Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Vero wrote:no wlasnie jak tam patrze na te wasze wagi to moja malenka jest, na polowkowych w 21 plus 3 miala 380g... hmm lekarz moi ze zdrowa moze po mnie niska bedzie
teraz dzieciaczki szybko przybierają na wadze
najważniejsze że zdrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:26
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:moja na połówkowych 20t5d miała 420 g, to nie jest bardzo duża róznica
teraz dzieciaczki szybko przybierają na wadze
najważniejsze że zdrowa
u mnie 20t5d synek ważył 494 g
w środę będzie 23t0d i wizyta-zobaczymy ile przytył
a w czwartek pierwsze spotkanie z położnąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:32
IGA.G lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
nick nieaktualnyVero wrote:no wlasnie jak tam patrze na te wasze wagi to moja malenka jest, na polowkowych w 21 plus 3 miala 380g... hmm lekarz moi ze zdrowa moze po mnie niska bedzie
u mnie w 20+5 wg lekarza z IP syn ważył 350gVero chyba mamy jakieś malutkie dzieci łatwiej będzie przeć
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:IGA - super! Kurcze.. ja ide pojutrze na USG i aplikacja podaje, że waga dziecka na tym etapie to ok 700 g ale skoro u was wychodzi 800 i ponad to mój "Maluch" jak nic przekroczy 900g.. Jak tak dalej pójdzie to w 40tc urodzę 4kg pączka
Kochana uwierz że to nie jest najgorsze
Mój młody ważył 4080 gwydaje mi się że łatwiejsza opieka jest nad takim dzieckiem niż takim 2500 g
Zgadzam się co.do krzywej. Ja bardzo się bałam a jak dla mnie to tak jak mówisz bardzo przeslodzony napój. A ja też nie pije żadnych slodzonych napoi czy herbat.
Ja na ciemieniuche polecam zwykła oliwke i nie.polecam kremów do ciała dziecka, nie ma.sensu uzależnia skóry od nawilżania. Mój młody ma dwa lata a kilka razy w życiu i to pewnie w pierwszym półroczu posmarowalam go olejem migdałowym. No poza kremem do.opalania i na zimę -
Antonelka wrote:Ojejku u mnie w 20+3 bylo 375 g.
W ubieglym tygodniu w 24+4 bylo 665 g.
Poki nasze dzieci mieszcza sie w normach nie ma powodow do zmartwiena urodzimy kruszynki i klopsiki
Ja się śmieje, że Synuś duży bo wie, że Mamusia chce urodzić pod koniec marca
To szybciej przybiera na wadzeojejku, Korcia, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
ojejku ja mam cesarke,
ale macie racje wazne ze zdrowe moze miesiac i bedziemy narzekac na wielkosc brzusia:) ale mala kopie jak za 3
antonelka dzieki za effii :)przegapilabym promocje, wlasnie kupilam otulacze i recznik ( wstrzymuje sie z posciela bo nie wiem jakie duze bede miec lozeczko:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:48
Antonelka lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Monika34 wrote:Dziewczyny kilka pytan.
710gram ok waga?
Gdzie mozna.robic zastrzyki z fraxi oprocz brzucha ?
Szyjka.3,71 jest ok ?
Jak na poczatku mialam takie czerwone placki to lekarka pozwolila zastrzyk zrobic w udo. Ale ja jednak wole w brzuch - w udo troszke boli.
Wg mnie waga ok - ja w 24+4 mialam 675 - lekarka powiedziala, ze drobna jest ale nie zamala.
Z
Szyjka chyba tez - chyba taka granica to 2,57.03.2017 - Nina jest z nami
-
Niebieskaa wrote:Chrupinka
wazy juz niecałe 800 g, wszystko idealnie, szyjka prawie 4 cm:))) dopytywałam sie sto razy czy nie ma czegoś złego a gin zamilkł... zdjął okulary, zmarszczył brwi, zrobił stanowcza minę i mowi : jest pani szczęśliwa mama zdrowego dziecka, proszę siebie samej nie straszyć" , powiedział to tak spokojnie i stanowczo, ze wszystkie strachy odeszły. Tylko zaniepokoiła go nieco wydzielina z pochwy, mam brać jakiś probiotyk, zrobił posiew i w razie czego wizyta w przyszłym tyg i antybiotyk.
Tak sie cieszę, idę pic ! Tylko jeszcze nie wiem czym to opić
Nie wiem dlaczego jakoś bardzo nie mogłam się doczekać Twojego przyjazdu do pl i wizyty u ginątama empatia mi się włączyła
super ze jest pani szczęśliwa mamą zdrowego dziecka!!
Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Vero wrote:no wlasnie jak tam patrze na te wasze wagi to moja malenka jest, na polowkowych w 21 plus 3 miala 380g... hmm lekarz moi ze zdrowa moze po mnie niska bedzie
no i urodzimy dzieci o różnych gabarytach
-
Ojejku, Vero- mój maluch 21t1d ważył 405g, ciekawe, jak teraz się miewa
Lekarka mówiła, że wszystko okej.
Dziewczyny, dzięki za linki do tych łóżeczek! Jesteście dla mnie wyprawkowymi mistrzyniami, bo ja narazie obracam się w kręgu bezpiecznych zakupów, czyli body, skarpetki, śpiworki i czapeczkiMuszę się wyedukować i po świętach lecimy z koksem.
Czytałam post o kosmetykach dla maleństwa. Jedyne co mogę napisać i doradzić po rozmowie z farmaceutką- Emolium nie ma cudownego składu i bywa, że podrażnia malucha. Reklama "od pierwszych dni życia" to lekkie nadużycie. Sama używam balsamu na skórę głowy tej firmy, ale to była wyższa konieczność- na początku ciąży przeraźliwie zaostrzylo mi się łojotokowe zapalenie skóry. I skład tego kosmetyku pozostawia wiele do życzenia.
Edit: Niebieska- witaj we Wrocławiu!Te piękne biustonosze kupiłaś w Arkadach w sklepie z bielizną na poziomie 0? Cudo!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 19:21
Niebieskaa, ilae lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Jak na poczatku mialam takie czerwone placki to lekarka pozwolila zastrzyk zrobic w udo. Ale ja jednak wole w brzuch - w udo troszke boli.
Wg mnie waga ok - ja w 24+4 mialam 675 - lekarka powiedziala, ze drobna jest ale nie zamala.
Z
Szyjka chyba tez - chyba taka granica to 2,5
A wbrzuch gdzie robisz ?
Monika34 -
Karolczyk! Bingo! Zgadza sie:)) przyjaciółka- mama 4 miesięcznego synka poleciła mi ten sklep. Alles obok h&m, pani przemiła i przyniosła mi tonę staników, świetnie doradziła rozmiar i w ogole sklep ma rewelacyjny wybor. Uważam tez, ze cena tez nie jest duża jak na taka przyjemna jakość.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017