gustWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:10
-
Kordonku Majtki też noszę jeszcze te same ale wydaje mi się, że warto byłoby zmienić bo już nie są tak wygodne jak przed ciążą - jakby jednak trochę przyciasne
tika Ja jakbym miała mieć bliźniaczki to chyba bym nazwała je
Kaja i Pola albo Bianka i Kornelia
Ale, że mamy jedno maleństwo i jak na razie nie wiadomo jakiej płci to w razie dziewczynki będzie Kornelia bo tatusiowi się bardzo to imię spodobało