X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś za bardzo nie miałam czasu was czytać. Ale udało się nadrobić.

Milka - piżamki super. Myślę, że coś sobie znajdę u nich na stronce.

Agadana - porobiłam notatki i myślę że w styczniu zacznę coś zamawiać. Jak już wybiorę konkretne rzeczy to mam sąsiadkę, która pracuje w hurtowni farmaceutycznej i uda się coś taniej załatwić.

Różowy Kordonek - pogratulować wyników. Niestety w sobotę zrobiłam badania i hemoglobina 10,9 Trzeba zacząć brać jakieś witaminki. Krzywa cukrowa przede mną. Mam nadzieje że będzie dobrze, bo nadal żołądek płata mi figle i nie wszystko przyjmuje.

Taśka - u mnie już po małym remonciku. Trochę kłucia w sypialni w celu pochowania kabli i malowanko sypialni oraz pokoju Tomusia. Rok temu jakoś mniej śmierdziały te farby przy malowaniu. Teraz pozostaje mi kupić komodę i jakąś szafę i w końcu mogę zabierać się za kompletowanie wyprawki. Ja zamierzam kupić zwykłe drewniane łóżeczko, więc się nie wypowiem w kwestii kosza mojżesza lub dostawki.

She Wolf - super, że Ci tak sprawnie idzie z praniem i prasowaniem. Jak ja ostatnio prasowałam paręnaście sztuk swoich ciuchów to już pod koniec nie miałam siły żelazka podnosić. Chyba ciuszki dla małego będę prasować na siedząco ;)

IGA.G, Niebieska - gratuluje udanej wizyty.

KarolinaJ - także mam upatrzone łóżeczko z tej firmy. Mi bardzo podoba się łóżeczko ZUZIA białe. http://arus.pl/22-el-lozeczko-z-szuflada-tapczanik-zuzia-materac-gryka-posciel.html

Niebieska - bardzo ładne staniki. Gdzie we Wrocławiu kupiłaś? Już doczytałam nowe posty ;) Przejdę się tam jak nie będę się mieścić w ostatnio zakupione w esotiqu.

Vero, Ojejku - u mnie na połówkowych w 20t6d Tomcio ważył 369g więc też niespecjalnie dużo. Lekarz zapewniał, że jest OK i na wykresie też się mieści w normie. Okaże się jutro na wizycie ile mu przybyło w 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 19:48

She Wolf, Milka1991, agadana lubią tę wiadomość

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja w końcu dokonałam pierwszego zakupu z wyprawkowej listy. Przemogłam się chociaż nadal stasznie się boję. Kupiłam termometr wielofunkcyjny.

http://www.kardio-test.pl/termometry/hi-tech-medical-kardio-test-termometr-bezdotykowy-wielofunkcyjny,id-79

Nie mam jeszcze żadnych ciuszków. Nic nie mam. Może po wizycie 5 stycznia jakoś się przemogę. Mam nadzieję, że z szyjką będzie lepiej i będzie chociaż troszkę dłuższa.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja mam kilka drobiazgów, ale wyprawką bym tego nie nazwała bo kupiłam duże ciuszki. jedynie pieluchy mam, kocyk minky i kilka gadżetów. ważniejsze rzeczy będę po nowym roku gromadziła. a ty 5 się uspokisz to będzie też 28 tc, więc coraz bezpieczniej :)

mam pytanie - jak wy odpoczywacie? zawsze leżycie na tym lewym boku tak jak zalecają internety? ja najwięcej to chyba odpoczywam w półleżąc i korzystać z neta

ilae lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah pytałaś o podgrzewacze itp. jakie mamy. Sterylizator mam z firmy niedostępnej w PL więc tam nie ważne. Podgrzewacz mam taki zupełnie zwykły:
    http://www.sklepy24.pl/sklep/feedo_pl/produkt/beaba-podgrzewacz-elektryczny-do-butelek-w-domu-i-samochodzie-gipsy-fioletowy/F002090

i taki robot:
    http://www.empik.com/babymoov-bebedelice-robot-kuchenny-apricot,p1115270104,dziecko-p

za odpowiednio 20 i 40 zł kupiłam więc narzekać nie będę nawet jakbym dużo nie używała :D Robota już wypróbowywałam. Fajnie działa :)

IGA.G, Jagah lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na olx widziałam podgrzewacze od 30 zł, też kupie używany :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieci :)

Niebieska,czekałam na wieści o podróży. Super córcia rośnie w brzuchu,taka duża.

Takie śliczne rzeczy kupujecie, na pewnie zacznę po w styczniu po wyjeździe, o ile wypali.
    Znalazłam fajne używane wózki ale albo nieaktualne albo coś nie pasowało. Chyba jednak kupimy nowy, sama nie wiem.
    Czuje się ok, krzywa wyszła dobrze, brzuch czasem pobolewa ale mkne do przodu. Po świętach wizyta!

Na przede Wszystkim odpoczywam na pół lezaco.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, Korciu?;) nie jest wcale taka malusia, chociaż moj brzuchol malusi. Gin jako jedyny nie skomentował, ze mam mały brzuch i nie zdziwił sie, ze w tym tygodniu wymiary takie małe. Przytyłam ok 5-6 kg i tez powiedział, ze waga bardzo dobra.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • agadana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a powiedzcie mi kiedy Wy zaczynać akcję ostateczną pt. pranie i prasowanie? Bo w sumie mamy już teraz tą wyprawkę na dobrą sprawę skompletowaną ale ja myślałam o tym żeby prać i prasować gdzieś tak w marcu żeby ubranka były "świeże".

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Sunshine ja mam kilka drobiazgów, ale wyprawką bym tego nie nazwała bo kupiłam duże ciuszki. jedynie pieluchy mam, kocyk minky i kilka gadżetów. ważniejsze rzeczy będę po nowym roku gromadziła. a ty 5 się uspokisz to będzie też 28 tc, więc coraz bezpieczniej :)

mam pytanie - jak wy odpoczywacie? zawsze leżycie na tym lewym boku tak jak zalecają internety? ja najwięcej to chyba odpoczywam w półleżąc i korzystać z neta

Ja muszę dużo leżeć z poduszką/wałkiem pod pupą - żeby była w górze, bo wtedy nie obciąża się szyjki.
    Śpię na lewym boku, a w ciągu dnia to głównie na plecach (lekko podparte) i poduszka pod tyłkiem. Ciekawe w jakim stanie będzie mój kręgosłup...ale najważniejszy jest maluszek.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też staram się spać na lewym boku, ale jest mi wygodniej na prawy... także przekręcam się wiele razy. w dzień unoszę sobie wyżej nogi, bo mi natomiast dokuczają biodra :( i lekarz mówił, żeby unosić nogi do góry.

Agadana ja wcześniej zacznę prać i prasować niż w marcu, może połowa lutego??? zobaczymy jak będę się czuła :)

agadana lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-emolium.html?m=1[\URL]

Karolczyk lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana ja bede prala i prasowala pod koniec lutego na wszelki wypadek gdyby mala chciala byc wczesniej, poza tym mysle ze to tak na raz sie nie da bo za duzo stania przy zelazku i moge byc zmeczona itd. wiec zrobie to na raty

iga ja odpoczywam na polezaco, ale w nocy albo lewy albo prawy bok ( na plecach moge zapomniec mala zaczyna strasznie wtedy kopac i wiercic sie :)

agadana lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja z założenia śpię i leżę na lewym ale ostatnio dużo lepiej wypoczywa mi się i mogę zasnąć dopiero na prawym więc sobie nie żałuję. Do tego jak poleze na prawym to mniej mnie bolą kości lonowe jak wstanę :)

A w ogóle ja dzisiaj polasilam się w Tesco na bodziaki,kupiłam pieciopak za 25 zł, piękne nie były, jednokolorowe ale zgapilam się z rozmiarem bo to był newborn i dopiero w domu spojrzałam że on jest mniejszy niż up to 1 month. Dopiero później jest 1-3 :) muszę oddać bo nie oszukuje się że tak małe dziecko urodze :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie znajdę duże ładne biustonosze?
    Takie ciążowe lub do karmienia ale ładnie trzymające w rozmiarach 75 F, G czasem nawet H?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam pranie i prasowanie ogarnac w lutym oczywiście na raty.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska cieszę się z Twoich dobrych wieści :)
    i widzę, że idziemy łeb w łeb jeśli chodzi o wagę maluszków, u mnie 3 dni temu było 720 g, więc teraz pewnie też jest około 800g ;)
    Ładną masz wagę, u mnie więcej, bo już 10 kg :P ale brzuch jeszcze stosunkowo mały. Może umówmy się na sesję brzuszkową na początek 7 miesiąca, czyli 27t0d ? Porównamy brzuchy :P

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi, az tak rozowo nie jest. Ostatnio mam straszne bole plecow, a prasowanie jeszcze to nasila. Ale wlasnie prasuje na siedzaco i staram sie nie garbic.
    Juz mam wszystko prawie ogarniete :)
    Teraz zostanie ewentualnie to co dokupie.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Dziewczyny gdzie znajdę duże ładne biustonosze?
    Takie ciążowe lub do karmienia ale ładnie trzymające w rozmiarach 75 F, G czasem nawet H?
    Sadzę za najlepiej kupowac biustonosze pod koniec ciąży bo teraz to ciezko stwoerdzic jaki rozmiar będzie potrzebny.
    Najlepiej po 36tc.
    Chyba ze ktos jesnowidzem jest.
    Nawet w szkole rodzenia o tym mowia.

Kazda ciaza jest inna. Przez ciążę piersi różnie rosna. Ja np nie jestem wstanie przewidzieć swojego rozmiaru.

Mi np przez ciążę z corka o 2miseczki piersi urosly i po urodzeniu o kolejne 2.
    Teraz juz jestem 2miseczki do przodu mimo 1kg na plusie.

Oczywiście moze jakbym miala za duzo pieniędzy to bym może dobie kupila kilka biustonoszy kazdy w innym rozmiarze.

Prosze mnie zle nie odbierac. Tylko jestem zdziwiona ze niektore z was juz kupily biustonosze do karmienia lub właśnie chca je kupic.
    Moze macie dar jasnowidzenia.
    Tylko ja go nie mam.

Co do stron to szykownamama.pl ma ladne i niedrogie. Tam z 65 jest maly wybor ale od 70 maja juz wiekszy wybor biustonoszy i miseczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 20:50

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja już po prostu nie mam w czym chodzić.
    Kupiłam jeden do karmienia półtora miesiąca temu bo był jedynym który był miękki nie gryzł mnie i pasował. Jak są radę być dobry do karmienia to ok. Jak nie to nie. Ale teraz muszę w czymś chodzić a zwykle staniki mnie gryza, zreszta lepiej kupic teraz do karmienia bo a nóż się przyda. Zwykły raczej nie.
    Ja zawsze miałam duży biust. Przed ciąża dużo schudłam teraz biust wręcz eksploduje, niektórych firm to już W H nie wchodzę.
    Stanik to moja najwieksza zmora tej ciąży. Piersi mnie bolą swędzA.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Ja tez fraxi :)
    No wlasnie jakos sie boje ja wbijam a ona kopie nie boisz sie ?

Wiesz czytalam, ze lekarz do cc musi przeciac kilka warstw - skora, tkanka tluszczowa, miesnie wiec kawalek do bobaska.
    Jesli udaje mi sia ja zlokalizowac to wbijam po przeciwnej stronow.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ