Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooow Niebieska masz prawie kilogram dziecka w brzuchu ! <3 rewelacjaaaaaa
    ja mam jutro połówkowe, w końcu ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak tam patrze na te wasze wagi to moja malenka jest, na polowkowych w 21 plus 3 miala 380g... hmm lekarz moi ze zdrowa moze po mnie niska bedzie :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    no wlasnie jak tam patrze na te wasze wagi to moja malenka jest, na polowkowych w 21 plus 3 miala 380g... hmm lekarz moi ze zdrowa moze po mnie niska bedzie :)
    moja na połówkowych 20t5d miała 420 g, to nie jest bardzo duża róznica :) teraz dzieciaczki szybko przybierają na wadze :) najważniejsze że zdrowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:26

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    moja na połówkowych 20t5d miała 420 g, to nie jest bardzo duża róznica :) teraz dzieciaczki szybko przybierają na wadze :) najważniejsze że zdrowa :)

u mnie 20t5d synek ważył 494 g
    w środę będzie 23t0d i wizyta-zobaczymy ile przytył ;)
    a w czwartek pierwsze spotkanie z położną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:32

IGA.G lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:

u mnie w 20+5 wg lekarza z IP syn ważył 350g ;) Vero chyba mamy jakieś malutkie dzieci łatwiej będzie przeć :D

Reni1982 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku u mnie w 20+3 bylo 375 g.
    W ubieglym tygodniu w 24+4 bylo 665 g.

Poki nasze dzieci mieszcza sie w normach nie ma powodow do zmartwien :-) a urodzimy kruszynki i klopsiki :-)

Reni1982, IGA.G lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    IGA - super! Kurcze.. ja ide pojutrze na USG i aplikacja podaje, że waga dziecka na tym etapie to ok 700 g ale skoro u was wychodzi 800 i ponad to mój "Maluch" jak nic przekroczy 900g.. Jak tak dalej pójdzie to w 40tc urodzę 4kg pączka ;)

Kochana uwierz że to nie jest najgorsze :D
    Mój młody ważył 4080 g :) wydaje mi się że łatwiejsza opieka jest nad takim dzieckiem niż takim 2500 g :)

Zgadzam się co.do krzywej. Ja bardzo się bałam a jak dla mnie to tak jak mówisz bardzo przeslodzony napój. A ja też nie pije żadnych slodzonych napoi czy herbat.

Ja na ciemieniuche polecam zwykła oliwke i nie.polecam kremów do ciała dziecka, nie ma.sensu uzależnia skóry od nawilżania. Mój młody ma dwa lata a kilka razy w życiu i to pewnie w pierwszym półroczu posmarowalam go olejem migdałowym. No poza kremem do.opalania i na zimę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ojejku u mnie w 20+3 bylo 375 g.
    W ubieglym tygodniu w 24+4 bylo 665 g.

Poki nasze dzieci mieszcza sie w normach nie ma powodow do zmartwien :-) a urodzimy kruszynki i klopsiki :-)

Ja się śmieje, że Synuś duży bo wie, że Mamusia chce urodzić pod koniec marca ;)
    To szybciej przybiera na wadze ;)

nick nieaktualny, Korcia, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku ja mam cesarke,:) ale macie racje wazne ze zdrowe moze miesiac i bedziemy narzekac na wielkosc brzusia:) ale mala kopie jak za 3 :)

antonelka dzieki za effii :)przegapilabym promocje, wlasnie kupilam otulacze i recznik ( wstrzymuje sie z posciela bo nie wiem jakie duze bede miec lozeczko:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:48

Antonelka lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kilka pytan.
    710gram ok waga?
    Gdzie mozna.robic zastrzyki z fraxi oprocz brzucha ?
    Szyjka.3,71 jest ok ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dziewczyny kilka pytan.
    710gram ok waga?
    Szyjka.3,71 jest ok ?
    waga dzidziusia i szyjka ok :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Dziewczyny kilka pytan.
    710gram ok waga?
    Szyjka.3,71 jest ok ?

Jak na poczatku mialam takie czerwone placki to lekarka pozwolila zastrzyk zrobic w udo. Ale ja jednak wole w brzuch - w udo troszke boli.
    Wg mnie waga ok - ja w 24+4 mialam 675 - lekarka powiedziala, ze drobna jest ale nie zamala.
    Z
    Szyjka chyba tez - chyba taka granica to 2,5

• eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Chrupinka <3 wazy juz niecałe 800 g, wszystko idealnie, szyjka prawie 4 cm:))) dopytywałam sie sto razy czy nie ma czegoś złego a gin zamilkł... zdjął okulary, zmarszczył brwi, zrobił stanowcza minę i mowi : jest pani szczęśliwa mama zdrowego dziecka, proszę siebie samej nie straszyć" , powiedział to tak spokojnie i stanowczo, ze wszystkie strachy odeszły. Tylko zaniepokoiła go nieco wydzielina z pochwy, mam brać jakiś probiotyk, zrobił posiew i w razie czego wizyta w przyszłym tyg i antybiotyk.
    Tak sie cieszę, idę pic ! Tylko jeszcze nie wiem czym to opić:)

Nie wiem dlaczego jakoś bardzo nie mogłam się doczekać Twojego przyjazdu do pl i wizyty u giną :) tama empatia mi się włączyła :) super ze jest pani szczęśliwa mamą zdrowego dziecka!! :)

Niebieskaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Dzieci rosną skokowo także nie martw się jeszcze złapie wagę. Poza tym to tylko pomiar :) no i urodzimy dzieci o różnych gabarytach :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Vero- mój maluch 21t1d ważył 405g, ciekawe, jak teraz się miewa :) Lekarka mówiła, że wszystko okej.

Dziewczyny, dzięki za linki do tych łóżeczek! Jesteście dla mnie wyprawkowymi mistrzyniami, bo ja narazie obracam się w kręgu bezpiecznych zakupów, czyli body, skarpetki, śpiworki i czapeczki :D Muszę się wyedukować i po świętach lecimy z koksem.

Czytałam post o kosmetykach dla maleństwa. Jedyne co mogę napisać i doradzić po rozmowie z farmaceutką- Emolium nie ma cudownego składu i bywa, że podrażnia malucha. Reklama "od pierwszych dni życia" to lekkie nadużycie. Sama używam balsamu na skórę głowy tej firmy, ale to była wyższa konieczność- na początku ciąży przeraźliwie zaostrzylo mi się łojotokowe zapalenie skóry. I skład tego kosmetyku pozostawia wiele do życzenia.

Edit: Niebieska- witaj we Wrocławiu! :) :) :) Te piękne biustonosze kupiłaś w Arkadach w sklepie z bielizną na poziomie 0? Cudo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 19:21

Niebieskaa, ilae lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jak na poczatku mialam takie czerwone placki to lekarka pozwolila zastrzyk zrobic w udo. Ale ja jednak wole w brzuch - w udo troszke boli.
    Wg mnie waga ok - ja w 24+4 mialam 675 - lekarka powiedziala, ze drobna jest ale nie zamala.
    Z
    Szyjka chyba tez - chyba taka granica to 2,5
    Z ktorej strony uda ? Od zewnatrz ?
    A wbrzuch gdzie robisz ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts <3 rozczuliłas mnie:)

eforts lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z przodu robilam - zrobilam dwa razy. Wol brzuch. Jakos ostatnio dobrze wchodza zastrzyki :-) - tyle, ze ja laduja inna igla fraxiparine.
    A dlaczego nie robisz w brzuch? Boli juz?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk! Bingo! Zgadza sie:)) przyjaciółka- mama 4 miesięcznego synka poleciła mi ten sklep. Alles obok h&m, pani przemiła i przyniosła mi tonę staników, świetnie doradziła rozmiar i w ogole sklep ma rewelacyjny wybor. Uważam tez, ze cena tez nie jest duża jak na taka przyjemna jakość.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez fraxi :)
    No wlasnie jakos sie boje ja wbijam a ona kopie nie boisz sie ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ