X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah to dałaś mi do myślenia, ja sobie już kupiłam dwa sznurki do kolorystyki pokoju małej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah, ja zamowilamz mamas&papas ta rozowe balerine co pokazywalam wczoraj i takiego samego, ale Pana krolika bezowego :) do tego zawieszke do wozka i fotelika :)

jeszcze zamowilam taki kocyk ( ale to bardziej do pokoju na ozdobe niz do przykrycia ),

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63a33ca74239.jpg

mysle jeszcze o zakuöpie takiego wiekszego z jellycat :) na allegro maja piekne uszy :d

i bede sama robila dwa obrazki z kroliczkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:09

Omon, Jagah, Antonelka lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Vero - jesli masz jakieś strony ze sprawdzonymi kroliczkami to śmiało polecaj :)

A myślicie, że te kule cotton ball jako światełko to dobre i bezpieczne rozwiązanie do pokoju dziecka? :) Mam jeden sznurek, ale strach mnie ogarnia, że to się może zapalić :P

byle nie w zasięgu rąk maluszka bo mógłby się zaplątać.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni teraz na te bajki to trzeba uważać, ja będę kupować albo jakieś z polecenia, albo takie, które znam (np. baśnie Andersena) albo będę czytać w sklepie. Bo pamiętam jak moja bratanica dostała kiedyś na urodziny od kogoś taką wielgachną księgę bajek - piękna okładka, cudowne ilustracje i na tym koniec. Bajki tak jak piszesz - kompletnie bez żadnego przekazu. Może dla kilkumiesięcznego dziecka jest bez różnicy co mu się czyta bo i tak niewiele jeszcze z tego rozumie, ale jak bratanicy czytałam, to ja sama się męczyłam, po prostu ciężko się to czytało, dużo bardziej wolałabym przeczytać dziecku powieść Sparksa, bo dużo lżejszym językiem pisana :P

Antonelka 85zł za krzywą? A ja naiwna myślałam, że to groszowa sprawa jak morfologia itd.
    Uf, już doczytałam, że jednak inne dziewczyny mniej płaciły. Orientuje się któraś jakie ceny ma Diagnostyka? Oni chyba nie mają ogólnego cennika i pewnie różni się między punktami, ale jakich wielkich różnic pewnie nie ma.

Tika to będą dwie modelki do strojenia :) Aż Ci zazdroszczę, bo u mnie w rodzinie same baby i zawsze sobie wyobrażam jak stroję i układam włosy mojej córeczce a tu chłopak :P

A ja się pochwalę - wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :) Ostatecznie wybrałam kapcie i reszta dziewczyn też w kapciach :) Grupy kameralne - 4 dziewczyny, z czego jedna nie uczestniczy w ćwiczeniach, więc zostajemy 3+dwóch panów. Bardzo mi to odpowiada - tak domowo i rodzinnie jest :) Wczoraj takie bardziej zapoznawcze spotkanie było, mówiliśmy o sobie, o programie zajęć i pierwszy temat to torba do szpitala.
    Czy któraś z Was już się zaczyna pakować? Bo wczoraj położna powiedziała, że już powinnyśmy wyciągnąć torbę i spakować do niej takie rzeczy jak piżama/koszula, kapcie, szlafrok, szczoteczka do zębów itd. Nie chodzi o to, żeby już teraz martwić się na zapas, że co to będzie jak na najbliższej wizycie coś będzie nie tak i trzeba będzie do szpitala albo jak nagle coś się wydarzy, tylko chodzi o to, że takich sytuacji nie przewidzimy i warto mieć już taką podstawową torbę spakowaną na zaś. Oczywiście nie wozić jej jeszcze ze sobą, ale zawsze to potem usprawnienie dla męża w razie czego :) No i już powoli kupować rzeczy z listy i na bieżąco pakować do torby.
    Ja muszę zacząć od kupienia torby :D

Jagah, Milka1991, Reni1982 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon w diagnostyce robilam i placilam coś około20-25 zł z glukozą od nich.

co do torby ja nie mam spakowanej, ale na wierzchu położyłam mężowi koszulę, szlafrok itp żeby w razie czego nie szukał, albo nie przywiózł złej :) pokazalam mu co gdzie i jak, reszte jakby co dopakuje :)

i też torby nie mam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:21

Omon lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbę smakuje w granicach 36 tc :)

Byłam u lekarza zajrzeć do środka to okazało się że mój glut wziął się najprawdopodobniej z grzybicy :/ w sumie.ostatnio miałam antybiotyk więc może to stąd. W każdym razie dostałam globulki a z szyjka wszystko git!!

Reni1982 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w diagno razem z pobraniem cena ok 25 zł

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Jagah, ja zamowilamz mamas&papas ta rozowe balerine co pokazywalam wczoraj i takiego samego, ale Pana krolika bezowego :) do tego zawieszke do wozka i fotelika :)

jeszcze zamowilam taki kocyk ( ale to bardziej do pokoju na ozdobe niz do przykrycia ),

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63a33ca74239.jpg

mysle jeszcze o zakuöpie takiego wiekszego z jellycat :) na allegro maja piekne uszy :d

i bede sama robila dwa obrazki z kroliczkami :)

Tez cche ten kocyk!!! Gdzie zamawialas, bo ja go widzialam tylko na allegro i tylko na jednej aukcji, za 120 zl.

• neharika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero juz widze ten słodki widok kocyka i.uszu królika uślinionych i do połowy w buzi dziecka, piękny jest!
    Eforts jakie masz globulki?

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czemu te ubranka są takie piękne! miałam nic nie kupować a już mam koszyk na hm na ponad 300 zł :p

Omon, Niebieskaa, Antonelka lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Reni niestety padł nam rozrząd a wtedy na ogół ciągnie za sobą silnik. Czasem zniszczenia są nieduże a czasem duże. Jednak mechanik od razu stwierdził,że na pewno pękł blok silnika i wszystko się powyginało :-O Ja jakieś 10lat temu miałam to samo w Renault i płaciłam 1200zł za naprawę. Moglibyśmy kupić drugi sprawny silnik i zamienić ale nie wiadomo ile drugi posłuży więc lepiej tą kase zainwestować w ten co mamy i będzie wiadomo,że posłuży na długo.

Różowy kordonku mi po ciąży biust został rozmiar większy ale wagi też nieco zostało. Po skończeniu karmienia jak kupowałam staniki to piersi były flakowate :-P i we wszystkich mi było źle. No ale po czasie doszły do siebie.

U nas to co chwila motoryzacyjne przygody...a to jazda 300 km bez tylnych świateł,800 km bez kierunkowskazu lewego, powrot do domu ponad 100 km na lawecie bez AC..- najdrozsza podróż pk 1000 zł :P, jazda pod prąd na wąskiej drodze jednopasmowej w korku z gotującym się silnikiem, dymem...,podróż w upale 30 stopni z włączonym na maxa ogrzewaniem ...ksiazke mozna by napisac..

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon- jak bedziesz miala cala liste rzeczy do szpitala ze szkoly to poprosze o wrzut tutaj, chetnie przejrze, zeby cos mi nie umknelo ;) A takie najmniejsze grupy sa najlepsze, kto wie, moze potem spotkacie sie rowniez na porodowce :)

Iga- przepraszam, nie chce wzbudzac paniki, tylko mi takie mysli ostrzegawcze chodza po glowie. Przy corce mialam takie swiatelka-serduszka, jakby w formie zelowej. I one swiecily sie cala nocke, bo dawaly lekkie i przyjemne swiatlo w nocy, nie musialam swiecic lampy glownej zeby spokojnie nakarmic. No, ale pewnego ranka wstalam i w srodku byly przypalone, te zaroweczki zrobily sie czarne i od tamtej pory po prostu jestem wyczulona na takie sytuacje.

Rozowy Kordonek- nie no, w zyciu w poblizu rak ;) zastanawiam sie nad rogiem pokoju, ale daleko od lozeczka ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Ja za to zupełnie odwrotnie moglabym mieć z 10 synów i nie mialabym żadnego problemu z imionami :) W ogóle czuje że ja to stworzona do wychowywania chłopaków jestem tym bardziej że cale życie spedzilam w towarzystwie płci męskiej i lepiej mi się z nią dogadać :) dlatego marzy mi się 3 chłopców :D
    Jeśli teraz będzie chłopiec to będzie Kasper ale to akurat tatuś wybierał imię ja bym jeszcze chciała Doriana i Martina :)

W ogóle na spontanie poszlysmy z mamą do fryzjera i zaplacilysmy jedyne 28 zł od osoby za ścięcie ! :) I zaszlysmy jeszcze do lumpeksu i kupilam kolejne ciuszki dla maluszka :D później wam pokaże co mi się udało upolować :)

Omon lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah dostaliśmy listę i już ją omówiliśmy wczoraj :)
    W nawiasach moje notatki, które sobie robiłam podczas omawiania.

TORBA MAMY
    - dokumenty: karta ciąży, dowód osobisty, wyniki badań USG (pierwsze i ostatnie, przy czym ostatnie najlepiej gdyby było wykonane po 39 tygodniu - o ile zdążymy, ponieważ na podstawie najaktualniejszych wymiarów dziecka, po zmierzeniu nam miednicy już na porodówce może paść decyzja o cc - gdy położna i/lub lekarz uznają, że dziecko się nie przeciśnie), posiew z pochwy (na paciorkowca)
    - szlafrok
    - kapcie, klapki pod prysznic
    - bielizna osobista, może być jednorazowa - około 6 sztuk (polecane są majteczki siateczkowe), ciepłe skarpetki (po a nawet podczas porodu możemy odczuwać zimno)
    - przybory toaletowe; nie zapomnij: tłusta pomadka ochronna, krem na popękane brodawki (dostaniemy próbki na kolejnych zajęciach, więc nie kupować; jeśli kupować to pamiętać aby był to taki krem, którego nie trzeba zmywać do karmienia, ponieważ to przeszkadza w gojeniu)
    - papier toaletowy, ręcznik papierowy
    - dwa ręczniki (mały i duży)
    - coś do picia, np. woda niegazowana
    - kubek, sztućce
    - podkłady ginekologiczne - duże podpaski (20 sztuk), podkłady seni (4-5)
    - koszula nocna z dużym rozcięciem z przodu (lub rozpinana, z klapkami - po prostu koszula do karmienia)
    - biustonosz (najlepiej kupować po 37 tyg., fajne są z Alles)
    - wkładki laktacyjne
    - buty na zmianę dla taty (dowiedzieć się czy szpital nie wymaga ochraniaczy i czy będzie dostępny automat do ich kupienia, jeśli nie to zaopatrzyć się w nie wcześniej)
    - pampersy (ok. 6-7 na dobę) i chusteczki nawilżające dla dziecka
    - telefon komórkowy i ładowarka
    - enema - do wykonania przed porodem (lewatywa), golenie (jeśli nie damy rady to położne już to załatwią)

TORBA DLA NOWORODKA (całoroczna, tej nie zabieramy ze sobą na porodówkę, przywozi ją mąż w dniu wypisu)
    - 2 czapeczki: 1 cienka bawełniana, 2 cieplejsza
    - body
    - kaftanik
    - śpiochy
    - 1 pielucha tetrowa
    - pampers
    - kocyk lub rożek
    - w chłodniejsze dni dodatkowy kocyk
    - fotelik dla noworodka (nie jest warunkiem wypisania dziecka ze szpitala)
    - nie zapomnijcie o ubraniu dla mamy! (dotyczy ubrań wierzchnich, które mężowie zazwyczaj zabierają do domu).

sallvie, Jagah, mamaaniołków3, Reni1982, ojejku lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja tez jeszcze torby nie mam, :)bede chciala miec gotowa najpozniej na miesiac przed, macie jakies poymsly na ladne torby szpitalne ?

Krucha dokladnie kupilam na jedynej aukcji na allegro za 120zl mysle ze to duzy wydatek na kocyk ktory bedzie tylko ozdoba, ale nie moglam sie oprzec pokoj bedzie szaro kremowy z kilkoma dodatkami rozu wiec slicznie bedzie sie "kurzyl" na fotelu :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    U nas to co chwila motoryzacyjne przygody...a to jazda 300 km bez tylnych świateł,800 km bez kierunkowskazu lewego, powrot do domu ponad 100 km na lawecie bez AC..- najdrozsza podróż pk 1000 zł :P, jazda pod prąd na wąskiej drodze jednopasmowej w korku z gotującym się silnikiem, dymem...,podróż w upale 30 stopni z włączonym na maxa ogrzewaniem ...ksiazke mozna by napisac..

:-D Różnie to bywało. Teraz mamy Opla Vectrę kombi i bardzo fajnie mi się nim jeździ. Ogólnie nie jest awaryjny a jeśli jakieś drobnostki to tanie są. Mimo,że ma swoje lata to chcę go naprawić a rok temu wrzuciliśmy nową instalację gazową bo ja nim jeździłam w pracy i będzie też potrzebny później.

Reni1982 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! dawno cokolwiek pisałam wybaczcie....ale czytam Was na bieżąco z wielką przyjemnością, dużo rzeczy się dowiedziałam dzięki Wam :) u Nas wszystko dobrze, połówkowe było tydz. temu i będzie córcia - Julka :) jutro mam kolejne usg bo mój gin postanowił to badanie połówkowe podzielić na 2 i ostatnio przyglądał się wszystkim narządom a jutro poświęci czas na oglądanie serduszka. Ktoś tu pisał o konflikcie grup głównych, pytałam o to mojego ginekologa bo akurat jestem w takiej sytuacji że mam grupę 0 rH dodatnią a mąż ma A dodatnią, serologiczny nam nie grozi ale konflikt grup głównych może wystąpić jeśli córeczka odziedziczy po mężu grupę krwi i zapytałam co w takiej sytuacji robić, lekarz powiedział że w ciąży nie leczy się tego, prowadzi sie po 28 tyg kontrolę przeciwciał i obserwuje tylko po to by wiedzieć jak działać po porodzie, nie podaje się antyglobuliny w przypadku tego konfliktu i jakiekolwiek leczenie to już po porodzie bo dziecko może mieć anemię i żółtaczkę i w skrajnych przypadkach robi się u dziecka transfuzję.

Widzę, że o torbie do szpitala temat, mamaginekolog dodała post na ten temat może komuś się przyda http://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/

Dziewczyny a co myślicie o takiej jenorazowej koszuli do porodu? http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-i-kangurowania-s-m-i6618947714.html

2nn3gov3vlkkz390.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja powieszę, ale raczej nie będe ich włączała na całą noc :)

Salvie ja też wychowana wśród chłopaków, z chłopakami miałam zawsze lepszy kontakt niż z dziewczynami, ale... ta córeczka jakoś zawsze mi się marzyła! :) mam nadzieje że zostanie córeczką, że jajeczka nie urosną ;p

mój mąż się śmiał, że treaz do wyboru mam albo plecak turystyczny albo reklamówke ;p

Karmin gratuluje córeczki! niestety z gr krwi nie pomogę bo się nie znam

Omon lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi, kaftaniki do szpitala to taki "must have"? Nie wystarczy body i pajac/śpiochy? Nie wyobrażam sobie nałożyć dziecku kaftanika, body i śpiochów, przecież to musi być meega niewygodne :/

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra nakładała kaftanik i śpiochy, bez bodów.

a się pochwalę że byłam na ponad godzinnym spacerze i zakupach i brzuchol miekki po powrocie :):)

Reni1982, Kamiliia24 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ