WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.cda.pl/video/111314ef

Jakby ktoś miał ochotę obejrzeć. Uważam że film warty uwagi :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach ;)
    713897tdn6wbdhee.jpg

Wanda dzięki za info, zatem czekamy na Neharikę...

Loko no faktycznie brzuszek już jest, na każdego przyjdzie pora :D
    Mój to już jak piłeczka się robi ;)

Moja kruszynka dostała od teściowej taki prezent pod choinkę ;)
    Chyba zostawię na chrzciny, a dokupię tylko białą sukieneczkę :)
    4b49dc42d7432939med.jpg

ilae, Taśka22, misKolorowy, Lokokoko, Korcia, Hashija, lis87, Omon, Kjopa3, Justyna Sz lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) widzę, że znowu rusza wątek po świętach :)

mnie coś dzisiaj ząb rano bolał, ciekawe czy to chwilowe, bo czasem tak mam a ząb zdrowy, czy jednak trzeba będzie leczyć :( ja się od dziecka panicznie boje dentysty więc w ciąży to dla mnie meeega stres i przeżycie :(

Milka cudowne!

ja dzisiaj albo jutro zabieram się za przebieranie worków ubranek dla Anielki, będę segregowała i prała. z tego co widziałam mało jest na 56 - chyba coś dokupię w razie czego

a i dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

wg Belly 97 dni do porodu, wg innej aplikacji 94 :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:23

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka pochwal się!! Wszystkie się chwalicie swoimi brzusiami! Robimy sobie seans brzuszków hihi :-D

Mileczko cuuuudowne, cuuuudowne!! Takie rozczulajace :)))

Dziewczyny a czytałyscie o tej butelce mimijumi??? Podobno jest zrobiona z lepszego plastiku niż szkło. Jak znajdę to wstawię link :))

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.cda.pl/video/540880ff

To i ja polecę film "życie przed zyciem" dokument o dziedzinach w brzuszku :*

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://buuba.pl/2014/08/31/nasze-typy-do-karmienia/

A tu link do tego co mówiłam :)) o butelce.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la niestety nie pamiętam czy butelki miały oznaczenia.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Milka pochwal się!! Wszystkie się chwalicie swoimi brzusiami! Robimy sobie seans brzuszków hihi :-D

Mileczko cuuuudowne, cuuuudowne!! Takie rozczulajace :)))

Dziewczyny a czytałyscie o tej butelce mimijumi??? Podobno jest zrobiona z lepszego plastiku niż szkło. Jak znajdę to wstawię link :))

Loko jesteśmy umówione z Niebieska na sesję 04.01. Wtedy zaczniemy 3 trymestr i 28 tc :)

A co tam w górach słychać ? Jedziemy z M do Zęba 05.01 i mam nadzieję zastac śnieg :D

Lokokoko, Niebieskaa lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Weszłam na wagę a tam wyszło ze przez tydzień przytyłam tylko albo aż 100 gram. Coś mnie kuje z prawej strony na wysokości jajnika. Co do kolędy my mamy jutro

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypad do zakopanego wspominam 50/50 w lutym :D
    Akurat wtedy spadł śnieg, my mieliśmy pokój na Gubałówce. Mój kochany uparł się, że jedziemy tak jak navi prowadziło, leśnymi dróżkami, po 22 wieczorem, gdzie wszędzie leżał świeży śnieg. Mieliśmy łańcuchy, ale nie szło ich założyć. Buty przemoknięte, zmęczeni, ale próbujemy inną trasę, pod górę z 30-45 stopni a po bokach przepaść... Zawrócić też nie idzie, jedynie cofać tyłem i modlić się o to, by nie wylądować w potoku jakieś 15m niżej w przepaści. Wypaliłam przez ten cały wieczór ponad paczkę fajek, dobrze, że miałam zapas :D koniec końców pomoc drogowa kosztowała nas 300zł, bo wszystkie inne w piątek po 22 nie miały trzeźwych pracowników ;)
    Ale wypad nad morskie oko udał się następnego dnia super, pogoda super :)

5wn0izopnkf3_t.jpg

A przypomniało mi się te Zakopane, bo okazało się, że przez Ząb? mieliśmy jechać i była normalna asfaltowa droga :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 12:43

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na zdjecia :)))

No cóż... Śnieg pada. Do Zakopanego mega korki... Jadą na sylwestra :-D podeślę zaraz foteczke :-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwałę się. Przed świętami dostałam z bebiko termoforek z pestek wiśni. A dziś dostałam dwie paczki z bebi program. W jednej była taka kwadratowa szmatką z metka mi. I karta z obrazkami dla dzidziusia . W drugiej paczce była próbka mleka

Hashija lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• lis87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Wanda w takim razie jesteśmy całym sercem z Nehariką w tym trudnym czasie pogrzebu i żałoby ♥
    Nie zapominamy również o Jastin ♥

Koko wyglądasz super, a ostatnio pisalas, że czujesz się ociężała, a ty przecież masz tylko piękny brzuszek :)

Lisku byłaś może w tej hurtowni baby max? Wiesz, czy warto tam jechać, bo na stronie mają dość ubogi asortyment?

Niestety nie byłam, miałam zamiar jechać ale z racji leżenia muszę sie o jeść smakiem. Ja bede jechała do sklepu 3kiwi-maja duży asortyment na stronie internetowej, tego co nie ma na sklepie to zamawiają i przychodzi. Większość rzeczy bede brała stamtąd. Chyba z askotu wezmę meble, bo w 3kiwi sa bardzo drogie. Ale to dopiero pod koniec stycznia sie tam wybierzemy. Ja to mogę wiesz do sklepu na jeden strzał, jadę biorę co trzeba i wychodzę bo nie mogę tyle chodzić :) ale baby Maxx widziałam, ze jest dużym sklepem wiec moze byc trochę rzeczy. Nie wiem nawet czy nie sa dwa. Jeden w Bielanach wrocławskich a drugi przy drodze na Poznań (wylotówka).

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Któraś z Was pisała o tym, że nie tyka się już słodyczy. WCHODZĘ W TO! Po świętach u rodziny z mojej strony, od których zawsze słyszałam, że dobrze wyglądam mimo, że czułam się gruba to teraz co chwilę słyszałam, że kulka ze mnie, że pucki mi się zrobiły. Najwięcej do powiedzenia miała mama, już komentowała, że w ramionach grubsza od siostry jestem albo siedząc naprzeciwko mnie przy stole gestykulowała i nadymała policzki pokazując jaka pucata jestem. Starałam się to puścić koło uszu, ale przed spaniem nie wytrzymałam i poryczałam się do poduszki. Z jednej strony mi gada, że fajnie wyglądam bo wreszcie jak BABA a nie CHUCHRO a z drugiej komentuje na każdym kroku.. powiedziałam, że ostatni raz do nich przyjechałam.

Może późno ale od czegoś trzeba zacząć, więc nie zjem do końca ciąży nic słodkiego i ani pół frytka i chipsa. Nie jem też po 18/19, chyba, że ściśnie mnie w żołądku to coś lekkiego, plasterek wędliny itp. Trzeba sobie postawić jakieś granice.

agadana - możemy sobie przybić piątkę. Ja też 15kg+ i to przed świętami. teraz nawet nie wchodzę na wagę.. daję sobie te 2 tygodnie do następnej wizyty i mam zamiar się dożywiać bardziej racjonalnie. Na razie mam cel taki aby przed kolejną wizytą u gina nie było więcej niż ostatnio.. bo schudnąć to raczej nie schudnę ;) Tez po świętach podłamały mnie komentarze rodziny, chociaż oni obracali to w żart, ale trzyma mnie tylko to, że w mężu mam wsparcie, cały czas przy wszystkich mówi, że dobrze wyglądam i ładnie. Do mnie też mówi, że podobam mu się taka. Bóg jeden wie ile w tym prawdy, ale widząc jak patrzy na mnie pod prysznicem i jak dobiera się przy byle okazji, dochodzę do wniosku, że AŻ TAK nie byłby w stanie udawać :)

Wiadomo, że nie zmienię swoich nawyków żywieniowych z dnia na dzień, ale chcę spróbować chociaż drobnej zmiany. Może dalej będę rosła i nabierała kg ale będę się lepiej czuła wiedząc, że jem jak trzeba a nie jak odkurzacz. Nie wprowadzam żadnej diety bo to nie dla mnie, ale mówię NIE słodyczom, chipsom i frytkom, bo potrafiłam jeść bez wyrzutów sumienia. Najlepsze jest to, ze przed ciążą bardzo rzadko jadłam coś słodkiego, jedne baton w tygodniu to już było dla mnie za dużo a teraz? Mogę zjeść 3 jedne po drugim :/ Ale też inaczej się je jak się siedzi 24h w domu a inaczej jak człowiek jest w biegu. Do tej pory jadłam na co miałam ochotę bo czy się pilnowałam czy nie - waga rosła tak samo. Teraz jednak myślę, że psychicznie lepiej mi zrobi takie kontrolowanie się. Nawet jeśli waga będzie rosła to ja nie będę mieć do siebie pretensji. Wczoraj na śniadanko sałatka gyros, później na obiad rosołek i ziemniaki z surówką i mięsem, nic nie podjadałam, więc uznaję ten dzień za udany. Wróciliśmy do domu ok 19:OO więc postanowiłam po 19:00 nie jeść już nic. Ostatecznie koło 22:00 zjadłam plasterek kiełbasy i wystarczyło mimo, że mąz objadał się przy mnie chipsami, orzechami i batonem, dałam radę. Dzisiaj na śniadanie skroiłam sobie owoce (banan, pół jabłka, pół pomarańczy) do tego musli, żurawina, troch orzechów, słonecznika i jogurt naturalny. Zjadłam to z 2 waflami ryżowymi i popiłam kawką. Teraz robię na obiad kapuśniaczek i chyba skupię się właśnie na zupach. Są lżejsze, mniej kaloryczne a i spokojnie garnek wystarczy nam na dwa dni. jasne pieczywo zamienię na ciemne itp. Pewnie w którymś momencie się złamię i sięgnę po coś "zakazanego" ale robi mi różnicę jeden wafelek w tygodniu a dwa w ciągu dnia :) Trzymam więc kciuki za siebie i za Ciebie! Damy radę :)

dzisiaj ruszam 4 litery i umówiłam się z mężem, że spotkamy się w sklepie. Ja pójdę pieszo - mam jakieś 4,5 km a on zatrzyma się przy sklepie wracając z pracy i wrócimy razem, bo w dwie strony na nogach to już bym nie dała rady.. Czasami wybiorę się do piekarni 3km w jedną i 3 km w drugą i ledwo docieram do domu... jeszcze kurtka puchowa, człowiek się grzeje.. oj nie.. a ja tak jak Wy mam zadyszkę już po pościeleniu łóżka.

agadana lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. muszę Was nadrobić ;)

Lokokoko - ja po każdym stosunku, z którego była szansa na zapłodnienie, nawet minimalna, bo powiedzmy kochaliśmy się tuż przed miesiączką albo tuż po niej ale bez zabezpieczenia, odmawiałam sobie alkoholu aż do okresu ;D Na wypadek gdyby jakimś cudem się udało ;) Dopiero później doczytałam, ze spokojnie do 5/6 tc alkohol do dziecka nie przenika bo nie ma łożyska. Dziecko odżywia się poprzez pęcherzyk żółtkowy, więc dałam się namówić na piwko dwa dni przed testowaniem. Robiliśmy grilla przed domem z okazji imienin teściowej ;) Uznałam, że na pewno nie uda nam się zaciążyć za pierwszym razem ale piwo jakoś mi nie wchodziło. Może psychika gdzieś tam mnie jednak blokowała. Wypiłam tylko pół butelki i to z dużą ilością soku a dwa dni później test wyszedł pozytywny :)

Szwagierka w tym tygodniu ma zamiar się wyprowadzić na dobre, więc moglibyśmy zacząć pomału remontować pokoje a później zająć się konkretnie wyprawką :) Dokupić szafy żeby poprać i poprasować ubranka a później już wszystko inne, łóżeczko, przewijak itd bo przynajmniej będzie to można już gdzieś ustawić :) już zacieram ręce!!!

Wczoraj w kościele moi sąsiedzi wjechali wózkiem i mówię to męża, że to chyba ten anex sport. Mąż się zaśmiał ale mówi, że ładny. Wieczorem kiedy już wracaliśmy do domu sam zagadał, że spodobał mu się ten wózek, właśnie taki jaśniutki popielaty i dopytywał ile on kosztuje. Więc mimo, że psioczył, że 1500 zł to dużo na wózek to może jednak wyjdziemy z Anexem hehe.. Pod koniec stycznia po badaniach trzeciego trymestru mamy zamiar pojeździć za wózkami. Badanie mam o 8:00 więc będziemy mieć caaały dzień :)

Taśka - mój mąż też dopiero teraz poczuł dzidziusia. W ciągu dnia jest w pracy a wieczorem jak go zawołam to dzidzia przestaje. Mój synuś ogólnie taki spokojny.. kopnie kilka razy i koniec, więc ciężko się wstrzelić. Ostatnio leżeliśmy z mężem "na łyżeczkę" i sam zagadał "a ostatnio mówiłaś Pani doktor, że kopie. Gdzie?" Mówię mu, że teraz śpi. A dosłownie po paru minutach poczułam lekkie puknięcia, więc przesunęłam wyżej rękę męża nic mu nie mówiąc, ciekawa czy sam się zorientuje i po chwili mówi do mnie "eej! Coś mnie łaskocze!" :D No ale Tymek tylko przywitał się z tatą kilkoma wygibasami i to wszystko :) A teraz jak siedzę sama to aż brzuch skacze ;) ale i to trwa tylko chwilę.. Chyba spokojne to nasze dzieciątko będzie :)

sallvie - gratulacje! Miło wspominam ten czas zaręczyn ;)

Co do fajek, ja nigdy nie paliłam. Próbować próbowałam ale kompletnie mnie nie ciągnie. W towarzystwie osoby palącej zaraz zaczyna boleć mnie głowa i jakaś gula staje mi w gardle, że powietrza złapać nie mogę. jak poznałam męża to podpalał "dla szpanu" ale powiedziałam mu kategorycznie, że sobie tego nie wyobrażam. Nie był to nałóg, więc mąż na szczęście porzucił fajki. U niego w rodzinie, w domu tez nikt nie pali i bardzo się z tego cieszę. Za to u mnie w domu palili wszyscy.. siostra rzuciła w ciąży i do nałogu nie wróciła. Chyba nawdychałam się za młodu i po prostu zostało mi to obrzydzenie do dymu papierosowego. Moja mama pali non stop i jak czasem wróci "z fajki" to aż mnie na wymioty zbiera..

ilae - ja już dawno pościągałam pierścionki i obrączkę. Zazwyczaj jakieś ciasto zagniatam albo nie wychodzę z domu, więc ściągam. Włożyć jeszcze włożę, ale po nocy mam obrzęknięte palce i po prostu mnie ciśnie.. Do porodu już raczej dam sobie spokój, nie chce żeby mi obrączkę rozcinali ;D

aniołkowa mama - ja raz robiłam sernik i wrzucałam tu przepis :ę Nie wiem czy ten masz akurat na myśli, ale polecam! Wyszedł pyszny a robiłam pierwszy raz. Wychodzi jednak dość niski, więc zawsze możesz zrobić z podwójnej porcji :) http://skutecznie.tv/2014/04/sernik-swiateczny-wilgotny-puszysty-pyszny/

sy_la - nie w każdych butelkach jest bisfenol. AVent nie ma :) a szkło jest lepsze ale do momentu, kiedy dziecko nie zaczyna samo chwytać butelki. tez się zastanawiałam, ale jedną butelkę plastikową dostałam w laktatorze a drugą na szkole rodzenia, więc trzecia mi niepotrzebna skoro nawet nie wiem czy będę butelką karmić. Uznałam, że jeśli tak to wtedy dokupię szklaną ale większą, żeby nie mieć trzech jednakowych.

Milka - śliczny prezent :) Nam tatuś zrobił niespodziankę, dostałam bon do H&M a prezent podpisany "dla Ani i Tymusia" :)

Milka1991, aniołkowa mama, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja przy córce się rejestrowałam i ani w ciąży ani po ciąży nic nie dostawałam :( jedynie to co w niebieskim pudełku. wiec ich olałam tym razem...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowy kordonku współczuję rodziny :( święta Ci tylko psuli :( kochana zobaczysz że po porodzie weźmiesz się za siebie i będzie dobrze.ile ważys teraz? ja około 90 bo wchodze na wage tylko u gina. czyli następne wazenie 10 stycznia.
    Damy radę. słodkiego całkiem nie odstawiaj bo frustracja Cię weźmie. ograniczyć jak najbardziej. chociaż u mnie z tym teraz ciężko bo pierniczków przed świętami narobiłam, a ze świąt ciasta i innych potraw nawiozłam bo rodzice jak zwykle za dużo nakupili i naprodukowali...

Milka cudny prezencik dostałaś!! jasne że zostaw na chrzciny o ile za małe się nie zrobi do tego czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 13:20

• sallvie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstalismy z tatusiem i maluszkiem :) zaraz jedziemy na zakupy :) mam nadzieję od jutra wrócić już do normalnego trybu życia tak żeby i maluszek normalnie się zaczął zachowywać :) po świętach nadal +11 kg ale pewnie jutro albo pojutrze nagle przybędzie 1 kg nie wiadomo skąd :)
    Koko o kurcze !!! Rosniecie normalnie w oczach :) jeszcze niedawno mialas płaski brzuszek :)
    Później się postaramy pokazać po świętach :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordon ku wpieram Twój plan zmiany trybu życia, ale wiesz, nie przesadź z gwałtownością zmian ;) W ciąży zaleca się jedzenie co 3 godziny ale lekko i zdrowo, wrzucam link do diety cukrzycowej, jest zdrowa aż do pożygu, może coś Cię zainspiruje. Tam są dwa przykładowe jadłospisy, które mogą stosować mamy w ciąży, Ty możesz jeszcze owoce dołączyć no i nie musisz tak ograniczać ilości węgli.
    http://slodkiemamy.edu.pl/specjalna_dieta/jadlospis_1800_b/

Co do butelek to fakt, nie wiadomo jeszcze, bo może będziecie karmić tylko piersią, ale niektóre dzieci nie potrafią ssać i trzeba mleko z piersi odciągać laktatorem i podawać butlą, wtedy warto mieć dwie lub trzy jednakowe butelki. My mieliśmy na początku jedną, bo w ogóle nie przewidziałam że nie będę mogła kp i co dwie godziny w nocy przysypiałam nad gotującym się czajnikiem żeby wyparzyć tą butlę przed kolejnym karmieniem. Ale w tej chwili nie warto się nad tym zastanawiać, może być naprawdę różnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 13:22

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj od babci uslyszalam ze w koncu brzuch mam i normalnie wygladajace udziska....no i widac ze przytylam - miod na uszy ciezarnej. Ale powiem Wam, ze jak jem co 2,5-3 h male porcje, bez slodyczy to duzo lepiej czuje sie.
    Dzisiaj na sniadanie zjadlam jogurt naturalny plus platki owsiane i kiwi, na drugie sniadanie kanapke z pieczonym indykiem a na teraz na obiad pierogi z wody z salatka z ogorkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 13:34

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ