Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta z mimijumi jest x plastiku i bez tego bisetfolu czy czegoś :=))

My z malzem powoli zaczynamy liczyć kalkulowac, projektować gdzie wstawić szafę, łóżeczko itp przy zachowaniu ładu i żeby nie było napierdzielone

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z rozmiarem 56? Czy jest wśród Was taka której szkrab w ogóle takich nie nosił bo od razu był za duży? Mam tyle ładnych rzeczy 56... :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie dotyczące laktatora...
    Kochane, bo mam problem... Ręczny czy elektryczne? Pomoże mi któraś?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa ja i mój brat byliśmy takimi szkrabami które w ogóle nie nosiły 56 bo się wielkoludy urodzilismy :)

Koko Ja chyba kupie ręczny jeśli w ogóle będę miała okazje go używać bo wydaje mi się że elektryczny zawsze może paść i wtedy dupa :)

A i ten mój maluszek zaczyna wariowac ! Hurra już myslalam że trzeba będzie jechać do lekarza ale jest dobrze :) mam wrażenie że te słabsze ruchy to przez to że gdzieś się na kręgosłupie ułożył :) bo w ogóle brzuszek jakby mi "zmalał" :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 62cm jak się urodziłam :-D

A aventa? :))

No widzisz Sallvie nie ma się czym stresować :))) poglaskaj tam maluszka or Cioci M :-D

A wie ktoś jak zarejestrować kartę rossne? Bo ja nie umie xd

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa różnie może być z tym 56.
    Ja urodziłam syna 57 i w 56 chodził jakieś dwa tygodnie aczkolwiek zdarzały się pajace od razu za małe no ale w nich musi być trochę luzu.
    A co do kolejnych rozmiarów to szybko wykorzystasz. Ja to w ogóle kupuje młodemu z wyprzedzeniem na wyprzedażach. Na bieżąco dokupuje to co mu brakuje.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama moje dzieci urodziły się 59cm i 56cm. jeszcze załąpały się na 56. ale na krótko.

Lokoko ja polecam elektryczny, bo przy ręcznym (teściowa uszczęśliwiła mnie takim za 15zł) ręka mi odpadała a przekleństwa same się cisnęły na usta. Zaś elektryczny ma swoje zalety bo ręka się nie męczy, ma różne moce ciągnięcia, ale w nocy go słychać. jeżeli masz małe mieszkanie to domownicy będą słyszeć buczenie. jeżeli to nie problem to elektryczny potrafi być zbawieniem.

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak teraz czytam :))
    To właśnie podobno ten ręczny mniej pokarmu ściąga itp. Mimo iż podobno czas w obydwu jest podobny :)))

A z jakiej firmy konkretnie masz?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda Ty masz nadzieję że będziesz KP a ja mam nadzieję że nauczę młodego ciągnąć butle!! Co prawda z moim mlekiem a nie mm ale i tak mam nadzieję że tym razem się uda bo starszak to nigdy z butli nie pił :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 19:14

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wielkie nadzieje na KP, butla jedynie z moim mlekiem. Jak będzie - wyjdzie w praniu ;)

Co do laktatora - ja planuję Philips Aventa lub Canpol Bebies. Myślę, że po wypłacie styczniowej zakupię laktator. I przy okazji jakieś kocyki i pieluszki i dla mnie do szpitala podkłady itp :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopóki nie mam pewności czy w ogóle laktator będzie mi potrzebny to nie inwestuję w elektryczny. Wystarczy mi ręczny "na początek". W trakcie okaże się co i jak i ewentualnie kupię elektryczny dodatkowo.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chorowałyscie - wiem ze mozna tantum verde a mozna tantum verde forte? Ten zwykly mi nie pomaga i mam po nim odruch wymiotny a wolalabym juz nie :) przypomnijcie prosze co jeszcze mozna poza syropem z cebuli bo zaczynam się rozkładać :(( na katar tez sie cos przyda.

Filipek - 09.03.17 :)
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny które chorowałyscie - wiem ze mozna tantum verde a mozna tantum verde forte? Ten zwykly mi nie pomaga i mam po nim odruch wymiotny a wolalabym juz nie :) przypomnijcie prosze co jeszcze mozna poza syropem z cebuli bo zaczynam się rozkładać :(( na katar tez sie cos przyda.

inhalacje - cebula, sól (a jak mach inhalator to sól chyba fizjologiczna)

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna do inhatora, syrop z porostu irlandzkiego, irigasin do nosa

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff chyba Was nadrobiłam:)
    U mnie po świętach +0.5 kg. Co oznacza że do wagi wyjściowej brakuje mi tylko 2 kg. Miałam od dzisiaj się nieco ograniczać i prawie mi szło dobrze do czasu kiedy to nie zapragnelam gofrow. I właśnie je jem :/
    Dzisiaj dyskutowalismy właśnie o laktatorze. Moje kochanie mowi: kupimy taki, który sobie wybierzesz- nie patrz na kasę. Miło... bo oczywiście myślałam o medeli swing:) W przeblysku inteligencji doszłam jednak do wniosku że odłożymy tą kasę i jeżeli będzie trzeba to mąż pojedzie i kupi:)
    Ja dla Lidki właściwie nie mam nic. Trochę używanych ubranek- ale nie za wiele. Dzisiaj jej kupiłam okrycie kąpielowe w home&You. I tyle. Dla siebie za to mam 3 koszule i od mamy pozyczony szlafrok:) Pytała czy się już szykuję na porodowke :) :)
    Póki co nie mam za co szaleć bo mi pracodawca wypłacił kasę za 19 dni tylko :/ Czekam aż jutro panie z kadr wrócą i mi wyjaśnią o co chodzi i kiedy będzie reszta kasy...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze dwa słowa o butelkach. Ponieważ miałam mało pokarmu Mikołaj był praktycznie od początku dokarmiany. Miałam butelki lovi aventa canpolu... ze wszystkich jakoś chyba za szybko leciało. Ulewal non stop. Nie nadążyłam prać rożków:/ Dopiero dr Brown okazał się odpowiedni. Później jak był starszy to wróciłam do aventow i już sobie z nimi radził.
    Teraz też zakupie profilaktycznie że 2 szt dr Brown i chyba jedną puszkę nan ha 1

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świętach.
    Dziś wolne mieliśmy z mężem i zrobiliśmy mały rekonesans po sklepach z wózkami. Byłam w Bobo Wózki i Askocie na Zakrzowskiej we Wrocławiu. Do wyboru coś było w porównaniu z Baby Maxx (tam to nic ciekawego nie było). Spodobały nam się dwa: Anex Sport i Coletto Florino Carbon. Niestety nie było obu na raz w żadnych z w/w sklepów, więc nadal nie wiem który wybrać. Wiem, że niektóre z Was mają Anexa, a co powiecie o Coletto?

Mąż chce kupić fotelik z bazą isofix i akurat w Askocie jest promocja na fotelik Cybex Aton 4 z bazą za 749 (albo 799 nie pamiętam dokładnie). Ale zastanawiamy się jeszcze nad Kiddy Evolution Pro 2 Ma on opcje rozłożenia go na płasko poza samochodem. Czy jest to aż takie pomocne?

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi wrote:
    Witam się po świętach.
    Dziś wolne mieliśmy z mężem i zrobiliśmy mały rekonesans po sklepach z wózkami. Byłam w Bobo Wózki i Askocie na Zakrzowskiej we Wrocławiu. Do wyboru coś było w porównaniu z Baby Maxx (tam to nic ciekawego nie było). Spodobały nam się dwa: Anex Sport i Coletto Florino Carbon. Niestety nie było obu na raz w żadnych z w/w sklepów, więc nadal nie wiem który wybrać. Wiem, że niektóre z Was mają Anexa, a co powiecie o Coletto?

Mąż chce kupić fotelik z bazą isofix i akurat w Askocie jest promocja na fotelik Cybex Aton 4 z bazą za 749 (albo 799 nie pamiętam dokładnie). Ale zastanawiamy się jeszcze nad Kiddy Evolution Pro 2 Ma on opcje rozłożenia go na płasko poza samochodem. Czy jest to aż takie pomocne?

Co do Kiddy Evolution Pro 2 - ja myślę, że to może być fajne jak jedzie się np na zakupy. Bierze się stelaż od wózka i fotelik na górę. Ewentualnie fotelik na wózek sklepowy. U mnie będzie ten Kiddy Eolution Pro 2 albo Cybex Cloud Q, też ma funkcję rozkładania i jest w bardzo podobnej cenie.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozważacie te foteliki tyłem do kierunku jazdy? Chyba be safe robi ale pewnie nie tylko. Ja jestem zielona w fotelika - jeszcze :D

• karolyn Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ;) na gardło mozesz kupić sobie uniben, tańszy odpowiednik tantum verde jak dla mnie smaczniejszy w smaku.

Na katar, prenalen, (wody morskie mi najleopiej pomaga sinudafen izotoniczny), inhalacje z nebu-dose, ja płukałam nos też fixinem. Nie uzywalam ale pisza ze mozna - sinulan express forte.

Ja jutro mam wizytę trzymajcie kciuki :) zwłaszcza za szyjkę, bo synek sprawdzony tydzien temu na połówkowych, rusza się i wariuje:) małe szczęście:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 20:38

Lokokoko, Gakin lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ