Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta z mimijumi jest x plastiku i bez tego bisetfolu czy czegoś :
)
My z malzem powoli zaczynamy liczyć kalkulowac, projektować gdzie wstawić szafę, łóżeczko itp przy zachowaniu ładu i żeby nie było napierdzieloneKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
aniołkowa ja i mój brat byliśmy takimi szkrabami które w ogóle nie nosiły 56 bo się wielkoludy urodzilismy
Koko Ja chyba kupie ręczny jeśli w ogóle będę miała okazje go używać bo wydaje mi się że elektryczny zawsze może paść i wtedy dupa
A i ten mój maluszek zaczyna wariowac ! Hurra już myslalam że trzeba będzie jechać do lekarza ale jest dobrzemam wrażenie że te słabsze ruchy to przez to że gdzieś się na kręgosłupie ułożył
bo w ogóle brzuszek jakby mi "zmalał"
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Aniolkowa różnie może być z tym 56.
Ja urodziłam syna 57 i w 56 chodził jakieś dwa tygodnie aczkolwiek zdarzały się pajace od razu za małe no ale w nich musi być trochę luzu.
A co do kolejnych rozmiarów to szybko wykorzystasz. Ja to w ogóle kupuje młodemu z wyprzedzeniem na wyprzedażach. Na bieżąco dokupuje to co mu brakuje. -
Aniołkowa mama moje dzieci urodziły się 59cm i 56cm. jeszcze załąpały się na 56. ale na krótko.
Lokoko ja polecam elektryczny, bo przy ręcznym (teściowa uszczęśliwiła mnie takim za 15zł) ręka mi odpadała a przekleństwa same się cisnęły na usta. Zaś elektryczny ma swoje zalety bo ręka się nie męczy, ma różne moce ciągnięcia, ale w nocy go słychać. jeżeli masz małe mieszkanie to domownicy będą słyszeć buczenie. jeżeli to nie problem to elektryczny potrafi być zbawieniem. -
Wanda Ty masz nadzieję że będziesz KP a ja mam nadzieję że nauczę młodego ciągnąć butle!! Co prawda z moim mlekiem a nie mm ale i tak mam nadzieję że tym razem się uda bo starszak to nigdy z butli nie pił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 19:14
-
Ja to mam wielkie nadzieje na KP, butla jedynie z moim mlekiem. Jak będzie - wyjdzie w praniu
Co do laktatora - ja planuję Philips Aventa lub Canpol Bebies. Myślę, że po wypłacie styczniowej zakupię laktator. I przy okazji jakieś kocyki i pieluszki i dla mnie do szpitala podkłady itp -
Dziewczyny które chorowałyscie - wiem ze mozna tantum verde a mozna tantum verde forte? Ten zwykly mi nie pomaga i mam po nim odruch wymiotny a wolalabym juz nie
przypomnijcie prosze co jeszcze mozna poza syropem z cebuli bo zaczynam się rozkładać
( na katar tez sie cos przyda.
Filipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Dziewczyny które chorowałyscie - wiem ze mozna tantum verde a mozna tantum verde forte? Ten zwykly mi nie pomaga i mam po nim odruch wymiotny a wolalabym juz nie
przypomnijcie prosze co jeszcze mozna poza syropem z cebuli bo zaczynam się rozkładać
( na katar tez sie cos przyda.
inhalacje - cebula, sól (a jak mach inhalator to sól chyba fizjologiczna)Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Uff chyba Was nadrobiłam:)
U mnie po świętach +0.5 kg. Co oznacza że do wagi wyjściowej brakuje mi tylko 2 kg. Miałam od dzisiaj się nieco ograniczać i prawie mi szło dobrze do czasu kiedy to nie zapragnelam gofrow. I właśnie je jem
Dzisiaj dyskutowalismy właśnie o laktatorze. Moje kochanie mowi: kupimy taki, który sobie wybierzesz- nie patrz na kasę. Miło... bo oczywiście myślałam o medeli swing:) W przeblysku inteligencji doszłam jednak do wniosku że odłożymy tą kasę i jeżeli będzie trzeba to mąż pojedzie i kupi:)
Ja dla Lidki właściwie nie mam nic. Trochę używanych ubranek- ale nie za wiele. Dzisiaj jej kupiłam okrycie kąpielowe w home&You. I tyle. Dla siebie za to mam 3 koszule i od mamy pozyczony szlafrok:) Pytała czy się już szykuję na porodowke
Póki co nie mam za co szaleć bo mi pracodawca wypłacił kasę za 19 dni tylkoCzekam aż jutro panie z kadr wrócą i mi wyjaśnią o co chodzi i kiedy będzie reszta kasy...
-
Aaa i jeszcze dwa słowa o butelkach. Ponieważ miałam mało pokarmu Mikołaj był praktycznie od początku dokarmiany. Miałam butelki lovi aventa canpolu... ze wszystkich jakoś chyba za szybko leciało. Ulewal non stop. Nie nadążyłam prać rożków:/ Dopiero dr Brown okazał się odpowiedni. Później jak był starszy to wróciłam do aventow i już sobie z nimi radził.
Teraz też zakupie profilaktycznie że 2 szt dr Brown i chyba jedną puszkę nan ha 1 -
Witam się po świętach.
Dziś wolne mieliśmy z mężem i zrobiliśmy mały rekonesans po sklepach z wózkami. Byłam w Bobo Wózki i Askocie na Zakrzowskiej we Wrocławiu. Do wyboru coś było w porównaniu z Baby Maxx (tam to nic ciekawego nie było). Spodobały nam się dwa: Anex Sport i Coletto Florino Carbon. Niestety nie było obu na raz w żadnych z w/w sklepów, więc nadal nie wiem który wybrać. Wiem, że niektóre z Was mają Anexa, a co powiecie o Coletto?
Mąż chce kupić fotelik z bazą isofix i akurat w Askocie jest promocja na fotelik Cybex Aton 4 z bazą za 749 (albo 799 nie pamiętam dokładnie). Ale zastanawiamy się jeszcze nad Kiddy Evolution Pro 2 Ma on opcje rozłożenia go na płasko poza samochodem. Czy jest to aż takie pomocne?
-
Yammi wrote:Witam się po świętach.
Dziś wolne mieliśmy z mężem i zrobiliśmy mały rekonesans po sklepach z wózkami. Byłam w Bobo Wózki i Askocie na Zakrzowskiej we Wrocławiu. Do wyboru coś było w porównaniu z Baby Maxx (tam to nic ciekawego nie było). Spodobały nam się dwa: Anex Sport i Coletto Florino Carbon. Niestety nie było obu na raz w żadnych z w/w sklepów, więc nadal nie wiem który wybrać. Wiem, że niektóre z Was mają Anexa, a co powiecie o Coletto?
Mąż chce kupić fotelik z bazą isofix i akurat w Askocie jest promocja na fotelik Cybex Aton 4 z bazą za 749 (albo 799 nie pamiętam dokładnie). Ale zastanawiamy się jeszcze nad Kiddy Evolution Pro 2 Ma on opcje rozłożenia go na płasko poza samochodem. Czy jest to aż takie pomocne?
Co do Kiddy Evolution Pro 2 - ja myślę, że to może być fajne jak jedzie się np na zakupy. Bierze się stelaż od wózka i fotelik na górę. Ewentualnie fotelik na wózek sklepowy. U mnie będzie ten Kiddy Eolution Pro 2 albo Cybex Cloud Q, też ma funkcję rozkładania i jest w bardzo podobnej cenie. -
nick nieaktualny
-
Gakin
na gardło mozesz kupić sobie uniben, tańszy odpowiednik tantum verde jak dla mnie smaczniejszy w smaku.
Na katar, prenalen, (wody morskie mi najleopiej pomaga sinudafen izotoniczny), inhalacje z nebu-dose, ja płukałam nos też fixinem. Nie uzywalam ale pisza ze mozna - sinulan express forte.
Ja jutro mam wizytę trzymajcie kciukizwłaszcza za szyjkę, bo synek sprawdzony tydzien temu na połówkowych, rusza się i wariuje:) małe szczęście:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 20:38
Lokokoko, Gakin lubią tę wiadomość