X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Mnie lakarka kazala powtorzyc w 32 tyg.

Uff, no to w razie czego mam czas.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja jestem w laboratorium i czekam na pobranie i wypicie glukozy - tyle ludzi ze chyba do 12 tutaj bede siedzieć !

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Uff, no to w razie czego mam czas.
    tak, na pewno nie można powtarzać tego badania po tygodniu-dwóch, bo taka ilość glukozy nie jest obojętna dla organizmu ;)

ilae lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)

U mnie za oknem śnieg ! Jak zwykle święta zielone a Sylwester bialy, a propos sylwka to polecam bezalko szampana z Piotra i Pawła. Jutro jadę go zakupić :D

Pochwalę się że moja kuzynka jest w ciazy
    Zdecydowała się na nią w wieku 38 lat mając dwoje nastoletnich dzieci. Super :) dziewczyny mega szczęśliwe że będą mieć bobasa w domu

Co by tu zjeść na śniadanie ? Na obiad robię zwykłego fileta. Myślicie że taki z rękawa do pieczenia bedzue dobry ? Nie chce już na ten tłuszcz po świętach patrzeć ! :/

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, ja miałam na początek gryka-kokos i moje dziecko po wyjściu ze szpitala okropnie płakało i na tej gryce nie chciało leżeć. Poczytałam, spróbowałam na sobie i ta gryka nawet dla takich rozmiarów człowieka jak ja była niewygodna. Przerzuciłam na stronę kokos i na niej Helenka ładnie spala. W szpitalu też miała zresztą bardzo twardo, no i tam mowili, że na początek tak najzdrowiej dla kręgosłupa. Ale tak czytałam o tych materacach i "serce matki" mnie bolało, że córka śpi na takiej desce. Oglądałam te piankowe, ale to taki kawałek gąbki, dla mnie to dobre na legowisko dla psa :/ ja bym na takiej gąbce nie dała rady. No i nie jestem przekonana czy to zdrowe dla kręgosłupa. Więc Helenka dostała lateksowy. Jest super w dotyku, i miękki i daje dobre podparcie. Moje dziecko nie usnie na żadnym innym łóżku, bo jej niewygodnie. A jak odloze już śpiąca np. u teściowej to się rzuca i bardzo szybko wybudza. Taka księżniczka ;) i teraz synek też taki dostanie. Tyle że taki materacyk jest stosunkowo drogi. Większość znajomych ma kokos-gryka i w sumie nie narzekają.. więc to może kwestia tego, że moje dziecko było naprawdę maleńkie a ta gryka dość spora dla tak małego ciałka? Ja polecam pochodzić po sklepach i pomacac pod kątem: czy ja bym chciała na tym spać ;)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Hej dziewczyny a ja jestem w laboratorium i czekam na pobranie i wypicie glukozy - tyle ludzi ze chyba do 12 tutaj bede siedzieć !

Misiu dlaczego czekasz w kolejce? Nie dość że jesteś w ciąży to jeszcze masz badanie które można wykonać do 9 i po którym musisz dwie godziny czekać.

Mi na szczęście nic się nie ulalo :)
    Jeszcze 40 minut i pobranie.

Kordonku tym razem też nie pobraly mi babki z palca. Nawet chciałam o to zapytać ale nie chciałam wywoływać zamieszania.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg to Ty jesteś dobra matka :) moje dziecie na początku spało w wózku gdzie w ogóle miało twardo :)

Ale głównie spał w naszym łóżku na naszym materacu :)

niania.ogg lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakiś czas temu pisałam że wesele to głośna sprawa nawet dla dziecka w brzuchu a przecież ja sama byłam na weselu na przełomie 6/7 miesiąca :)

Moje dziecko chula od czasu jak wypilam glukoze. Ciekawe czy mu się podoba czy wręcz przeciwnie.

Nudzi mi się :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) mamaginekolog pisze na temat materacyków http://lovemamissima.pl/ekspert-mamissimy-nicole-sochacki-wojcicka/ ja poszłam za jej rada i kupiłam zwykły piankowy 10 cm. i jak przyszedł od razu się na nim położyłam i mi było bardzo wygodnie:)a to ta aukcja jakby ktoś chciał
    http://allegro.pl/materac-120x60-pianka-promocja-gruby-10-cm-i6118360301.html?snapshot=MjAxNi0xMi0xNFQwNzowOToxMFo7YnV5ZXI7NmVhOWJlM2UyNzNmMWU1NWE0MGY5N2YzZDBkMTY2NTk0ZGQ3MWZmNmRlMmNjMDZlNTNkMDlkNzQzOWQwMTI2OA==

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 09:17

Antonelka lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Misiu dlaczego czekasz w kolejce? Nie dość że jesteś w ciąży to jeszcze masz badanie które można wykonać do 9 i po którym musisz dwie godziny czekać.

Kordonku tym razem też nie pobraly mi babki z palca. Nawet chciałam o to zapytać ale nie chciałam wywoływać zamieszania.
    Kurde No taka polityka cholera jasna , ale juz wypiłam i czekam - masakra jakie to słodkie :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dla synka pianka-kokos-pianka czy coś w tym stylu bez gryki. Kosztował ponad 100 zl. Nie bylo na pewno tam robaków;) synek nie narzekał. Z jednej strony był twardszy z drugiej miękki. Teraz jednak kupię piankowy z jakiejś dobrej pianki :) Synek ma taki w swoim łożeczku i nie ma żadnych wgnieceń, zmian a młody waży już 19 kg.

Stres przed wizytowy juz się nasila:) mialam się uczyć ale kompletnie nie mogę się skupić...

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:52

eforts lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wchodzę na drugie pobranie po glukozie :) już na szczęście najgorsze za mną :)

Misiu u nas ciężarne i dzieci bez kolejki. I tak powinno być wszędzie.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, ja tez zwymiotowałam troche i moj główny lekarz odpowiedzialny za clexane itd nie kazał powtarzać, bo wyniki miałam niskie. Ale gin powiedział, ze można powtórzyć po kilku dniach.

Ja jutro jadę jeszcze do gina bo wynik wymazu bakteriologicznego jest nieprawidłowy. Pewnie przepisze mi antybiotyk. Ciśnienie od razu mi sie podniosło, bo w Norwegii nikt by mi tego nie zdiagnozował:( dodatkowo zobaczę co mi powie badanie hpv bo Jerzak od razu skwitowała ze to jest wskazanie do cesarki... a w No natura ponad wszystko i poród naturalny rownież. Wręcz wprost gadają, ze to o wiele lepsze dla matki i dziecka ehhh

ilae lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kokos- pianka.
    Teraz będziemy powoli myśleć nad wymianą łóżeczka i zastanawiam się jaki materac dla starszego dziecka. Może mamy starszych dzieci się wypowiedza ? Wiadomo, że będzie on służyć wiele lat i będzie obciążony ciezarem.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze,że mam glukoze już za sobą.
    My już po śniadaniu, zaraz zbieramy się na spacer. Zrobiłam córci wolne od przedszkola
    ,mąż jeszcze dzisiaj ma urlop także familia w komplecie .

Pisalyscie o rozmiarze ubranek. Moje dwie panny urodzone z waga piorkowa. Młodsza do tej pory drabinka,ma 2 lata ubiera rozmiar 80/86, wazy 11 kg, starsza zaś jest wysoka,prawie najwyższa z dziewczynek w przedszkolu,ma 4 lata a buty nosi w rozmiarze 29, drobna też nie jest. Młodsza poszła we mnie starsza w męża i w jego rodzinę.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu Rozumiem Cię moja droga , ja też ledwo co wypiłam tą glukozę najgorzej było po niej , zaczęło mi się słabo robić w głowie kręcić i modliło mnie , ale dałam radę to i Ty dasz :*:*:*:* , jaki inne dziewczyny które jeszcze mają to badanie przed sobą .

Trzymam mocno kciuki , za wizyty i za kruszynki nasze małe :*:*:*:*:*:*.

Witajcie kochane moje :*:*:*:*:*:*.

Ale wieje idę z małymi do lekarza pod wieczór , Marysia gorączkę wczoraj miała lekką , całą noc kaszlała biedna , Gabrysia też standard musi też być chora ja to nie wiem skąd im to się wzięło zdrowe byly nie miały kataru , a tu leci teraz z nosa , mam już serdecznie tego dość . 4 Stycznia w Środę idę na badania mąż będzie wolne miał , to akurat pójdę na kuj kuj :-P jak to małe mówią :-D , i w Czwartek będę mieć wyniki i 7 Stycznia wizyta u gina . Ania strasznie się wypina , robi nawet fale , i często czkawkę ma was też , tak plecy bolą mnie to strasznie kręgosłup napie *** że tak powiem nic nie zrobię takiego a zaraz mnie bolą B-) , wczoraj poszłam do samochodu po parę jabłek , i już się zmęczyłam nie długo to jak z łóżka wstanę to będę już zmęczona :-P . Dziś nie mam pomysłu na obiad chyba rosół ugotuję ;-) .

Misiu2017 lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wyście się tak dzisiaj zmówiły na to badanie?:D Tyle na raz. Trochę słodkiego na dokładkę po świętach? :D hihi

A tak serio to wczoraj ktoś pytał o laktatory, ja zamówiłam elektryczny Canpola i sprawdzę dziś jak "chodzi" (oczywiście "na sucho") choć podglądałam na youtubie, że raczej cichutko i sprawnie.

Zauroczyły mnie smoczki lovi, które doszły. Nie wiem czy są najlepsze itp. itd. wiem, że są piękne. heh

Butelki mam Lovi, Bibi i Medela. Na dwóch pierwszych od razu się rzuca w oczy, że są "BPA free", w Medeli ta sama informacja jest w instrukcji.

Wózek anex w formie spacerowej składa się jak dla mnie całkiem na płasko (no może prawie ale leży na szafie i jest prawie całkiem poziomy). Piszę o tym bo w internecie się żalą, że się "nie da". Moim zdaniem to i tak nie jest do końca fajne bo forma spacerowa rozłożona w takim wózku na płasko będzie mega długa więc na chwilkę a potem do domku z śpiącym brzdącem, to przecież już dla większych dzieci. Ja się bałam o głębokość gondoli, dalej uważam, że jest dość płytka ale nie mam dzieciaczków i nie wiem czy wystarczy. Okaże się w praniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 09:53

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Witam się i ja poświątecznie :)
    Widzę że dziś dzień na glukozę! Ja też siedzę. Całe szczęście jeszcze 10min i ostatnie pobranie. Byłam bliska spotkania z muszlą jakieś 30min po wypiciu. Ja serio nie znoszę tego badania. Istna męka dla osoby nie używającej cukru :(
    Po badaniu jadę na usg3d - dogrywka po polowkowym:)

Misiu2017, Milka1991 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

mi się ulało równo po godzince. Czekałam już w gabinecie na pobranie i poszło ;) akurat było zamieszanie, bo dwóch małych chłopaków miało pobierana krew, więc mnie nie zauważono za parawanem :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ