X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • neharika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ... Dwa razy przez to przechodziłam. Jeżeli tabletki zadziałają to koleżanka nawet jutro może być w domu. Ja raz byłam 4 dni a drugi raz 5 bo tabletki nie działały, ale były dziewczyny które były dwa albo trzy dni. Współczuję jej. Trudny czas...

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika właśnie miałam pytać co u Justin. Dawno się nie odzywala :(
    Ja od 2 godzin czuwam... 5 ml ibum forte i gówno - ze się tak wyrażę. 39 st na termometrze. Zaczęłam okładać mokrym recznikiem bo jakoś musze zbić temp. Wiecie że to już 7 doba się zaczęła? Widać czeka nas zmiana antybiotyku - jutro znowu lekarz. Tylko nie wiem czy jechać z nim czy wezwać kogoś do domu.

Mówicie że emolienty nie dobre? Nie słyszałam o tym. Ja teraz wróciłam do nich bo młody ma suchą skórę. Kilka razy w tyg dolewam mu do brodzika emolium a tak to myję jego i siebie żelem z SVR - ale to chyba nie emolient

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A ja slyszalam nastepujaca opinie - nie podpisuje sie pod nia bo nie mam wyrobionwgo zdania: nie warto wchodzic od razu z emolientami bo jesli dziecko bedzie mialo w pozniejszym czasie problemy skorne to potem trudno dobrac odpowiedni produkt.

Ja poczatkowo myslalam zeby ograniczyc kosmetyki do minimum i wybrac wlasnie emoilent a teraz waham sie.

Zapytam jeszcze doswiadczone mamy - czy do mycia kupic produkt 2w1 - cialko i glowka czy oddzielnie szampon i plyn do mycia. Mam na mysli noworodka i niemowlaczka - potem wiadomo, ze bedzie latwiej.

Na początku wystarczy uniwersalny płyn do mycia. U nas szampon wszedł do użytku ostatnio a mała ma prawie półtora roku. Nie wiadomo kiedy włoski zaczną rosnąć na poważnie ;)

Co do emolientów to my zaczynaliśmy od początku, bo mała była przenoszona i skóra schodziła jej płatami (jak z węża ;) ). Pamiętam, że polecono nam, aby taki emolient nie zawierał parafiny, bo ona potrafi przesuszać skórę. Używaliśmy chyba Balneum. Teraz używam babydreama i jest ok. Nie było nigdy żadnych problemow.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Na początku wystarczy uniwersalny płyn do mycia. U nas szampon wszedł do użytku ostatnio a mała ma prawie półtora roku. Nie wiadomo kiedy włoski zaczną rosnąć na poważnie ;)

Co do emolientów to my zaczynaliśmy od początku, bo mała była przenoszona i skóra schodziła jej płatami (jak z węża ;) ). Pamiętam, że polecono nam, aby taki emolient nie zawierał parafiny, bo ona potrafi przesuszać skórę. Używaliśmy chyba Balneum. Teraz używam babydreama i jest ok. Nie było nigdy żadnych problemow.
    Mój też był przenoszony i tez oblazil ze skóry. Może dlatego ja go kąpałam w oilatum? Niby to 6 lat temu a tak niewiele pamiętam :/

Aaa ktoś jeszcze pisał o tym żeby kupić 1 paczke mokrych chusteczek. No ja nie polecam. Ja kupiłam 2 i jeszcze jak leżałam w szpitalu to tatuś latał po sklepach żeby dokupić bo jak na złość moje dziecko miało w każdej pieluszek kupę i tych chustek schodzilo na potęgę! Szpital dawał pampersy a chusteczek nie.
    Ooo właśnie. A powiedzcie Ci czy pieluszki Happy 1 to nadal mają takie fajne wycięcie na pępuszek jak kiedyś? To były chyba jedyne które tak miały

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Mój też był przenoszony i tez oblazil ze skóry. Może dlatego ja go kąpałam w oilatum? Niby to 6 lat temu a tak niewiele pamiętam :/

Aaa ktoś jeszcze pisał o tym żeby kupić 1 paczke mokrych chusteczek. No ja nie polecam. Ja kupiłam 2 i jeszcze jak leżałam w szpitalu to tatuś latał po sklepach żeby dokupić bo jak na złość moje dziecko miało w każdej pieluszek kupę i tych chustek schodzilo na potęgę! Szpital dawał pampersy a chusteczek nie.
    Zwłaszcza, że co zmiana pieluszki to kupa ;) Na początku ciężka do zmycia smółka a potem kleksy hehe. U nas nie dawali nic, ani chusteczek ani pieluszek

Gabi 19 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka mnie po porodzie jak go pokazali jakoś tak tyłkiem to już był obsrany za przeproszeniem :) Słowa położnej pamiętam do dzisiaj : toś się synu matce zaprezentował. Złapała taki ręcznik papierowy zielony - i dupsko wytarla. A człowiek się pierdzieli żeby chusteczuszki były sensitive. ...
    A czemu Ty kobito nie spisz on tej porze??

neharika, Teklaa, ilae lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku zuywalam mnóstwo mokrych chusteczek w.szpitalu, nie umialam przewinąć uczylam.sie. w domu potem.juz.mniej, używałam przegotowanej wody.

• neharika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia po 3lub 4 dawkach antybiotyku temperatura juz nie powinna rosnąć az tak. Ja bym jechała gdzieś niech zrobią badania krww, mocz, crp, wymazy.z.gardla.i.nosa. jest niewiele czasu do świąt. Niedługo bedzie trudniej o.fachową pomoc.

stowtotka lubi tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija- żadnych konkretów nie znam :( To była taka luźna rozmowa w aptece. Poczytaj może blog sroki, spodziewam się, że podjęła się porównania emolientów. Swoją drogą, chyba do końca życia będę tak naiwna- ufam farmaceutą, reklamom "od pierwszych dni życia", rekomendacjom jakiś tam instytutów przyjaznych matce i dziecku, a tu dupa. Wszystko trzeba czytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 07:47

Hashija lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najlepszymi kosmetykami do pielęgnacji byl olejek z migdałów, seria dla dzieci babydream z Rossmanna i naturalna mąka ziemniaczana :) Emolienty miałam kupione w zapasie, bo dziecko pojawiło się 6 dni po terminie, ale na szczęście nadmierne schodzenie naskórka nas ominęło ;)

U mnie w szpitalu wszystko było we własnym zakresie, więc zaraz po porodzie przywieźli mi mega paczkę chusteczek i pampersow New Born Dada, bylam 3 dni na oddziale, a wróciłam z kilkoma sztukami do domu, taka zasrana robota od początku :D

Ojejku - kciuki za połówkowe :)
    Neharika - powodzenia na wizycie w Wawie i spokojnego powrotu do domu :)

neharika lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Daawno mnie nie było bardzo intensywnie dom, praca, prezenty i ciągła chęć snu! ... mega harmider jeszcze mieszkania nie ogarnelismy czasu brakuje, a mi od 22tc uruchomił się senny miś i zmęczenie nie ma szans na porządne ogarnięcie bo najzwyczajniej się mecze i chce mi sie spac! :) :/ moze dzis mi sie uda? A ja myślałam ze w ciazy bede chodzić na pilates z kijkami itp. a tu taki zonk! Chwile pochodzę i zmęczona - dziekuje :p dobrze ze jest internet to prezenty zamówiłam ;)

Atat - ja tez wyprawkowo zero ;) nie jestes sama, bardzo chce sie wyciszyć w okresie świąt, zaplanować i ustabilizować straszny misz-masz teraz :/

Od 23tc mały zaczął intensywniej kopać, to juz nie plumkania, nawet tata poczuł :)

atat, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ;)
    Jeszcze leżę w łóżku i dalej czekam na kuriera. Zrobię sobie dzisiaj listę zakupów na święta bo w czwartek planuje wyruszyć w miasto :D

Moja mała ostatnio cały czas kopie, nie mogłam w niedzielę wysiedzieć na mszy...wiercioch mały ;) a i twardnienia brzucha to teraz u mnie norma..ale nic mnie przy tym nie boli więc staram się nie denerwować :)

Jadę w w góry 05.01.17 cieszę się jak głupek. Za dużo tam nie porobię ale sama wizja pobytu tylko z mężem w takim fajnym miejscu bardzo mnie cieszy ;)
    Loko, może jakiś grzaniec na Krupówkach ? :D

Teklaa, Reni1982 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk jedno body jeden pajacyk i tyle.
    W domu nic nie przygotowane No dramat.
    Tak czytam jakie te nasze dziewczyny zorganizowane, jeszcze obiady robią i aż mi głupio.
    Ja po pracy pojadę na zakupy wracam do domu o 20 i padam na twarz...
    :(
    Ale motywujące jesteście i inspirujące :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Ja mam kocyk jedno body jeden pajacyk i tyle.
    W domu nic nie przygotowane No dramat.
    Tak czytam jakie te nasze dziewczyny zorganizowane, jeszcze obiady robią i aż mi głupio.
    Ja po pracy pojadę na zakupy wracam do domu o 20 i padam na twarz...
    :(
    Ale motywujące jesteście i inspirujące :)

Atat kochana bo te dziewczyny w tym ja, są już w większości na zwolnieniu i mają mnóstwo czasu na taką organizację :)
    Ja podziwiam kobitki które jeszcze pracują, to jest dla mnie wyzwanie i organizacja :)

Antonelka, ilae lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka! Udanego wyjazdu, zaczerpniesz innego powietrza, zmienisz otoczenie i od razu nabierzesz nowej energii, my wyjeżdżamy z rodzinka na święta.

Neharika, powodzenia!

Siedzę własnie na krzywej glukozowej i walczę zeby nie rzygnac;) na potem kupiłam sobie paczka z płatkami róży z osiedlowej cukierni, ale teraz to zastanawiam sie czy lepszym wyborem nie byłby kabanos:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 08:51

Milka1991, aniołkowa mama, Karolczyk, atat, Teklaa, ilae, Omon lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli skora jest ladna to nie ma ma potrzeby uzywania emilientow. Ja uzywalam chyba z trzy razy podczas jakiejs wysypki. Normalnie hipp a do dzis babydream;) nim tez mozna myc wloski, wiec szampon chociaz mamy jest zbedny. Co do proszkow to na jesscze musze o tym poczytac bo z mlodym mialam lovelle ale ponoc polecany jest ktorys ze zwyklych proszkow tylko sensitive
    Mi to pasuje bo wolalabym ciuszki chlopakow prac razem. Najwyzej z plynu na poczatku zrezygnuje.

Milka ja mialam podobny problem z kolezanka. Pisalam Wam kiedys, ze urodzila w 18tyg :( niedawno zaprosila nas na urodziny coreczki. Bardzo sie stresowalam ale bylo normalnie. Tyle, ze moglam schowac brzuszek. Teraz zdecydowalismy sie jednak ich nie zapraszac. Oni pewnie sami nie maja ochoty. Sa w zalobie w koncu.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka wejdź na zolwebcam i zobacz jaki piękny poranek w górach! Uwielbiam to miejsce i często patrzę sobie przez kamerki na widoki

• Vero Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat dokladnie jak powiedziala milka ja od poniedzialku juz pracuje tylko z domu i bardzo sie ciesze ze moge zaczac ogarniac wszystko, ale roumiem gdy dojezdzalam wracalam o 20 i spac.. takze nie martw sie ogarniesz wszystko.

dziewczyny jakie polecacie poduszki do spania strasznie boli mnie prawy bok... nie wiem czy kupic tego dlugiego ciazowego rogala czy cos innego ??

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat- jesteś mistrzynią, że pracujesz. Siedzę na zwolnieniu od początku tego miesiąca i dopiero uświadomiłam sobie, jak strasznie byłam zmęczona, i jak wiele energii musiałam włożyć w pracę. Choc muszę przyznać, że niewiele się lenię na zwolnieniu, wszyscy skutecznie organizują mi czas ;) Póki co rozumiem, bo pracowity miesiąc- święta, itp., ale od stycznia basta! ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez siedzę właśnie na krzywej. Glukoza weszła całkiem całkiem moze dlatego ze byłam okrutnie głodna i śpiąca.
    Kiedyś w szpitalu piłam gorsza chyba. Weszła spoko. Piłam gorsze rzeczy za większe pieniądze :)
    Ja pracuje bo w sumie nadspodziewanie dobrze się czuje. Muszę dużo rzeczy ogarnąć przed odejściem. Jeszcze myśle ze w styczniu trochę pochodzę ale już nie codziennie.
    Tymczasem nadrobię zaległości informacyjno wyprawkowe :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ