X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonelka zazwyczaj sa kompatybilne, i czesto producenic pisza do jakich butelek pasuja ja kupilam z aventu ale tylko dlatego ze za jednym razem wszystko tm kupilam.

Dziewczyny jesli macie ochote ja bede rowniez robila taki kacik zeby miec wszystko pod reka :) juz kupilam , zdjecie jest z internetu , kupilam kolor kremowy i postawie obok komody mysle ze dobre i niedrogie rozwiazanie z uzyciem ikea

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45f0d57bbcab.jpg

Antonelka, IGA.G, ilae, Omon lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może jest na naszym forum jakiś prawnik, notariusz albo ktoś kto zna się na umowach mieszkaniowych i podaTku PCC? :):)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko ja kupiłam podgrzewacz BabyOno bo pasował do butelek TT których planowałam używać. Synek może nie grymasił ale dławił się aż siniał tymi TT, nie umiał z nich pić, przeszliśmy wszystkie modele i dopiero dr. Brown mu odpowiadało. Potem pił z Aventa ale zaciągał też powietrze i męczył się z odbijaniem i ulewał mocno, dopiero po przestawieniu na lovi przeszło. A podgrzewacz pasował do każdej butli :)

Antonelka lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero fajne rozwiązanie, podoba mi sie. Dziewczyny ja tak zbocze z aktualnego tematu bo odebralam wyniki glukozy i mam tak : 73, 140, 120. No ok, one są dobre tylko czemu mam na czczo 73 skoro pani po nakluciu palca wyraznie dwa razy podała wynik 114 :/ to sie jakoś przelicza? Bo zwatpilam czy to moje wyniki w ogóle są ...

Filipek - 09.03.17 :)
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon - aniolkowa mama- mozecie napisac modele swoich podgrzewaczy albo wrzucic link ze zdjeciem? ;) Jest teraz tyle roznych zestawow, ze mozna sie pogubic :D

Vero- fajnie i pomyslowo wyglada taki przybornik :) U mnie niestety odpada taki pomysl, bo moje dziecko codziennie mialoby akcje niczym z Ikei 'Ty tu urzadzisz':D Ostatnio ma jakis etap ciaglego ukladania i segregowania rzeczy po swojej mysli ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin spokojnie, to było nakłucie glukometrem? Bo glukometr to nie laboratorium, niektóre mylą się o 30 jednostek. Ja bym zaufała laboratorium i cieszyła się że nie mam cukrzycy :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwsze było glukometrem tylko zaintrygowało mnie skąd się wziął ten wynik :) zapytam lekarza może będzie wiedział czemu tak

Filipek - 09.03.17 :)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupinka <3 wazy juz niecałe 800 g, wszystko idealnie, szyjka prawie 4 cm:))) dopytywałam sie sto razy czy nie ma czegoś złego a gin zamilkł... zdjął okulary, zmarszczył brwi, zrobił stanowcza minę i mowi : jest pani szczęśliwa mama zdrowego dziecka, proszę siebie samej nie straszyć" , powiedział to tak spokojnie i stanowczo, ze wszystkie strachy odeszły. Tylko zaniepokoiła go nieco wydzielina z pochwy, mam brać jakiś probiotyk, zrobił posiew i w razie czego wizyta w przyszłym tyg i antybiotyk.
    Tak sie cieszę, idę pic ! Tylko jeszcze nie wiem czym to opić:)

IGA.G, Taśka22, Antonelka, slodka100, She Wolf, Jagah, lis87, pati87, karolyn, ilae, Reni1982, sunshine, ojejku, misKolorowy, agadana, eforts, Misiu2017, Kjopa3, Korcia, Milka1991, Donia12, Omon, neharika, kasieniaczek lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieskaa swietne wiesci, :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super! ja opiłam dzisiejsze usg kawą Inką i zjadłam sernik z brzoskwiniami :)

Jagah, Niebieskaa lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin - ciężko powiedzieć.. dziwna sytuacja, nie wiem czy aż takie rozbieżności są możliwe. ja z palca miałam dzisiaj 82 a z aparatu 89. Może warto zapytać w labie? Na pewno powiedzą więcej, może miały jeszcze kilka takich pacjentek, u których były spore rozbieżności i faktycznie ten glukometr przekłamuje? Glukometry trzeba też kalibrować, może oni tego nie robią? Sama nie wiem.. pogadałabym z labem. Jeśli uznają, że faktycznie jest to dziwne i nie mieli takiego przypadku to sami zaproponują Ci powtórzenie badania.

neharika lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze dobre wiesci bo tych "zagramanicznych" standardach :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) moj.Jaś na sobotniej wizycie 25tc+0dn wazyl 630g-730g:-) moze nie bedzie tak duzy jak jego brat przy porodzie 4320g heh bo narazie jest mniejszt na tym etapie o 170g.
    Ogolnie wszystko dobrze jedynie ja biore globulki dopochwowe clotrimazolum na swedzenie i uplawy i widze juz poprawe ale.powoduja od razu na noc skurcze (skutki uboczne wyczytalam) no i bez nospy.sie nie obedzie

Misiu2017, Donia12, neharika, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon popatrzyłam na te biustonosze, super są i ceny mega korzystne!

Vero super rozwiązanie. Ja liczyłam zmieścić się na półkach z przewijaka ale pewnie będzie ciężko a taki wózek na kółkach łatwiej gdzieś upchnąć niż dodatkowy regał :) Dzięki za pomysł.

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Kochane! Tak sie cieszę z Waszych dobrych wieści i dzisiaj cieszę sie tez z moich, w czwartek jadę do Wawy do prof Jerzak omawiać leki, prawdopodobnie odstawię metformine ale nie pamietam ktore badanie mam zrobić, na pewno krzywa glukozowa, ale insulinowa również? Pomocy dziewuszki !! Bo jutro idę robić ta krzywa... wiecie co powinnam zrobić ?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jutro na USG szykuję do mojego prowadzącego.
    Wogole musze sie teraz uzbroic w cierpliwość bo skonczyly mi sie juz Usg co 10 czy 14dni (bo wcześniej tak czesto mialam ze względu na 2 ginow w Warszawie oprocz prowadzacego). Jak do tej pory to do prowadzacego chodze co 4 tygodnie.
    Mam tez ginke na nfz bo mialam od niej skierowania do Warszawy i na krew mi co wizytę daje. Ale u niej nie ma USG bo nie ma aparatu. Tylko pacjentki ktore chodza do niej maja 3 usg przez cala ciążę i chodza do szpitala sie zapisywac na USG (oczywiście nie kładą sie na oddzial ale USG robi im gin ktory ma wtedy dyzur). Wiec u tej ginki to tylko moge posluchac serduszka.

Tydzien po swietach czeka mnie krzywa cukrowa bo wtedy bedzie skonczony 24tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 17:17

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska krzywa tak a insuline to nie wiem. Ja insuline robilam tylko na poczatku ciazy.

• ilae Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    antonelka zazwyczaj sa kompatybilne, i czesto producenic pisza do jakich butelek pasuja ja kupilam z aventu ale tylko dlatego ze za jednym razem wszystko tm kupilam.

Dziewczyny jesli macie ochote ja bede rowniez robila taki kacik zeby miec wszystko pod reka :) juz kupilam , zdjecie jest z internetu , kupilam kolor kremowy i postawie obok komody mysle ze dobre i niedrogie rozwiazanie z uzyciem ikea

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45f0d57bbcab.jpg

Vero w ikei coś takiego znalazłaś? U mnie ikea najbliżej w Katowicach jakieś 80km ode mnie :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby ktoras z Kolezanek chciala cos zakupic w ColorStories - kocyki sa milusie to mam kod na rabat 10%.

Na stronie effii sa obecnie fajne przeceny na przesieradelka i posciele. Pewnie inne rzeczy tez ale nie ogladalam. Niekotre rzeczy przecenionw o 50%

• Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae tak z ikei na dziale kuchennym sa w 3 kolorach ( mozesz chbya zamowic online ).

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ