X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda wyslalam wiadomość

• lis87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    lis- jak przyjdzie laleczka to koniecznie wrzuc zdjecie, bo waham sie nad pierwszym prezentem dla dzieci jako siostrzyczek ;) Mysle nad laleczkami albo kroliczkami :)

Taska- wlasnie taka akcje z imieniem miala moja Mama, wahala sie miedzy Michalem a Maciejem. A syn urodzil sie pulchny jak kluseczka i padlo na Macka :D

Laleczka juz przyszła, tylko jestem teraz u mamy bo M wyjechał a ja sama na leżąco. Dzisiaj juz wraca wiec jak tylko bede w domu to zrobię zdjęcie. Nawet jak dałam naszycie z imieniem to błyskawicznie laleczka trafiła do mnie. Śmieszna jest bo ma taka duża głowę, ale jakbym miała córeczkę tez bym taka kupiła. My mamy Michasia wiec jego kolega bedzie MrB :)

Jagah lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Michał się strasznie podobał:)
    Zosię niestety mamy w bliskiej rodzinie. Beata i Edyta też by były śliczne.

Aniołkowa jakie śliczne te zabawki.

Ja nie będę mogła mówić "Dziewczę", bo obydwie sie odwrocą;p

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika też wysłałam :)

neharika lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika wysłałam wiadomość. Napisz adres.

neharika lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo przy robieniu krzywej? Ja 114, to duzo? Jutro odbiore wyniki. I pochwale sie, kupilam wózek adamex barletta, to byla milosc od pierwszego wejrzenia, prowadzi sie super, bardzo zwrotny no i podwojne amirtyzatory zadowola kazde dziecko w kwestii bujania. Bylam napalona na czarny i po zakupie zobaczyłam ze to granatowy :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha dziewczyny i mam brać luteinę dopochwowo, 2 razy dziennie po jednej globulce.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo przy robieniu krzywej? Ja 114, to duzo? Jutro odbiore wyniki. I pochwale sie, kupilam wózek adamex barletta, to byla milosc od pierwszego wejrzenia, prowadzi sie super, bardzo zwrotny no i podwojne amirtyzatory zadowola kazde dziecko w kwestii bujania. Bylam napalona na czarny i po zakupie zobaczyłam ze to granatowy :)
    nie wiem czy we wszystkich laboratoriach są takie sam normy, ja miałam 90

edit u mnie norma to chyba do 99 była, a lekarz mówił że w ciąży to do 92

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:02

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:47

Awf3p2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier na czczo norma w ciąży jest do 92 i takie normy ma każdy lekarz ginekolog. Poczekaj na resztę wyników, ale na czczo wyglada jak cukrzyca ciążowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:05

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah , ja wole jakos kroliczki jako pierwsze zabawki :) w ogole u Sofi bedzie duzo kroliczkow w pokoju.

Tika gratuluje blizniakow pieknie, sama zawsze chcialam , mam nadzieje ze jeszcze beda chlopcy . Co do lozyska tez przodujace :) a imiona

ja lubie :

Sofia, Maria ( tak bedzie miala nasza )
    Emma, Anna
    Emilia , Juliana
    lub Zofia, Hanna lub Helena

pozdrawiam serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:10

Jagah lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak mialam razy wynik 99 na czczo to wtedy wyslal mnie na krzywą. na krzywej wynik na czczo 90 na szczęście i po glukozie też w normach. to bylo w 18 tc. teraz po świętach powtórka z atracji

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha, przy 34 mm tyle zakazów i jeszcze luteina? Przecież ta szyjka jest w normie... czy się mylę?! To mnie poprawcie. Ale to chyba nie jest jakoś mało..

Gakin też mi się wydaje, ze 114 to dużo ale nie jestem lekarzem :) On Ci na pewno powie, no i będą normy na wynikach na bank. Nic Ci nie powiedzieli nt. tego wyniku?

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Dziewczyny ktore przyjmują magnez, czy badalyscie go sibie we krwi ?
    Ciagle szukam informacji o tym jak pije 2-2,5 L wody dziennie, zjadam pestki dyni i dodatkowo łykam magleq Max dwa razy dziennie a we krwi miałam trochę mało mg ? Mimo ze go dostarczam codziennie sporo.
    Mi gin zleca co miesiąc w badaniach krwi magnez, potas i sód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:12

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Krucha, przy 34 mm tyle zakazów i jeszcze luteina? Przecież ta szyjka jest w normie... czy się mylę?! To mnie poprawcie. Ale to chyba nie jest jakoś mało..

Gakin też mi się wydaje, ze 114 to dużo ale nie jestem lekarzem :) On Ci na pewno powie, no i będą normy na wynikach na bank. Nic Ci nie powiedzieli nt. tego wyniku?
    ja mam 32 mm i nie mam leków ani zakazów, nic abslutnie nie powiedział

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama, nie nic nie mowily ale akurat byly te mniej fajne panie :) na wszelki wypadek zjem lody dzisiaj poko jeszcze teoretycznie moge ;)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier pomiędzy 100 a 125 to stan przedcukrzycowy i wtedy zleca się krzywą cukrową, więc pewnie diagnostyka zostanie poszerzona. Od 125 stwierdza się cukrzycę już bez robienia krzywej bo przy takiej wartości nie można pacjentki obciążyć glukozą.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś pytała także o magnez. Badanie magnezu z krwi jest badaniem wielce niemiarodajnym!!! Magnez jest "schowany" w innych częściach organizmu, głównie w tkankach. Prawidłowe stężenie magnezu we krwi nie wyklucza jego niedoborów w tkankach i odwrotnie.Tak samo niedobór magnezu we krwi nie świadczy o jego niedoborach w organizmie. Tak naprawdę można powiedzieć, że magnezu nie da się do końca zbadać i dopiero pojawienie się skurczów jest najlepszych wykładnikiem tego, że mamy niedobór tego pierwiastka - potwierdziła to ostatnio Pani dietetyk w szkole rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:33

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    któraś pytała także o magnez. Badanie magnezu z krwi jest badaniem wielce niemiarodajnym!!! Magnez jest "schowany" w innych częściach organizmu, głównie w tkankach. Prawidłowe stężenie magnezu we krwi nie wyklucza jego niedoborów w tkankach i odwrotnie.Tak samo niedobór magnezu we krwi nie świadczy o jego niedoborach w organizmie. Tak naprawdę można powiedzieć, że magnezu nie da się do końca zbadać i dopiero pojawienie się skurczów jest najlepszych wykładnikiem tego, że mamy niedobór tego pierwiastka - potwierdziła to ostatnio Pani dietetyk w szkole rodzenia :)

czyli mam namacalny dowód niedoboru - łapią mnie skurcze łydek, dłoni, drży powieka:(

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero - jesli masz jakieś strony ze sprawdzonymi kroliczkami to śmiało polecaj :)

A myślicie, że te kule cotton ball jako światełko to dobre i bezpieczne rozwiązanie do pokoju dziecka? :) Mam jeden sznurek, ale strach mnie ogarnia, że to się może zapalić :P

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ