Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah wrote:lis- jak przyjdzie laleczka to koniecznie wrzuc zdjecie, bo waham sie nad pierwszym prezentem dla dzieci jako siostrzyczek
Mysle nad laleczkami albo kroliczkami
Taska- wlasnie taka akcje z imieniem miala moja Mama, wahala sie miedzy Michalem a Maciejem. A syn urodzil sie pulchny jak kluseczka i padlo na Macka
Laleczka juz przyszła, tylko jestem teraz u mamy bo M wyjechał a ja sama na leżąco. Dzisiaj juz wraca wiec jak tylko bede w domu to zrobię zdjęcie. Nawet jak dałam naszycie z imieniem to błyskawicznie laleczka trafiła do mnie. Śmieszna jest bo ma taka duża głowę, ale jakbym miała córeczkę tez bym taka kupiła. My mamy Michasia wiec jego kolega bedzie MrBJagah lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo przy robieniu krzywej? Ja 114, to duzo? Jutro odbiore wyniki. I pochwale sie, kupilam wózek adamex barletta, to byla milosc od pierwszego wejrzenia, prowadzi sie super, bardzo zwrotny no i podwojne amirtyzatory zadowola kazde dziecko w kwestii bujania. Bylam napalona na czarny i po zakupie zobaczyłam ze to granatowyFilipek - 09.03.17
-
Gakin wrote:Dziewczyny jaki mialyscie cukier na czczo przy robieniu krzywej? Ja 114, to duzo? Jutro odbiore wyniki. I pochwale sie, kupilam wózek adamex barletta, to byla milosc od pierwszego wejrzenia, prowadzi sie super, bardzo zwrotny no i podwojne amirtyzatory zadowola kazde dziecko w kwestii bujania. Bylam napalona na czarny i po zakupie zobaczyłam ze to granatowy
edit u mnie norma to chyba do 99 była, a lekarz mówił że w ciąży to do 92Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:02
-
Jagah , ja wole jakos kroliczki jako pierwsze zabawki
w ogole u Sofi bedzie duzo kroliczkow w pokoju.
Tika gratuluje blizniakow pieknie, sama zawsze chcialam , mam nadzieje ze jeszcze beda chlopcy . Co do lozyska tez przodujacea imiona
ja lubie :
Sofia, Maria ( tak bedzie miala nasza )
Emma, Anna
Emilia , Juliana
lub Zofia, Hanna lub Helena
pozdrawiam serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:10
Jagah lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Krucha, przy 34 mm tyle zakazów i jeszcze luteina? Przecież ta szyjka jest w normie... czy się mylę?! To mnie poprawcie. Ale to chyba nie jest jakoś mało..
Gakin też mi się wydaje, ze 114 to dużo ale nie jestem lekarzemOn Ci na pewno powie, no i będą normy na wynikach na bank. Nic Ci nie powiedzieli nt. tego wyniku?
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kamiliia24 wrote:Dziewczyny ktore przyjmują magnez, czy badalyscie go sibie we krwi ?
Ciagle szukam informacji o tym jak pije 2-2,5 L wody dziennie, zjadam pestki dyni i dodatkowo łykam magleq Max dwa razy dziennie a we krwi miałam trochę mało mg ? Mimo ze go dostarczam codziennie sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:12
-
aniołkowa mama wrote:Krucha, przy 34 mm tyle zakazów i jeszcze luteina? Przecież ta szyjka jest w normie... czy się mylę?! To mnie poprawcie. Ale to chyba nie jest jakoś mało..
Gakin też mi się wydaje, ze 114 to dużo ale nie jestem lekarzemOn Ci na pewno powie, no i będą normy na wynikach na bank. Nic Ci nie powiedzieli nt. tego wyniku?
-
cukier pomiędzy 100 a 125 to stan przedcukrzycowy i wtedy zleca się krzywą cukrową, więc pewnie diagnostyka zostanie poszerzona. Od 125 stwierdza się cukrzycę już bez robienia krzywej bo przy takiej wartości nie można pacjentki obciążyć glukozą.Najbliższa wizyta 15.03
-
któraś pytała także o magnez. Badanie magnezu z krwi jest badaniem wielce niemiarodajnym!!! Magnez jest "schowany" w innych częściach organizmu, głównie w tkankach. Prawidłowe stężenie magnezu we krwi nie wyklucza jego niedoborów w tkankach i odwrotnie.Tak samo niedobór magnezu we krwi nie świadczy o jego niedoborach w organizmie. Tak naprawdę można powiedzieć, że magnezu nie da się do końca zbadać i dopiero pojawienie się skurczów jest najlepszych wykładnikiem tego, że mamy niedobór tego pierwiastka - potwierdziła to ostatnio Pani dietetyk w szkole rodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:33
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:któraś pytała także o magnez. Badanie magnezu z krwi jest badaniem wielce niemiarodajnym!!! Magnez jest "schowany" w innych częściach organizmu, głównie w tkankach. Prawidłowe stężenie magnezu we krwi nie wyklucza jego niedoborów w tkankach i odwrotnie.Tak samo niedobór magnezu we krwi nie świadczy o jego niedoborach w organizmie. Tak naprawdę można powiedzieć, że magnezu nie da się do końca zbadać i dopiero pojawienie się skurczów jest najlepszych wykładnikiem tego, że mamy niedobór tego pierwiastka - potwierdziła to ostatnio Pani dietetyk w szkole rodzenia
czyli mam namacalny dowód niedoboru - łapią mnie skurcze łydek, dłoni, drży powieka:( -
Vero - jesli masz jakieś strony ze sprawdzonymi kroliczkami to śmiało polecaj
A myślicie, że te kule cotton ball jako światełko to dobre i bezpieczne rozwiązanie do pokoju dziecka?Mam jeden sznurek, ale strach mnie ogarnia, że to się może zapalić