WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stawiam na babybjorn, mam problem z wyborem koloru :D

Ed w ogóle myślałam że dużo już kupiłam rzeczy a tyle jeszcze zostało do kupienia... leżaczek bb na stówę kupię i raczej nowy bo używanych nie widzę albo w cenie nowego, w aptece nie mam pojęcia co kupić jak na razie, butelki, smoczki, nie mam też żadnego rożka - nie podobają mi się ale może by się przydał... I ta chusta, tez się czaje na tę lenny lamb kolory deszczu albo magii albo lemoniada ;) jeszcze szumiŚ i pewnie milion innych rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 21:44

• lis87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babybjorn to jednak troszkę cos innego niż bujaczek elektryczny :) ja oglądałam filmiki o babybjorn i o 4mooms, stwierdziliśmy z mężem ze weźmiemy oba. Siostra teraz ma miesięczna córeczkę, bujaczek moze sie sam bujać bądź elektrycznie -bujanie samemu to nie bo płacz, a elektryczny ma za mało opcji i i tak musi sama bujać. No i racja babybjorn można zabrać ze sobą na wyjazd, co tez bierzemy pod uwagę, a 4mooms w domu jak najbardziej :) ja sie w obu zakochałam, czekam w styczniu idziemy na zakupy (od razu bierzemy wszystko, wózek, bujaczki, wanienkę) i zaczynamy remont w domu. Myśle ze w lutym max pod obiec będziemy gotowi juz ze wszystkim :) nie mogę sie doczekać efektu końcowego :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zostalo troche do kupienia - wozek, fotelik, ninia elektorniczna, chyba zdecyduje sie na dojarke :-)...cala kosmetyka, butelka, smoczek, podgrzewacz....troche tego jest jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 22:43

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fotelik, baza, podgrzewacz... chyba zacznę zapisywać bo nie ogarnę :D

• lis87 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, my nic nie mamy. Mam ciuszki i to wszystko. Żadnych rzeczy dla siebie, nic. A jednak w 30tc chce juz spakować torbę :D jak pojedziemy do tego sklepu to mam nadzieje, ze bedą wyprzedaże plus jakis rabacik :D bo kasy pójdzie tyle no i chyba jakimś busem bede musiała tam pojechać :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, czytam co piszecie i widzę, ze my juz mamy prawie wszystko. Mamy drewniane łóżeczko i ciagle waham sie czy wstawimy je do naszej sypialni na początek czy jednak zaopatrzymy sie w chicco next2me lub kosz Mojżesza. Troche przeczytałam negatywnych opinii o koszu i waham sie. Największy minus jest taki, ze nie chce kolejnego zagracacza. Najlepiej gdybym mogła takie łóżeczko na pierwsze miesiące pożyczyć, ale nie mam od kogo. Ja jestem juz chora jak pomyśle, ze moj ład w mieszkaniu bedzie zaburzony haha i powstrzymałam rodziców przed kupowaniem dodatkowych rzeczy teraz, chociaż Marianka dostała pod choinkę np skarpetki z grzechotkami haha.
    Co do nowych zakupów to zamówiłam matę do zabawy skip hop, bo mysle, ze będę kłaść Mała np na brzuszku itd, a z czasem będzie po tym pełzać. Tuż przed świetami byliśmy w hurtowni Bajka we Wro (Wrocławianki,znacie jeszcze jakies podobne takie miejsca?), kupiłam smoczek i butelkę, ale pojechałam głównie w celu kupienia kocyka bambusowego i chusty.Nie znalazłam nic z tych rzeczy i w ogole ta hurtownia bardzo mnie rozczarowała. Nie podobały mi sie wzory i kolory kocykow i ciuchów. Teraz mysle czy nie kupie w No takiej chusty hybrydowej - połączenia chusty z nosidełkiem, chociaż moje koleżanki chwala zwykle, tradycyjne chusty.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o baby bjorn myslalam ale raczej bedzie na liscie jesli ktos chcialoby nam cos kupic czesto pyta rodzina I znajomi, jednak jutro kupimy 4moms mamaroo :) z pozostalych rzeczy zostaly kosmetyki, przede wszystkim kilka ubranek , pokój do przygotowania, pampersy itd ale juz przyszła paczka z aventu wiec większość rzeczy do karmienia mam chociaż za każdym razem cos dokupuje :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 22:41

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ! jak samopoczucie po świętach? ja dziś u rodziców do ciasta zrobiłąm sobie kawke z mlekiem i chyba mi to zaszkodziłom bo ciśnienie miałam dobre a puls skoczył na 101 :( i słabo mi było i duszno. położyłam się przy otwartym oknie i pomału wróciłam do siebie.

święta minęły to teraz przyszedł czas na zastanawianie się kiedy kolęda :-P u nas dopiero 12.01.

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Iga Ja mysle Ze powinnas zostac przy imieniu Ktore chceliscie skoro od poczatku tak nazywacie mala to dlaczego zmieniac teraz imię.

Temat wagi zawsze bedzie kontrowersyjny Ja startowalam z waga 42kg a raczej niedowaga wiec te 5plus krzywdy mi Nie robi a zdrowe odzywianie I zdrowy malec to dla mnie priorytet teraz :)
    Ale kazda z nas jest inna I mysle Ze porywnywanie sie do kogokolwiek do niczego nie Prowadzi.

Reni moze sprobuj odpoczac wspolczuje jesli puchna wam nogi :(

Ja juz czekam na jutrzejsze dzieciece zakupy , mam zamiar kupic 4moms mamaroo bujaczek moze ktoras miala? To Nie maly wydatek I zostanawiam sie czy warto

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/873dedd756f4.png

Staram sie odpoczac....niewiele to pomaga

Lokokoko...Mi tez poszlo w uda,biodra,doł pleców, łydki...masakrycznie...;/
    jak pomysle ze to dopiero 8+kgto jak bede wygladala za miesiac...
    Mam taka budowe ciala zekazde + 2kg to wielka roznica...czuje sie jak beczka..

Sallvie ja z ruchami mam identycznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 22:54

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko Twoja macica zachowuje się ksiazkowo przy orgazmie :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z fotelikami będę miałą jazdę, bo w samochodzie będę musiała porozmieszczsać 5 osob. a najlepiej jakbym się z tyłu zmieściła z maluchami a mąż ze starszym synem na przodzie. ale tu się kłania moja tusza i szerokość fotelików

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko po przytulankach z mężem też mam taki brzuch, ale po chwili przechodzi ;)

Niebieska fajna jest też hurtownia-sklep Askot ja bywam w tym na ul. Zakrzowskiej, ale mają chyba jeszcze dwa sklepy we wrocku, co do hurtowni bajka też się na niej zawiodlam, za to za wózkiem zamierzam uderzyć do Altrak24 na stronie mają spory wybór ciekawe, czy w sklepie stacjonarnym tez? :)

My z wyprawki też mamy tylko ciuszki, po nowym roku zamierzamy wybrać się na większe zakupy i też się zastanawiam, czy jeśli kupimy wszystko w jednym miejscu to jakiś rabat się uda wyhaczyć? Śni mi się po nocach, że rodzę, a nie mamy nic dla synka i biegamy po sklepach, mąż się ze mnie śmieje, że już na psychikę mi siada :P

Niebieskaa, Lokokoko lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę z większych sklepów we Wrocławiu i okolicy jest Baby Maxx. Askot jest jeszcze na robotniczej niedaleko centrum handlowego "Domar".

Niebieskaa lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moja aplikacja pokazała mi wspaniała wiadomość "Zostało Ci 100 dni do porodu" :D a ja w czarnej... :D jeszcze leżąca :D

Antonelka, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis87 mi pokazuje jedna 98 a druga 96 a też jeszcze nic nie mam, zamówienie w aptece gemini czeka sobie w koszyku aż "dojrzeję" do decyzji bo nabrałam trochę wątpliwości po Waszych radach ;).
    Co do tematu wagi postanowiłam już się nie udzielać, bo ile dziewczyn tyle przypadków a ja chyba nie umiem dokładnie opisywać i wyszło jak wyszło. W każdym razie dziękuję Wam za wsparcie tym kobietkom, które mnie zrozumiały :)

Milka1991, lis87 lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Witam się po świętach. Co do wagi ja ważę na razie +6,5 od początku ciąży. Jem raczej zdrowo, no w święta trochę ciast i czekoladek się wkradło ale z każdego 0,5 kg więcej póki co się cieszę. Spaceruję dużo ale nie ciągle, nie zawsze mam siły, wtedy sobie odpoczywam.

Sallvie, moja mała w ogóle w święta jakby ciągle spała bo ja dużo robiłam. Całą wigilię sama przygotowałam a małej nic nie czułam... teraz trochę lepiej.

Iga, my chyba też zmieniamy imię ale tylko dlatego, że się wahamy ale na razie nie przywiązywaliśmy się aż tak.. raczej ciągle mówię "dzidzia". Na tapecie ciągle Alicja i Emilka.

Powiedzcie mi jak to jest... wchodzę na sprzedającego na allegro, tym razem JustineX i zamiast kuić 1 kocyk, który chciałam, wydaję 550 zł?! :P No to jest niemożliwe... :D A tam wcale nie ma jakichś konkretów.. kocyk, jakieś drobiazgi, piżamka dla mnie..

Któraś z Was jakiś czas temu wrzucała przepis na ładny serniczek z czekoladą. Czy mogłabym o niego poprosić jeszcze raz..? bo na bank go nie znajdę a przywieziono mi ser na sernik :) Chyba, że ktoś ma inny w miarę łatwy przepisik? Nigdy nie robiłam jeszcze sernika więc taki dla laika poproszę. Chętnie z czekoladą :D

Omon lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Co do wagi to ja wciąż chyba na prowadzeniu - plus 13!!!!
    Ja duzo schudłam przed ciąża dobraniem sylwetki jaka zawsze chciałam mieć.
    Ciąża wyczekana, w bólach, cudem zaszłam. A mimo to czasem przechodzę koło lustra i czuje się jak wieloryb.
    Normalka. Brzuch rośnie w oczach.

Chyba mocno oblegamy użytkownika justinex bo duzo już wykupione, zostały po jednym dwa kolory do wyboru rożnych rzeczy :)
    Tez sobie kompletuje od wczoraj a suma rośnie w oczach :)
    Jaka butelkę polecacie na początek, bo chyba trzeba mieć cos na odciągnięty pokarm albo ewentualne dokarmianie?
    Szklana lepsza?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, dzięki temu, że z niektórych rzeczy żaden wzór mi się nie podobał nie wzięłam jeszcze więcej. hihih

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, ja ten kocyk bambusowy kupiłam tutaj
    https://asplaneta.pl/pl/p/Texpol-Kocyk-Bambusowy-Babuni-Ecru-Dla-Dziecka-W-Stylu-Skandynawskim-80x100/23092941
    ale nie wiem co tam jeszcze u Justinex kupujecie, ja w tym sklepie kupiłam tez pieluchy flanelowe, tetrowe, bambusowe i już sama nie wiem co tam jeszcze :)

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) witam się po świętach. przez cały okres świąteczny przytyłam zaledwie 1 kg, ale od poczatku jestem 12,5 kg na plusie:( niby nie jem jakoś dużo, a jednak waga rośnie:) obym wyrobiła się w 20 kg :) cale życie się odchudzałam wiec fajnie by było szybko wrócić do swojej wagi.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ